anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Menderes Özel

Milano motosiklet defilesi / Menderes Özel

Bu konuya 14 cevap yazıldı 775 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
komtan
100 Oktan Moderatör

komtan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: A Rh+
Post Milano motosiklet defilesi / Menderes Özel - 10-11-2007, 10:52 AM

2008'in merakla beklenen modelleri dünyanın stil başkentlerinden Milano'da podyuma çıktı.

Avrupa'nın en önemli motosiklet pazarlarından Milano'da düzenlenen Uluslararası Bisiklet ve Motosiklet Fuarı'nın bu yıl düzenlenen 65'incisinde, 2008'in merakla beklenen motosikletleri üzerindeki sır perdeleri birer birer kalkıyor. Yarınki kapanışa kadar yaklaşık 500 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda, motosikletin geçirdiği radikal evrim tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor. Markalar artık hayal güçlerini zorlayacak radikal değişikleri yapmaktan çekinmiyor. Saatte 200 km hız yapan elektrikli motosikletler, arkasına romörk takılarak ticari amaçlara da hizmet edebilen üç tekerlekli MP3 gibi fantastik uygulamaları yakında sizinle paylaşacağım.

Honda Türkiye Genel Müdürü Hajime Yamada'nın davetlisi olarak Türk motosiklet medyasından Metin Kalkavan (Motokeyf), Mustafa Bilgiç (2Teker), Emrah Göksu (Motorize) ile birlikte gittiğim fuarda Honda'nın otomatik vitesli touring'i DN-01, CBR 1000 RR Fireblade, Transalp 700, Ducati'nin yeni Monster 696'sı ve 1098 R'ını, Suzuki'den GSXR-600/750'yi, Hayabusa'yı, Kawasaki'den ZX-250, ZX-10R'ı, Yamaha'nın yeni Tenere'sini, Aprilia, Harley Davidson ve daha birçok markanın 2008 modellerini iyice inceledim.
Basın gününde bile izdihama yakın bir kalabalığı çeken fuarda benim favorilerim, önümüzdeki yıllarda kullanmak isteyeceğim makinelerden olan Honda Transalp 700 (sarısına hayran kaldım) ve XTZ 660 Tenere oldu. Bu arada şu anda kullandığım Kawasaki ER-6n'in mavisi çıkmış; onu da sevdim.
Yukarıda saydıklarım Türkiye'de de merakla beklenen motosikletler. Özellikle Transalp'in ciddi bir hayran kitlesi var. Honda Türkiye, Transalp 700'ü Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor. Fiyatı tahminen 20 bin YTL'nin biraz üzerinde olacak. Arazi ve uzun yol için biçilmiş kaftan olan XL 700V Transalp 700 için şimdiden sıraya girseniz iyi olur. Honda, geleceğin motosikleti diye tanımladığı otomatik DN-01'i, Milano'nun şanına uygun şekilde defileyle tanıttı. Bu makine de motosiklet keyfi ve kullanım şeklinde ciddi bir kilometre taşı olacak gibi.
Bilinen modeller dışında sergilenen motosikletler yetenek ve değişik tarzlarıyla uçsuz bucaksız bir zenginliği işaret ediyor. Bu motosikletlerin belki de yüzde 95'ini buralarda göremeyeceğimiz düşüncesiyse, trafiğin ve yolların durumunu hatırlatıp insanı bir kez daha kahrediyor!

Ferrari'nin öyküsü

Geçen bölümün özeti: Motosikletimle çok rahat gittiğim Nişantaşı'nda trafik kilitlenmiş, yüzlerce aracın mahsur kaldığı yoldan güç bela ulaştığım Maçka'daki Reasürans Pasajı'nın önünde bu kaosun nedeni ortaya çıkmıştı. Bir Ferrari sahibi tarafından iki şeritli yolun bir şeridini oldukça açıktan bloke edecek şekilde yol ortasında bırakılmıştı.

İkinci bölüm: Milliyet okuyucusu Erdem Turgan'dan dan bir e-posta aldım. Turgan benim işimi yaparak aracın plakasını internette sorgulamış ve şöyle bir sonuç elde etmiş: Araç Türkiye Finans Katılım tarafından krediyle alınmış, ancak şu anda hacizli ve aranıyor. Kontrol ettim, doğru; aracın üzerinde nisandan bu yana yakalama emri var.

Turgan soruyor: "Öylesine dikkat çeken bir araçla yakalanmadan nasıl gezilebiliniyor ve nasıl rahatça İstanbul'un ortasında bırakılabiliyor?"
Olayın devamı da var: Ben, Ferrari'yi fotoğraflayıp uzaklaştıktan sonra aracın sahibi gelince, semtten bir kişi çıkışmış. Ama bizim Ferrarici hemen kas gücünü devreye sokarak ve "Arabamı çizdiniz" diye bağırarak harekete geçmiş; adama bir de kafa atmış. Görgü tanıkları anlatıyor, karakola giden olay şimdi mahkemelik.

Adam, yakalanma emri olan ve fark edilmemesi imkansız araçlardan biriyle İstanbul'un çile trafiğinde rahatlıkla gezebiliyor; orta yere arabasını bırakıp gidiyor. Sonra da kabadayıdan beter şekilde olay yaratıyor. Mahkemelik olmuşlar ama bir sonuç çıkacağına insan inanamıyor. Çünkü trilyonları hortumlayanların havaalanlarında VIP salonlarından geçtiği bir ülkede yaşıyoruz.

