Alıntı:
kingman30´isimli üyeden Alıntı
Transalpi iki devreye ayırmak lazım.Evet transalp efsanesi daha eski ama o karbüratörlü transalp vstorm karşısında kan kaybede kaybede öldü cenazesini kaldırdık.Şimdi enjeksiyonlu modeliyle piyasada.Ben yeni bir motor gözüyle bakıyorum artık transalpe.Benim tercihim vstormdan yana.Yıllarca kendini kanıtlamış.Transalp arkasından geliyo.Baksanıza artçının ayağı yanıyomuş eksozdan.Bu nasıl saçmalık.Daha çok yol katetmesi lazım hondanın. 
|
Benim bundan önceki motorum 2001 Transalp idi... Sonra vStrom'a geçtim... Evet artçının bacağı çok ısınıyordu.
Bence de Honda TA'ın bir efsane olması ve rakibinin bulunmayışından dolayı rahattı.. Ama karşısına vStrom çıkınca apıştı, 2008'de büyük bir yenilemeye gitmek zorunda kaldı. vStrom'dan önce rakipleri olan Kawasaki KLE 500 ve BMW F650'ye büyük fark atarak devirmişti. Ama bundan sonra işi iyice zorlaştı vStrom karşısında.
vStrom'da ABS'yi devre dışı alma seçeneğinin olmaması dezavantaj. Yani arazide iken ABS'yi kapatamıyorsunuz... Olsun ben memnunum.. Zaten bu motorla çok çetin arazi koşullarına girilmez. TA'da da kapatma opsiyonu var mı bilmiyorum