Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Fiddle 125 mi AGILITY CITY 125 mi- People S mi ne dersiniz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    06 Mayıs 2013
    Arkadaşlar selam, bende aranıza kısa bir süre önce tipine kanarak aldığım 0 km. Asya Nostalji ile katıldım ama motora bir türlü ısınamadım:( (nostaljisi olan ve severek kullanan arkaşlar lütfen yanlış anlamsınlar) özellikle arka fren biraz fazla sıkınca hoop diye yanında bitiyor, çok iyi tutmuyor, güven hissi alamıyorum yolda giderken taka tuka sesler geliyor ya da bana öyle geliyor, ufacık bir çukur gelse içinde zıplatıyor malum 10 inç lastikleri var bende motor işinde 0'a yakınım ama sevimli alet kabul ediyorum tipine kandımda aldım zaten şu an çok taze 70 km de ama sevemedim bir türlü mereti değiştirmek istiyorum.


    Sym Fiddle 2 125 S mi alsam, Agility 125 mi People S mi bilemiyorum bütçem max.5 bin tl ve maxi scooter klasmanından bişey almak istemiyorum çünkü arada eşimde kullanmak istiyor o yüzden aşırı ağır olmamalı, eşimin boyu kısa değil ondan seçeneklerim arasında boy kısmına çok takılmayın. Şehir dışı gezi vb. birşey ilk etapta yapmak istemiyorum, sadece işe git gel yapacağım o da levent- şişli arası mesafe.

    Şimdi gelelim neden bu 3 motor arasında kaldığıma, Agility 125 ve People S'de 16 inç lastikler var o açıdan çukur vb.de daha rahat edebilirim diye düşünüyorum , ama amortisörleri ve selesi çok rahatsız diye duydum, Fiddle'in de görüntüsü güzel ve benzin sarfiyatı düşük diye biliyorum ama 12 inç lastikler biraz ürkütüyor (10 inçden çok memnun kalmadığım için) bazı forumlarda arka lastikte sık sık sönme problemi yaşandığına dair yorumlar okudum o kafamı biraz kurcalıyor. Siz olsaydınz bu üçlüden hangisini tercih ederdiniz, neden kullanıcı yorumları bu yeni motorcuya


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2010
    Şehir
    Bağcılar / İstanbul
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    O paralara Yeni kasa enjeksiyonlu su soğutmalı Sym Hd200 en iyisidir. Uzun yola da gider. 2 kişi 110 100 istediğin yere gidersin.

  3. #3
    Acemi85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2009
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    GPR125R
    Merhaba arkadaşım bende senin gibi sürekli eşimle binebileceğim bir motor arıyordum. Aynı düşüncedeydim tekerlekler büyük olsun güven versin. hatta geçen sene kullandığım motorum mondial 125zn di. Yani nostalji 125 modeli. Aynı sorunları bende yaşadım. Dün kafama esti gittim Asya 150 T 6A aldım. People S in çakması diyebiliriz ama ben gerçekten bu kadar güzel ve sağlam bir motor beklemiyordum. Şu an sıfırı 1.990 TL ye satıyorlar. Ben çok uyguna 2010 model 5000 km de temiz bir motor aldım. Sana bu veya bunun tarzı motor önerebilirim. SYM ve Kymco ya bende baktım tamam sağlam motorlar gerçekten ama scootera o kadar para vermek istemedim. Çin işi falan deme düzgün bakarsan sorunsuz binersin. Benim bu 8. motorum.

    Not: Arkadaşın dediği gibi maddi durumun orta ise Hd200 alabilirsin. Hem çin işi değil hem büyük teker. Benimde biraz daha imkanım olsaydı bende onu alıcaktım ama çok daha uyguna Asya aldım.

  4. #4

    Üyelik
    06 Mayıs 2013
    Hayırlı olsun arkadaşım kazasız belasız kullan işallah. Ben biraz çin malı motor işinden soğudum belki psikolojik ama gene de yenisinde çin malı işine girmeyeyim diyorum. Ya biraz daha parayı gözden çıkarıp Madlive'in dediği gibi su soğutmalı büyük lastikli bir motor bakıcam belki saydığım grup dışında scarabeo olabilir (sıfırı 7500 tl) gerçi onunda tipini çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim ya neyse

    Tipini beğendiğim motorların ya tekerlekleri ufak, ya kiloları fazla, ya parçaları zor bulunuyor, ya da çok pahalı hepsinin bir arada bulunabileceği bir aslan parçası bulsam hiç düşünmeden alcam.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)