anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Menderes Özel

Canavar ve alkolik motor Londra’daydı / Menderes ÖZEL

Bu konuya 15 cevap yazıldı 2348 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
komtan
100 Oktan Moderatör

komtan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Fazer
Kan Grubu: A Rh+
Canavar ve alkolik motor Londra’daydı / Menderes ÖZEL - 10-02-2007, 10:49 AM

Motorcycle Show'da sergilenen Rapom V8 Monster Bike'ın kalbindeki alkolle çalışan kamyon motoru tam 1000 beygir güç üretiyor.
Bu hafta, fuarın Ducati 1098, KTM 690, Delirio gibi gözdelerini değerlendiriyoruz

Avrupa'nın önemli motosiklet fuarlarından Motorcycle Show 2007 geçtiğimiz hafta sonu Londra'yı salladı.
29 Mart'ta İstanbul, Dünya Ticaret Merkezi'nde kapılarını açacak MotoShow'u beklerken, Londra'nın gözdeleriyle biraz oyalanalım. Motorcycle Show'da en çok ilgiyi gören 10 motosiklet şunlar:

1 Ducati 1098:
Ducati'nin başyapıtı 916'nın yerini alacak motosiklet sonunda tamamlandı. İki tekerlek dünyasının Ferrari'si diye anılan İtalyan aygırı 1098, pazardaki en hızlı iki silindirli motor.

2 KTM 690 Supermoto:
Komik göründüğünü söyleyenler olabilir; kanmayın. KTM 690, kendisini ve yaptığı işi oldukça ciddiye alan bir motosiklet. Motosikletler boksör olsaydı, KTM 690 Muhammed Ali'nin balyoz yumruğu olurdu.

3 Kawasaki Z750:
Ciddi cadde sürüşüyle, bıçak sırtındaki agresif stil Z750 bünyesinde bir araya geldi. Yüksek performanslı yeni çağın cadde savaşçısı mükemmel bir motor dengesine sahip.

4 Triumph Tiger 1050:
"Kaplan"ın pençeleri iyice bileylenmiş. İngiliz yapımı Triumph'un bir önceki modeli, uzun süredir macera ve enduro tutkunlarının gözdesiydi. Tamamen yenilenen model, özellikleriyle yine pazarın çok yönlü makinelerinden biri.

5 Rapom V8 Monster Bike:
Bir motosiklet bundan daha aşırı olamazdı. İngiltere'nin en güçlü motosikletinin 8,193 cc'lik V8 motoru tam 1000 beygir güç üretiyor. Yetmedi mi? O zaman söyleyelim; caddeye çıkması tamamen yasal olan bu canavar benzin yerine saf alkol içiyor.

6 Harley XR1200:
Henüz satılmayan XR1200, Amerikan firmasının ilk kez geçtiğimiz yıl görücüye çıkardığı prototipten başkası değil. Kalbinde tipik bir Harley motoru barındıran XR, "Easy Rider"lar yerine "speedy rider"ları cezbedecek bir tasarıma sahip.

7 Bimoto DB6 Delirio:
Delirio, fütürist bir bilimkurgu filminin ulaşım aracını andırsa da yüzde 100 oranla bugünün motosikleti. İtalyan şirket ürettiği motosikletlerde başka firmaların motorlarını kullanıyor. Sınırlı sayıda üretilecek Delirio'da, Ducati V-twin bir motor bulunuyor.

8 BMW HP2 Megamoto:
Tasarımcıları "istediğini yapabilirsin" diye bırakırsanız ortaya, bol steroid yüklemesi yapılmış bir motosiklet çıkar. BMW'nin alamet-i farikası 1,170 cc "Boxer" motora sahip Megamoto sınırlı sayıda üretilecek.

9 Suzuki GSX-R1000 K7:
GSX-R1000, 2001'de çıktığında, 1000 cc'lik supersport makinelerin liderliğine soyunmuştu. İki tekerlekli füzenin dördüncü versiyonu, formunun sürebileceğine ilişkin bir işaret taşımıyor.

10 Valentino Rossi'nin Yamaha M1'i:
Yedi kez MotoGP şampiyonu olan "havalı İtalyan", geçtiğimiz sezon bu Yamaha ile unvanını kaybetmişti. Olsun; Rossi hâlâ kalbimizin şampiyonu.

Frankenstein'ın motosikleti
İngiliz mühendis (44) Nick Argyle'ın Cotswolds'taki küçük garajında yarattığı Rapom V8, İngiltere'nin en güçlü motosikleti diye anılıyor. Saf alkolle çalışan canavarın kalbinde 8,2 litre hacminde, 1000 beygir güç üreten bir "monster truck" motoru bulunuyor. "Yarattığı" canavar kamyonun şasisini satmasının ardından küçük projeler peşinde koşan Argyle, Rapom'u Dr. Frankenstein edasıyla anlatıyor: "Motor alacaktım ancak karım bana garajda duran canavar kamyon motorunu kullanmamı önerdi. 'Neden olmasın?' diye düşündüm."

Motosikletçinin rüyası: Angelina Jolie
Londra Motorcycle Show aşağıdaki satırlara da damgasını vurdu. Fuar öncesinde İngiliz motosikletçilere sormuşlar, "Arkanızda en çok kimi gezdirmeyi istersiniz?" diye... Motosiklet yolcusuna, at, bisiklet, yamaç paraşütündeki yolcular gibi, İngilizceden devşirme bir kelimeyle "pilyon" (pillion) denir. Bana sormadılar ama hemen yazayım; pilyonum Angelina Jolie olsun isterdim.

Fuar organizatörlerinin anketinden de Jolie birinci çıktı. Motosikleti "Lara Croft: Tomb Raider" filminin setinde öğrenen Jolie, şimdi kalifiye bir motorcu. Jolie'nin garajında bir BMW F650GS, bir de MV Agusta Brutale bulunuyor. Oyların yüzde 25'ini alan Jolie'nin ardından yüzde 21 oyla, yedi kez MotoGP şampiyonu olan Valentino Rossi geliyor. Motosikletçinin "rüya pilyon"ları listesinde yer alan diğer isimler şunlar:

AdıMesleği:Oran
1Angelina JolieOyuncu% 25
2Valentino RossiMotoGP şampiyonu% 21
3Keeley HazellManken% 20
4Ewan McGregorOyuncu, motorcu seyyah% 14
5Barry Sheene77-78 dünya motosiklet şampiyonu% 7
6Elle MacphersonEski top model% 5
7Steve McQueen60'ların oyuncusu, motosiklet yarışçısı% 4
8Milla JovovichOyuncu, model% 2
9Brad PittOyuncu% 1,5
10Mamie Van Doren50'lerin B sınıfı film oyuncusu% 0,5

Menderes ÖZEL
mozel@milliyet.com.tr
Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.

Konu Skullhunter tarafından (11-02-2007 Saat 22:47 PM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#2)
Tequ

Tequ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha xT660 R
Kan Grubu: O Rh+
10-02-2007, 11:20 AM

Modeller çok iyi. Ayrıca Angelina Motora çok yakışmış tamamlamışlar birbirlerini
Paylaşım için sağol

Sadece m ' aLi..
Eski
  (#3)
diverrider

diverrider - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
10-02-2007, 14:15 PM

Hastasıyım Angelina'nın, başka birşey demiyorum... Hayır bir de ben onun pilyonu olmak isterdim diyorum!..
Eski
  (#4)
dunpa

dunpa - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: IZH PLANET5 350cc-2 zamanlı ve Regal Raptor DD250E-9B
11-02-2007, 22:08 PM

Ben Kylie MINEQUE derdim...

