Go Back   Motosiklet.NeT Forum > MT - Moto Garaj > Marka ve Model Kıyaslamaları

Mondial mi , Hiç mi ???

Bu konuya 69 cevap yazıldı 1883 kere görüntülendi

Seçenekler
Alt
  (#1)

MeKRoG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Kararsız :)))
Talking Mondial mi , Hiç mi ??? - 29-07-2010, 22:08

Öncelikle hepinize iyi günler arkadaşlar siteye bugun kayıt oldum ve ne kadar yararlı bir site olduğunu gördüm hemen kafamdaki soruları danışayım dedim
Soruma gelince; Okula gidip gelirken servise veya dolmuşa vs. para vermek istemiyorum dolayısıyla kendime scooter almaya karar verdim hafta sonu birazda gezerim diye bütçem 1000-2000 arası.yalnız bir-iki özellik lazım onlarda,
#2.eli ölü olmayacak mesela 1500 tl lik motor en az 1000 tl gidebilecek
#Hızlı gitmesin ama çok da yavaş gitmesin (2. kişi binicez)
Mondial in var (150 RF) tam benlik ama bugün sordum birkaç kişiye yok şans meselesi mondial , yok çin alacağına hiç alma filanda filan yani...
şimdi ben 1 sene binerim motora yani ayağımı yerden kessin diye motor sevgisi kanıma geçmez yani ilerde cc büyütmem çok uzun yazdım acemiliğime verin
çin in halinden anlarım ama ha kırıldı ha kırılcak olmasın

Alt
  (#2)

AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: A Rh-
29-07-2010, 22:23

scooter alacaksan,mondial'de olacaksa... ZAT 150 almanı tasiye ederim,bende zat kullanıcısıyım... en azından karar verirsen yardımcı olmaya çalışırız. ayrıca ZAT 150 sayfasınada bir göz at istersen.....
  AYBERK - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#3)

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: mz 301 2002
Kan Grubu: A Rh+
29-07-2010, 22:25

limitin zaten çin için yeterli yani japon alman america italyan bunları hemen eliceksin iki kiş bincez 1000 km gitsin en azından diyorsun dahada fazla gider temizini bulursan istediğin motosiklet biraz zayıf sanki kasa olarak 150zat daha ideal sanki genede kullanıcıların bilgisi şart

Alt
  (#4)

29-07-2010, 22:36

kendi motorumla,2 kişi 8 ayda 6.500km yol yaptık...
toplam ağırlığımız,bagaj dahil;165-170kg'dı... 2 kişi çok rahat,80-85 kmh'a çıkıyorduk.(düz yolda)
Alt
  (#5)

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Honda Cbf 150
Kan Grubu: B Rh+
29-07-2010, 22:42

Mondialin adı her ne kadar kötü durumlarla anılsa da bazen düzgün kullanan arkadaşların japonlara taş çıkaran hikayelerini dinlerken hayretlere kapılıyoruz.

Alt
  (#6)

cdcleaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Mondial
Kan Grubu: O Rh-
29-07-2010, 23:23

Mondial 150 HS kullanıyorum. 7200 Km deyim. Çinli psikozunda değilim. gözüm yolda kulağım her zaman motorumda , en ufak problemde oldukça ekonomik müdahelelerle bu güne kadar kullandım. Artçım olur, sorun olmadan istediğim noktaya ulaşıyorum. Bir çok geziyede katıldım. Hala yollardayız.
  Motorsikleti Motosiklet.net Scooteri Scooter.web.tr dan izlerim.

Alt
  (#7)

29-07-2010, 23:30

arkadaşlar yorumlarınıza çok teşekkür ederim fakat birkaç ekleme yapmam gerek ayberk abi zat demişsin araştırdım on numara motor fakat biraz büyük (biraz dediğim motorların otobüsü diye geçiyor)yani apartmanın altına koycam büyük 3 tane kalas koyup merdivenlerden arka frene basa basa yavaş yavaş indircem yani apartmanın koridorundan geçmez o

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:24 ----------

''-ibrahim- , cdcleaner '' abi yani mondial bakarsan bağ bakmassan dağ gibisinden ama korkum adam gibi kullanırken yani (ani fren yapmamak , birden gazı köklememek vs.) olmadanda sorun çıkarırmı paranızla kumar oynamayın gibisinden cümleler duydum o korkutuyor zaten

Alt
  (#8)

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: mz 301 2002
Kan Grubu: A Rh+
29-07-2010, 23:36

kasalı motor her zaman iyidir ben şahsen o meblalarda motosiklet alcaksam (vitessize binmem o başka mesele) 150 zat alırım motor dediğin biraz heybetli olcak

Alt
  (#9)

cdcleaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Mondial
Kan Grubu: O Rh-
29-07-2010, 23:38

Alıntı:
MeKRoG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar yorumlarınıza çok teşekkür ederim fakat birkaç ekleme yapmam gerek ayberk abi zat demişsin araştırdım on numara motor fakat biraz büyük (biraz dediğim motorların otobüsü diye geçiyor)yani apartmanın altına koycam büyük 3 tane kalas koyup merdivenlerden arka frene basa basa yavaş yavaş indircem yani apartmanın koridorundan geçmez o

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:24 ----------

''-ibrahim- , cdcleaner '' abi yani mondial bakarsan bağ bakmassan dağ gibisinden ama korkum adam gibi kullanırken yani (ani fren yapmamak , birden gazı köklememek vs.) olmadanda sorun çıkarırmı paranızla kumar oynamayın gibisinden cümleler duydum o korkutuyor zaten
Altında hangi scooter olursa olsun, eğer düzgün kullanmazsan problem her zaman olacaktır. İki farkla problemleri Japonda 5 TL ye Çinlide 1 TL ye halledeceksin. Ani fren , Sürüş tekniklerini okursan problem yok. Hız dersen motorumun rodaj devresi iyi geçti otobanda 120 yi gördüm. Ben iş ve zevk için biniyorum. Sürati sevmem fakat scooterimin gücünüde bilmek durumundayım. Mondialde bir kampanya var 150 RF 1.490 TL biraz daha zorla 0 al kendin rodajını yap , motorunu baştan tanı derim. Her denilenede kulak asma .
  Motorsikleti Motosiklet.net Scooteri Scooter.web.tr dan izlerim.

Alt
  (#10)

29-07-2010, 23:45

RF kampanyada hastayim zaten görüntüsüne mondialin runneri diyen var kötü yanı forumumuzda , kullanıcıları / bilgi paylaşım başlığı bile yok kullanıcısı az gibi hazır kampanyadayken bayağı az kullanıcı olması soru işareti bırakıyor kafamda

Alt
  (#11)

adidas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Yakında olacak
Kan Grubu: O Rh+
29-07-2010, 23:46

Alıntı:

cup motorlara bak scoterlardan az yakar bütçene uygun 2 kişi rahat gezersin,yarı otomatik ve tam otomatik seçenekleri var mondial sitesinde..

Alt
  (#12)

29-07-2010, 23:53

Alıntı:
bektanist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kasalı motor her zaman iyidir ben şahsen o meblalarda motosiklet alcaksam (vitessize binmem o başka mesele) 150 zat alırım motor dediğin biraz heybetli olcak
aynen motor dediğin heybetli olacakta işte yer sorunum var yer sorunum olmasa

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:49 ----------

adidas kardeş vitesli iyi hoş güzelde şimdi usta olana kadar yani trafiğe çıkana kadar 3-4 ay geçer yani zamanımı çok alır hani motorum acemi motoru (geçiş) olsaydı kesinlikle vitesli alırdım yavaştan cc büyütürdümde işte hemen kontağı aç bas git lazım bana

Alt
  (#13)

adidas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Yakında olacak
29-07-2010, 23:56

Alıntı:
aynen motor dediğin heybetli olacakta işte yer sorunum var yer sorunum olmasa

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:49 ----------

adidas kardeş vitesli iyi hoş güzelde şimdi usta olana kadar yani trafiğe çıkana kadar 3-4 ay geçer yani zamanımı çok alır hani motorum acemi motoru (geçiş) olsaydı kesinlikle vitesli alırdım yavaştan cc büyütürdümde işte hemen kontağı aç bas git lazım bana
kardeş zaten yarı otomatik ve tam otomatik dedim,tam otomatik bas gaza git yarı otomatik 4 vitesli, elinle debriyaj sıkmana gerek yok ayağınla atacan vitesi gidecen

Alt
  (#14)

30-07-2010, 00:01

oda güzelmiş o zaman da bizimkilerin pek sıcak bakcağını zannetmem şimdi bizim burda apaçiler cuplara abart takıp led filan atıyorlar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:58 ----------

pardon apaçi derken zevkler ve rekler tartışılmaz sözüm meclisten dışarı

Alt
  (#15)

Motosikleti: Asya 125t(siyah)
30-07-2010, 00:38

Alıntı:

apartmanın altına hadi indirdin diyelim peki geri çıkarması?
yaş iş bu. bi daha düşün istersen. en hafif scooter bile 100kg'a yaklaşıyor bunu unutma. bisiklete benzemez bu. bi alarm takarsın. kalın bir zincirlede bi yere sabitlersin olur biter. ha birde branda tamamdır.

150zc modeli var. kullanıcıları çok memnun. çekişi iyi. onuda listene dahil edebilirsin.

Alt
  (#16)

30-07-2010, 01:10

Alıntı:
ertanos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
apartmanın altına hadi indirdin diyelim peki geri çıkarması?
yaş iş bu. bi daha düşün istersen. en hafif scooter bile 100kg'a yaklaşıyor bunu unutma. bisiklete benzemez bu. bi alarm takarsın. kalın bir zincirlede bi yere sabitlersin olur biter. ha birde branda tamamdır.

150zc modeli var. kullanıcıları çok memnun. çekişi iyi. onuda listene dahil edebilirsin.
Evet dediğiniz doğru hiç gerçekleştirmedim ama zihnimde canlandırıyorum şöyle bir şey düşünün mesela bir merdiven var düz iniyorsun sola dönüyorsun bir daha sola şimdi 30 cm kalınlığında kalasla inilir ama yukarı çıkarken gidondan tutup hafif hafif gaz versek çıkabilirmi hiç düşünmemiştim olur gibi

motora gelince ertanos abi (mi diyim yanlış olmasın ) ya ZC yada RF 2lemede kaldım zc büyük bayağı ve hantal duruyor - rf sportif ve ufak ama scooter deyincede emsali olarak ZC ve ZAT işi biliyor çözemedim ben bu işi

Alt
  (#17)

Motosikleti: Asya 125t(siyah)
30-07-2010, 01:34

Alıntı:
Evet dediğiniz doğru hiç gerçekleştirmedim ama zihnimde canlandırıyorum şöyle bir şey düşünün mesela bir merdiven var düz iniyorsun sola dönüyorsun bir daha sola şimdi 30 cm kalınlığında kalasla inilir ama yukarı çıkarken gidondan tutup hafif hafif gaz versek çıkabilirmi hiç düşünmemiştim olur gibi

motora gelince ertanos abi (mi diyim yanlış olmasın ) ya ZC yada RF 2lemede kaldım zc büyük bayağı ve hantal duruyor - rf sportif ve ufak ama scooter deyincede emsali olarak ZC ve ZAT işi biliyor çözemedim ben bu işi
yaş 32 üstad. farketmez nasıl istersen. sonuçta bu forumda hepimiz arkadaşız.
asıl konuya gelelim. rf modelini biliyorum. sportif duruyor ama sen artçım ile binerim diyince ben zc modelini önerdim. zat'a göre biraz daha sportif, rf'ye göre ise biraz daha oturaklı bence. forumda zc ile marmarisli bi elemanın yaklaşık 300-400km arası bir yolu sorunsuz gittiğini okumuştum. oldukçada övücü bir yazıydı. ama sonuç itibariyle senin içine sinmeside önemli. tavsiyelerde önemli fakat senin içine sinmesi en önemlisi bence.

apartmanın alt katı olayını unut tekrardan söylüyorum. tabi yinede sen bilirsin.

Alt
  (#18)

30-07-2010, 02:25

MEKROG kardeşim;
ben istanbul'da maltepe'deyim... eğer yakınsan gel bak motora,tecrüben olur....
Alt
  (#19)

koromako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Kawasaki Er6-F
30-07-2010, 02:29

bakarsan bağ olur arkadaşım. zat 150 al, bakımlarını ihmal etme sorun yaşamazsın. benim zat 150 ye 5 senedir biniyorum, 17000 km oldu. bir güne bir gün yolda bırakmadı. tamam japonlar kadar kaliteli olmasını beklemek haksızlık olur ama işini görür. parçası ucuz,parça sorunu yok daha nolsun
  Ya Tozu Dumana Katarsın, Ya da Tozu Dumanı Yutarsın

Alt
  (#20)
aya

aya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: artık yok
Kan Grubu: B Rh+
30-07-2010, 13:06

kimse sormamış, ben sorayım : okula giderken binilecek bu motora dendiğine göre, yaş kaç? ehliyet durumu nedir?

Konuyu Arkadaşların ile Paylaş
  • Konuyu Facebook a gönder.
  • Konuyu Google a gönder.
  • Konuyu Buzz a gönder.
  • Konuyu Digg a gönder.

Seçenekler