Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk motor için hangisini önerirsiniz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Arkadaşlar iyi günler. Çocukluğu bisiklet ile geçmiş birisi olarak biraz geç de olsa, ev-iş (5km) arası ulaşım için bir motosiklet almaya karar verdim. Hayatımda hiç motor sürmeyen birisi olarak geçen gün komşumun 125'lik Asya Nostalji motorunu alıp sürdüğümde, bisikletten kalma tecrübemden dolayı hiç zorlanmadan sürdüm diyebilirim. Zaten motor almaya da bu andan sonra karar verdim zira İstanbul gibi bir yerde 5km mesafelik ev-iş arası yolu neden minibüs yada otobüs ile eziyet çeke çeke gideyim ki diye düşündüm.

    Lakin tek korkum, o motoru aldıktan sonra sürdüğüm güzergahın ev-iş arası ile sınırlı kalmaması. O motor ile otobana da çıkarım, Başakşehir'de ikamet ediyorum. Basar Şişli, Sarıyer hatta Tekirdağ'a falan dahi gitmeye çalışırım zira kendimi biliyorum. Bisiklet ile İstanbul trafiğinde bir tam günde Başakşehir'den Sarıyer'e gitmişliğim var : Bu yüzden büyük teker ve heybetli görünümü olan bir motor almak istemiyorum ki nefsime yenik düşerek beni otobana çıkartıp başıma bir iş getirmesin ayrıca bu tip bir motor, beni motorcu kisvesine sokmaya zorlayacağı için (motorcu ceketi, pantolonu, rüzgarlığı, kaskı vs)istemiyorum. Günlük kıyafetimin üzerine sadece saçı fazla bozmayacak açık bir kast ile sürebileceğim bir motor istiyorum ki o da Scooter modelleri oluyor.

    Bu noktada, benim için sizce hangi motor daha uygun olur. Otomatik vites alacağım zira vitesli motor hiç sürmedim, başlangıç için sıkıntı olabilir. Bütçem en fazla 3,4binTL arası olduğu için Fiyat/Performans ürünü aşağıdaki 3 Scooter tipi motoru gözüme kestirdim. Ayrıca Fiyat/Performans ürünü tabirine de şu anda piyasada en çok uyan Mondial markası sanırım zira aynı özelliklerde başka marka Scooter'ların fiyatı neredeyse 2,3 katına çıkıyor. Sırf marka imajına da o kadar para verme taraftarı değilim. Sağlamlık ve yedek parça desteği konusunda Mondial iyidir derseniz aşağıdaki 3 modeli yorumlamanızı rica ediyorum. Yada sizin aklınızda benim için başka bir model varsa paylaşın lütfen. Neredeyse her üründe (özellikle elektronik) tam bir 2. elci olsam da ilk defa motor alacağım için 2. el olayına girmek istemedim.




    yada elektrikli şu modeli önerir misiniz? Ayrıca şu anda insanların elektrikli motordan uzak durmalarının sebebi nedir acaba? Parçalarının pahalı olması mı, çabuk arızaya düşmesi mi yoksa randıman alınamaması mı?



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Scooterin ekipmansiz sürülebildiğini kim kafaniza soktu bilmiyorum ama motosiklet almadan önce ekipman konusunda bilinçlenmeniz gerek

  3. #3
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Denizli
    Acele etmeden konu hakkında biraz daha araştırarak kendine biraz zaman tanımanı öneririm. Hiç motosiklet kullanmadığını söylemişsin, önce bir kursa yazıl ehliyetini al. O sırada motosiklet modellerini araştırabilirsin. Motosikletler sürüş dinamiği açısından bisikletle çok benzer olmalarına rağmen trafik içerisinde bisikletten çok daha farklı konumdalar.

    Naçizane tavsiyem motosiklet kullanmak istiyorsan motosiklet al. Elektirikli olanlar motosiklet değil elektirikli bisiklet olarak geçiyor genel olarak ve bambaşka cihazlar. Genellikle akü konusunda sıkıntı çıkarıyorlar ve kullanım ömürleri (malzeme kalitesi vb sebeblerden ötürü) motosikletlerle kıyaslanamayacak düzeyde.

    Ek;

    Başlangıç için scooter güzel seçim özellikle şehir içi kısa mesafelerde rahat edersin. Mondial tercih edilebilir, yetkili servisinin iyi bir yer olmasına, sana yakın olmasına dikkat etmen yeterli bence.

    Elektirikliler dışında her motosiklet sana otobana çıkma isteği verecektir. Bence motosikletin altın kurallarından biri "Asla motosiklete görevler yükleme" "Bu motosikletle şunu yapmam, bu motosiklet yavaş böylece kaza yapmam" gibi düşünceler içine girmek büyük yanlış. Alacağınız kararlar (motosikleti sadece kaskla kullanmak gibi) tamamen sizin kişisel kararınızdır. Scooter ile yaptığınız kazada 1000 cc lik bir yarış motoruyla yapacağınız kazadan daha fazla yaralanma ihtimaliniz her daim mevcut. Aklınızdan çıkarmayın.

  4. #4
    blacktulip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2008
    Şehir
    Kadıköy
    Motosikleti
    az kaçar,çok yakar.
    Üç liraya bulacagin ybr falan bu çöp motorlardan iyidir. Sakın Çinli scootera bu paralari vermeyin gunah
    kovboy03 bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    14 Temmuz 2014
    Şehir
    Sivas
    Motosikleti
    Daelim Daystar 250
    Ekipman ekipman ekipman... lütfen bin liralık motora binin gerekirse ama saglam ekipman dizin. Ha evde bekleyenim yok,beni seven tek bir kişi bile yok bu hayatta diyorsanız farketmez o halde...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)