Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

VFR 800 vs CBR 600 F

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Nisan 2010
    Şehir
    Ataşehir - Levent İstanbul
    Motosikleti
    2006 R1 ;)
    Öncelikle daha önce açıldıysa affola

    600f kullanıcısıyım yaklaşık 8000 km'dir kullanıyorum. Motorumdan çok memnunum. Bana hiçbir sıkıntı yaşatmadı(Yoğun trafikte bacak aralarımın pişik olup kıpkırmızı olması hariç.)

    Genel olarak tüm özellikleriyle tork-kilo-cc- v4-sıralı 4 silindir hariç tasarımı da dahil neredeyse aynı gibi görünen motorlar.

    Aslında bu yaz başı 600rr almayı düşünüyordum. Fakat motora sürekli kız arkadaşımla binmem den ötürü sanırım bu yaz benim için RR bir hayal. Bu yüzden farklı daha rahat bir motor arayışına girmiş durumdayım. Çok uzun zamandır da VFR 800'ü beğeniyorum hatta aşığım diyebileceğim bir motor. Bu yaz motorumu satıp 2-3 bin TL ekleyip bordo-kırmızı bir vfr 800 alma fikri geldi aklıma.

    Fakat bir kaç soru işareti oluştu kafamda

    1- Tork olarak VFR800 80 NM tork verirken 600F 63 NM tork veriyor. Sürekli iki kişi bindiğim için tork önem kazanıyor.
    2- Son hız olarak pek bi farkları yok iki motorda 275 km civarlara çıkabiliyor. (vfr için de çıkabildiğini duymuş ve okumuştum.)
    3- 0-100 yada 60 70 km civarı giderken ani hızlanmalarda aralarındaki fark nedir? Hangisi daha çabuk hızlanabiliyor. Aralarında uçurum var mı?
    4- Kilo konusunda 600F 170 kg iken VFR800 218 kilo. (Çoğu zaman trafikte artçı varken kullandığımı göz önünde bulundurmak isterim.)
    5- Güçlü, spor motor alıyorsan yakıt düşünmeyeceksin keyif için alınan motorda yakıt düşünülmez derler. Pek inanmam buna. Ben şuan 600F kullanıyorum ve ortalama 7-8 Lt civarı yakıyorum (yoğun trafikte işe gidip gelirken) VFR 800 ün yakıtı konusunda hiçbir fikrim yok. Trafikte, açık yollarda yani 80 90 la gidebileceğim yerlerde, uzun yollarda. Bu durumlarda motorun yakıt sarfiyatı nedir?
    6-Gidon yüksekliği konusunda 600f rahat bir pozisyon sunuyor. VFR 800 bu konuda nasıl acaba? Kollarım ve bileklerime müthiş bir ağrı binecek mi? Yoksa müthiş bir rahatlık sunacak mı bana?
    7- Parça konusunda sıkıntısı oluyor mu? Kronik sorunları var mı? Bakımları ağır mı? Parçalar pahalı mı?
    8-Şuanki motorum olan 600f te çok memnunken VFR800 e geçmek. Acaba benim için beyaz renkli bir attan inip, siyah renkli bir ata binmeye benzer mi? Yoksa VFR800 benim için terfi olacak mıdır?

    Lütfen cevap verirken sadece

    -600f te kal derim.
    -VFR kraldır
    -VFR yi tek geçerim

    gibi kısa ve saçma fikirler vermeyin. Açıklayıcı cevaplar verirseniz hem genç ve motor sevdası olan bir kardeşinizi doğru yönlendirmiş olursunuz hemde çok mutlu edersiniz.

    İki motoru da kullanmış olan arkadaşların yorumları kıyaslama için bana çok yardımcı olacaktır.

    Herkese kazasız sürüşler dilerim. Sıkılmadan okuyan herkese de teşekkür ederim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ilkerrrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    14' Aprilia Caponord 1200
    VFR 800 kullanıcısı değilim ama sana şahsi görüşlerimi aktarayım.

    Bende bir 600f sahibiyim, aynen senin gibi 8000 km dir binmekteyim. Motorumu yakın bir arkadaşımdan aldım, oda bana motorunu sattıktan başka bir arkadaşımızdan VFR800 aldı 2008 model. Aldıktan sonra side case-top case, elcik ısıtma bunları ekledi ve keyfine diyecek yok )

    Her sohbetimizde VFR bir başka diyor, sonunda eklemedende geçemiyor, "600f olsa altımda ne oynardım şimdi" diye. çok denedik, ivmelenmede (0-top) 600F önde kayda değer bir farkla, son sürat için söyleyebileceğim ise, benim izlediğim bir videoda 288 yapan VFR 800 gördüm, arkadaşımla son sürat pek denemedik ama 260-265 arası önlü arkalı gittiğimiz çoktur.

    Seninde dikkat çektiğin üzere Tork büyük bir artı, hele ki artçılıysan.. Uzun yol seyir süratlerinde aradaki tork farkı çok önemli değil ama şehir içinde 600 f le sürekli vites değiştirmek can sıkıcı olabilir.

    Şimdi bir kaç arkadaş ivmelenmelerde nası kayda değer farkla önde olabilir, yok efem 7binde v-tec açılıo vs. diyecekler ama sana birinci el deneyim aktarımımdır bu.

    Yukarda arkadaşımdan yaptığım alıntıdanda anlayacağın üzere, virajlarda 600 f kadar rahat değil diyor. Ama bunu derken VFR'nin viraj kabiliyetini küçümsediği-kötülediği izlemine kapılma, bu görüş sadece ağırlık sebebinden, "600f le oynardım" söylemi ordan geliyor, 600 f le viraja yatmanın daha kolay ve keyifli olduğunu her defasında dile getiriyor. VFR herkesin kaubl edeceği üzere biraz daha hantal bir motor 600f e göre.

    VFR rahatlık açısından kesinlikle senin için bir terfi olacaktır, ama performans açısından olmayacaktır. Gidon yüksekliği konusunda VFR gerçekten daha rahat, benim boy 1.91 kilo 80, VFR üzerinde uzun yol yapmadım ama sadece oturduğumda bile daha rahat olduğunu hissediyorum. 0-100 de kağıt üzerindedir fark, göz pek seçemez, ama 600f önde kalır, son süratede VFRden önce erişecektir, ara hızlanmalarda 600f te vites seçimin önemli, VFR her viteste alır götürür seni

    Karman çorman yazdım sanki, sorularına cevap vermeye çalıştım elimden geldiğince. Ama demişsin ya "Çok uzun zamandır da VFR 800'ü beğeniyorum hatta aşığım diyebileceğim bir motor", işte bunu diyebiliyorsan bir motosiklet için, hiç düşünme al onu derim Bende motorumu değiştirmek için bunu diyebileceğim başka bir motor bekliyorum.
    Ben Giderim O Gider, Altımda Tin-Tin Eder

  3. #3

    Üyelik
    08 Nisan 2010
    Şehir
    Ataşehir - Levent İstanbul
    Motosikleti
    2006 R1 ;)
    Her ikisini de görmüş yanında çok bulunmuş biri olarak çok faydalı bilgiler verdin. Fakat bana soru işaretleri de yükledin açıkçası vfr nin hızlanma konusunda 600f le kafa kafaya olacağını düşünüyordum. Viraj kabiliyetinin ağırlıktan ötürü biraz daha kötü olması da can sıkıcı açıkçası. Aslında yollarda motoru yatırıp kaldırmayı virajlarda yatmayı seven biriyim. Bu konuda vfr biraz üzdü beni. Peki yakıt konusunda VFR nin vtec açmış ve açmamış haliyle ilgili yakıt tüketimi konusunda bir bilgin var mı?

  4. #4
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Bir ara ben de düşünmüştüm VFR'yi.
    Fakat arastırmalarım sonucu, 600F'i aratacağı sonucuna vardığımdan dolayı vazgecmiştim
    Bizim Minnoş lar gibi Kıvrak, hafif, seri değil Yakıtlar da hemen hemen aynı
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  5. #5

    Üyelik
    08 Nisan 2010
    Şehir
    Ataşehir - Levent İstanbul
    Motosikleti
    2006 R1 ;)
    @cakalaz Sende mi İlkerin de dediği gibi konfor konusunda tatmin eder ama yatıp kalkıp uzayamazsın diyosun yani ?

  6. #6
    ilkerrrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    14' Aprilia Caponord 1200
    Alıntı Holocaust46 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her ikisini de görmüş yanında çok bulunmuş biri olarak çok faydalı bilgiler verdin. Fakat bana soru işaretleri de yükledin açıkçası vfr nin hızlanma konusunda 600f le kafa kafaya olacağını düşünüyordum. Viraj kabiliyetinin ağırlıktan ötürü biraz daha kötü olması da can sıkıcı açıkçası. Aslında yollarda motoru yatırıp kaldırmayı virajlarda yatmayı seven biriyim. Bu konuda vfr biraz üzdü beni. Peki yakıt konusunda VFR nin vtec açmış ve açmamış haliyle ilgili yakıt tüketimi konusunda bir bilgin var mı?
    Benzinden şöyle örnek vereyim, 3 hafta önceki gezimizde otobanda nerdeyse sürekli 230+ seyrettik, benzinlerimizi aynı yerde fullemiştik, tekrar benzin için durduğumuzda benden 3 TL daha fazla benzin aldı. Başka bir gezimizde düşük tempolu sürüşte, yine aynı yerde fullemiştik depolarımızı, bu sefer ben 3TL daha fazla benzin aldım. Düşük tempolu sürüşlerde 600F le yer yer vitesle oynaman gerektiğinde, VFR de bunu yapmana pek gerek kalmıyor, o yüzden düşük tempoda daha ekonomik bir hal alabiliyor.
    Ben Giderim O Gider, Altımda Tin-Tin Eder

  7. #7
    t_erel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2008
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    honda VFR
    Hadi tam açıklayıcı cevabı ben vereyim sana arkadaşım.Yaklaşık 20000km kadar 2006 kırmızı-siyah 600f kullandım ve şu anda 19000km dir de VFR kullanıyorum...

    Öncelikle tüketimle başlayalım ben 600F te 1 depo ile 250kmyi geçtiğimi hiç hatırlamıyorum fakat VFR ile 330 km yaptığım oldu.Daha mı sakin kullandım? Hayır. Ben düzde gaz açmam,ama viraj gördüğüm zaman kendimi tutamıyorum...

    Son hız ve ara hızlanmalarda 200 kilo ile 250 kiloyu zaten bir tutamazsın,600F ile 276 gördüm VFR ile max 267.

    Sürüş pozisyonu ve rahatlık olarak bakarsan çok fazla farkları yok ama illa sorarsan VFR bir tık önde.

    Parça konusunda maalesef fiyat sıkıntısı yaşayabilirsin,VFR ye yan koruma takozu takamazsın (Su tankını delmezsen eğer,gerçi delsende taktığın yer olarak sana çok bir kazanç sağlamayacaktır),nitekim ben ilk aldığım günlerde yavaş manevra çalışırken 10km hız ile sola düşmüştüm,sadece sol grenaj 1200TL bilgin olsun.Şunu da belirteyim VFR zaten motor arızası çıkartacak bir makina değil...

    Yukarıdaki arkadaşın yazdığı yorumda katılmadığım bir yer var onu da belirteyim; viraj konusunda VFR 600F ten kesinlikle avantajlıdır,daha ağır olduğu için virajda daha oturaklıdır,istediğin kadar gaz açabilir,istediğin kadar oynayabilirsin.Kısacası ağırlık avantajdır.

    Benim için VFR kesinlikle terfi etmektir...

  8. #8
    SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    Bende aktarayım bildiklerimi :

    * 600f kullanıcısıyım ama VFR yi şehir içinde bir kere 30-40 km civarı kullandım. VFR hızlanma açısından 600F den daha yavaş ama çok farkedilebilir düzeyde değil.
    * VFR bence virajlarda daha hantal kalıyor, 600F ile girdiğim viraja VFR ile daha zorlanarak girdim, tabii bu VFR yi ilk kez kullandığımdan da olabilir.
    * Sıkışık trafikde VFR çok rahat ama 600f de rahat bana göre. Sadece VFR daha konforlu kesinlikle.
    * Uzun yol yapmadım ama VFR nin uzun yolda daha rahat olacağı kesin bana göre.
    * Yakıt açısından ikisi arasında çok fark olacağını düşünmüyorum, bence 4 silindir makineye binen adam yakıtı düşünmez

    Genel olarak ben çok beğendim makineyi ama 600f den sonra ses, hızlanma ve kıvraklık açısından üzülebilirsin bunun yanında konfor, tork ve denge açısından da sevinirsin gibime geliyor. Tamamen tercih meselesi...

  9. #9

    Üyelik
    08 Nisan 2010
    Şehir
    Ataşehir - Levent İstanbul
    Motosikleti
    2006 R1 ;)
    acıkcası son 3 yorumu okuduktan sonra vazgecme noktasına gelmiş durumdayım diyebilirim

    600f im bana aslında istedigim herşeyi neredeyse veriyor. Trafikte kucagımda 110 derecelik bi demir yıgını olması dısında Sadece istedigim biraz daha + güc ve tork

    vfr800 artıları

    konfor
    tork
    zaman zaman yakıt
    denge


    600f artıları

    hızlanma
    ses
    kıvraklık
    viraj
    son hız
    trafikte hafiflikte bir tık önde oluşu
    parca ucuzlugu(vfr ye göre)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)