Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet tasarlayabilir misin? / Menderes Özel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer

    Motosiklet tasarım yarışması başlatan Kanuni, eylüle kadar çizimlerinizi bekliyor

    Buraya yazıyorum; her ne kadar birçoğumuz Honda, Suzuki, Yamaha, BMW, Vespa’yı tercih etsek de Kanuni en önemli Türkiyeli motosiklet markasıdır. Sevsek de sevmesek de markanın son yıllardaki hamleleri bunu gösteriyor; ben demiyorum.


    Geçen yıl Köln’de gittiğim motosiklet fuarının en kalabalık bölümlerinden biri, birbirinden ilginç tasarımların çizimler halinde sergilendiği standdı. Fütürist motosiklet tasarımları insanı derin düşüncelere sevk ediyor; birçok tip tasarımların önünde bir Picasso sergisindeymiş gibi parmaklar çenede dakikalarını geçiriyordu.

    Dağılmadan konumuza dönelim; şimdi Kanuni de bir motosiklet tasarım yarışması düzenliyor. Eğer tasarıma ilginiz varsa yarışmaya katılmanızı öneririm. Belki de size torpil yaparım. Diğer jüri üyeleri arasında gezilerini hayranlıkla okuduğum baba motorcu, emekli gazeteci Alpaslan Apak, AŞB (bilirsiniz siz onu), Zaman’dan Atilla Yüksel, Motorbike’dan Hakkı abi (Tolunay), MotorOn’dan Özdem Erdem, Motorize’den Fuat Elkatip gibi motosikletçilerin yakından tanıdığı isimlerin yanı sıra Mehmet Erkök, Turgut Çırpanlı, Doç. Dr. Hakan Ertem gibi önemli endüstriyel tasarımcılar bulunuyor.

    Kanuni Pazarlama Müdürü Sait Orhan birinci gelen tasarımın üretileceğini söylemişti. Bu yüzden tasarlarken fazla uçmayın.


    Tasarımlarınızı eylüle kadar gönderin. Birincinin ödülü Kanuni Classic 125 scooter olacak, ikinci ve üçüncüye ihtiyaçlarına göre ya 2 haftalık A2 ehliyet eğitimi ya da ileri sürüş teknikleri kursu hediye edilecek. Hadi bakalım kolay gelsin.

    Trafik duy sesimizi!

    Bu köşede motosiklet yazmaya başladığımda kendi kendime, "ölüm, kaza haberlerine yer vermeyeceğim" yemini etmiştim. Amacı daha çok insanı motosiklet kullanmaya kışkırtmak olan ben, motosiklete göz kırpanların gözünü korkutmak istemezdim tabi. Ancak ne var ki kazalar, ölümler peşimizi bırakmadı. Sezon başından beri motosiklet camiasının birçok sevilen ismini, kardeşlerimizi kazalara kurban verdik.

    Tamam, kazalarda motosikletçilerin de payı var. Trafikte motosikletlere uyuz olan terörist bir kitlenin varlığı bir gerçek. Bilmem kaçıncı kez yazıyorum ama kötü sürprizlerle dolu yollar motosiklet kullanımına da uygun değil.
    Dikkat ettiyseniz son haftalardaki başlıklarımın tamamı ünlemli. Kendimize dikkat edelim ama bir kez daha diyorum; trafik duy sesimizi!

    Feribotta mutlu son

    İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'nin (İDO) feribotlarda motosikletlere el bileti uygulamasını kaldırdığını yazmıştık. Talep üzerine eski düzene dönüldü. İDO'nun açıklaması şöyle:

    "Sizlerden gelen yoğun talepler doğrultusunda, motosikletli geçişlerde yolcularımızın mağdur olmaması için uygulamanın eski şekli ile yürütülmesine ve yeni uygulamanın durdurulmasına karar verilmiştir. Taleplerinizi bize ileterek sizlere daha güzel bir hizmet verebilmemiz için bu kapsamda bizlere yardımcı olduğunuz için ayrıca teşekkür ederiz."

    Biz de size teşekkür ederiz, sevgili İDO. Yola devam o halde...

    Motosikletlerimiz ve Biz: MotoVirüs


    Yasin, Bülent ve Korhan bacaklarını yanlış tarafa atmış, alışkanlık yapmasın. Arkadaşlarım Beyza Barker, Yasin Atıl (Biscuit), Hasan Heryer, Bülent Özdemir, Korhan Bacanak'ın (soldan sağa) fotoğrafına kayıtsız kalamazdım. Bu enstantane, MotoVirüs motosiklet kulübü üyelerinin temmuzda düzenledikleri ve beni de çağırdıkları Çınarcık gezisine ait. O dönemde gazetedeki masama prangalı olduğum için katılamadığım geziyle ilgili olarak sevgili Yasin şunları anlatıyor:

    150 km yol yaptık. Eskihisar arabalı vapurunu ve Pendik feribotunu kullanarak Yalova'ya, oradan da 25 km kadar yol yaparak Çınarcık'a uzandık. Yolda herhangi bir sorun yaşanmadı. Gezi, İstanbul, Bursa, Sakarya, İzmit'ten üyelerimizle, 40 motosiklet, 85 kişiyle sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

    Motosikletçinin ezgisi


    Biz kardeşiz motorcuyuz
    Gönüllerde hep yolcuyuz
    Yollar uzak olmaz bize
    Gidiyoruz hep sevgiyle

    ……

    Ne yürekler koptu bizden ne yiğitler göçtü erken
    Analar yolları gözlerken dönülmedi esen yelden



    Farkedin artık farkedin farkedin bizi farkedin

    diyor motosiklet tutkunu müzisyen Ogün Bülent Görgün.
    34 yaşındaki Ogün, motosiklet temalı şarkılarıyla dikkat çeken bir müzisyen. Şarkılarında bilinçli motosiklet kullanmaya teşvik eden, anaokullarında bile motosiklet propagandası yapan Ogün’ün bazı şarkılarına YouTube’dan erişebilirsiniz…

    Şu da bir gerçek ki motosikletçinin ardından ağıtlar yakılan başka bir ülke de yoktur herhalde. ABD, Avrupa ve Japonya trafiklerinde motosikleti tehdit eden hiçbir unsur yok. Kazalar genellikle motosikletçi hatasından, hızdan kaynaklanıyor. Pakistan, Tayland gibi ülkelerden bahsetmiyorum bile, insanlar oralarda mopede bile korkmadan, ailecek biniyor; bir şey olursa da geriye ağıt yakacak kimse kalmıyor.

    ‘Ama burası da burası’ işte. Artık motosikletçinin ölümü haberi görmesek, okumasak ne güzel olur.


    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cycle27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    KINALI KUZU
    Keşke resim konusunda iyi olabilseydim. Okulda resim derslerini zorla geçerdim. Hatta üniversite de okuduğum zamanlar teknik resimden kalmış, ikinci sene zar zor geçebilmiştim. Resim konusunda benden becerikli olanlar Şöyle 300 cc çift silindirli, yağ soğutmalı, yarı enduro, yarı racing karışımı bir makina çizip, kanunide bunu kaliteli olarak hayata geçirebilseydi eminim bu motor çok tutulurdu. Düşünsenize hem patika yollarda yaylalara çıkıp veya uzun yola otobanda saate 130-140 km hızla motoru yormadan gittiğinizi bir hayal edin. ne kadar güzel olurdu değil mi?
    GAZİANTEP MT
    ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAMOMUZUMDA MAVZER BİR YÜKDÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM
    YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK.

  3. #3
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Çok fazla hayal kuruyorsun bence
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  4. #4
    kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul/AVCILAR
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    motosiklet alabilir misin?
    BU ALANA REKLAM ALINIR

  5. #5

    Üyelik
    28 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Trek 24 vites dağ bisikleti :D
    ben bi maxi scooter tasarımı yapmaya çalışayım yapınca ne yapmam lazım resmi postalayacakmıyım

  6. #6
    mavimerdiven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF BANDİT 1200 S
    Bence Kanuni firması ayıp etmiş.... Bir motosiklet tasarlanacak, birinci olanın tasarımı üretime geçecek ve bu arkadaşa 1-2 bin liralık scooter hediye edilecek. Hiç böyle şey olurmu? Adam gibi bir şey (ödül, hediye, para her neyse) koysunlar ortaya da adam gibi tasarımlar yapılsın. Çocuk mu kandırıyorlar. Dünyanın en çok kazanan insanlarının endüstriyel tasarımcılar olduğunu bilmiyorlar galiba? Büyümek için büyük düşünmek ve büyük fedakarlıklar yapmak gerekir, öyle değil mi...? Keşke süper bir tasarım çıksa da bunu da bir türk firması olarak kanuni üretse de biz de gurur duysak bu markayla ama zor...

  7. #7

    Üyelik
    22 Mayıs 2003
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Zealsun 200 gs 'den>zx6r' a ; aklım yok aklım! Scuba instructor
    Bence de..

    Ortaya güzel bir hediye koymazlar sonra bizim motorları kimse almıyor derler..

    Bu memlekette ne cevherler var aslında....
    "Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır!!!"

  8. #8
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Komtan konu başlığından sonra Menderes ÖZEL yazmalısın...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  9. #9
    gaddar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2006
    Bence böyle bir yarışma modeli olamaz...Madem motor tasarlanacak ve madem tasarım üretilecek bunun bir kriteri olmazmı???
    Motorun üretilmesinden vazgeçtik tasarımını bile doru yapamıyoruz..
    Motor dediğimiz sadece iki tekerlekli bir araçmıdır????Endurosu cross u scoter ı maxi scoterı supersport chopper cruiser race touring moped v.s v.s v.s birçok klasmanı varken sen yarışma düzenle tasarım yapın biz üreteceğiz deee
    olacak iş midir bu?

    Kurallar "daha açık" açıklansın hangi sınıf motor tasarlanacak, kriterleri ne olacak?
    hepsi olabilirmi?, eğer öyleyse benim tasarladığım bir motoru üretecek hatta maketini üretecek bir delikanlı göremiyorum

    Herkese Kazasız günler

  10. #10

    Üyelik
    02 Ağustos 2007
    ustalardan katılım tahmin etmiyorum. piyango hayallerim matematik öğrendikten sonra eskisi kadar güçl değil. yeni mevzun portföy olsun diye katılacak birileri olur mutlaka ondan da ne derece ustaca birşey çıkar piyango olasılığı sanırım. birkaç yüz milyarı gözeden çıkartıp ustalar arası yarışma yapmada bu haberin ima ettiği atılım olmaz. bunlar bir gidon bir sele bir motor bir araya gelice motorsiklet mi oluyor sanıyorlar.

    nerede viraz dengesi nerede şase güç oranı. nerede fren dengesi hmmmm. Motor takozlarının hatalı olmasından bile sarsıntıdan binilemeyen motorlar var. çoluk çocuk işi değil bu. yap bi 250 lik scooter öne disk koy durur. arka kampana zaten büyük tekerli yap moda şimdi sele altını büyük tut 1.90 ın alrındaki, adam kullanasın motoru. yapmışken bir de turbo tak bari yeni hevesliler bol bol alsın.

    aslında iyi fikir 250cc iki zamanlı turbolu bir scooter yapmak lazım türkiyede o satar millet güç hastası karnım acıktı 600rr yiycem getirin bir tane

  11. #11
    frosen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    daelım s3 + yamaha mt 25
    Tanrım umarım haksız çıkarım!!

