Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni başlayanlar için bütçe belirleme ve motorsiklet önerisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle kendimi tanıtarak söze başlamak istiyorum. 25 yaşında üniversite öğrencisiyim. Uzun zamandır motorsiklet almayı hayal ediyordum ve artık maddi olarak biraz rahatladığım için bu hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim. Yaptığım araştırmalar neticesinde bu foruma çok denk gelmiştim o nedenle hem üye olmak hem de aklımdaki birkaç soru işaretini sizlere de danışmak istedim.

    Soru işraretlerime gelince;
    Uzman kişilerin tavsiyelerine uyup düşük motor hacmine sahip motorsikletlere bakıyorum. Bunlar Honda MSX 125, Bajaj Pulsar 200NS gibi. Aslında gönlümdeki motorsiklet Honda MSX 125 (Ki kendisi çok şirin küçük tekerlekli tam beni yansıtacak motorsiklet) Bu Motorsiklet için 16000 Lira bütçe ayırmıştım. (Kask, eldiven, Sigorta vb. dahil) fakat okulda motorsiklet kullanan arkadaşlarımın bana önerisi ise böyle bir motosikletin yeni başlayan biri için aşırı pahalı olduğu, illaki yanlış birşeyler yapabileceğimi, Debriyajı vitesleri motoru zorlayacağımı, hatta devireceğimi, bu nedenle bu motosikletin değerinin bile düşeceğini söylediler. 2. El motorsikletlere bakmamı ve daha uygun fiyatlı çin malı motosikletlere ya da honda cbf 150 gibi motosikletlere bakmamın daha akla yatkın olduğunu söylediler.

    Öncelikle ben ikinci ele hiç sıcak bakmıyorum ve motosikletlerden de anlamadığım, çevremdekilerin de çok fazla anladığını düşünmediğim için bu seçeneği eliyorum. Fakat bu söylenenler bana biraz mantıklı geldi. Bu nedenle bütçemi biraz düşürdüm ve 10000 TL civarına indirdim.

    Ve İnternetten Çin malı motorsikletleri araştırmaya başladım.
    Mondial 125 Minör, Lifan KP 150, Mondial 150 Z-One veya sizin önereceğiniz motorsikletler.

    Açıkçası bu motosikleti aldıktan sonra 4-5 yıl değiştireceğimi sanmıyorum. Bu şekilde düşününce de Honda MSX 125 almak gibi bir hayalim de hala var. (Gerçi bu motosiklet ekonomik olarak beni biraz zorlayacak. Sınır bu yani)

    Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ucuz bir 125 CC motosiklet mi? Pahalı bir 125 CC motosiklet mi? 15000-16000 TL bandını asla geçemem. En son sınır o benim için.

    Tabi Ehliyet kursuna da kayıt yaptırıcam. 2011 B Ehliyetim var Ehliyet kursu ile konuştum motosiklet kullanmayı öğrenmen lazım pratik yapman lazım dediler. A sınıfına direkt kayıt olmamamı sınavının çok zor olduğunu o nedenle A2 almam gerektiğini söylediler. Sadece direksiyon sınavına giriliyormuş. 960 TL demişti. Bu konu da sizin fikirleriniz nelerdir? A2 şimdilik yeterli mi? Yoksa Kursiyer beni kazıklamak mı istiyor?

    Bir de ekipman sorunu var tabi. Çin malı motosiklet alırsam bu konuda biraz daha rahat ederim diye düşünüyorum. Yanlışta düşünüyor olabilirim.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pcx
    Bende yeni başlayan biri olarak ikinci el motoru tercih ettim. Gerçi sınıflarımız farklı ben maxi scooter aldım pcx bana sorarsan asla çin malına girme ne sıfır nede ikinci el pişman olursun. Ben vitesli motor kullanabilsem gbf 125 yada 150 ile başlayacaktım bence gbf düşünebilirsin. Ayrıca ekipmana fazla bütçe ayırman gerekiyor ben 6 bin tlye motoru aldım. 3 bin TL ekipman. Ehliyet işinden ise hiç anlamam ben 2013 de hepsini bir almıştım. Şimdiden hayırlı olsun.

  3. #3

    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    okankalaycı mesajın için teşekkür ederim.

    GBF sanırım cbf'yi kast ediyorsun. Açıkçası bende düşünüyorum ama 2017 yılındayız ve honda hala aynı motoru satmaya devam ediyor. Bu açıdan da biraz soğuk yaklaşıyorum cbf'e karşı. Çin malı motosiklerler konusunda bende çok içime sindiremiyorum alıpta pişman olmak istemiyorum daha ilk baştan. O yüzden arayış içindeyim hala. Birde motosikleti yaz gelmeden alabilirsem daha ucuza gelir diye düşünüyorum. Malum Yazın sezon açılıyor.

    Ekipman konusunda da çok haklısın. Belli standartları karşılayan ekipmanlar almam lazım. Biraz da bu nedenle Çin malı motosikletler cazip gelmeye başladı. İnternette Lifan kullanan pek yok. Yani ondan emin olsam gidip almayı düşünüyorum. Şekli şemali çok hoşuma gitti. Bir de sıvı soğutmalıymış yazı sıcaklarda trafikte vs. Randımanlı olabilir diye kendimce bir fikrim var.

  4. #4

    Üyelik
    30 Nisan 2017
    Motosikleti
    Yamaha-R25
    direk A ehliyet almanı tavsiye ederim. zor mor hikaye... çalışıp alırsın. MSX in tekerlekleri küçük olmasından ötürü yol tutuşu, süspansiyon gibi konularda standart bir motosikletten farklı olacağını düşünüyorum. Pulsar 200 falan düşünebilirsin bence

  5. #5
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Ya kardesim birakin direk A al muhabbetini bi kere al kurtul olayini zor mor hikaye olayini gunde kac kisi geliyor bu mantalitede ve bir cogunu geri cevirmek durumunda kaliyorum.
    Sen bi kere ucuza halledicen diye neden ben kendimi kursun aracini ve seni tehlikeye atayimki?
    Motor kullanmayi biliyormusun ? Hayir
    Daha önce kullandinmi ? Hayir
    Bisiklet vs ? Hayir
    Ama ben A alicam parasiyla degilmi..
    İlk baslangic egitim motorumuz 100 cc lik motorla bile o kadar uyarianlatim bilgilendirmeye ragmen motoru saha kaldirip yerden 2 tekeribile yarim metre hava kaldirip ucaninsanlarin altina direk mt07 verelim ölsünler o zaman..
    Sifirdan baslayip yeterli olmadiginda bu vatandasi mt07 surebilecek beceriye getirmek bakanligin koydugu 12 dersde mumkun degil 0 tecrubede sinavi gecebilecek kivama anca geliyorlar bazende yeterli olmuyor.Ders alsan desen para tatli
    Öbur turlu bana verecegi bin kusur lira motorla bi dusup km gostergeyi dagitsa bilmem kacbin tl masraf cikart öde desen hönk Ben acemiyimde dusup kalkmam cok normalde zilgitlari okuyacak kimse kusura bakmasin arkadas hic bi kurs al kocum bu motoru parcala diye vermez
    İlkogretim,lise,universite diye gidiyorsa artik bu isede boyle bakilmali ben ve calistigim kurum sifir tecrubeye A Kaydi almiyoruz hala parasiyla degilmi diyenleri diger siniflarada almiyoruz baska kurstan A sinavinda gazi kokleyip duvara girdi kizin biri ayagi kirilmis sonrada dava etmis kursu bana guclu motorverdiler diye gulermisin aglarmisin
    artemis99 bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    05 Aralık 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba Cg 100
    Selamünaleyküm yeni kuba 100 cg 2017 alıcamda 2900 fiyatı plaka+ruhsat+sigortası bana nekadara gelir bilgi verirseniz sevinirim..

  7. #7

    Üyelik
    13 Kasım 2016
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 2016
    Bu nasıl bir üslüp yahu 150 cc motor kullanan concord kullanıyormuş gibi yazıyor. Ben scoter bile 1-2 kez kullanmışken gittim A'ya yazıldım. 3. derste de 700lük motora bindim, sınavada gittim ehliyetimi aldım. Üstüne 2 kez eğitim aldım. Şimdi de 650 lik motora biniyorum.(SS değil)

    Öğrenmek için çabala, eğitim al. Ekipmanınıda alabileceğin en iyi seviyede al. Bu boş beleş heves kırıcı yorumlarada kulak asma. Supersportlara bulaşma sadece. Üzerine binmek için sabırsızlanmadığın çin motorlarına para vereceğine, seni heveslendirecek ve motive edicek motor neyse onu al.

  8. #8
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    25 yaşında milletin ev bark iş güç sahibi olmasından bize ne ki ? Kaldı ki adamı tanımadan "baba parasıyla bla bla bla" demek ya da o çok kısa sana tüy gibi olur vs vs.

    Niye kırıcı yoruma bu kadar düşkünüz ki

    MSX namı diğer gromm çok şeker bi alet. Tarzıma bu uyar fıtı fıtı gezerim dersen al. Diğer arkadaşların söylediklerine de katılıyorum çin için çile çekmeye değmez (gördükçe hak verdim..). CBF çok itici geliyor bana ve ben beğenmediğim hiç bir şeyi uzun süre kullanamıyorum.

    A mı A2 mi dersende sana kalmış. Benim hiç motosiklet ile alakam yokken A almaya niyetliydim ve bana MT7 verdiler. Gariptir ki gayet güzel sürdüm ama o güç benim için fazlaydı ve a2 ye karar verdim. Şimdi de bir 600lük veya 1000cc gibi bir hayalim veya ihtiyacım yok. O yüden bana uygundur. Sende ihtiyacını belirlersen tercihin kolaylaşacaktır.

    Yeni maceranda kolay gelsin ve eğlenmeyi unutma .

    İyi forumlamalar

  9. #9
    Se-ZeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2017
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda Shadow Vt 750 C4
    Merhaba dostum,
    Üstte biraz sert eleştirilere maruz kalmışsın, 2. motosikletimi geçen hafta aldım. Birkaç tavsiye ve işlem bedellerini yazayım.
    Öncelikle motosiklet zannedildiği kadar ucuz bir alet değil, dolayısıyla bir yerden akarın yoksa girme, al ehliyetini işe geçmeyi bekle, alet için yaptığın her hareket bir masraf, her yapamadığın ise içinde ukte kalıyor. Öğrenci de olsan çalıştığını varsayarak devam ediyorum.

    Çevrene iyi bak, herkes hondaya, suzuki'ye mi biniyor? tabii ki hayır, kuba nostalji'de defalarca 80.000-90.000 km'leri gören insanlar tanıdım, çin malı evet bir japon kadar kaliteli değil ama yeni başlayan birisi için de bu kalite/pahalı aletlere gerek yok. Ben 50 cc ile başladım, şimdi 250 cc'ye geçtim ve bindiğim anda şu cümleyi kurdum "iyi ki 50 cc ile başlamışım, yoksa kesin ölürdüm!". Motosiklet araba gibi bir alet değil, gaza fazla asıldığında koltuğa yapışmıyorsun, alet kafana geçiyor. Trafikte motosikletin nerede konumlandığını öğrenmek, trafiği okuyabilmek ciddi bir meziyet ve pratiksiz öğrenilmiyor. Benim tavsiyem scooter ile başla, "bir kere alırım 5 sene binerim" deme, binmeyeceksin. Bu nedenle ilk gayen motosikleti, aerodinamiğini, nasıl gaz açılacağını, hangi riskleri alıp, hangilerini almaman gerektiğini öğrenmen. En önemlisi, ekipman, ekipman, ekipman! gidip 20 liraya nazi kaskı alıp binme sakın o alete, elbette kimse düşmek için binmiyor ama kimse geleceğin ne getireceğini de bilmiyor. Eldiven-kask-mont-dizlik'siz binme o alete. Kaza raporu bölümü var, gir ve oku orayı, neden ekipman denildiğini daha iyi anlarsın.

    Gelelim 0'mı 2. el mi sorularına, bence 2. el. İlk motorunsa hele vitesliyle başlayacaksan o alet yalan olacak, bunu kaçarı göçeri yok, vites değiştiremeyeceksin, debriyajı çekmeyeceksin, ayak müşürünü açık unutacaksın, egzosa ayakkabıyı basacaksın, döneyim derken yavaş hızda devireceksin, habire arka freni kullanıp kampana freni bitireceksin vs. bunların hepsi maliyet, eğer 2. el bir çinliyle başlarsan bunlar seni üzmeyecek rakamlara çözülecek, ama bir kere alayım tam olsun dersen, bunlar seni üzecek rakamlara dönüşecek. Peki 2. eli nasıl alacaksın? mutlaka yanında bir bileni götür, hangi aleti alacaksan önce modele karar verip araştır, kronik problemleri neler, bunlara nasıl çözümler üretilmiş, bunları öğren. Yoksa yanında götürecek birisi, expertize sokarsın dert etme, 100 liranın gitmesi, 10.000 liradan yeğdir.

    A ehliyet sınavı 650 CC ile yapılıyor, hiç kontak çevirmemiş birisinin 650'lik makinede o sınavı vermesi hem kolay değil hem de ürkmemen açısından gerekli değil. A2 ehliyet uzun yıllar senin işini görecek, zaten 250'nin üzerine çıkacağın zaman o maddi yeterlilikte olacaksın (400-500 CC makineler şimdi bile 25-30.000'den başlıyor).

    12-13.000'e aleti alırsın, 2.000'e ekipman edinirsin, 1.000 lira da ehliyet işini çözersin.
    artemis99 ve Ekrem_06 bunu beğendiler.

  10. #10

    Üyelik
    05 Aralık 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba Cg 100
    Eyvallah saolasın Se-ZeR kardeş motoru kullanmayı 3 seneden beri biliyorum fakat dayımların ilk kullandıgım motor kuba cobra 150 sonraki kuba pars ama benim degildi şimdi kendim alıcam Allah izin verirse önerilerin çok dogru haklısın

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------

    Scooter motor hangi markayı önerirsiniz 1.500-2.500 arası fiyata ??

  11. #11

    Üyelik
    05 Ocak 2018
    Şehir
    Düzce
    Motosikleti
    Honda NC750X 2015
    Sürücü kursu çalışanı arkadaşın yorumu çok hoş gerçekten A alma 😂
    Niye dersen önce A2 ye para ver sonra A1 e ver sonraya A ya para ver verki adamlar para kazansın sanki sürücünkurslarında süper eğitim veriyorlarya zannedersin 3 kere ehliyet alınca seni süper binici yapacaklar...😒

    Güzel kardeşim ben 15 gün önce hayatımda ilk motorumu aldım Dominar 409 107 km yaptım anca hafta sonraları trafik olmayan yerlerde yavaş yavaş takılıyorum ben ona o bana alışıyor hiçde zorlanmıyprum.

    Burada önemli olan şey motoru almadan önce yaptıkların ben neler yaptım sırası ile yazayım
    1. Kask aldım ortada hiç bir şey yokken sadece motor almaya karar verdiğimde. En iyisini aldım nerdeyse motor parası berdim
    2. Korumalı en iyi pantolon, mont, ayakkabı aldım.
    3. Honda güvenli sürüş teknikleri eğitimi aldım 2 günlük ( şunu söyliyim adamlar 2 günde 2 yıllık tecrübe kazandırıyorlar kesinlikle motor almadan eğitime git)
    4. A sınıfı ehliyet aldım. Hiç zorlanmadım tek seferde MT07 ile
    5. Motorumu aldım.

    Zevkle biniyorum hiç zorlanmıyorum 2 tekerlekli tek bindiğim alet bisiklet olmasına rağmen.

    Sana tavsiyem başlangıç motoru için 400 cc yi aşmadan zevkle binebileceğin seni motordan soğutmayacak istediğin bir modeli almandır. Öncesinde mutlaka eğitim almalısın müthiş bir tecrübe kazanıyorsun.

    Şimdiden yeni motorun hayırlı olsun.
    Hsncinar bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    27 Ocak 2018
    A1 ehliyet ile bajaj pulsar 150ns kullanılabiliyor mu, a1 ile 250cc alıp yakalanırsak ne olur? bilgi verebilir misiniz

  13. #13

    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    Arkadaşlar tekrardan merhaba. Bazı problemlerden dolayı pek bakamadım sonradan yazan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum biraz geç oldu lütfen affedin beni. okul sınavlar derken pek fırsat bulamadım da açıkçası... Herneyse son gelişmelere gelecek olursak 1 hafta önce sürücü kursuna kayıt yaptırdım Mersin'de okuduğum için burada kayıt oldum ve fiyatlar inanılmaz fark ediyor. 512 TL kurs ücreti vereceğim.

    A2 ehliyet için kayıt oldum. Açıkçası hem sizlerin yorumu hem de çevremdekilerin yönlendirmeleri ile A sınıfı benim için çok zor olacaktı. İleride güncellerim ne de olsa. B Ehliyetim olduğu için Ders ve teorik sınava girmeyeceğim. Önümüzdeki çarşamba günü de motor sürüş dersleri başlıyor. İnşallah sınavı da sorunsuz geçerim. Kurs hocaları geçersin dediler bakalım Mayıs ayındaki sınava gireceğim.

    Şuanlık motosiklet alma hayallerim yalan oldu gerçi ailemi de bir anda karşıma almak istemiyorum. Büyük derecede karşı çıkıyorlar çünkü. :(

  14. #14
    Pangaea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ybr 125
    Babam hayatında motosiklet sürmemiş adam gitti A ehliyeti aldı, hatta ehliyet kursu onu bu şekilde yönlendirdi bir kez al kurtul boşuna para verme sonradan dediler gayet güzel de ders verdiler 12 ders saatinde sınavı geçecek kadar öğrenip sınavı kolaylıkla geçti. Sonradan aldığı motor ybr oldu (şuan ben kullanıyorum). Ucuza bulabilirsen al ybr 4-5 bin liraya, yatır kaldır eğlen, 2-3 bin liraya da ekipman toplarsın 1 seneye de motor yükseltirsin çok güzel olur (ben böyle yapmayı düşünüyorum en azından). Şimdiden aramıza hoşgeldin
    Hsncinar bunu beğendi.

  15. #15
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    başlangıç motoruna 16000 tl verilmez .
    bol şans..

  16. #16

    Üyelik
    26 Ekim 2017
    Ucuza gidip düşük kilometrede bir ybr al. Fiyatıda ucuz olur muhtemelen. Sonra ehliyetini , sonra ekipmanını 16.000 tl motora ayırıcam dediğini varsaydım geri kalan parayıda eğitime ver. Hatta ilk eğitim almaya git orda ehliyet de veriyorlar. Sonrasında zaten kafanda şekillenir neler alıcağın.

  17. #17

    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    Alıntı SlimeDont adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ucuza gidip düşük kilometrede bir ybr al. Fiyatıda ucuz olur muhtemelen. Sonra ehliyetini , sonra ekipmanını 16.000 tl motora ayırıcam dediğini varsaydım geri kalan parayıda eğitime ver. Hatta ilk eğitim almaya git orda ehliyet de veriyorlar. Sonrasında zaten kafanda şekillenir neler alıcağın.
    Ben de öyle yapacağım zaten. Ehliyet kursuna kayıt oldum. Çarşamba günü eğitime başlıyorum. Şuan motosiklet almayı önümüzdeki yaz sezonuna kadar erteledim. En azından elimde ehliyet olsun o aradan çıksın istiyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)