Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ankara, Ankara duy sesimizi!.. / Mendere Özel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Genç, yaşlı, kadın, erkek yüzbinlerce kişi, yeni modelleri görmek için motosikletin kâbesi Milano Motosiklet Şovu’na akın etti. Fuardaki modelleri incelerken ve Milano sokaklarında gezerken, Türkiye’de de yönetim katında motosiklete önem verileceği günlerin hayalini kurdum

    Üreticilerin en yeni modellerini görücüye çıkardığı Milano Motosiklet Şovu (Milan Eicma-International Motorcycles Show), bu yıl da 500 binin üzerinde ziyaretçinin katılımıyla sona erdi. Biz de yepyeni modellerin en azından dokunarak tadını almak amacıyla Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Başarı Erbaş’ın da-vetiyle Milano’nun yolunu tuttuk.

    Adımımızı atar atmaz, BMW’nin fuardaki medar-ı iftiharı R1200 GS’in lansmanına denk geldik. Baştan aşağı yenilenen ve su soğutmalı hale getirilen R1200 GS, kitleleri anında etrafında topladı. Dünyayı üst üste birkaç kez turlama yeteneğine sahip gibi duran R1200 GS, 100 yıllık olmasına rağmen çalışır bir BMW’yle soslanan lansmanda büyük alkış aldı.
    Fuarda en büyük ilgiyi küçük/büyük üreticilerin elektrikli motosikletleri çekti.

    Başarı Erbaş, “Elektrikli ve hibrid motosikletler enerjiden tasarruf sağlarken, çevreyi de koruyor. Çevreci olan bu araçlar tüm dünyada teşvik ediliyor. Türkiye’de de ÖTV oranları teşvik edici düzeye getirilirse elektrikli ve hibrid motosikletlerin satışı artar” dedi.

    1000 kişiye 30 motosiklet!

    Fuardaki muhabbetimizde Türk motosiklet sektörü hakkında da bilgi veren Erbaş, “Avrupa’da motosiklet satış adetlerinde düşüş yaşanmasına karşın motosiklet çok daha fazla yaşamın içerisinde. Türkiye’deyse bu yıl 180 bin motosiklet satılması planlanıyor... Türkiye’de her 1000 kişiye sadece 30 motosiklet düşüyor. Oysa bizim gibi bir Akdeniz ülkesi İtalya’da 1000 kişiye 181, İspanya’da 105 motosiklet düşüyor. Yunanistan’daysa 1000 kişiye düşen motosiklet sayısı 97” diye yakındı.

    250 cc’ye kadar olan motosikletlerde ÖTV oranının yüzde 22’den yüzde 8’e indirilmesinin sektöre ivme kazandırdığını belirten Erbaş, “Özellikle 250 cc’ye kadar olan motosikletlerin satışlarında yüzde 40-50 artış sağlandı. Bu indirimin tüm motosiklet segmentleri için uygulanması motosikletin yaşamda daha fazla yer almasını sağlayacak” dedi.
    Erbaş, “Ayrıca motosikletlere diğer sürücüler tarafından daha fazla dikkat edilmesi ve motosikleti kullanan kişinin de otomobildeki gibi bir insan olduğunun kabul edilmesi gerekir. Bunun için motosikletlere geçiş üstünlüğü sağlayan kurallarla kullanım güvenli hale getirilmeli” diyerek, Türk motosikletçilerin en büyük sorununa dikkat çekti.

    DiKKAT ÇEKEN MODELLER


    Honda Gold Wing F6B

    Gold Wing familyasının yeni kuşağı, minimalist ama maskülen görünüşüyle, adeta bir custom cruiser. Altı silindirli F6B’in motor hacmi 1.832 cc. Yeni yan çantalar ve kısalan ön camı hemen göze çarpan özelliklerinden. Dört hoparlörlü ses sistemi, uzun yolculukları keyifli hale getirmeye yetecek güçte. Selesi sürücü ve yolcu için maksimum konfor vaat eden F6B, GL1800 Gold Wing’den 24 kg. daha hafif.

    Clover Crossover Airbag

    Hava yastığının çalışma mekanizması çok basit. Monttan uzanan kabloyu motosiklete tutturuyorsunuz. Hava yastığı, kaza anında saniyenin 800’de biri gibi bir hızla, sıkıştırılmış karbondioksit patlamasıyla aktive oluyor. Tüpü doldurup yeniden kullanabiliyorsunuz.

    Peugeot Metropolis 400i

    Fransız markasının, ilk üç tekerlekli motosikletini bu işin üstadı İtalyanlara ilan etmesi manidar. ‘Dört tekerlek’ sahiplerini hedefleyen motosikletin tek silindirli motoru en fazla 35 beygir güç üretiyor. Biri ön selenin altında, diğeri arkada iki kaskı barındırabilen bagaj kapasitesi tatmin edici. Fiyatıysa sır gibi saklanıyor.

    Honda NSS300 Forza

    Honda’nın kendini konfora adayan scooter’ı önemli güncellemelerle karşımızda. Forza, 30.8 kilometrede 1 litre benzin tüketiyor. Şasesi hafiflemesine rağmen güçlendirilen motosikletin C-ABS’li modeli, deposu tam doluyken 194 kg. çekiyor. Ki bu rakam, bir önceki modelden yüzde 10 hafif.

    BMW R 1200 GS

    Efsane seride en önemli yenilik motorun su soğutmalı hale getirilmesi.
    1170 cc’lik motor 125 beygir güç üretiyor. Yarı aktif süspansiyon, çekiş kontrol, beş ayrı sürüş modu ilk göze çarpan özellikler. Arazide de çalışan ABS, standart bir özelliği.

    Vespa 946

    İtalyan yaratıcılığı ve stilinin benzersiz bir örneği olan yeni Vespa 946, 1 litre benzinle 55 kilometre yol alarak, çevreciliğin uç noktalardaki bir performansını sergiliyor. 125 cc’lik tek silindirli, hava soğutmalı motor, Piaggio Group’un scooter teknolojisinde geldiği son noktanın vücut bulmuş hali.

    Suzuki Burgman 650

    Pazarın en ünlü maksi scooter’ı Burgman’ın yeni modeli, elektronik rüzgarlık ve ayna ayarları, ayarlanabilir sele arkalığıyla, sınıfının en konforlularından. ‘Executive’ versiyonunda elcik ve sele ısıtma da bulunuyor. İki silindirli ve 638 cc.

    BMW C evolution

    Yakında seri üretimine başlanacak C evolution, tartışmasız piyasanın en çevreci motosikletlerinden. Tam kapasiteyle 35 kW güç üreten su soğutmalı elektrikli motor, frenleme sırasında sarj olabilen yenilikçi bir sisteme sahip. Full sarjla menzili 100 km. olan C evolution’ın maksimum hızıysa 120 km/s.



    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Cadde'de yayımlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2008
    Şehir
    34
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    BMW C evolution gibi elektirikli veya hibrit motosikletlerin şehir içi kullanımında artması ve teşvik edilmesi gerekmektedir.Özellikle İstanbul bigi trafik yoğunluğu olan metropollerde....

  3. #3
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    Bizde elektrikli araçları destek için ayrıca vergi alınıyor
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler