Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

150MR/MC - TVS - YBR - CBF bi yana Kymco like 125 bir yana oldum yardımmm :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    gurblood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Manisa/Soma
    Motosikleti
    Bajaj Boxer 150
    merhaba arkadaslar yine yeniden yeni bi motor alacağım ve birkac aydır forumları, siteleri didik didik ettim kafamda oluşan fikir aşağı yukarı şöyle belki de yanlıştır ama araştırmalarımdan çıkan sonuclar
    YBR 2011 : güzel sessiz fakat artık gücsüz kalıyor sanırım kullanıcılar artık 100 ün üstüne çıkarken zorlanmak istemiyor.
    CBF 2011 : klasik honda zor temin edilidiği gibi bazı arkadaşlarda aynı sorunlar baş göstermiş ve kronik hale geldi sanırım yada öyle bir seri girdi ülkemize yağ eksiltme vb.
    150MC ve 150MR : mondial bu yeni motorlarda "kendini" aşmış alıp kullananların şimdilik ufak tefek şeyler dışında bir sorunu yok herkes memnun.

    aşağı yukarı izlenimlerim böyle ben sırf tipi daha cok hoşuma gitti diye muhtemelen 150MR alacağım anında logo iptal ve bazı plastik aksamları da carbon kaplarım sanırım. buraya kadar sorun yok fakat bu araştırmalar sırasında Kymco Like 125 ile de tanıştım scooter sevmem ancak bu motora acayip ısındım (canlı görmedim henüz) yani sonuç olarak 125MR ile Kymco Like 125 arasında kaldım. nasıl bir kullanıcıyım onu da acıklayım hemen haftanın neredeyse 7 günü çalışıyorum ve küçük bir ilçe de yaşıyorum genellikle burada geçiyor günlerim yazın gelmesiyle birlikte haftada bir gün ege kıyılarını dolaşma turları yaparım hızlı kullanmayı ve motorumu sıkıştırmayı sevmem dolayısıyla sık sık deniz kenarında dururum yani non-stop 100km yapmam ama motorumda da serilik ararım yani kaçmam gerekiyosa altımdakine güvenmek isterim neyse fazla uzatmadan bahsettiğim motorları bilen tanıyan arkadaşlar görüşlerini iletirlerse sevinirim tekerleriniz düz bassın...

    not. 2008 yılında YBR almıştım 5bin KM de nedenini bende bilmiyorum sattım pişmanım hiç bir sorunum yoktu motorumla yurtdışındaydım babam müşteri var satalım mı deyince nedense boşta bulunup sat dedim :S


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    27 Kasım 2008
    her ne kadar sorunlu motorlar olsada marka markadır. tvs, ybr, tavsiye edebilirim.

  3. #3

    Üyelik
    25 Mart 2008
    Şehir
    Bursa
    Tvs hakkında hiç bir bilgim yok fakat ybr,cbf ve Kymco yu öneririm..Seçim senin...

  4. #4
    fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2009
    Şehir
    Alanya/ANTALYA
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    ben motor önermiyorum senin kalbinden ne geçiyorsa onu al bence yani kalbinin sesini dinle
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

  5. #5
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Mondial Mondialdir ama Kullananlardan 250 destro modeli dışında diğer commuter modellerden (Drift 125, MR, MC) şikayet duymadım.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

  6. #6
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul, Göztepe
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    asfalt dışında kullanmayacaksan scooter düşünebilirsin. like gerçekten hoş bir model. scooterin de kendine göre avantajları vardır, vitesle uğraşmazsın, bagajı vardır, rüzgardan, tozdan topraktan korur...

    asfalt dışında da kullanacaksan, diğerlerini düşünmelisin. mondial'in honda'dan daha iyi bir motor üretebilme ihtimalini benim aklım almıyor. her söylenene de bakmayın derim. öyle kronik sorunları olsa, istanbul'daki her 10 kuryeden 9'u honda cbf150 kullanmazdı herhalde. birileri dolamış diline, yağ eksiltiyor. 3000 km'de minimum çizgisinin altına düşmüyorsa neden dert edesin ki, zaten değiştirecektin.

  7. #7
    gurblood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Manisa/Soma
    Motosikleti
    Bajaj Boxer 150
    öncelikle vakit ayırıp düşüncelerinizi yazdığınız için hepinize teşekkür ederim. açıkçası ben mesajımı yazarken gelecek cevapları kafamda şöyle bi düşünmüştüm çünkü bir sürü commuter arasından gönlümün scooter a kaymasını bende anlamsız buldum sanki biraz. o yüzden "yahu biri elma biri armut sen önce ne almak istediğine karar ver" şeklinde cevaplar bekliyodum beni yanılttığınız için ayrıca teşekkür ederim.

    @myagdi evet genellikle asfalt ta kullanıcam şehir içinde yollar her ne kadar bozuk olsa da genellikle asfalt. ve yine genellikle şehir içi olacak.scooter rahatlığını bu yüzden istiyorum sanırım.
    @htmetin haklısın henüz bi şikayet duymadım bende ki gece gündüz forum karıştırıyorum ama şu da bi gerçek ki kapımın önünden de hiç MC ya da MR geçmiyor yani henüz yayılmadığı kanısındayım.
    @fat280 sanırım dediğin gibi yapıcam aslında asıl derdim de sorunsuzluk. yani servislerde geçirecek vaktim yok.
    @Blacklove16 kymco kullandın mı hiç scooter ini özellikle izlenimlerini paylaşırsan sevinirim.
    @acun0 "sorunlu motorlar" demek sanki biraz ağır kaçıyor ama sagol yorumun için.

  8. #8
    twona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2006
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 400 & Bajaj BOXER 150
    bu 4 motordan hepsini kullandım. kendime ait olanar tvs apache ve kymco like, ybr ve cbf te arkadaşlarıın motorlarıydı. hepside güzel makinalar. ybr, cbf ve apache modellerinden ben 1. tvs 2. ybr 3. cbf derim. makyajlı tvs ler çok güzeel keza ybr de öyle ama cbf in yüzü çok eskidi.

    kymco like yani şu an kullandığım scooter bunlardan çok farklı bir model. scooter rahatlığı, kullanımı ve pratikliği çok ayrıdır. entellektüel insanlar scooter kullanır (çinlileri saymıyorum). kymco dan aldığım 4. motor kymco like. yakıt ekonomik, serilik ve güç 125 cc den beklenmeyecek kadar atak, parça kalitesi ve işçilik süper, koltuk altı ve topcase le beraber 2 tam kask ve ıvır zıvır doldurabilirsin. torpido gözü var ve içerisinde çakmak girişi mevcut, tel falan şarj edebilirsin. diğer motorlara yolda pek ilgi göstermezler ama like ı gören abi bu ne marka, çok sevimli gibi tepkiler alırsın düz yolda 105 110 km süratlere çıkman mümkün, eğimli yolda 125 km hıza çıkıyor ve km saatide otomobille aynı gösteriyor yani fazla gösterme gibi bir hata yok.

    kymco da arıza nedir bilmezsin. mondial almanı kesinlikle önermem ama benim param çok dersen ona bişey diyemem. buda benim kymco like...


  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    İst/Pendik
    Motosikleti
    ÇaPPıR..../XGJAO-200-8
    eğer 0 alıcaksan hiç farketmez hepsi.olur motoru üzmeden yumuşakça kullanırsan uzun yıllar kullanırsın.eğer 2.el alıcak isen YBR xD

  10. #10
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    hızlı kullanmayı ve motorumu sıkıştırmayı sevmem dolayısıyla sık sık deniz kenarında dururum yani non-stop 100km yapmam ama motorumda da serilik ararım yani kaçmam gerekiyosa altımdakine güvenmek isterim
    Sekiz aydır Mondial 150 MR kullanıcısıyım. Tam senin istediklerine yönelik bir motosiklet. Sakin kullanımlarda gayet keyifli ve serilik istediğinde aniden karşılık veren bir yapıda.

    Halen parıl parıl parlıyor. Egzosundan ses gelmeye başladı onu da garantiden değiştireceklermiş. Onun dışında 6.500 km boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadım. 3-3,8 litre arasında da yakıt sarfiyatı var. Fiyat/performans oranı başarılı sayılır.
    www.motorumla.net

  11. #11
    sudabatmayanadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Eylül 2007
    Şehir
    kadıköy-ist
    Motosikleti
    HERO HUNK
    bence kymco like çok doğru seçim olacak
    MOTOSİKLETSİZ İNSAN ÖZGÜR DEĞİLDİR

  12. #12
    sezginkalkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy
    Motosikleti
    Bmw R1200GS Adv - 2015
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sekiz aydır Mondial 150 MR kullanıcısıyım. Tam senin istediklerine yönelik bir motosiklet. Sakin kullanımlarda gayet keyifli ve serilik istediğinde aniden karşılık veren bir yapıda.

    Halen parıl parıl parlıyor. Egzosundan ses gelmeye başladı onu da garantiden değiştireceklermiş. Onun dışında 6.500 km boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadım. 3-3,8 litre arasında da yakıt sarfiyatı var. Fiyat/performans oranı başarılı sayılır.
    fazla yakıyomuş!
    Sezgin KALKAN
    A RH+
    0554 776 76 64

  13. #13
    nedimkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    MZ 251/YBR 125/CBR 125/GT 250R/FZ 6/Bajaj Discover
    150 mc kullanıcısıyım.. daha önce ybr 125 im ve cbr 125r ım vardı.. uzun yolda 90-100 km sabit hızla 5000 devirle gidebileceğin......bu sınıfta rampalarda hafif gaz fazlasıyla devirden düşmeyecek tek motorsiklet 150 mc dir.. yani 2kişi düz bir rampayı 100 km sabit hızı koruyarak çıkabilirsin ki önemli olanda budur motorun 90 km de düşük devirle seyredebilmesi.. ayrıca sıkıştırırsan düz yolda kolayca 130 km.. 162 cc farkını hissettiriyor ama mr 130 cc ve daha güçsüz olacağı kesindir. titreşim yok.. tek kusur yan kapaklar ve arka kuyruk adi plastik.. gerisi bu fiyata mükemmel!
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
    wolf^^

  14. #14
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    Alıntı nedimkurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150 mc kullanıcısıyım.. daha önce ybr 125 im ve cbr 125r ım vardı.. uzun yolda 90-100 km sabit hızla 5000 devirle gidebileceğin......bu sınıfta rampalarda hafif gaz fazlasıyla devirden düşmeyecek tek motorsiklet 150 mc dir.. yani 2kişi düz bir rampayı 100 km sabit hızı koruyarak çıkabilirsin ki önemli olanda budur motorun 90 km de düşük devirle seyredebilmesi.. ayrıca sıkıştırırsan düz yolda kolayca 130 km.. 162 cc farkını hissettiriyor ama mr 130 cc ve daha güçsüz olacağı kesindir. titreşim yok.. tek kusur yan kapaklar ve arka kuyruk adi plastik.. gerisi bu fiyata mükemmel!
    MR ile MC aynı motora sahip, yani 162 cc.
    Sanırım 125 MH ile karıştırıyorsun.


    Alıntı sezginkalkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fazla yakıyomuş!
    Evet yeni çıkan Mondial'ler azıcık fazla yakıyor gibi.
    Gerçi 162 cc ve 14 HP gücünde. Ne kadar doğru bilmiyorum ama 2,8-2,9 civarı tüketen arkadaşlar da varmış.
    www.motorumla.net

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Ocak 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Bu motorlar arasında en kalitelisi kymco'dur.Diğerlerinin zaten kronik sorunlarını araştırıp öğrenmişsin.Kymco'nun sitesine girersen zaten 100 bin km keyfini sürün yazısıyla karşılaşırsın.Diğer markalar bunu yazsa yuttururlar adama o yazıyı.Ama kymco yazdığının akasında bir firma.Hiç bir kronik sorunu olmayan , arıza çıkarmayan motorlar üretiyo.Kymco'nun scooterını alırsan rahat edersin.Zaten yazlık bölgesinde en mantıklısı scooter.Ayağına sandaletini giyersin rahat rahat gezersin.Fitesli motor rahat olmaz.

  16. #16
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    Vitesli motor gayette rahattır. Motosiklet sürdüğünü anlarsın.
    www.motorumla.net

  17. #17
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    Alıntı AmonRA34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motorlar arasında en kalitelisi kymco'dur.Diğerlerinin zaten kronik sorunlarını araştırıp öğrenmişsin.Kymco'nun sitesine girersen zaten 100 bin km keyfini sürün yazısıyla karşılaşırsın.Diğer markalar bunu yazsa yuttururlar adama o yazıyı.Ama kymco yazdığının akasında bir firma.Hiç bir kronik sorunu olmayan , arıza çıkarmayan motorlar üretiyo.Kymco'nun scooterını alırsan rahat edersin.Zaten yazlık bölgesinde en mantıklısı scooter.Ayağına sandaletini giyersin rahat rahat gezersin.Fitesli motor rahat olmaz.
    buna görede neyi kullanıyosa o en iyisidir
    arabada hyundai motorda kymco
    Mustafa Kemal Atatürk

  18. #18
    nedimkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    MZ 251/YBR 125/CBR 125/GT 250R/FZ 6/Bajaj Discover
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MR ile MC aynı motora sahip, yani 162 cc.
    Sanırım 125 MH ile karıştırıyorsun.
    evet aynen mr yazmışım yanlışlıkla.. 125 mh drift demek istedim..
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
    wolf^^

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Ocak 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buna görede neyi kullanıyosa o en iyisidir
    arabada hyundai motorda kymco
    Evet arkadaşım en iyilerine biniyorum.Fiyat/performas oranı en yüksek olanları bulmakta üstüme yoktur.Senin gibi ufacık 150cc motora 6 bin TL verenlerden değilim.Gemi gibi 250cc motora biniyorum.Çekemiyosan çatla patla otur oturduğun yerde.Sataşıp duruyosun.Alıyosun ağzının payını yine de kaşınıyosun.

  20. #20
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    hahah:D o küçücük dediğin scooter 15 hp ve senin maksimum hızından sadece taş çatlasa 20 km aşağıda ve kavrama olarakta daha seri ,kaliteli birde şehir içinde seninkinin yakıcağından daha az yaktığım için iyki varsın diyorum çok ama çok memnunum ikisini yan yana koy biri hondanın motoru diğeri kymco ee gemi gibi olucak tabikide 2 milyar yukarıda olucak oda oda çok normaldir:D ağzımın payı mı hahah asıl ne biliyomusun kymco nun hiç bir 200 ccliğinin bir ps150 kadar güçlü olmayışı rezillik ve fiyat konusundada aynı olması ağzının payını vermek sanırım bu olsa gerek hahahahh
    Mustafa Kemal Atatürk


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)