...dunpa55...55VATAN41MEKAN...
Eski
  (#5)
enver4486

enver4486 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
11-02-2007, 22:53 PM

Alıntı:
İngiliz mühendis (44) Nick Argyle'ın Cotswolds'taki küçük garajında yarattığı Rapom V8, İngiltere'nin en güçlü motosikleti diye anılıyor. Saf alkolle (6 kilometrede 1 galon) çalışan bu canavarın kalbinde, 8,2 litre hacminde, 1000 beygir (hadi 5 Mini Cooper veya 10 600 cc'lik supersport motosikletin toplam performansı diyelim) güç üreten, bir "monster truck-canavar kamyon" motoru bulunuyor.

Drag yarışlarına katılan Rapom'u, ancak şanslılar trafikte, ininden piste götürülürken katettiği 15 km'lik yol boyunca görebiliyor.

Yine kendisinin "yarattığı" canavar kamyonun şasisini satmasının ardından küçük projeler peşinde koşan Nick Argyle, Rapom'un yaratılış öyküsünü Dr. Frankenstein edasıyla anlatıyor: "Garajda, kamyonu yaparken kullandığım geniş alan artık yoktu. Ancak bir motosiklet yapabilirdim. Proje için yeni bir motor alacaktım ancak karım bana garajda duran canavar kamyon motorunu kullanmamı önerdi. 'Neden olmasın?' diye düşündüm."
Rapom V8'in selesi de MV Agusta F4 ve Suzuki Hayabusa kırması; belirtmeden geçmeyelim!

Alıntı:roadbuster
Eski
  (#6)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha FZ6 Fazer
11-02-2007, 22:56 PM

Konu Eyong tarafından (12-02-2007 Saat 08:30 AM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#7)
merkez

merkez - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: fz6 fazer 600cc
13-02-2007, 00:38 AM

valla ne demeli manyak motor vesselam adam yapmış

çek çek kürekleri bin motoruna keyfli neşeli tasasız çıkar hayatın dadını
Eski
  (#8)
Kartal23

Kartal23 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Motorumu Sattım
13-02-2007, 22:36 PM

bence abartmamak gerek. bune biçim motor...

Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme... Türk milletindenim diyen insan, herşeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. M.K.ATATÜRK
Eski
  (#9)
ustaoglu4840

ustaoglu4840 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: YbR 125 :)
13-02-2007, 23:25 PM

Alıntı:
enver4486´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

olmaz böyle şey 1000 bg ve 8,2 litre

İnsanlara ne söylerseniz söyleyin karşı tarafın alabileceği kadarıyla sınırlıdır !
Eski
  (#10)
burakdurnaci

burakdurnaci - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBR600F - Suzuki burgman - Asya 150 Scooter
14-02-2007, 15:33 PM

kafayı yemiş bunlar bence işi gücü yokmu bu herifin yahuu alla allaa git pazara simit falan sat adama bak yaa tüüüü
Eski
  (#11)
diverrider

diverrider - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
14-02-2007, 17:18 PM

arkadaşlar anlamıyorum valla. hepiniz bir ingilizin fantezisine takılıp kalmışsınız.
asıl modeller yukarıda. altımda bir 7 numara, delirio olsun isterdim valla.

delirio hakıında bilgisi olan var mı?

ben BUYUM işte
Eski
  (#12)
bahadinli

bahadinli - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 350 beyaz cava....hemde stylee...bıde 88 model gs500...İKİSİDE SATILIKTIR...
Kan Grubu: O Rh-
14-02-2007, 17:52 PM

ben suzukiyi isterdim ...
hu bu suzuki tutkusu bende anıden artmaya basladı....gs500 den desek....daha gs500ün selesıne oturamadım...motor cıktı ben iş için sehır dısına cıktım..hala dısardayım...yanı gs500lede alakası yok...yok yok ben kesın suzukı hastası oldum....
Eski
  (#13)
ozan_

Çevrimdışı (offline)
15-02-2007, 01:14 AM

bende gezdircem jolie'yi yaa..
Eski
  (#14)
komtan
100 Oktan Moderatör

komtan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)