Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

yaşadığım yer için motor önerisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Eylül 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    henüz yok :(
    merhaba
    İzmir- Urla'ya bağlı Zeytinler Köyü'ne 6 km uzaklıkta orman içinde bir koop. te yaşıyorum. Yollar taşlı ve çukurlarla dolu. Off roadcuların kullandığı bölgeymiş. En küçük ihtiyaç için bile bakkal en yakın köyde ve 6 km mesafede. Diğer ihtiyaçlar için Urla'ya kadar gitmek gerekiyor.
    Çoğunluk olarak köye kadar gelip gitmek, çevredeki orman ve dağ yollarında gezinmek, denize kadar gidebilmek amacıyla motor arıyorum. 2-3 günde bir Urla yada Çeşme'ye gidebilirim. Belki haftada bir iş nedeniyle İzmir'e gitmem gerekir. İzmir yaşadığım yere 80 km.
    Aslında kendimi ybr125 e hazırlamıştım uzun zamandır fakat buraya yerleşince ybr bu yollarda sıkıntı yaratabilir diye endişelendim ve cross motorları araştırmaya başladım.

    Benim amacıma yönelik olarak sizce ybr yeterli olur mu? Bu yollarda sıkıntı yaratır mı? uygundur diyorsanız hiç düşünmeden ybr almak niyetindeyim, yoksa cross olarak en sağlam Honda XL200, Hyosung, Yamaha XR125 gibi modelleri araştırmam gerekecek. Çinlilerden herkes uzak durmak gerektiğini söylüyor, zaten burada motora bir şey olsa tamirciye götürmek de imkansız gibi. O yüzden sağlam bir şey olmalı. Asıl amacım dediğim gibi hoplayıp zıplayıp off road yapmak değil, sadece yaşadığım yer gereği cross daha dayanıklı olur her tür yola girebilirim diye umuyorum. Uzun yola çıkmayı düşünmüyorum. İzmir-Çeşme arasındaki kırsal bölgeyi keşfetmek ve denize gidip gelebilmek niyetindeyim.
    Bütçe olarak ilk motorum olacağından ve bir süre sonra değiştirmek isteyebileceğimden 4000 tl üzerine çıkmak istemiyorum, daha koruma malzemeleri ve eğitimler de var çünkü.

    Hangi motoru önerirsiniz arkadaşlar?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2010
    Şehir
    Bağcılar / İstanbul
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Parkurlara girmediğin sürece hoplayıp zıplamadığın sürece ybr yeterli geleceğini düşünüyorum. Honda XL200, Hyosung, Yamaha XR125. Bu modeller biraz eski sana ne süpriz çıkaracağı belli olmaz.

    En en olmaz koşullarda ybrye bir çift dişli lastik yola devam dersin. ;) Ybr125g modelinde olduğu gibi.


  3. #3
    tezer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2012
    Şehir
    Diyarbakır
    Motosikleti
    Mondial MR 150
    Merhaba Dediğiniz yeri az çok biliyorum Zeytinler köyüne balık çiftliklerinin o tarafa balık tutmaya giderken uğrardık.Yolların nasıl bozuk olduğunu bilirim.Arabayla bile yavaş gitmek zorunda kalırdık.Kaldı ki cross motorun olsa bile dikkatli gitmen gerekecektir.Ybr ise sağlam motordur Değil Çeşme İzmire bile seni rahat rahat getirip götürür.Zira gitiğim yollar çukur taşlık değil ama benim çinli motorumla bile Ankara İzmir yaptım.Bence Ybr senin işini hayli hayli görür.

  4. #4

    Üyelik
    03 Mayıs 2013
    Şehir
    İstanbul / Kozyatağı
    Motosikleti
    TVS Apache [ Temmuzda ]
    Yerinde olsam en çok almak istediğim Cross motorları tercih ederdim.
    Bu arada sizin oturduğunuz yer kavak yelleri dizisinin çekildiği yerler sanırsam.Hep o tarafları merak etmişimdir.

  5. #5

    Üyelik
    15 Eylül 2010
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Rks Titanic 200
    ya cross ya da Yuki Gold fox 150

    http://www.motosiklet.net/forum/mark...aniyo-%5D.html

    altı baya yüksek ve üzerinde cross tekeri var




  6. #6
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Mondial hyena 100 ile araziye çamura giriyorum çok rahat



  7. #7
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    İlk motorun olacağına ve üstelik o yol şartlarında kullanacağına göre, YBR'nin örneğin 2008 - 2009 modellerini araştırarak temiz bir tane bulabilirsin.
    Acemiliğin nedeniyle özellikle o yollarda motoru arada bir yatırman muhtemeldir. Çoğunda mutlaka bulunur ama bir de az genişçe bir koruma demiri taktırırsın, süper olur.
    Sonra, ister hafiften hopla zıpla, ister bas asfaltta İzmir'e ve istediğin her yere git

  8. #8

    Üyelik
    12 Eylül 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    henüz yok :(
    Honda XL200 almak üzereydim ki bilenlere sorup iyice ikna olayım dedim, şimdi ybr125 için beni ikna ettiniz, teşekkürler arkadaşlar
    süspansiyon sorun çıkarabilir sanırım en fazla. arabayla giderken araba dağılacakmış hissi veriyor yollar o kadar taşlı. crosslar bu yönden kullanım için daha rahat olabilir ama 2004 model honda xl200 yerine 2012 model ybr daha az sorun çıkarır tahmin ediyorum. Sorun çıkması çok önemli çünkü dediğim gibi her yere uzak ve motoru götürmem büyük sorun olabilir, ayrıca bir süre sonra satmak istediğimde daha kolay satabileceğim bir model de olmalı.

    Peki ybr benim bildiğim tek model. Sıfır almaya gerek yok, 2010 ve üstü temiz bir ybr alıp acemiliği atttıktan sonra önüme bakarım. arkadaşın biri ybr125g demiş ama ben böyle modeller olduğunu bilmiyorum açıkçası. Hangi ybr? İzmir yada Urla- Çeşme'de nereden bulabilirim? bunu cross için daha uygun hale nasıl getiririm? dişli tekerleri nereden bulurum? çamurlukları kaldırmak gerekir mi? gibi sorular var şimdi gündemde. söylediğim gibi yeniyim ilk motor olacak biraz sormak zorunda kalacağım kusura bakmayın.

    Yuki öneren arkadaşa teşekkürler fakat ne kadar güzel görünse ve dizaynı uygun olsada çinli düşünmüyorum, düşünsem zaten Ramzey olurdu galiba. sorun çıkarmasına tahamülüm olamaz orman içinde.
    Kavak yelleri benim bildiğim kadarıyla Seferihisar- Sığacık koyunda çekildi, belki yanılıyorumdur. Benim yaşadığım yere yaklaşık 30-40 km mesafede. Seferihisar yoluna hiç gitmedim yol çok daha bozukmuş arabalar giremiyormuş ama o sahillerde balık çiftlikleri varmış ve civardaki tüm köylüler oralarda çalışıyormuş, umarım motor alınca oraları keşfederim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)