Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

uzun yol ve honda cbr ve cbf

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    darksilence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2007
    Şehir
    izmir/menderes
    Motosikleti
    '07 SUZUKI GSR 600 siyah
    Alıntı zengo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi günler dilerim. Öncelikle kendimi tanıtayım ben motosiklet sahibi olma adayıyım umarım yakında bende bu forumda şurayı gezdim şöyle yaptım yada şu motoru nasıl temizleyeceğim gibisinden mesajlar atacağım fakat forumda gezipde öğrenemediğim birşey var onun cevabını sizlerden öğrenirsem ne mutlu bana. Ben honda cbr 125 yada cbf 150 alacağım (hem görünüşü hemde fiyatından dolayı) acaba bu motorların arasında ki fark nedir.Performans olarak çok mu büyük fark varda bikaç milyar fiyat oynuyor aralarında birde ben motoru gezip tozmak için alıyorum bu motorlarla şehirler arası yok mesela ankara'dan izmir'e durmaksızın gidebilir miyim.Şimdilik bu kadar. Saygılar
    zengo hoşgeldin foruma arkadaşım..
    fazla bişey yazamıycam kusuruma bakma bu arada...ama uzun yol konusunda 115 cclik kriss modenas bile ankaradan izmire hiç durmadan gelebilir.(ben denedim ordan biliyorum..)
    yani her iki motorda uzun yolda hiç durmadan seyahat edebilir gidebilir..ama asıl soru senin gidebilmen
    o yüzden uzun yol seyahatine uygun,rahat,oturma pozisyonunun belini ve kollarını hiçbir şekilde yormuycak şekilde tasarlanmış bir motor olması bir artı bence..
    As The Years Go Passing By...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    necdet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İST.MECİDİYEKÖY/VE ÖĞÜMCE
    Motosikleti
    honda cbr1100xx süperblackbird
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende cbf 150 var şahsen 936 km yolu 13 saatte aldım,uzun yolda ideal derim ama cbr 125 kullanmadıgım için yorum yapamam.



    benim gibi 3 adet 35 lik kappa taktımmı tamam dır
    yaw sen hiç motordan inmedinmi yoksa molalar hariç 13saatmı

  3. #43

    Üyelik
    27 Mart 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbf 150
    merhabalar, ben cbf 150 kullanıyorum ve çok memnunum. motoru almadan önce çok düşünmüştüm bende ybr, cbr mi diye ama sonra cbf150 de karar kıldım. gecen hafta edremitten izmire öğlen sıcağında yola çıktım (ben 90 kiloyum ve yüklü vaziyette 1 haftalık camp malzemesi). sadece benzin almak için durdum su bile içmeden izmire geldim hız 90 ile 110 arasında genelde 100 km sabit hızda. 280 km civarı yol yaptım.
    cbr 125 ile pek tecrübem yok onun için birşey diyemiyorum.
    hız olarak ikise de tatmin etmiyecek onu söyleyeyim ve bu fiyatlarda yeni motorların zaten daha hızlıları yok

  4. #44
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Ben motor almayi dusunuyorum, tercihim CBF'ten yana olacak buyuk ihtimalle. Ekonomi, oturus pozisyonu, gorunus oalrak daha kasli olmasi vs. sebepleri cok on planda tutuyorum. CBR sonucta racing modellere benzeyen bir motosiklet ama cc cok dusuk ve belli bir hiz limitine ancak varabiliyor. Isin gercegi her ikisini de kullanmadim ama kullanisli olma konusunda CBF daha avantajli gorunuyor. CBR bence tarz konusunda akli ilerisi icin SS modellerde olanlara hitabediyor.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  5. #45

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    Antalya --> İstanbul
    Alıntı yakopsen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hız olarak ikise de tatmin etmiyecek onu söyleyeyim ve bu fiyatlarda yeni motorların zaten daha hızlıları yok
    Zengo öncelikle hoş geldin. Yakopsen hız olarak ikiside tatmin etmeyecek demiş ben bu cümleye bir ekleme yapmak istiyorum. Yüksek sürhatte İvmelenme ve hız açısından şehirler arası yolda özellikle sollamaklarda ikiside tamin etmeyecek. Ben cbr125 ile Antalya-İzmir-Antalya yaptım toplam 900km. küsür herkes ergonomi ve rahatlıktan bahsetmiş evet bence cbf kesinlikle daha rahat ama şunu bil ki ikisi de aslında rahat değil. Sonuçta bunlar motosiklet uzun yolda bir yerden sonra yoracaktırlar otomobil değil ki bu bacaklarını uzatıp kullanasın sonuçta bacaklarının arasında... Fakat ergonomiden başka bir şey daha var sollama yaparken iki motorda yetersiz kalacak iki motorda 70km/h hızla giderken sana bazı yerlerde gereken ani hızlanmayı veremeyecek mesela önündeki kamyon 70 km/h hızla seyretmekte bu aracı en optimum mesafede geçmen için senin hızını ortalama 120-130 km/h'ye çıkarman gerekecek ve kısa sürede işte bu noktada iki motosiklette kesinlikle yetersiz kalıyor emniyetli bir sollama için çok beklemen gerekiyor ki, bir kamyonun arkasından mazot dumanı yutarak uzun süre gitmek gerçekten sabır işi. Ergonomi konfor meselesi senin dayanıklılığına kalmış. Alıştıktan sonra bel ağrısı sırt ağrısı tatlı bile geliyor...

    Bu sebeplerden dolayı; şehir içi kullanacağım okula gidip geleceğim diyorsan iki seçimden hangisi olursa olsun bence isabetli. Cbr gösteriş bakımından öne çıkarken cbf de ekonomi olarak öne çıkıyor. Tabi miki nickli arkadaşın ybr ve apache tekliflerini de düşünebilirsin illa Honda olsun demiyorsan. Ybr için çok olumlu diyorlar şehir içi için, apache'yi pek bilmiyorum ama kısa sürede bayağı fan yaptı.

    Son söz olarak; şehiriçi ve şehirdışı çok farklı segmentler bence. Bu iki yolda benim aradığım özellikler çok farklı; şehir içinde kıvraklık, küçüklük araken şehir dışında güç ve belli bir sürhatten sonra dahi ivmelenme arıyorum. Bir de artçıdan bahsetmişsin bence cbr artçı ile binmek için inanılmaz konforsuz bir motor artçıdan nefret ediyorum hele birde artçı tecrübesizse her frende bütün yük bileklerine iniyor cbf'de bu kadar sorun yaratacağını zannetmiyorum... He bu iki motor uzun yol yapamaz mı? Elbet yapar ama inan 125-150cc.'lik bu motorlarla uzun yol yapmak tamamen senin sabrına ve tecrübelerine kalmış... Hangisine karar verirsen ver hayırlı olması dileğiyle...

  6. #46
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Ekim 2010
    Şehir
    MANİSA
    Motosikleti
    honda cbf 150
    cbf 150 al kardeş cbr 125 var arkadaşımda satacam dıye ugraşıyor ama ne hıkm etse satamdı hala dogru seçim cbf 150


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler