Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Honda Hornet 250 ve vtr 250

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    10 Ocak 2006
    Hosbulduk BaByFaCe

    sanki markalar ağız birliği etmiş gibi; 125 ve 600 CC'de yarışıyorlar birbirleri ile 250 CC ile niye ilgilenmiyorlar ? O güzelim modelleri niye bize sunmuyorlar ?? Çin işi mi Japon işi mi ?? Yoksa Türk işi mi ???


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    lubof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2005
    Şehir
    SW

    aydınlatayım sevgili kardesim

    Dostum aynı motordan farklı iki modelde yada aynı modelde farklı beygir gucleriyle karsılasabilirisniz :Bu cok normal teknik olarakta mumkun.Sebebi ise aynı motorudan farklı sıkıstırma oranı besleme ve farklı bir devirde daha farklı saonuclar alırız.
    yukarıda adı gecen motorların motor hacmi aynı olmaısna karsı gucleri biirinde 8000 devirde digeri 14000 devirde ve farlı sıkıstırma oranlarıyla(9.3 : 1 /11,5:1)verilmistir yani hacim herzaman bg gucunun belirleyici etken degilidir
    sana ornekleyebilirim vw nin kullandıgı 1.9 dizel motorun 80.90.100.110.130ve 140 bg lik versiyonları vardır
    kalın saglıcakla yolunuz acık olsun

    Alıntı Topuz adlı üyeden alıntı
    kocaday,

    hornet 250 gelse 7500 tl olur diye sözüne ettiğiniz fiyatı nasıl tahmin ediyorsunuz. gerçekten de bu hornet 250, cbf ile kıyaslanamayacak özelliklerde. hornet, vtr'den daha bir üst özelliklere sahip ve daha albenili bir görüntüye sahip.

    hornet in 2005 modeli var mı diye http://www.motorbikes.be/en/Honda/2005/ te karşıma geldi.

    http://www.motorbikes.be/en/Honda/2005/Hornet%20250/ linkte hornet 250 2005 teknik özellikleri mevcut. cbf ile aralarında ne fark var diye baktım da.. sıvı soğutmalı olmasının yanısıra bir kere en ciddi fark hornet için 40 hp yazıyor. bu çok ilginç. nasıl oluyor da 250 lik bir motordan 40 hp güç alınıyor anlamış değilim. cbf için ise 250 lik motordan 20,4 hp güç yazılmış (www.honda.com.tr).

    aynı zamanda; honda'nın kendi internet sitesinde (www.honda.com) bile hornet 250 ye rastlayamadım. ya ben yanlış siteleri geziyorum.. yada bu model artık üretilmiyor. o zaman bu bilgileri motorbikes.be sitesi nerden alıyor.

    gerçekten de türkiye distrübütörü hornet 250 yi neden getirmemiştir acaba. benim de böyle bir modelden haberim yoktu. o zaman yapılacak iş her halde; bu modelin neden getirilmediğini distrübütörden sormak olsa gerek. honda tükiye temsilcisi 250 lik kategoride çok fazla ürün seçeneği sunmuyor.bence bu model türkiye de uygun bir fiyat ile bayağı satar.
    SANIRIM BÜTÜN BÜYÜ RÜZGARDA GİZLİ..

  3. #23
    kocaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2004
    Şehir
    istanbul Ataköy ve Zonguldak
    HONDA yetkilileri duysun artık sesimizi,getirsinler bu motoru...

  4. #24
    Topuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Şehir
    Trabzon
    topik sonunda yine ilk sayfalara geri döndü.

    kocaday, sizin dileğinize katılmamak elde değil.

    lubof, motor cc leri ile elde edilen hp ler hakkındaki açıklamalarınız için teşekkür ederim. epey ikna oldum. ben yukarıdaki soruyu dile getirirken; özellikle şu manayı da vurgulamalıyım: türkiye'de şu an 250 cc kategorisinde bir çok motor var. bu kategorideki motorları incelediğimizde, ya hp leri aynı yada hemen hepsi arasında 1-2 hp fark olduğunu görüyoruz. sizin açıklamalarınıza dayanarak sormalıyım ki.. "madem, sıkıştırma oranı ile hp ler artırılıyordu.. neden üretici firmalar bu yola başvurarak satışlarını artırma yoluna gitmemişlerdir?" çünkü, sonuçta motor teknik özelliklerini karşılaştırırken en çok bakılan hususlardan biri de hp dir.

    gelelim honda hornet & Türkiye uygulamalarına. bu modelden bu topik sayesinde haberdar olduğumda ve yukarıdaki mesajı yazdıktan sonra içim içime sığmadı ve www.honda.com.tr adresine girerek mesaj yazmak istedim. oradaki iletişimi sağlayan "bize yazın" link içinde yer alan forma bu topikte yazılanları sormak istediğimde form beni kabul etmedi.. çünkü form honda ürünü olanlar için tasarlanmıştı. ben de bunun üzerine iyice coşarak, orada verilmiş olan ücretsiz telefon numarasını aradım. karşıma çıkan eleman beni dinledi. not aldı. telefonumu istedi. sizi arayacağız dedi.

    aradan 2 gün geçti ve gerçekten beni aradılar. arayan bir bayandı. ben de her ne kadar teknik özelliklerden anlamayabileceğini düşünsem de.. durumu izah ettim. bu bayan bana; hornet'in satıldığını söyledi. ben de ona satılanın 900 cc olduğu.. bizim 250 cc lik hornet istediğimizi söyledim. 250 cc olarak cbf nin şu an satışta olduğunu belirtti. ben de kendisine honda nın 250 cc kategorisinde çeşit sunması gerektiğini, benim bu hornetten haberim olmadığını (çünkü 2 yıldır 250 cc motorlar ile ilgileniyordum.. internet vs. gözüme bile çarpmadı), cbf 250 ile bu hornet 250 nin kıyaslanamayacağını, türkiyeye mutlaka getirilmesi gerektiğini, eğer getirilirse ve diğer 250 cc rakiplere göre de makul bir fiyat ile satışa sunulursa çok satış yapılabileceğini belirttim. bu bayan bana; bu tür satış kararlarının üretici firma ile de ilgisi olduğunu (yani üreticinin bunun türkiyede satılmasına razı gelmesi gerektiğini).. özellikle de biz tüketicilerden şimdiye kadar hornet 250 modeli ile ilgili talep gelmediğini.. biz eğer bu ürünü çok istersek getirilebileceğini belirtti. ben de böyle bir modelden "siz bizi haberdar etmediniz ki.. bizim de haberimiz olsun" diye düşüncelerimizi aktardım. bu arada internet sitelerindeki formun neden honda ürünü alanlara hitap ettiğini de sordum. yani benim honda ürünüm yok ama.. talep.. eleştiri.. öneri getirebilmem gerekir dedim. bu nedenle bu formun da düzeltilmesi gerektiğini de ifade ettim.
    konuştuğumuz bayan, benim belirttiklerimi not aldığını ve daha üst kademelere ileteceğini de ifade etti. ama şimdilik horneti göremeyeceğimiz de anlaşılmış oldu.

    arkadaşlar size bir hatıra anlatayım. biraz uzun oldu ama.. idare edin artık. motor almaya 2 yıl önce karar verdim ve didik didik markaları araştırdım. ve.. honda cbr 125'lik motorda karar vermiştim. bu motor en ciddi almayı düşündüğüm ve ilk göz ağrım idi. 2-3 ay boyunca bu motoru izledim forumlardan, kullanıcılardan vs. sonunda 125'lik olması ve racing tarzı olması nedeni ile güç ve tarz olarak bana uymadığına ikna olarak bu motordan vaz geçtim. alacağım motor en az 250 cc olmalıydı ve daha bir ağır görüntüye sahip olmalıydı. bu konuda da harley tarzı motorlar bende ağır basıyordu ama nerde o para? bu nedenle alacağım motor bütçeme de uygun olmalıydı. maalesef 250 cc kategorisinde bildik markaların çeşitlerinin olmadığını gördüm. var olanları da, bazı teknik özellikler ve fiyat olarak uygun değildi. bir kere en başta teknik özelliklerde hava soğutmalı olanları elemiştim zaten. benim alacağım sıvı soğutmalı olmalıydı.

    sonuç; 250 cc de yaşanan çeşit boşluğunu türkiye de çin malları doldurdu. gidip bir tane de ben aldım. sonra da hornetten haberdar olduk. inanın içim içimi yedi. "ah honda.. bunu bize nasıl yaparsın?" diye. ancak şunu da belirtmeliyim ki; hornet türkiyede satışta o zaman olsa idi.. fiyatının makul olması gerekirdi. benim satış teorim tamamen fiyatının makul olmasına bağlı. bu nedenle kocaday'ın dileğini ben de diliyorum. mesela, hornet 8500-9000 gibi bir rakamdan satılacak olsa.. satılamaz gibime geliyor. kimse 250 cc olan bir motora bu kadar parayı vermez. gider 2. el temiz ve en az 600 cc olan bir motor alır.

    şimdi.. biz hornet in getirilmesini www.honda.com.tr den isteyelim. getirirlerse.. mevcut motorları satıp, hornet lenelim. nasıl fikir ama. hadi arkadaşlar, bayan görevli bizim taleplerimizin önemli olduğunu söylemişti. ben talep ettim. ne kadar çok talep giderse o kadar çabuk gelir. sizler de talep edin. görüşmek üzere.. bol hornet hayalli günler dilerim.

  5. #25
    kocaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2004
    Şehir
    istanbul Ataköy ve Zonguldak
    Güzel fikir Topuz...

  6. #26
    joker23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2006
    Motosikleti
    cbf 250 olacak
    beyler ben aranıza yeni katıldım ama motorlar hakkında epey araştırmalarım var gelin topuz arkadaşın dediği gibi tüm hornet beğenenler olarak hondaya teklif sunalım 250cc lik hornetin gelmesi için.NE DERSİNİZ?

  7. #27
    kucukprens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Eli kulaginda!
    http://www.motorbikes.be/en/Honda/2005/Hornet%20250/ bu makina konusunda hondayla daha sonra konusan oldu mu?

  8. #28
    muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(
    getirmezler.. çnku onların gözünde türkiye insanı hala 2. sınıf.. nerden nasıl kar edebileceklerse biz onunla yetinmek zorundayız. takii kendimiz üretene kadar...
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

  9. #29
    soykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2005
    farklı bi linkden benimde makinalara bakma fırsatım oldu hemen hemen tüm naked modelleri vardı hondanın coq güzel makinalar fakat türkiyeye gelme ihtimalleri büyük bi ihtimalle yok nedeni ise fiyatları sanırım!!!
    gördüm... sesini duydum... şimdi aşığım.....:))))

  10. #30
    Topuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Şehir
    Trabzon
    arkadaşlar,

    hornet gelmedi ama, hyosung gt 250 geldi. 8 sübaplı v-twin motor, 29 hp güç ile yağ ve hava soğutmalı bir motor kullanıyor. honda cbf nin en ciddi rakibi ve özelliklerine göre fiyatı da cbf ye göre daha uygun idi ötv öncesi. şimdi 7456 tl olmuş. http://www.globalmotor.com.tr/produc...=2&firmaid=102 adresinden incelenebilir. honda sitesi açılmıyor. cbf nin şimdiki fiyatına bakamadım. http://www.honda.com.tr/motosiklet/ bakılabilir.

    hyosung un 250 lik racing modeli de var. http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=10439

    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=11299

  11. #31
    brody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    GV 250 satıldı
    yeni ötv oranlarından sonra 250cc ve altında çeşitlilik artar herhalde...

  12. #32
    murat_by - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda cbx250 twister
    hondanın 2 tane çok hoşuma giden modeli var onlarda tr deyok tr deki hiç bi modeli hoşuma gitmiyor biri nsr 250 digeride bu hornet modeli ben zaten dugati monster hastası olarak bu motorda monsterin aynısı motor yapısı bile aynı tip bu motorada hasta oldum.motor 1986 dan beri üretiliyomuş günümüze gelene hadar baya bi gelişmiş makyajlanmış şu anda 2006 model kanuni race 89 model hornetin aynısı görüntü olarak adamların 20 yıl önce yaptıkları bize şimdi başka bi marka olarak ulaşıyor bu yeni modellerde 20 sene sonra gene bi çin malı olarak girer herhalde ülkemize
    murat_by

  13. #33
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    *************************************************
    »»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan taşınmıştır.»»»»»»
    Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.
    Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ************** Site Yöneticisi: BBRR **************
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  14. #34

    Üyelik
    17 Eylül 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Aprilia RS 125 2010
    honda hornet 250 cc süper makine sanki 600 lük motor gibi
    :thumright

  15. #35

    Üyelik
    11 Mart 2007
    Motosikleti
    Mondial 150mr Vulture.
    @GhostRider-L helal olsun diyorum, 2006'dan beri yazılmamış bir başlığı hortlattınya :D

  16. #36
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    tamamen haklısın, farklı ve eski üretim ama güçleri 30Hp olarak yazıyor. bence dehşet bir makinaymiş... türkiyede olsa hyo ve diğerlri çoktan nalları dikmişti... hele hornetin koltuk altı eksozu harika bir tat katmış...

    tebrikler ve hoşgeldin
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  17. #37

    Üyelik
    05 Kasım 2008
    Öncelikle slmlar hepinize

    cb250(hornet250) türkiyede satılmıyo ama türkiyeye getiren bi abim var kullanmıslıgımda var usa dan getirmişti yaz tatili için ...
    benimde cbf im var ama ikisini yanyana koydugumuzda benimki moplet gibi kalmıstı ...cb250 4 silindir cbf 1 tanecik... ve inanırmısınız bilmem ama 600rrdan daha güzel gürlüyo...

  18. #38
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    hortlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  19. #39
    zafer80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2007
    Şehir
    ist/avrupa
    Alıntı Topuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    topik sonunda yine ilk sayfalara geri döndü.

    kocaday, sizin dileğinize katılmamak elde değil.

    lubof, motor cc leri ile elde edilen hp ler hakkındaki açıklamalarınız için teşekkür ederim. epey ikna oldum. ben yukarıdaki soruyu dile getirirken; özellikle şu manayı da vurgulamalıyım: türkiye'de şu an 250 cc kategorisinde bir çok motor var. bu kategorideki motorları incelediğimizde, ya hp leri aynı yada hemen hepsi arasında 1-2 hp fark olduğunu görüyoruz. sizin açıklamalarınıza dayanarak sormalıyım ki.. "madem, sıkıştırma oranı ile hp ler artırılıyordu.. neden üretici firmalar bu yola başvurarak satışlarını artırma yoluna gitmemişlerdir?" çünkü, sonuçta motor teknik özelliklerini karşılaştırırken en çok bakılan hususlardan biri de hp dir.

    gelelim honda hornet & Türkiye uygulamalarına. bu modelden bu topik sayesinde haberdar olduğumda ve yukarıdaki mesajı yazdıktan sonra içim içime sığmadı ve www.honda.com.tr adresine girerek mesaj yazmak istedim. oradaki iletişimi sağlayan "bize yazın" link içinde yer alan forma bu topikte yazılanları sormak istediğimde form beni kabul etmedi.. çünkü form honda ürünü olanlar için tasarlanmıştı. ben de bunun üzerine iyice coşarak, orada verilmiş olan ücretsiz telefon numarasını aradım. karşıma çıkan eleman beni dinledi. not aldı. telefonumu istedi. sizi arayacağız dedi.

    aradan 2 gün geçti ve gerçekten beni aradılar. arayan bir bayandı. ben de her ne kadar teknik özelliklerden anlamayabileceğini düşünsem de.. durumu izah ettim. bu bayan bana; hornet'in satıldığını söyledi. ben de ona satılanın 900 cc olduğu.. bizim 250 cc lik hornet istediğimizi söyledim. 250 cc olarak cbf nin şu an satışta olduğunu belirtti. ben de kendisine honda nın 250 cc kategorisinde çeşit sunması gerektiğini, benim bu hornetten haberim olmadığını (çünkü 2 yıldır 250 cc motorlar ile ilgileniyordum.. internet vs. gözüme bile çarpmadı), cbf 250 ile bu hornet 250 nin kıyaslanamayacağını, türkiyeye mutlaka getirilmesi gerektiğini, eğer getirilirse ve diğer 250 cc rakiplere göre de makul bir fiyat ile satışa sunulursa çok satış yapılabileceğini belirttim. bu bayan bana; bu tür satış kararlarının üretici firma ile de ilgisi olduğunu (yani üreticinin bunun türkiyede satılmasına razı gelmesi gerektiğini).. özellikle de biz tüketicilerden şimdiye kadar hornet 250 modeli ile ilgili talep gelmediğini.. biz eğer bu ürünü çok istersek getirilebileceğini belirtti. ben de böyle bir modelden "siz bizi haberdar etmediniz ki.. bizim de haberimiz olsun" diye düşüncelerimizi aktardım. bu arada internet sitelerindeki formun neden honda ürünü alanlara hitap ettiğini de sordum. yani benim honda ürünüm yok ama.. talep.. eleştiri.. öneri getirebilmem gerekir dedim. bu nedenle bu formun da düzeltilmesi gerektiğini de ifade ettim.
    konuştuğumuz bayan, benim belirttiklerimi not aldığını ve daha üst kademelere ileteceğini de ifade etti. ama şimdilik horneti göremeyeceğimiz de anlaşılmış oldu.

    arkadaşlar size bir hatıra anlatayım. biraz uzun oldu ama.. idare edin artık. motor almaya 2 yıl önce karar verdim ve didik didik markaları araştırdım. ve.. honda cbr 125'lik motorda karar vermiştim. bu motor en ciddi almayı düşündüğüm ve ilk göz ağrım idi. 2-3 ay boyunca bu motoru izledim forumlardan, kullanıcılardan vs. sonunda 125'lik olması ve racing tarzı olması nedeni ile güç ve tarz olarak bana uymadığına ikna olarak bu motordan vaz geçtim. alacağım motor en az 250 cc olmalıydı ve daha bir ağır görüntüye sahip olmalıydı. bu konuda da harley tarzı motorlar bende ağır basıyordu ama nerde o para? bu nedenle alacağım motor bütçeme de uygun olmalıydı. maalesef 250 cc kategorisinde bildik markaların çeşitlerinin olmadığını gördüm. var olanları da, bazı teknik özellikler ve fiyat olarak uygun değildi. bir kere en başta teknik özelliklerde hava soğutmalı olanları elemiştim zaten. benim alacağım sıvı soğutmalı olmalıydı.

    sonuç; 250 cc de yaşanan çeşit boşluğunu türkiye de çin malları doldurdu. gidip bir tane de ben aldım. sonra da hornetten haberdar olduk. inanın içim içimi yedi. "ah honda.. bunu bize nasıl yaparsın?" diye. ancak şunu da belirtmeliyim ki; hornet türkiyede satışta o zaman olsa idi.. fiyatının makul olması gerekirdi. benim satış teorim tamamen fiyatının makul olmasına bağlı. bu nedenle kocaday'ın dileğini ben de diliyorum. mesela, hornet 8500-9000 gibi bir rakamdan satılacak olsa.. satılamaz gibime geliyor. kimse 250 cc olan bir motora bu kadar parayı vermez. gider 2. el temiz ve en az 600 cc olan bir motor alır.

    şimdi.. biz hornet in getirilmesini www.honda.com.tr den isteyelim. getirirlerse.. mevcut motorları satıp, hornet lenelim. nasıl fikir ama. hadi arkadaşlar, bayan görevli bizim taleplerimizin önemli olduğunu söylemişti. ben talep ettim. ne kadar çok talep giderse o kadar çabuk gelir. sizler de talep edin. görüşmek üzere.. bol hornet hayalli günler dilerim.
    topuz yazdıklarını okudum ilk olarak şunu söylemem gerek hornet 250 nin alternatifi olarak cbf-x modellerini veren hatun arkadaşın motor spesifikasyonundan bi haber olduğu açıkca görülüyor çünkü hornet 250 sıralı 4 silindir makine cbf-x modelleriyle arasında muazzam bi güç farkı var ve bu model türkiyey hiç girmedi , vtr modelide aynı şekilde

    diğer tarafdan ss tutkunlarının giriş seviyesindeki hayali olan 250rr da gelmedi (bu makine ise 210 km ye kitlenip giden bi canavar)bunun en büyük nedeni ise türkiyenin pazar politikasıdır,yani 600 cc bi motordan aldıkları kar marjı daha yüksek,ayrıca türkiyede özel tüketimdeki çılgınlık son yıllarda çoğalmaya başladı vb.. gibi konular yüzünden girmiyordu (bi arkadaşın dediği gibi Türkiyeyi 2. sınıf ülke olarak görmelerinin sonucu değil) yani başlangıç motoru olarak komik bi şekilde cbr125 sürüyorlar honda zaten bu konuda tek marka idi ne varki son yıllarda yamaha ,kawa gibi diğer markaların türkiyedeki alt sınıf race klasmanındaki pastanın büyüklüğünü farkedip pay istemeleri ve bununda ötesinnde honda ile olan rekabetlerinden geri kalmamak adına giriş seviyesindeki modellerini sürdüler bu durum biz tüketiciler açısından son derece avantajlı oldu ( asıl avantaj bu modeller 2. el piyasasına düştüğünde tam olarak farkedilecek)çünkü rekabet=çeşitlilik herzaman tüketici açısından kar demektir...

    hem bu salt motosiklet camiasıyla alakalıda değil ..gsm operatör yıllarca tok satıcıyız imajına bürünüp milletimizin cebini boşaltmasınıda iyi bildi ...

    sonuç olarak ülkemizdeki tekelleşme ne kadar az olursa alternatif o denli fazlalaşır ve markalar biz tüketicilerin yerine,birbiriyle dalaşmaya girip tüketicinin yüzünü güldürür,, öyle sanıyorum önümüzdeki bi kaç içerisinde ülkemizde de bütün markaların tatmin edici düzeyde modellerini göreceğiz.....

  20. #40
    delicoban08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2005
    Şehir
    Artvin
    Motosikleti
    KLX 250
    konu güzelmiş izninizle bi kere de ben hortlatiyim :D hoortttttttt


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler