Alıntı:
enolaguy´isimli üyeden Alıntı
Burada bir yanlış bilgi var herkes bws nin agility i yiyeceğini sanıyor.. sanki kaldırmışlarda bakmışlar gibi halbuki asıl agility bws yi dağıtır hele otobanda bws ye hiç şans tanımaz ayrıca Kymco çin değil tayvan malıdır 1970 senesinden beri bir çok honda kymco fabrikasında üretilmiştir. Kymconun kullandığı yan ürünlerin çoğunluğu honda ile aynı markalardır örneğin karbüratörleri keihin dir farları üzerlerinde kymco yazmasına rağmen asıl üretici stanley dir 100.000 km garanti verecek kadarda iyi bir metal kalitesi vardır. Avrupada Amerika da honda ve yamaha ile aynı pazarda yaklaşık aynı fiyatlara satılmaktadır Kymco scooter pazarında japonların karşısında bile önde gelen markalardandır ve japon scooter larının çoğu ile birebir aynı kalitededir. Bugün Kymco nun exciting 500 ü burgman 400 den daha aşağıda değildir. Yinede ben olsam bws ye karşılık olarak agility yerine daha konforlu model olan Kymco Movie yi tercih ederdim.
|
kardeşim seni tebrik ederim en sonunda akıllı bi cevap yazan olmuş bilgili adamlara lafım yok eğer benzin tüketimi sorun olmasa bineceğim tek scooter gilera runner sp180 dir (2zamanlı) yanii 2 zamanlıya benzin dayanmaz bi bws 90 zor geçer 80 e anca sabitlersin seridir sağlamdır 2 zamanlının üstadı olarak bende bws gönlüm kayar ama astarı yzünden pahalıya gelir ama kymco agility daha güçlü ikiside hava soğutmalı ama kymco da yaz aylarında performans kaybı yaşamazssın 2 zamanlı sıcak ve rüzgarsız havalarda şişer malesef (su soğutmalılar hariç) sen git kymco al bak keyfine dikkatli kullan önemli olan hız değil sağlamlıktır
Alıntı:
aggressive´isimli üyeden Alıntı
saygıdeğer kardeşim bws mi kymco mu diye soruyorsun; akılı bu araçlara binenlerden al derim. tabiki bws yakıt abartıldıgı kadar çok değil gaz koluna otobüslerdeki tutamak gibi asılırsan çok yakar hep dip değil hep tatlı gaz gerektiğinde dip gaz gideceksin budur motorsiklet kullanmanın zevki. bi depoyla 182km yaptım depo 5,7litre ve castrol tts full sentetik yağ kullanıyorum aldığım günden beri bu böyle şehiriçinde sorunsuz ne alman ne italyan halis japan 
|
bende kanuni popcorn vardı 82cc 1 depo ile (5.2lt) tam 140km yapıyodu!!!
senin BWS 100cc 5.7 lt ile 182km yapmışsın bence yanlış hesap ettin gibi geldi
ortalama km de 100ykr yakan bws
5.7lt x 2960ytl= 16872ytl
16872 / 182 = 90 ykr çıkar yani sürekli yarım gazla bile gitsen 2 zamanlı da sarfiyatın %80i kalkış aşamasında olduğu için 2 zamanlıdada zaten otomatikman kalkışlarda yükleniyosun oyüzden değişmiyo 4 zamanlı motorlar daha tork saladığı için düşük devirde kalkış sağlar artı kavrama elemanlarını daha az aşındırılar ama bir gerçek vardırki 2 zamanlının keyfi hiçbirşeyde yoktur
bassa basmasan benim popcorn 110 ykr yakıyordu hesaplıyabilirsin 140.km de yolda kalıyodun