Alıntı:
javacı_ayşe´isimli üyeden Alıntı
peki bi şey sorcam 50 lik bir mopedle başlayan biri iki yıl sonra yeterince tecrübe kazanıp 600 lük bi şey sürebilecek mi sence?
ya da 125 lik bir honda yla başlayan için de aynı şey söz konusu olmaz mı
yani büyük motorla başlayan iki yılda motoruna alışır belki ama küçükle alışan sonra tekrar büyüğe alışmakta zorlanmaz mı?
|
benim düşüncem moped de pek tecrübe sayılmaz. 100-150cc yaklaşık 7-15 hp bir motorla ilk tecrübe, sonra 250cc 20-35 hp arası bir motor... bu şekilde devam eder. motora alışmak en az 5bin km alıyor bana göre. motoru yerinden kaldırmak değildir motora alışmak. yağmurda kaç m de durur. hangi hızda kaç m mesafede rahatlıkla durur. sollarken ivmelenmesi gibi özelliklerini bilmektir motora alışmak.
mesela 50km/h hızla ani bir duruş yapmayı öğrenmeden 300km/h ile durmayı öğrenemezsiniz. hiçbir kimsede 1000cc bir motorda 50km/h ile gidecek sabır yoktur.
bir önceki yazdığımı okursan 50-125-250-600-1000cc ve üzeri gibi yavaştan ilerlemek lazım. mopedten 1000cc ye geçmek küçük motorla başlayıp yavaştan büyültmek değildir.
ben 110cc bir motorla başladım kısmetse 250cc bir motosiklet bekliyorum birkaç ay içinde. 250cc motora da en az 10 bin km binmeyi düşünüyorum. ben sabırlıyım ama haklı olduğumu biliyorum. 1000cc bir motora binmek 4-5 senemi alacak ama binme ihtimalim kesinlikle mopedten hayabusaya binenden fazla
yine de siz bilirsiniz. hayat sizin yaşam sizin ama sevdiklerinizi düşünün. ben burda hayatını kaybeden motorculara üzülüyorum, uyku tutmuyor resmen. bunlara birkaç tane daha eklenmesin
bir söz vardır: oyunu kurallara göre oynamak gerekir.
Alıntı:
ben sadece o paraya ikinci el çok güzel ve büyük motosikletlerin alınabileceğinden söz ettim paralarına yazık olmasın yani arkadaşlarımın, o açıdan yani
|
parana yazık olmaz belki ama o paralarla yüklü bir miras da bırakabilirsin.
sana birşey sorabilir miyim?
söylesene hayatının parasal değeri ne kadardır?
fazla üstüne gittim sanırım fakat yeni başlayanlara hitaben isimli topikte şunu yazmışın. alıntı yapıyım dedim. çelişkili değil mi
Alıntı:
ben jawadan önce moped kullandım motosiklet alacak arkadaşlara da mopedden başlamalarını kesinlikle tavsiye ederim eğer moped kullanmasaydım büyük ihtimalle dedemin jawası sokakta çürürdü Türkiye'de tek jawa kullanan bayan da benim sanırım 350 cc den daha yüksek motosiklet almayı düşünmüyorum
|