    Bence bu yarışmanın bir tek amacı var. o da Türkiye de tasarlayıp üretiyoruz imajını yerleştirmek. ben size olacağı şimdiden söyleyeyim. Çizim yapılacak çizildi birinci seçilecek seçelim o da tamam peki sonra...
    Sonrası yapılan çizime muadil bir şasi öncelikle seçilecek scooter olacağı için motorunu hazır da alabilirler mesela rotaxa yaptırabilinir motor ama boşverin ya lifan yada jincheng de olabilir ne fark var ki ne de olsa granajın altında . çinden de iki üç çekik gözlü arkadaş çizime bağlı kalarak grenajı tasarlayıverirler kalıplar hazırlanır ve üretime geçilir.ve 3-5 ay sonra Türkiyede montajlanır seneye de... sıkı durun

    İLK TÜRK MOTOSİKLETİ herşeyi türkiyede tasarlandı hesabı satışa sunulur.

    işte budur millet başka ne bekliyordunuz ki ?

    Biz "motor" üretemiyoruz
    biz şasi üretemiyoruz
    elektrik sistemi hak getire isteriz tabiide malesef o da yok

    bakalım zaman ne gösterecek. Tanrım umarım haksız çıkarım !
    ThE LaSt SaMuRaİ

  12. #12
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı frosen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tanrım umarım haksız çıkarım!!

    Bence bu yarışmanın bir tek amacı var. o da Türkiye de tasarlayıp üretiyoruz imajını yerleştirmek. ben size olacağı şimdiden söyleyeyim. Çizim yapılacak çizildi birinci seçilecek seçelim o da tamam peki sonra...
    Sonrası yapılan çizime muadil bir şasi öncelikle seçilecek scooter olacağı için motorunu hazır da alabilirler mesela rotaxa yaptırabilinir motor ama boşverin ya lifan yada jincheng de olabilir ne fark var ki ne de olsa granajın altında . çinden de iki üç çekik gözlü arkadaş çizime bağlı kalarak grenajı tasarlayıverirler kalıplar hazırlanır ve üretime geçilir.ve 3-5 ay sonra Türkiyede montajlanır seneye de... sıkı durun

    İLK TÜRK MOTOSİKLETİ herşeyi türkiyede tasarlandı hesabı satışa sunulur.

    işte budur millet başka ne bekliyordunuz ki ?

    Biz "motor" üretemiyoruz
    biz şasi üretemiyoruz
    elektrik sistemi hak getire isteriz tabiide malesef o da yok

    bakalım zaman ne gösterecek. Tanrım umarım haksız çıkarım !
    tamamen çaresilikten böyle düşünüyorsun ama maalesef HAKLISIN
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  13. #13

    Üyelik
    20 Temmuz 2007
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    MZ 125
    valla ben tasarlamadım ama diger motosikletlerden aldıgım parçaları birleştirip yeni bi motosiklet olusturdum ama motosiklet NAKED, CUSTOM, CROSS, KLASİK, ENDURO karışık oldu

  14. #14

    Üyelik
    11 Nisan 2007
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    hussar
    Alıntı frosen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tanrım umarım haksız çıkarım!!

    Bence bu yarışmanın bir tek amacı var. o da Türkiye de tasarlayıp üretiyoruz imajını yerleştirmek. ben size olacağı şimdiden söyleyeyim. Çizim yapılacak çizildi birinci seçilecek seçelim o da tamam peki sonra...
    Sonrası yapılan çizime muadil bir şasi öncelikle seçilecek scooter olacağı için motorunu hazır da alabilirler mesela rotaxa yaptırabilinir motor ama boşverin ya lifan yada jincheng de olabilir ne fark var ki ne de olsa granajın altında . çinden de iki üç çekik gözlü arkadaş çizime bağlı kalarak grenajı tasarlayıverirler kalıplar hazırlanır ve üretime geçilir.ve 3-5 ay sonra Türkiyede montajlanır seneye de... sıkı durun

    İLK TÜRK MOTOSİKLETİ herşeyi türkiyede tasarlandı hesabı satışa sunulur.

    işte budur millet başka ne bekliyordunuz ki ?

    Biz "motor" üretemiyoruz
    biz şasi üretemiyoruz
    elektrik sistemi hak getire isteriz tabiide malesef o da yok

    bakalım zaman ne gösterecek. Tanrım umarım haksız çıkarım !



    kardeş walla nediyim bende kanuni kullanıcısıyım ama hakveriyorum sana.bu tasarım işi güzel bi reklam olur ama sonuç değişmeyecek gibi gelio bande.bende de hussar war oda CPI motordan alınmış.böle devam edio işte.kendileri üretse ne iyi olur du ama zor gelio herhalde.
    motosiklet araç değil amaçtır kullanın, kullanmazsanız kendinizden kıllanın...

  15. #15

    Üyelik
    19 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul/Esenler
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    ya evet çin en ürettirecekse motoru ne anlamı var..
    ben bi ara çok çiziyordum kara kalem motorsiklet resimleri ama kara kalemim pek iyi değil daha doğrusu çüzümüm iyi değil ama nedense resimlerim fena olmuyordu.. bilmiyorum belkide yarışma bitti bile.. neyse. tr ye çok bi faydası olmucaksa niye gönderelimki okadar uğraş... neyse...
    Allah Hepinizi, Kazadan, Beladan Korusun! Çok hız yapmayın arkdaşlar, hareket felan hiç yapmayın.. dikkat edin... Ayhan Sözen: Motosiklet Hayranlarından birisiyim işte...
    İlgi alanım sportif motorlar üzerine

  16. #16
    bende_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2006
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    CBR 125R
    ben 3 senedir motosiklet tasarımı yapıyorum hondaya gönderdim türkiyede ar-ge olmadığı için bi olumlu bi cevap alamadım kanuni ye gönderdim inş iyi bi haber gelir
    yarışmacı arkadaşalara başarılar !!!

    bunlarda çizdiğim bi iki motosiklet tasarımı kara kalem









    isyan rock'ta başlar,motosiklet üstünde devam eder !!!

  17. #17
    ahmetnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR '06
    tasarıma yabancı değilim tabiki sitemizi yakından takip edenler bilir daha önceleride tasarımlarımı sitemizde yayınlamıştım gerek kask olsun gerekse diğer konularda herzaman yenilikçi gelişime açık bir kişiliğim var ve tasarım yarışması için bazı çalışmalarımı değerlendirmeye alacağım selamlar
    45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz

  18. #18
    onderugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Motosikleti
    mondial 150zc 2006
    arkadaslar.
    benim hayalimde bi model var.
    100de 100 benim tasarimim ve modelim.
    otomobil karisimli bi motor.yada motor karisimli bi otomobil.adinida motomobil koyardik.yada otosiklet.
    ama kagida dokemiyorum.bi kackere denedim.koltuk ve tekerler orantisiz oldu.
    yanii bi ucube oldu.
    aslinda hayalimdekileri kagida yada daha iyisi bilgisayara dokebilsem.
    3 boyutlu resimler filan yapabilsem.o zaman bu modeli piacciiyo,ya bile satarim.
    ama sadece hayal edebiliyorum.
    tab ii hersey nasip.
    az sadaka cok belayi def eder. h.s.

  19. #19

    Üyelik
    12 Mayıs 2007
    hadi artık r1 gibi bir tasarım harikası yapın kanuniye de gözümüz gönlümüz açılsın

  20. #20
    roadbuster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2007
    Alıntı komtan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kanuni Pazarlama Müdürü Sait Orhan birinci gelen tasarımın üretileceğini söylemişti. Bu yüzden tasarlarken fazla uçmayın.
    Sanırım bir yanlış anlama olmuş. Bu akşam ödüller dağıtıldı, Olcan da oradaydı muhtemelen ödülleri ayrıntılı şekilde anlatacaktır; bu zevk onun.
    Her neyse, Kanuni Pazarlama Müdürü Said Orhan gelecek planlarını açıkladığı konuşmasında, bu yıl değil ama önümüzdeki yıl birinci gelen motosikletin üretilmesine çalışılacağını söyledi. Çünkü bu yılın tasarımları teknik hesapları yapılmamış kağıt üstünde çizimler. Haklı olarak önüzdeki yıl "dengeli" tasarımlar istenecek ve yapılacak.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)