'Business Class' örgütlenmesi...

Bu köşenin adı Motosiklet Günlüğü olduğu için vurguluyorum, motosikletle ilgili bir iş gezisinden sonra İstanbul Atatürk havaalanındaki pasaport kontrol bankolarından birinin "Business Class"a ayrıldığını görmüş, görevli memurların da özellikle bunu vurguladıklarına tanık olmuştum. Uygulamanın iki ay önce başladığını söyleyen memurlar, diğer tarafta kuyruklarda bekleyen kızgın kalabalıklara ve hasta olduğunu anlatan adama yapabilecekleri bir şey olmadığını bildiriyordu.

Bu sefer de dönüşte bir bankonun tepesinde olması gereken "Türk vatandaşları - diğer" sınıflandırmasının olmaması dikkatimi çekti. Bu yapılanmaya sızabilirsem size içeriden haberler aktaracağım; merakla bekleyin!

Menderes ÖZEL
mozel@milliyet.com.tr
Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.

Eski
  (#2)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Yamaha FZ6 Fazer
10-11-2007, 14:43 PM

Fuardan birkaç fotoğraf

Eski
  (#3)
SAKİ

SAKİ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Aprilia Atlantic 500 Sprint Scooter'ların Atası
10-11-2007, 15:44 PM

Ağbi bunlar ne böyle allah aşkına koymayın bu resimleri kafayı yicez,hepsi mükemmeller.Motosiklet modellerinin geldiği noktaya bakarmısınız.Ve daha nereye gideceğine.Bazı insanlar motora binmekten ne anlıyorsunuz diyorlar cevap veriyorum resimlere bakın yeter.
Eski
  (#4)
GeCe__

GeCe__ - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: boşver seni ilgilendirmez
10-11-2007, 16:45 PM

hayabusa deli bi alet ya ama rengını pek beğenmedım almam

karagümrüklü,kelebek günay
Eski
  (#5)
cakalaz

cakalaz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR KoPyAsı :)
10-11-2007, 18:46 PM

oyyyyyyyyyyy oyyyyyyyyyyyy delirdim wallaaa

Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Eski
  (#6)
roadbuster

Çevrimdışı (offline)
10-11-2007, 19:00 PM

fotolar süpermiş, şimdi görünce şok oldum, kim çekmiş öğrenebilir miyim?
Eski
  (#7)
karmacoma

karmacoma - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: K@w@s@k¡ €®5
Kan Grubu: A Rh-
10-11-2007, 19:15 PM

:: ohmy::

Alıntı:
Skullhunter´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

bu nedir ya binmek içinmi , o ne biçim ön diskdir öyle,

mOd ŞİMDİ ASKER ------------------- La Havle Ve La Corvette ---------------------- Üşeniyorum, Öyleyse Yarın.........
Eski
  (#8)
mehmetcalli35

mehmetcalli35 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: presto 150t
11-11-2007, 16:32 PM

Alıntı:
cakalaz´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
oyyyyyyyyyyy oyyyyyyyyyyyy delirdim wallaaa
Delirmemek elde değil ki

Alıntı:
karmacoma´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

Yok mustafa abi binmek için değil o Belkide binmek içindir
Eski
  (#9)
togepi
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 33 ACJ 92 ve 33 R 2170
Kan Grubu: O Rh+
12-11-2007, 08:58 AM

9.resim süpermiş bi ben eksiğim orda
Eski
  (#10)
PIERzig

PIERzig - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
12-11-2007, 18:25 PM

Gt650x güzelmiş .
Eski
  (#11)
s3ns4t10n

s3ns4t10n - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 600RR
12-11-2007, 18:52 PM

walla en guseli yeni Hayabusa !
Eski
  (#12)
koray gfb

koray gfb - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda dylan 150
12-11-2007, 19:04 PM

hondanın yeni naked modeli güzel ama farın altında küçük bişey bozmuş olayı o olmasaymış daha ii olurdu
Eski
  (#13)
kzablanca

kzablanca - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: motor gitti hayat bitti
27-11-2007, 19:51 PM

aman allahım ne kadar güzel bi şeysin sen
Eski
  (#14)
istburak

istburak - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: cbr 125r repsol
27-11-2007, 20:43 PM

İSTANBUL MT yarın mahkememiz var sarp erennin taksicinin vurup kaçtığı kişi hani arkadaşımız öldü onun mahkemesi var yarın crş saat 9.30 sultanahmet adliyesi herkesi bekliyoruz ve dayanışma istiyoruz fransada devlet kariştı burda tınlayan yok hadi istanbullu motorcu kardeşler hepiniz bekleniyorsunuz

arkadaşlar yer ve zaman belli herkesi bekliyoruzzz 28.11.2007ÇARŞAMBA saat 9.00 AYASOFYA CAMİİ buluşma saat 9.25 te hareket sarp erdem makkemesine gidiyoruz arkadaşımızı yanlız bırakmayalım katılım bekliyoruz uyanın İSTANBUL MT
Eski
  (#15)
kzablanca

kzablanca - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: motor gitti hayat bitti
27-11-2007, 22:32 PM

Alıntı:
karmacoma´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster