Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kawasaki Ninja 250r vs Honda Cbr 600FA

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    vejihi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki ninja 250r, Honda CBR 600FA, Yamaha MT-07
    Bir süredir aklımda olan ama tembelliğim yüzünden bir türlü başlayamadığım bu karşılaştırmayı, hastalığım sebebiyle evde olmam ve televizyonda izleyecek iyi bir şey olmaması sebebiyle yazmaya karar verdim.

    Başlıktaki "vs" ifadesine aldanmamak lazım, zira birbirinden farklı sınıflarda olan bu iki motosikleti gerçek anlamda kapıştıracak kadar saf değilim. Amacım bu iki motordan bir tanesi almaya niyetlenen, 250 cc kullanıp cc artırmak isteyen, büyük motor seçerken kararsız kalan ve tabi ki bu iki motoru merak eden arkadaşlara bir parça yardımcı olabilmek, fikir vermek...

    Öncelikle biraz Ninja 250r'dan bahsetmek istiyorum. Aslında Kawasaki bayiisine gitmekteki amacım o değil, abisi ER-6F'e bakmaktı. Ama kader işte 2-3 gidişte de ellerinde ER-6F olmaması, ne zaman geleceği konusunda net bir şey söyleyememeleri ve son gidişimde yanımda kız arkadaşımın da olması ve Ninja'nın tipini beğenip beni de heveslendirmesi sonucu bu motoru almaya karar verdim.

    Tabi başta ben de herkes gibi 250cc yi küçümsüyor, ben daha büyük motorla başlarım, zaten kendimi biliyorum, kontrollü giderim çok basmam gibi tesellilerle kendimi büyük hacimli motorlara ısındırıyordum. Fakat yukarıda saydığım sebepler olmasaydı bu yazıyı yazıyor olabilir miydim, ondan emin değilim...

    Motoru alıp bayiden eve gelişimi hatırlıyorum, arkamda arabayı kız arkadaşım kullanıyor ben, rodaj sebebiyle, 4 bin deviri geçmemem gerektiği için otoyolda 45 km/s gibi bir hızla motosiklette kasılmış halde sopa yutmuş gibi gidiyorum. Uzun süredir ilk motor sürüşümde o hız bile benim için çok yüksekti. 20 km'lik yolu tamamladığımda omuzlarım ve belim ağrıyordu. Kız arkadaşıma "Nasıldım, o kadar da kötü değildim di mi?" diye sorduğumdaki yüz ifadesini hatırlıyorum, bu kadar kötü bir yalancı olması sanırım onu sevme nedenlerimden biri

    Lafı anılarımla çok uzatmak istemiyorum, söylemek istediğim motor kullanmayı bilmeyen bir insana 50cc, 100cc nin farketmeyeceği. Ya da başka açıdan bakarsak çok şey farkedeceği. İlk motorumla hiç kaza yapmadım ama çok kaza tehlikesi atlattım. O tehlikeleri şu anki motorumla yaşasaydım muhtemelen anılarımda "tehlike" olarak kalmayacaklardı.

    4 sene önce ehliyet almak için eğitime gittiğimde Vehbi abi (Vehbi Ulusan) bir örnek vermişti. Yarım yamalak hatırlıyorum tam olarak böyle değilse de kusura bakmayın: Motor kullanan insan yanında 2 kese taşır. Bunlardan bir tanesi şans bir tanesi tecrübe içindir. Tecrübe başlarda boştur zamanla artar ama şans başta dolu gelir ve artmaz, onun bir limit vardır demişti. Bir kaza atlattığınızda şans kesesinden alıp tecrübe kesesine koyarsınız. Şans keseniz 1 eksilir. Eğer hep şans kesesinden harcarsanız günün birinde gerçekten lazım olup elinizi daldırdığınızda o keseyi boş bulursunuz ve o gün sizin için yolun sonudur. Dolayısıyla mümkün olduğunca tecrübe kesesinden harcayıp şans kesesini dolu tutmaya çalışın...

    Bu örnek o kadar doğru ve başlangıçta şans kesesinden o kadar çok harcanıyor ki artık o keseye elimi atmaya korktuğum için maksimum dikkat, öngörü ve sahip olduğum az da olsa tecrübemle sürmeye çalışıyorum. Çünkü işimi şansa bırakırsam elimi arttığımda kesenin boş olmasından korkuyorum.

    Bir türlü konuya giremedim, gelelim ilk motorumuza. Kawasaki üretiminin başlangıcından itibaren geçen 6 seneye rağmen bence hala yakışıklı ve kesinlikle demode değil. Tamamen zevk meselesi ama bana göre rakipleri olan ve kendisinden 4 sene sonra üretilmeye başlanan Cbr 250r'dan da, bildiğim kadarıyla 2 kez yenilenen Hyosung Gt250r'dan da daha yakışıklı görünüyor. Tabi ki bu benim görüşüm ve genel geçer bir doğruyu yansıtmıyor ama en azından yeni motorumu gösterdiğim birçok arkadaşım (motosikletten çok anlamayıp sırf dış görünüşe göre değerlendirenler) eski motorun daha güzeldi diyor.

    Ninja ile yaptığım yolculuklarda hiç kendimi tehlikede hissetmedim, fabrika çıkış lastikleri çok çok iyi olmasa da virajlarda hiç motor altımdan kaçar gibi olmadı, hiç beklemediğim sürpriz bir tepki vermedi. Ve hiç neden daha fazla gitmiyor bu motor da demedim. Tabi bunlar beklentiyle de alakalı, altınızdakinin 250cc bir makine olduğunu bilmeli ve ona göre hizmet beklemelisiniz. 100cc motorla 120 yapıyorum 130 gitmesi için ne yapmam lazım diye konu açan arkadaşlardan olmamak lazım diye düşünüyorum...

    Ama amortisör konusu biraz sıkıntı. Tabi bunu sonradan başka başka motorlar sürdükten sonra daha iyi anladım. Yani Ninja 250 ile hass*tir dediğim çukurları farklı motorlarda, örneğin 600f'te, hissetmeyince anladım bir enayilik olduğunu.

    Oturuş pozisyonu hiç rahatsız etmedi beni, bence ideal sürüş posizyonuna çok yakındır, çok dik değil ama belini de ağrıtmaz. Motor kullandığını anlarsın ama indiğinde lanet etmezsin. Bir günde 650 km yol yaptım sadece son saatinde dizlerim tutulmaya başlamıştı o da boy sebebiyle, olur o kadar. (1.90)

    Çok güzel zaman geçirdim ve çok keyifli yolculuklar yaptım, bana göre eksi yanları şunlardır:
    - Bu cc motosiklet için fazla sert amortisör
    - Dar gidon turu
    - Ve tabi ki gösterge paneli

    Artıları:
    - Rahat oturuş pozisyonu
    -Tatmin edici performans
    - Dış görünüm
    - Yol tutuş

    Bir iki tane de fotoğraf koyalım:





    Ve evet ayrılık zamanı geldi, artık daha büyük bir motor istiyorum ama ne olmalı? Aklımda hep supersport makineler var, bir Honda'ya gidiyorum 600rr bakıyorum bir Yamaha'ya gidip r6. Zx 636 ve gsx-r 600'e fiyatları sebebiyle sadece uzaktan bakıp kedi gibi yalanıyorum. Ve bir gün denk geliyor bir tane 2008 r6 deneme sürüşüne çıkıyorum...

    Aman allahım, motor beni çok korkutuyor ama bir o kadar da cezbediyor, hadi olmm yapabilirsin çevir şu kolu biraz diyen sol omuzdaki şeytan biraz sonra rüzgardan uçup gidiyor. Saniyeler içinde şehir içi sayılabilecek bir yolda göstergede 200'leri görüyorum ve nasıl olup bittiğini anlayamıyorum bile. 20 dakikalık tur sonunda motordan indiğimde "Nasıldı?" diye soran satıcıya cevap veririken ağzımı toparlayamıyorum, ne söylediğimi şu an hala hatırlamıyorum

    Adrenalininin etkisi geçtikten sonra oturup mantıklı düşünmeye çalışıyorum. Birincisi sürerken kendimi motora hiç hakim hissetmedim. Tamam gittim, durdum, viraja girdim ama sanki o motor onları üzerinde ben yokken de yapardı gibi geliyor. Yani bana ait olmayan bir şeye bir süreliğine göz kulak olmuşum ya da o bana göz kulak olmuş gibi. Ya da ne biliyim bir pop star gelmiş, söz gelimi Katy Perry ile Tunalı Hilmi caddesinde tur atmışım ama onu taşıyamamışım, yanında eğreti durmuşum, o da dahil kimse beni sallamamış, yokmuşum gibi davranmış gibi hissedince biraz buruluyorum. Yüzümdeki o tebessüm, yerini Emrah kaşlarına bırakıyor ve alt dudağım bükülüp titremeye başlıyor.

