Baslangic icin??

Arkadaslar oncelikle selamlar..
Cruiser/Chopper bir makina almak istiyorum,yalniz ogrenci oldugumdan elbetteki bana uygun olan fiyat araligina gore hem olabildigince iyi olsun,hemde uygun olsun istiyorum.Tabii ki gonul ister bi Kawasaki VN800,Suzuki VL800 Intruder ,Honda Shadow 750 yada ne biliyim Yamaha Dragstar :cherry: ancak hem maddiyat acisindan,hemde yeni kullanmaya baslayacagimdan "dusunemiyorum" bu marka/modelleri elbette..
Sizinde fikrinizi almak istedim,once Regal Raptor DD250E serisini dusunuyordum ancak baktikca fiyat ve model acisindan Keeway ve Jinlun(ozellikle Suzuki Marauder leri artik jinlunun piyasaya cikardigi dusunulurse tabii ki ayni kalitede olmasada..) dusunmeye basladim.Cok fazla uzun yol yapmayi dusunmuyorum senede 1 2 kere belki oda Ankara-Istanbul gibi bir mesafe,o yuzden sizce Keeway in veya Jinlun 150 cc lik modelleride uygun olurmu baslangicta? ve bir soru daha sizce omru bir surucu icin ne kadar olabilir bu motorlarin,yani dusuk cc li bir motordan daha yuksek bir cc li motora gecis istegi ne kadarlik bi zamanda "hortluyor" ?Tecrubesi olan arkadaslar paylasirsa cok sevinirim.

Ride Safe

regal raptor düşünebilirsin aslında şansın varsa sağlam ikinci el regal bulursun:cat:

regal,keeway,bisan,temiz bulabilirsen kanuni tiger.bunları tavsiye ederim.sorunun cevabı maalesef 2-3 kere adam gibi viraj almaya başlayınca hele birde düz yolda 100-110 görürsen ibrende üst sınıf motora geçme isteği hemen başlıyor.ama tecrübesizlik çok olduğu için ilk hataların kesinlikle yüksek hızda olmaması gerekiyor.

evet en hissettirenin sehirlerarasi yol oldugunu biliyorum bende hep dusuk cc li motorlarin zaten..ama soyle problemlerde olabiliyor mesela benim arkadas 2. el olarak almisti regalini ve 5 senedir kullaniyor,karburator ayarlari orjinaldi,ustasi, o karburator ayarlarindan memnun oldugu halde oynamis ayarlarla ve normalde 130 u rahat goren motor simdi 110 115 te ikiniyor diye sikayetciydi,bu nedenlede orjinal ayarlarinda olmasininda yarari var sanki?ikinci el alirken performans acisindan onada dikkat etmek lazim gibi..

Jinlun pek tavsiye edilmiyor anladigim kadariyla,bende cok muazzam seyler duymadim tabii jinlun hakkinda.. ama ne biliyim uygundur oyu olursa onuda dusunucem..

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
başlangıç için cruiser motor tavsiye etmem. commuter tarz bir motor hem kullanım alışkanlıklarının daha iyi oturmasını sağlaması, hem ağırlıklarının düşük olması,kullanım kolaylığı ve kaza-yana yatma durumlarında daha az maddi ve fiziki hasar vermesi, parçalarının ucuz ve dayanıklı olması, satarken fazla değer kaybetmeyip daha kolay elden çıkarılması avantajları sayesinde bence daha mantıklı. yamaha ybr veya honda cbf 150 gibi kendini ispat etmiş iki model çin malı cruiser seçeneklerinden daha mantıklıdır. bu işe girişeceksen bunun ehliyet ve koruma kıyafetleri kısmını ihmal etmezsin umarım. motorculuğa ilk adım masraflıdır, ehliyet ve kıyafetler masraflı olabilir fakat birdaha uzun süre bu masrafın olmayacağı için katlanılabilir. motorunu ikinci el alıp en az 10,000 km kullanıp sonra değişen beğeni ve sana uyan tarzı daha sağlıklı şekilde belirleyip daha uygun motoru seçmen iyi olur. ben ilk heveslendiğimde spor modelleri, sonrasında cruiser modelleri istiyodum. sonra naket tarz bana daha uygun geldi ve cbf 150 ile bu işe başladım ve 8,000 km sonra cbf yi satıp şimdiki motorumu aldım. bir üst motora geçiş kişinin kabiliyetine göre değişsede 10.000 km tecrübesi gerekli. bu ilk tecrübeyide en iyi ufak hacimli, manevra kabiliyeti yüksek commuter motorlarla edinilebilir bence.

ehliyet elbetteki var, o konuda bi sorun yok.
koruma kiyafetleri zaten mecburiyetten aldim kask,bellik ,dizlik.mont olarak deri mont kullaniyorum su an.nedeni ise cok artci oluyorum haftanin 4 gunu motor uzerindeyim neredeyse.
Cruiser modelde israrliyim.dusuk kiloda bir cruiser in hem dengeli,hem alcak oldugundan uygun olacagini dusunuyorum.denge konusunda bir problemim olmaz cunku hem bisiklet kullaniyorum kac senedir,hemde scooter tecrubemde mevcut azda olsa.Ama verdigin bilgiler icin tesekkurler yinede.Chopper/cruiser benim yillardir hayalim olan bir model ve bu sene gerceklestirmek istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar