Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
almpoz Hakkinda

Temel Bilgiler

almpoz Hakkinda
Yer:
Balıkesir
Motosikleti:
Honda CB650F
Mesleği:
Rüzgar Türbin Teknikeri
Kan Grubu:
O Rh+
Ad Soyad:
İbrahim Gezgin

İmza


10Riders Motosiklet Kulübü Üyesi

İstatistik


Mesaj adeti
Mesaj adeti
571
Günlük Ortalama Mesajlar
0.16
Genel Bilgiler
Son girişi
24 Mayıs 2018 16:44
Üyelik
03 Eylül 2014
  1. Sista silikon kullanırsan sorun olmaz,piyasa malı yapışmaz belli bir süre sonra ayrılır
    Ne kadar malzeme gideceğini kendin hesaplamalısın
  2. Yok hiç önemli değil her daim yardımcı olurum.Bilgi paylaşınca güzel.İyi günler dilerim.
  3. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim zaten işlemleri sanayide yapacağım onun için ihtiyacım olan malzemelerin çoğu var yoksada zaten kesin bulurum tekrar teşekkür ediyorum seni biraz yordum ama benimde boya atmaya ihtiyacim vardı :)
  4. Kullandığım boya color matik 690 derece ısıya dayanıklı.En alttan üste doğru okursunuz.Kusura bakmayın mesaj uzun olunca forum kısıtlama getiriyor parça parça atmak zorunda kaldım :)
  5. Egzozla uğraşırken resim çekemedim kusura bakmayın ortalık toz içindeydi elime birşey alamadım birde balkonda yapınca siz düşünün halimi :) mümkünse spiralle zımpara yaparken apartman yanında falan yapın ortalığı baya bir batırıyor çünkü.Mutlaka maske kullanın boyanın tozu solunum yolunuza kaçmasın.Spirale 180 lik zımpara 15 tane civarı alın çünkü baya bir gidiyor.Spiral ile tecrübeniz yoksa pek girişmenizi tavsiye etmem çünkü elle yapmak 4-5 gün alıyor arkadaşım denedi ben aceleci biri olduğum için 1 gün içinde hallettim tabi bunun birde bedeli oldu 2 gün her yerim et kesti :) ağrıdan zor hareket ediyordum.Siz 2-3 güne yayın işi.Sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.Motoruma kendim bakıcam artık servisin yaptığını bende yapabiliyorum bütün parçalarına zamanla el atıcam hepsini bir güzel öğrenicem.
  6. Boyayı atarken mesafe olarak 30 cm yeterli azar azar sıkıp 1 kutu sprey boya kullandım ben en iyi neticeyi almak için 3-4 kat yaptım dayanıklı olsun diye.Sonrasında boyanın kurumasını bekleyin tahmini 1 saat civarı.Egzozu motora tekrar geri takarken titizlikte takmanız lazım arka fren pedalına deyipte çizik olmasın birde arka sağ ayaklığa deyiyor takarken oralara bir bez koyun işinizi görür eğer koruma demiride varsa onunda üstüne bir bez koyun.Egzozu takınca motoru çalıştırıp en fazla 2 nci viteste 100 metre kadar sürüp evinize tekrar geri dönün burdaki amaç egzoz ısınınca boya genleşicek ve egzoza daha iyi yapışacak sonra egzozun soğuması için tahmini 2 saat civarı bekleyin o süre içerisinde motoru kullanmayın yoksa egzoz boyası akar gider veya duman atar egzoz aşırı ısınacağı için.Boya soğuyunca zaten artık kullanıma hazır hale geliyor elinizle bakabilirsiniz soğumuşmu egzoz diye.Ondan sonra güle güle kullanın emin olun kendi boyadığınız boya sıfır alınandan daha kaliteli oluyor.
  7. Öncelikle egzozu güzelce bir bez ve bol suyla hem silerek hemde ıslatarak temizliyorsunuz.Kuruduktan sonra spiral ucuna hırdavatçılarda satılan zımpara aparatı ve 180 lik zımparıyı takıp egzozun üzerinde yavaş yavaş gezdiriyorsunuz yalnız dikkat edin spiralin deviri yüksek olduğu için sakince sürtün.Çıkıntıların olduğu yerlere fazla yaklaştırmayın oraları yine 180 lik zımpara ile el le yapın.Bütün egzozun boyasını temizlemekte fayda var çünkü mondialin kendi yaptığı boya çok dandik o yüzden o yapmadığınız yerlerden dolayı tekrar paslanmaya başlar.Metalik renge ulaşıncaya kadar sipiralle bir güzel temizleyin egzozun sonunu elle yaptım spiral girmedi düzgün zımpara olmuyor el ile daha rahat.Boya iyice temizlenince yine aynı şekilde bol sulu bezle bir güzel temizliyorsunuz.Kuruduktan sonra açık bir alanda(Mutlaka) ince katlar halinde 690 derece ısıya dayanıklı boya atıyorsunuz.
  8. Merhaba Drift'in forumu takip ediyorum ve Drift kullanicisiyim egsozu boyama hakkinda yaptığınız islemleri anlatır mısınız ? Şimdiden teşekkür ederim.İyi ayakşamlar.
Toplam ziyaretci mesajı: 18
2. sayfa BirinciBirinci 12

9 Arkadaşlar

Arkadaşlar gösterme 1 to 9 of 9