Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Vespacılar Yardım Lütfen PX150 mi yoksa PX200mü ??

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2005
    Şehir
    Beykoz/İstanbul
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    Birkaç aydır dil kursu nedeniyle İtalya'da bulunuyorum. Her zaman aklımda bir Vespa alma fikri vardı fakat bir şekilde gerçekleştiremiyordum. Şimdi burada bu kadar çok vespayı ağzımın suyu akarak gördükten sonra ülkeme döndüğümde yani önümüzdeki hafta (30 Eylülden sonra) bir vespa edinmeye karar verdim. Kesinlikle yeni yetmeleri düşünmüyorum PX modelinde kararlıyım. (PX 150'ninde 2012 modeli var fakat bir servet) Elden vites olması da çok hoşuma gidiyor. Fakat 150mi yoksa 200mü bilemedim ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

    Bildiğim kadarıyla 1995ten sonra (2008 istisnası var) PX200 üretilmemiş onun yerini PX150 almış.
    2000 model ve sonrasındaki PX150 lerde ön disk fren bulunuyor bundan öncesinde yok. Peki vespanın PX modelindeki ayaklı freni bu kadar başarılı bulunuyorsa tercih yapmamda disk fren kriteri büyük önem taşır mı?

    Alacağım motorla hava şartları müsade ettiği zamanlarda okula da gitmeyi düşünüyorum. Evim Beykoz'da okulum Taksim civarında bu da hergün 30 geliş 30 gidiş yaklaşık 60km yol demek ayrıca TEM'i kullanarak gidiyorum. Bu sebeple benzin kriteri benim için biraz önem taşıyor. Şu an arabayla gidip geldiğim için fark edeceği kesin ama 2 zamanlı motorda hiç azımsanmayacak kadar yakıt sarfiyatı yapabiliyor. Bu durumda 2 sorum olacak:
    1) Otobanı kullanacağım için 200cclik motor 150liğe göre daha mantıklı mıdır?
    2) 150lik ile 200lük model arasında ciddi bir sarfiyat farkı olur mu?
    Bu iki sonunun cevabına göre karar vereceğim.

    Biraz uzun oldu biliyor ama vespaların ömürlük motorlar olduğunun bilincindeyim ve sık araç değiştirmeyi sevmem (bir süre sonra duygusal bağ oluor) bu sebeple doğru bir karar vermeye çalışıyorum. Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.:


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2005
    Şehir
    Beykoz/İstanbul
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    Hiç yardım edebilecek Vespacı yok mu?

  3. #3
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    KEsinlikle px 150 almalısın. Dikkat edersen 200 lere göre biraz daha pahalıdırlar.
    Aşırı yakıt farkı var aralarında. Bir arkadaşımda px 150 var hatta sıfır gibi neredeyse satmayı düşünüyormu sorarım kendisine.
    beverly 250 nin yanında 2. motor olarak kullandığından zadece keyfi olarak kullandı.

    Kullanımları biraz sordur. Tamamiyle kendine özgü bir tarzı var. Motor sağda olduğundan motoru sürekli sola yatırarak kullanabiliyorum ben. Çok güçlü bu konuda hiç sıkıntınız olmayacağından emin olabilirsiniz. Frenler kendine özgü. O yaşına rağmen cbs fren sistemi var. Ön fren bağımsız fakat arka fren ön ile beraber çalışıyor. Balataları ve fren pompaları serçe fiat 124 ler ile birebir aynıdır. Bu konuda da sıkıntı yaşamazsınız.
    Bir arkadaş için topladığım cosa 200 ün konusunu bir inceleyin isterseniz. ( bu işi hobi olarak yapıyorum ) Yardımım dokunacağını düşündüğünüz konularda mesaj atabilirsiniz.
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...iga-gecis.html
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

  4. #4
    bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2005
    Şehir
    Beykoz/İstanbul
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    Arkadaşınızın motoru kaç model kaç kmde? Birde gerçekten satmayı düşünür mü acaba? Benzin sarfiyatı önemli ama yabancı sitelerde okuduklarım kadarıyla px150 de çok güçsüz kalıyor bu yüzden modifikasyon kitleri var 177ccye çıkarıyor 150lik motorları fakat ben modifikasyona karşıyım almışken güçlüsünü alayım diye düşündüm otoyola da çıkacağım için sarfiyatın farklı olacağını tahmin edebiliyorum ama sizin söylediğiniz kadar farklı olabileceğini düşünmemiştim. 100kmde kaç lt yakar iki modelde ortalama?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler