Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

BMW F650 GS incelemesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Arkadaşlar,
    Şekli itibariyle BMW F650 GS ve BMW F650 GS Dakar' a bayılıyorum. Uzun zamandır BMW F650 GS almak istediğimi etrafımdakilere mırıldanıyordum. Motor tecrübem yok denecek kadar az. Ehliyetimi aldım. Bu haftasonu da Hondanın Güvenli Sürüş Teknikleri eğitimine gideceğim. Bu forumdaki yönlendirmeler sonucunda şubat ayında kayıt oldum ancak 30 hazirana gün verdiler.

    Paramı da toparladım 12 milyar kadar. 2. el BMW F650 GS aramaya koyuldum. Ne zaman ciddi anlamda aramaya başladım, insanlar bu motorun iyi olmadığını motordan anlamayanların bunu alacağını vs vs söylediler.

    Bir kaç BMW F650 GS olan kişiyi durdurdum ve deneyimlerini sordum. Normalde arabayla olan birine sorsanız küfreder gider ama motor alemi o kadar farklı ki. Sevinçle anlatmaya başladı kime sorsam. Yani ailesinden birine anlatır gibi.
    En son görüştüğüm arkadaş harika olduğunu off-road da ilk sahibinin dağa bayıra çıktığını memnun kaldığını. Kendisinin de şehir için de kullandığını ve 0 problem yarattığını söyledi. 2002 den sonrakilerin çift bujili olduğunu ve yakıtı daha verimli kullandığını anlattı.

    İlk motorum olacağını söyledim. Güvenli sürüş eğitimi alacaksam sonrasında bu motoru sorunsuz kullanabileceğimi söyledi.

    28 yaşındayım ve 1.85 boyundayım 105 kiloyum. Sporcu sayılırım. Bunları da göz önüne alarak. Bu motoru BMW F650 GS yi bana önerir misiniz?

    Neler düşünüyorsunuz?

    Bu motorun arıza yapması durumunda masrafının çok olacağını ve borusanın böyle anlarda çok güzel vole vuracağını söylediler. Gerçektne çok masraf çıkartır mı ?
    Motor Kaskosunu nereler yapar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    Comet
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...anda-test.html

    dostum bu başlığı bir oku fikir sahibiolursun
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

  3. #3
    Carcharoth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Şirkette beraber çalıştığım bir abimede motor sevdasını aşılamıştım Onunda hiç tecrübesi yoktu. Benim motorda 3 4 gün vitesli motoru gösterdim. Benim motorumla (cbr125) yaklaşık 50 km falan yol yaptı. Bu arada ehliyetinide aldı. Daha sonra ona güzel bir F650 GS aldık. Kendisi çıraklıktan yetişme oto tamircisi bilgisi çok iyi aynı zamanda makina mühendisi, bakımlarını vs herşeyini kendisi yapıp ilgileniyor. Motoru 54,000 km de ve sadece sinyali değişti. Kontrol ettirdik taş gibi değişen hiçbir parçası yok. Yanlız bakımı ve parçası pahalı. Bu BMW'nin tüm motorlarında aynı. Hondada öyle CBR125'in bir sinyali 137 lira. Fren maneti 45 lira. Parça tüm japonlarda ve BMW'de pahalı.
    Bence tek dezavantajı yakıtı. Kullandığı şahinle aynı yaktığını söylüyor. Onun motoru 98 model. Beraber sürekli geziyoruz. Benimde yaklaşık 30 40 km kadar kullanmışlığım oldu. 2. vitesine hayran kaldım inanılmaz güçlü, gazı sonuna kadar açamıyorsunuz. Çekişi çok iyi, süspansiyonları ayarlanabilir benim motorda ciğerlerimi döktüğüm yolda onunkiyle inanılmaz rahat ediyorum. Oturuşu kullanması bence çok güzel. Son sürat olarakta 180 gördüğünü söyledi. Bu gün yemek paydosunda muhabbetini yaptık. 8000 km yi devirmiş. Dediğim gibi daha önce hiç motor tecrübesi yoktu. Sadece cbr125 te vitese, debriyaja, frene biraz çalıştı o kadar. Bence kullanılabilir bir motor. Boyun ve kilon tam bu motora göre.
    Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.... Güzel seçim, temizini bulduğunda kaçırma.
    Okan ACAR

  4. #4

    Üyelik
    14 Haziran 2007
    Senin geçtiğin yollardan geçerek 15 gün önce 2002 model aldım bir tane. Tecrübem de çok yok.

    Bence motosikler böyle birşey olmalı. Dengeli, istersen atak, hafiften titreyen Oturma pozisyonu çok hoşuma gitti. Boyum 176 tam dik tuttuğumda motoru iki taraf ayak uçlarım yere değiyor. Sen daha rahat edersin.

    Parçaları pahalı mı sorusuna gelince yanlış yerden baktığını söylemeliyim. Yenisi yaklaşık 20.000 YTL. Bence bu parayı edecek birşey yok. ÖTV, KDV vs diyorlar ama otomobilde de var. Yani motosiklet fiyatları otomobilerle kıyaslandığında olması gerekenin üzerinde. Bakım masrafları da özel serviste yaptırman halinde orta sınıf yabancı otomobil bakım masrafları civarında (300-400) Borusanda yaptırırsan sanırım 700 800 gibi. Ama tekrar söylüyorum yanlış yerden bakıyorsun. Keyf için alıyorsan, hoşuna gidiyorsa al, ulaşım vs amaçlı alıyorsan daha iyi seçenekler vardır.

    Ayrıca senin de dediğin gibi bu motoru motora yeni başlayanlar BMW markası nedeniyle alırlar şeklinde bir şehir efsanesi var ki onu da senin takdirine bırakıyorum

    EK: Yukarıdaki arkadaşın yorumunu okuyunca aklıma geldi, benimki 4,08 L/Km yakıyor, 2000 ya da başka bir tarihten öncekiler karbüratörlü sanırım. Ayrıca süspansiyonlar gerçekten çok iyi.

  5. #5
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    bence o kadar kötü olsa ve çok yaksaydı motorize trafik polis ekipleri bu motoru kullanmazdı. mersinde BMW F650gs den başka motor kullanmıyor trafikçiler. bir de bu açıdan bakmak lzım diye düşünüyorum...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  6. #6

    Üyelik
    02 Mart 2007
    Şehir
    Kozyatağı,İstanbul
    Motosikleti
    Dl-1000 Vstrom Midnight Blue, Kanuni Motorun 150
    Aslında alçak sele yüksekliğine sahip olduğu için sana ufak bile gelebilir.Peglerle sele arası mesafede kısa olduğundan bacağın biraz kapalı pozisyonda sürersin.Uzun mesafede yorabilir sadece.Birde tüm kullanıcıların ortak sorunu ünlü titreşim meselesi var.Tek silindir olduğu için 80-100 km hızdan sonra asfalt yolda insanı yoran bir titreşimi var.Uzun mesafeli yollara gitmeyeceksen çokda önemli sayılmaz.Bugün çok temiz bir 2004 model gördüm,12 bin liraya satılmıştı.
    GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.

  7. #7
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
     Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
    Sebep:  Mevcut başlık. Lütfen başlık açmadan önce arama yapınız
     Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
     Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
     Şikayetleriniz için tıklayın
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler