Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
Ortopedist Hakkinda

Temel Bilgiler

Ortopedist Hakkinda
Motosikleti:
yamaha X max 250

İstatistik


Mesaj adeti
Mesaj adeti
67
Günlük Ortalama Mesajlar
0.01
Genel Bilgiler
Son girişi
16 Mart 2012 19:28
Üyelik
14 Şubat 2006
  1. hoca ilk olduğu anda kemiklerden tel geçirilerek alçı ve atele alınması gerekiyordu dedi. 04.07.2011 de. yani aradan tam 1 ay geçmesine rağmen hala kaynamalar tam olmamıştı hala ağrı ödem ve ekimozlar var. hoca 2 hafta daha üzerine basmamamı 1 ay sonra kontrol önerdi. ağustosun ilk haftası. velhasıl abi çok fazla baş ağrıtmayayım. şu an 13 temmuz 2011 ve benim hala ekimoz hafif devam ediyo. ancak eklemlerdeki kaynama tam deil. 1 nci metartarsalin basisindeki subluksasyon beni rahatsız ediyor. 2 nci metatarsaldeki fraktür de aynı şekilde. ödem de hafif oluyo. yatakta yatmaktan sıkıldım. işlerimi görememekten. sağlık müdürlüğüne dert anlatmaktan sıkıldım. tunceli deyim. tunceli ili ovacık ilçesinde çalışıyorum. abi bu kaza sonucu oluşan ayak kırığıyla ilgili ne yapılablir. ya da nasıl bir yol izlenmeli. msn adresim sydar6201@hotmail.com adım Gökhan VURAL. cep telim 0506 702 53 48 görüşrsek sevinirim şimdiden teşekkür ederm.
  2. yarım alçı atel uygulandı. NSAİD eve gönderdi.sonra ayağımda hematom , ödem ve ekimotik alanlar oluşunca 4 ncü gün sonunda gittim. ödemin inmesini söyledi. 2 gün daha bekledim. elevasyon ve soğuk uygulama devam . sonra kontrole gittim. ödem inmişti ancak ekimozlar vs duruyodu. sonra sıcak su ile hazırlanan alçılardan 3 ve 4 numara ile diz seviyesine kadar alçı yapıldı. traksiyon vs yapılmadı. sorduğumda gerek yok non deplase kırık ve diğeri de distalde olduğu için gerek yok diye söyledi. neyse 04.06.2011 de kırılan ayağım 10.06.2011 arasında yarım atel ve daha sonrasında tam alçıda kaldı. 30.06.2011 de alçıyı çıkardık. ayağımdaki ödem ve ekimozlar geçmemişti. ağrı yapmaya devam ediyodu. alçıyı çıkardıktan sonra hirudoid krem kullandım elevasyona devam ettm ve ekimozlar vs çözüldü. ödem de azaldı. sonra bi üniv hastanesine gidip kontrol oldum.
  3. slm abi. sanırım ortopedi doktorusunuz. ben de tuncelide pratisyen drum. yaklaşık 6 yıldır motosiklet kullanıyorum. şu an bende zealsun 125 cc cross motor var. 118 kglık makina. neyse abi. ben 04.06.2011 de ön tekerin frenle kilitlenmesi sonucu mıcırda kaydım ve sağ ayağımın dorsal yüzü yere temas ederken, plantar yüzüne motor düştü. sonra acil servise gittim röntgen çekildi. ortopedi doktoru gördü. I.ci metatarsalin basis kısmında ekleme yakın yerde anatomik pozisyonda superior kısmında kama şeklinde non deplase fraktür ve medial cüneiform kemikle eklem yaptığı yerden yukarı doğru eklemin yaklaşık %20 si civarı ı nci metatarsalin basisi hafif subluke duruyordu. ve ayrıca 2 nci metatarsalin de distal kısmında deplase olmuş fraktür vardı. ortopedi uzmanımız herhangi bir traksiyon vs uygulamadı. 4 gün ayağımı eleve etmemi soğuk uygulamayı önerdi.
Toplam ziyaretci mesajı: 3