    Bir şey daha var. Motora resmen yattığım aklıma geliyor. Uzun süreli ve dengeli ilişkileri seven bir insanın ilk görüşte aşkla evlendiği Katy Perry ile ne kadar süre mutlu yaşayabileceğimi düşünüyorum. Yani ben motorla tatile gitmek istiyorum, yerine göre 2 gün için 1200 km sırtıma omuzlarıma bileklerime kramp girmeden, kambur kalmadan gezebilmek istiyorum.

    Ve karar anı. Bu motor şimdilik bana göre değil ya henüz hazır değilim taşıyamam bol gelir diye düşünüyorum ya da Katy Perry'nin göğüsleri sarkmış, basenler şambriyel bağlanmışcasına kilo almış ve çenesinde kıllar çıkmış hali gözümün önüne geliyor ve bu görüntü midemi bulandırıyor... Belki ikisi de.

    Bir yandan internetten araştırmayı sürdürüyorum, biraz daha ara form bir makineye ihtiyacım olduğu kesin ama ne olabilir? Okuduklarımdan ER-6F'in fazla sakin, Gsx 650F'in fazla touring kaçtığını görüyorum. Aşırı rüzgar almaları sebebiyle tamemen naked olan makinelere karşı bir antipatim olduğu için ihtimaller giderek azalıyor ve Xj6 Diversion, Cbr 600f ve tam hatırlayamadığım bir iki model daha. XJ6 servis ve bayi problemleri sebebiyle yüzümü ekşitiyor, sonuç olarak internetten şu an sahip olduğum makineyi buluyorum ve alana kadar bir türlü aklımdan çıkmıyor.

    Honda Cbr 600FA için bir iki şey söyleyeyim. Öncelikle bu motoru sorduğunuz insanlar birisi ezberletmişcesine "hmm 600f mi? Giydirilmiş Hornet..." derler. Eee? Yani? Aynı insanlara "Honda CB 600 Hornet?" diye sorsasnız "Ooo harika motor" derler. Şimdi burada ironik olan güzel bir şeyi, aslında güzel olan başka bir şeyi kötülemek için kullanmaları. Ben araştırırken de alırken de bunlara çok kulak asmadım, ilk gördüğümde de üzerine oturduğumda da bana çok güzel geldi her şeyden önemlisi iyi hissettirdi.

    Yani Cbr 600FA hem aşk hem mantık evliliği yapılabilecek bir motor bence. Misal ben hafta içi koyduğum deponun önünden her geçişimde ona öpücük yolluyorum, ara sıra girip brandayı hafif kaldırıp eteğinin altından çapkın çapkın bakıp gülümsüyor ve hafta sonunu düşünüyorum.

    Gelelim bu motorun özelliklerine. Bir kere 211 kilo kontağı açıp hareket etmeye başladığınız andan itibaren hiç hissedilmiyor. Trafikte çok kıvrak. Ninja ile dar gidon turu sebebiyle çok falza yapamadığım aralara girip çıkmak, duran trafikte şerit değiştirerek ilerlemek gibi günlük kullanımda yapılacak şeyler bu motorda o kadar doğal ki kendinizi bir anda 40 yıllık mc donalds kuryesi sanabilirsiniz.

    Amortisörler çok konforlu, Ninja ile küfür ederken yaratıcılıkta çığır açtığım arnavut kaldırım yollarda 600fa ile pıtır pıtır hissetmeden ilerliyorum.

    Oturuş pozisyonu Ninja'dan daha yatık ama kesinlikle r6 ya da 600rr gibi değil. Kendinizi spor bir motosiklette hissediyorsunuz ama rahatsız değilsiniz, yarım saat sonra bilekleriniz ağrımaya, ayaklarınız karıncalanmaya başlamıyor. İstediğiniz zaman biraz daha yatarak spor sürüşe istediğiniz zaman dikleşerek piyasa mod'a girebiliyorsunuz.

    Eğer küçük cc'li bir motordan geçiyorsanız güç konusunda kesinlikle dikkatli olmalısınız. Misal bir göbekten döneceksiniz ve kırmızı ışıkta bekliyorsunuz. Işık yeşile döndüğünde örneğin Ninja'daki alışkanlıkla gazı köklerseniz bir bakmışsınız arka teker yanınızda, arkadaşınız, yoldaşınız olmuş. Elinizi omuzuna atıp sohbete başlayabilirsiniz. Arka tekeri yanınızda görüp "hass*tir o ne lan!" diye paniğe kapılıp gazı aniden kaparsanız hooop, bir hemşire uyandırır sizi kucağında nur topu gibi High Side'ınız ile.

    6 bin devire kadar sakin ama kararlı davranan motor 6 binin üzerine çıktığında ön lastiği kaldırmanız için yalvarır. 12 bin devire doğru yaklaştığınzda "lan napıyorum ben, kimim, neredeyim?" gibi sorular sordurabilir. Dikkatli olmak şart!

    Motora 3 haftadır biniyorum ve şunu söylemeliyim ki yavaş yavaş alışıyorum ve ancak kendimi hakim hissedebiliyorum. Ama bir yandan hala çekimser davranıyor her an trip yapabileceğini ve başıma ummadığım işler açabileceğini biliyorum.

    Honda Cbr 600FA için eksiler diyeceğim ama "ler" fazla oluyor henüz cicim aylarında olduğumuz için kötü huylarını pek göremiyorum. Belki ilerleyen zamanlarda, kavgalarımızda gelip buraya yazarım. Ama bir tane kesin var:

    - Gösterge panelinin dijital olması. Yani devir saatini görebilmek için o ilerleyen çizgileri takip etmek çok saçma. Vites göstergesi yok! Madem dijital gösterge yapıyosun vitesi de gösteriver bi zahmet çok mu şey istiyoruz?

    Artıları:

    - Kim ne derse desin bence çok güzel görünüyor.
    - 4 silindir ve 102 beygir güç, küçük cc'li motordan geçince Nazgulê binmiş hissi veriyor.
    - Amortisörler sizi hiçbir asfalt yolda üzmeyecek kadar yumuşak, hiçbir virajda "anam bu kaçıyor" demeyecek kadar sert.
    - Kombine fren + ABS süper, öyle ki o frenlerden sonra binceğiniz herhangi orta sınıf bir motor size durmayacak gibi geliyor. Özellikle daha küçük makinadan geçecek arkadaşlara bu frenler ilaç gibi gelecektir.
    - Yakıtı gidişine göre makul (zaman zaman epey zorlamama rağmen şu ana kadar 5,5 - 6 litre arası yaktım)
    - Kenidisinin sizden bir parça oldğuunu hissettiriyor yani demin belirttiğim Katy Perry etkisi yok, en azından benim için
    - Buna rağmen hiçbir yerde ezik kalmıyor, bakışlar için biraz gaz vermek yetiyor.
    - Spor motosiklet sürmenin hissini konforlu sürüş ve makul fiyatlarda veriyor.





    Son söz olarak yazıyı yazma amacıma dönecek olursam, cc büyütecek arkadaşların SS motorlara göre daha uysal olmasına aldanmaması gerekiyor. Geçtiğiniz motorla arasında muhtemelen 70 beygirden fazla bir fark olacak ve bu farkı size hiç ummadığınız anlarda hissettirecek emin olun. Dolayısıyla çok dikkatli kullanmak gerekiyor.

    Belki kendine daha az güvenip biraz daha düşük güçte motorlara yönelmek daha mantıklı olabilir, yani ER-6F, Xj6 harika motorlar ve belki de çok yakın özellikleri 20 beygir daha düşük güçte sunuyorlar.

    Ama 2. motor olarak en az 600cc'lik SS düşünen arkadaşlara, şans keselerini bir süre daha dolu tutmak adına kesinlikle önce bu makinayı kullanmalarını tavsiye ederim...

    Üşenmeden okuyup yazının burasına kadar gelen arkadaşlara teşekkür ederim, herhangi bir soru olursa, bilgim dahilinde seve seve cevaplarım. Herkese kazasız, uzun ve keyifli sürüşler...
    mhmtesk, APALA, Shrieker ve 24 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cbr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2012
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Motoran XF-250
    Pardon ama ne diyon hacı sen diyesim geldi.Motorsikletini büyütmeyi düşünen herkesin
    600FA alıcamm
    -Yok kardeşim git ninja 250 al
    -Yok ille FA alıcam
    Gibi düşündüğünü varsayarak yazmışsınız sanırım,zaten bu tarz düşüncede olan biri direk FA'yı alır.Hatta daha ucuza(varsın 10 yaş küçük olsun) daha büyük makineler alabilceğinden hiç çekinmez diye düşünüyorum.Yine de teşekkürler



    Düzenleme:Yazıyı komple okumayıp neden böyle bi kıyaslama yaptığınızı anlamamıştım,kullandıgınız motorlar oldugunu ogrendigim andan sonra mantıklı geldi
    ceyceypad bunu beğendi.

  3. #3
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    En kısa sürede okuyacağım, mesajım bulunsun

  4. #4
    vejihi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki ninja 250r, Honda CBR 600FA, Yamaha MT-07
    Alıntı cbr1907 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pardon ama ne diyon hacı sen diyesim geldi.Motorsikletini büyütmeyi düşünen herkesin
    600FA alıcamm
    -Yok kardeşim git ninja 250 al
    -Yok ille FA alıcam
    Gibi düşündüğünü varsayarak yazmışsınız sanırım,zaten bu tarz düşüncede olan biri direk FA'yı alır.Hatta daha ucuza(varsın 10 yaş küçük olsun) daha büyük makineler alabilceğinden hiç çekinmez diye düşünüyorum.Yine de teşekkürler
    Motosiklet büyütmeyi düşünen herkesin böyle diyeceğini düşünerek değil, böyle düşünenlere ya da arayış içinde olanlara fikir verebilmek için sahip olduğum ve en iyi bildiğim iki motor hakkında yazdım. Zaten bırak bu forumu Türkiye'de kaç kişi okuyucu kitlesi olarak "motosiklet büyütmeyi düşünen herkes" gibi dev bir küme seçebilecek kadar bilgi sahibi? Benimse böyle bir iddiam da amacım da olması zaten mümkün değil..

    Ya okumadan cevap yazdın ya da okudun ama anlamadın, hangisi daha kötü bilemedim.
    gursus bunu beğendi.

  5. #5
    RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    Boş bir günümde boş vakitlerimde okuyacağım bence ikiside iyi motor ben evet diyorum...

  6. #6

    Üyelik
    13 Nisan 2013
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    suzuki gsx650f, yamaha r6
    emek vermişsin ve bence değmiş ellerine sağlık. Küçük cc motorla oynamaya başlayınca gercekten kendimizi dev aynasında görüyoruz ve 600 lük motorların cazibesine kapılıyoruz. Şans ve tecrübe kesesi olayı çok hoşuma gitti akıl dolu bir benzetme. 250cc bir makina hiç kullanmadım ama yakın zamanda bir arkadaşımın 600FA sını kullanma fırsatım oldu ve arkadaş motoru verdiğine pişman olmuş olabilir çünki yol bitene kadar vermedim gerçekten insana istediğinde agresif bir sürüş tarzı veriyor virajlarda diz sürtmek istercesine motora hakim oluyorsunuz ve beni benden alan bir frenaja sahip.
    motor kullanmak ciddi anlamda bir trafik tecrübesi gerektiriyor aramızda muhakkak çok yetenekli arkadaşlar vardır fakat diğer arabaların yayaların yada beraber gezdiğimiz motorlu arkadaşların ne zaman nasıl bir tehlikeye yol açacağını öngörmek tamamen tecrübe işi.
    lafı uzattım paylaşımın için teşekkürler (katy perry her zaman katy perry)
    vejihi bunu beğendi.

  7. #7
    Guray26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2013
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Cbf150, Cbr250 gitti siradakini bekliyor.
    Konuyu bastan sona okudum oncelikle elinize saglik cok guzel yorumlar katarak aciklayici sekilde yazmissiniz.

    Bende motor alma arifesinde sayilirim yasim 20.
    Bende cbr600f hayraniyim ama bi yandan da artcili gezicegim icin kawasaki versys yada nc700x bakiniyorum yasim dolasiyla bu motorlar agir kacar diye dusunuyorum. Kafam cok karisik onumde 2 ay var. Bi karar vermeliyim yakinda bi yardim konusuda ben acarim kesin

    Motorunuzda hayirli olsun bu arada.

  8. #8
    Sarper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GT 250R 2013
    Güzel yazı olmuş.
    Kaç kilometre küçük cc tecrübe ettikten sonra 600fa'da kendini güvende hissederek kullanmaya başladın?

  9. #9
    merkanar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2013
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Yazı çok bilgilendirici ve eğlenceliydi Ezel, eline sağlık..

  10. #10
    inci1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2010
    Şehir
    İstanbul-Kartal // Çanakkale-Gelibolu
    Motosikleti
    Windy S 150 - 12
    Elinize sağlık keyifle okudum,yazıda ki tek eksik Ninjada kaç bin km. yapıp geçtiğiniz heralde.

  11. #11
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2009
    Katılmadığım bir tek yer yok. Keyifle okudum. Kazsız belasız

  12. #12
    VOLkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2008 Honda CB600F Hornet
    Ellerinize sağlık keyifle okudum. Böyle uzunca yazarken düşünerek yapılan paylaşımları okumak gerçekten harika.
    Ben de Hornet kullanıcısıyım ve ilk vitesli motorum. Sizin motorunuz karşısında Hornetı övenlere tek lafım altınızdaki gücü rüzgar yüzünden kullanamıyorsunuz olurdu ki bu benim hornetı seçme nedenimdi.
    Biraz daha öğreneyim ya 600f ya da rr alırım diyorum ama herşeyi hornetla aynı da olsa 600f daha cazip.geliyor bana.
    Bu arada son olarak bendeki versiyonda da abs var. Frenler biraz yumuşak mı sizin motorunuzda da? Bir de motoru egsozlu aldınız sanıyorum (sahibindende görmüştüm) egsoz konusunda yorum rica ediyorum.

  13. #13
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Keyifle okudum elinize sağlık

  14. #14
    gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2006
    Şehir
    bandırma-izmir
    Motosikleti
    CBR600F
    mükemmel bir anlatım ellerinize sağlık kazasız sürüşler diliyorum.

  15. #15
    rebel_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Osmaniye / Memleket Hatay
    Motosikleti
    Pejo.Jawa.Titan.Ybr.Cbr.Vstrom.Drift.Pulsar.Gs800
    Öncelikle çok geçmiş olsun.
    Bir solukta okudum.
    Hayalimdeki ama asla almayacağım motosikleti almışsın . Çok özendim

  16. #16
    deep_far - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Şehir
    izmir - güzelyalı
    Motosikleti
    Honda Pcx150 2015 Siyah
    Çok güzel bir yazı olmuş almak istediğim bir motor zaten

    inşallah bana da kısmet olur bu cbr 600f

  17. #17
    vejihi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki ninja 250r, Honda CBR 600FA, Yamaha MT-07
    Alıntı Guray26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu bastan sona okudum oncelikle elinize saglik cok guzel yorumlar katarak aciklayici sekilde yazmissiniz.

    Bende motor alma arifesinde sayilirim yasim 20.
    Bende cbr600f hayraniyim ama bi yandan da artcili gezicegim icin kawasaki versys yada nc700x bakiniyorum yasim dolasiyla bu motorlar agir kacar diye dusunuyorum. Kafam cok karisik onumde 2 ay var. Bi karar vermeliyim yakinda bi yardim konusuda ben acarim kesin

    Motorunuzda hayirli olsun bu arada.
    Teşekkürler, yaşın da henüz çok genç, nacizane tavsiyem biraz daha sakin mizaçlı bir makineye yönelmen. Önünde motor büyütmek için çok vaktin var. Benim hızlı geçiş yapmamın sebebi biraz da yaşın 32 olması oldu. Senin yaşlarında olsam muhtemelen kendimi mümkün olduğunca frenleyip yavaş yavaş cc yükseltmek olurdu. Kazasız belasız uzun uzun sürersin umarım...

    Alıntı ortohnt82 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    emek vermişsin ve bence değmiş ellerine sağlık. Küçük cc motorla oynamaya başlayınca gercekten kendimizi dev aynasında görüyoruz ve 600 lük motorların cazibesine kapılıyoruz. Şans ve tecrübe kesesi olayı çok hoşuma gitti akıl dolu bir benzetme. 250cc bir makina hiç kullanmadım ama yakın zamanda bir arkadaşımın 600FA sını kullanma fırsatım oldu ve arkadaş motoru verdiğine pişman olmuş olabilir çünki yol bitene kadar vermedim gerçekten insana istediğinde agresif bir sürüş tarzı veriyor virajlarda diz sürtmek istercesine motora hakim oluyorsunuz ve beni benden alan bir frenaja sahip.
    motor kullanmak ciddi anlamda bir trafik tecrübesi gerektiriyor aramızda muhakkak çok yetenekli arkadaşlar vardır fakat diğer arabaların yayaların yada beraber gezdiğimiz motorlu arkadaşların ne zaman nasıl bir tehlikeye yol açacağını öngörmek tamamen tecrübe işi.
    lafı uzattım paylaşımın için teşekkürler (katy perry her zaman katy perry)
    Sağol kardeşim, motoru ne zaman istersen al hiç pişman değilim Bu arada senin motoru da çok beğendiğimi söyledim, her ne kadar 100 km kullanmış da olsam bir iki satır onun hakkında da yazayım diye düşünmedim değil. Bu arada Hüseyin kardeşimin motoru da satılık, ilgilenenlere kesinlikle tavsiye edebileceğim bir motor. Burdan bakabilirsiniz...

    Alıntı Sarper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel yazı olmuş.
    Kaç kilometre küçük cc tecrübe ettikten sonra 600fa'da kendini güvende hissederek kullanmaya başladın?
    Teşekkürler. Ninja ile yaklaşık 4.5 ayda 9000 km'ye yakın yol yaptım. Canım istemese, başka işim olsa bile sırf yol yapmak için çıktım dağa taşa vurdum kendimi Bu kısa süre için hiç fena sayılmaz bence. Ama şu yanlış anlaşılmasın yeni motoruma hala tam olarak hakim olabildiğimi iddia etmiyorum ve fazlasıyla temkinli davranmaya çalışıyorum. Misal viraj kabiliyetini ve nerede nasıl tepki verdiğini hala tam anlamıyla bilmiyorum çünkü test edecek kadar ne yollara, ne havaya ne de lastiklerime güveniyorum. Havalar biraz ısınsın, lastiklerimi değiştireyim, yollar su, buz sürprizleri yapmayı bitirsin sanırım o zaman daha iyi anlamaya başlayacağım makinenin dilinden.

    Alıntı merkanar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazı çok bilgilendirici ve eğlenceliydi Ezel, eline sağlık..
    Teşekkür ediyorum hocam, beğenmene sevindim.

    Alıntı inci1903 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık keyifle okudum,yazıda ki tek eksik Ninjada kaç bin km. yapıp geçtiğiniz heralde.
    Teşekkürler kardeşim, cevabı bir üstte verdim.

    Alıntı Reşit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katılmadığım bir tek yer yok. Keyifle okudum. Kazsız belasız
    Teşekkürler, beğenilmesine sevindim, hepimize kazasız belasız sürüşler

    Alıntı VOLkann adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ellerinize sağlık keyifle okudum. Böyle uzunca yazarken düşünerek yapılan paylaşımları okumak gerçekten harika.
    Ben de Hornet kullanıcısıyım ve ilk vitesli motorum. Sizin motorunuz karşısında Hornetı övenlere tek lafım altınızdaki gücü rüzgar yüzünden kullanamıyorsunuz olurdu ki bu benim hornetı seçme nedenimdi.
    Biraz daha öğreneyim ya 600f ya da rr alırım diyorum ama herşeyi hornetla aynı da olsa 600f daha cazip.geliyor bana.
    Bu arada son olarak bendeki versiyonda da abs var. Frenler biraz yumuşak mı sizin motorunuzda da? Bir de motoru egsozlu aldınız sanıyorum (sahibindende görmüştüm) egsoz konusunda yorum rica ediyorum.
    Haklısın kardeşim ben de sırf frenler için bile iyi ki rr almamışım dediğim oluyor. İmkanın varsa ikisini de test et ona göre karar ver derim. Ama SS'ler adamın aklını gerçekten alıyor o yüzden sürdükten sonra hemen karar vermek yerine bir süre sakinleşmeyi bekle derim, şöyle adrenalin bi süzülsün üzerinden öyle... Frenler bana yumuşak gelmedi, belki manet ayarlarıyla da alakalı olabilir, bastığım an yapıştırıyor. Egsozdan şimdilik çok memnunum bence çok iyi bir ses veriyor. Ama motoru ilk almaya gittiğimde kapalı garajda, çalıştırdığımızda arabaların alarmlarını çaldırmışlığı var Bi ara bir videosunu çekip koyarım kararı kendin verirsin...

    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Keyifle okudum elinize sağlık
    Teşekkürler.

    Alıntı gursus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mükemmel bir anlatım ellerinize sağlık kazasız sürüşler diliyorum.
    Teşekkürler, size de kazasız sürüşler...

    Alıntı rebel_punto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle çok geçmiş olsun.
    Bir solukta okudum.
    Hayalimdeki ama asla almayacağım motosikleti almışsın . Çok özendim
    Teşekkür ediyorum, öyle düşünme, bir bakıyorsun 2 sene önce hayal gibi görünen motorlar arasından seçim yapmaya çalışıyorsun, şartlar değişiyor. Umarım hayalindeki motora en kısa zamanda sahip olursun.

    Alıntı deep_far adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir yazı olmuş almak istediğim bir motor zaten

    inşallah bana da kısmet olur bu cbr 600f
    Sağol kardeşim inşallah sen de istediğin motora kavuşursun

  18. #18
    ducatigt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja
    Öncelikle yazınızı çok beğendim, bunu belirtmek için giriş yaptım(normalde forumu uzaktan takip ediyorum ) Bende ninja 250r kullanıcısıyım, 600fa ile karşılaştıramam fakat bana nedense ninja çok rahat geliyor(sanırım gidonunun diğer ss makinalardaki gibi yarış gidonu olmayışından kaynaklı) İlk motosikletim her ne kadar görünümünün hakkını vermesede başka bir 250cc olan spitzer 250'idi. Fakat o oturuş pozisyonu ve gidonunun daha aşağıda oluşu e birde ilk motosiklet oluşu sebebiyle daha zor gelmişti. Kendisiyle yollarımızı ayırıp ninjanın selesine oturduğumda e bu çok rahatmış deyip moralim bozulmuştu Ninjadan sonrada naked düşünüyorum, bakalım onun tadı nasıl...

  19. #19
    vejihi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki ninja 250r, Honda CBR 600FA, Yamaha MT-07
    Alıntı ducatigt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle yazınızı çok beğendim, bunu belirtmek için giriş yaptım(normalde forumu uzaktan takip ediyorum ) Bende ninja 250r kullanıcısıyım, 600fa ile karşılaştıramam fakat bana nedense ninja çok rahat geliyor(sanırım gidonunun diğer ss makinalardaki gibi yarış gidonu olmayışından kaynaklı) İlk motosikletim her ne kadar görünümünün hakkını vermesede başka bir 250cc olan spitzer 250'idi. Fakat o oturuş pozisyonu ve gidonunun daha aşağıda oluşu e birde ilk motosiklet oluşu sebebiyle daha zor gelmişti. Kendisiyle yollarımızı ayırıp ninjanın selesine oturduğumda e bu çok rahatmış deyip moralim bozulmuştu Ninjadan sonrada naked düşünüyorum, bakalım onun tadı nasıl...
    Teşekkürler. Haklısın zaten yazıda da dediğim gibi Ninja'nın oturuş pozisyonu bence de rahattır ve benim için ideal pozisyona çok yakındır. Hiç belimin, bileklerimin ağrıdığını bilmem. Sadece başka motora binince amortisörlerin biraz fazla sert olduğun anlıyorsun.

    Ama bu iş böyle, muhtemelen şimdi 600f'ten inip Bmw 1200GS binsem bizimki de amortisör müymüş derim. Doğal olarak ödediğin parayla doğru orantılı. Ama hala Ninja'mı özlüyorum ilk motor olunca aranda farklı bir bağ oluşuyor herhalde

  20. #20
    Guray26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2013
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Cbf150, Cbr250 gitti siradakini bekliyor.
    Ezel bey soylediklerinize kesinlikle katiliyorum. Sizinde dediginiz gibi kesinlikle direk 600 luk makina ile baslimicam daha once 10 bin km cbf 150 , 6 bin km de cbr250 kullandim cbri sattim sra 3. Motor da kararsizligimin sebebi gonlum hafif spor motordan yana. Aklimda hafif endura havasindan yana. İsin icinden cikamadim


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler