merhaba arkadaşlar ortalama 7 yıldır motor kullanıyorum sürekli kullandığım motorlar 100 150 cc vitesli kullanıyorum 1 yıl da scooter kullandım.

vitesli motorumu satıp scooter almak istiyorum. sebebi coğunlukla şehir içi kullanıyorum ve sürekli dur kalktan bıktım vites ile.
şuanda iki motor arasında kaldım yakıt tüketimleri performansları kaliteleri yedek parca acısından hangisi daha iyi boyum 1,65 bu yüzden agiliyt 200i boyu sanki biraz daha yüksek gibi sanki selesi..

sym lerde debriyaj da sürekli sorun oluyormuş diye okudum doğru mu bilmiyorum. ama nette okuduğum kadarıyla var sorun bu sorduğum model dede.
aynı sorun var mıdır debriyaj kavrama da tas da genelde sorun oluyormuş. şuan arkadaşım da hd2 sym var onda bile şuan var kavrama esnasında ilk kalkışta cok fazla titriyor motor sonra düzeliyor.

simdi soruma gelirsek sizce hangisi daha iyi ? avantaj ve dezavantajları nedir.
bir kere sağlam bir motor alıp bir daha uzun süre satmıcam. 50 bin 100 bin yapmadan cünkü sele yükseği büyük motorları 2 kişi kullanmak zor geliyor. ve iş için kullanıyorum aynı zamanda gezme tozmak için. ortalama 1 haftada 1 (bin) km yapıyorum.

200 cc önerebileceğiniz uygun fiyatlı max 7500 8000 bin tl ye yakın motor varsa alabilirim.
ama kesinlikle cin malı istemiyorum bugüne kadar hep cin malı motor kullandım araba kadar masraf ettim o yüzden kaliteli birşey olsun.