Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
dreamkiller Hakkinda

Temel Bilgiler

Doğum Günü
05 Eylül
dreamkiller Hakkinda
Biyografi:
Bende süpriz bitmez..
Yer:
İstanbul Anadolu Yakası
Motosikleti:
Honda Silverwing 600
Mesleği:
Müdür iyi anlamda
Kan Grubu:
A Rh+
İletişim:
fkanarat@gmail.com
Ad Soyad:
Kürşat Anarat

İmza


If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

İstatistik


Mesaj adeti
Mesaj adeti
1.602
Günlük Ortalama Mesajlar
0.24
Genel Bilgiler
Son girişi
03 Temmuz 2014 16:07
Üyelik
18 Nisan 2006
  1. a.s. kardeşim,

    rodajın anlamı şudur, bu makinalar üretilirken motor blokları, pistonlar vb metal alaşımlı parçalar çeşitli taşlama işleminden geçerler ve haliyle çapak dediğimiz bazılarını çıplak gözle bile göremeyeceğimiz bazı partiküller oluşur.. rodaj da ise bu partiküller aşınan motor bloğu ile birlikte yağa karısır.. yüksek devir çevirmemek şunun için önemlidir. bu partiküller yağa karısınca yağ ile birlikte motor blogunun içinde gezinmeye baslarlar ve yüksek devirli kullanımda haliyle geriye dönüşü olmayan zararlar bırakabilirler motor bloğunda. bu yüzdendir ki motoru ilk aldığımızda 800 km de yağını değiştirir ilk bakımına sokarız.

    forumda rodajla ilgili çok şey yazıldı çizildi ama sana naçizane tavsiyem 1000 km dolana kadar sabret, 4000-6000 devir aralığında sık sık vites değiştirerek kullanki mekanik parçalar birbirine alışşınlar. yazık günah 12.000 lira para vermişsin bayi doya doya verimli bir şekilde kullan motorunu.. bu yüzden ilk 1000 km çok önemli dostum..
  2. selamın aleyküm forma yazamadım mümkünse cevabını bekliyorum
    motorumu sıfır aldım biliyosun ilk motorum yeni yeni öğreniyorum ve gaza çok asılıyorum bir haftada süre içerinde bi problemle karşılaşmadım, rodaj süresini daha sonra duydum:)
    üstad acaba motora bi zarar vermişmiyimdir? şuan 200km de bide şu rodaj süresinde ne yapmalıyım ne yapmamalıyım valla müsaitsen cevabını bekliyorum arkadaşım:)
Toplam ziyaretci mesajı: 12
2. sayfa BirinciBirinci 12

19 Arkadaşlar

Arkadaşlar gösterme 1 to 10 of 19
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu