Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Çay Demleme Teknikleri ve Çay Markanız

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2012
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150
    Çaykurun pembe paketi(ismini aklma getiremedim) ve de ona ek olarak biraz çaykurun bergamot aromalı çayı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    20 Kasım 2011
    Şehir
    Gümüşhane
    Motosikleti
    2011 ybr 125
    günde iki bardak çay içtiğim için markaya fazla takılmam

  3. #23
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    kardeş kesinlikle Türk çayı içmiyorum hele hele KARADENİZ çayı kesinlikle içmem
    ayrımcılık yaptığımı sanmayın
    ben kaçak çaya alışkınım Türk markalarını ve Türkiyede satılan çaylar midemi bulandırıyor
    kesinlikle kokulu çay içmem aromalı çay içmem
    çay sade ve şekersiz içilir
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  4. #24
    kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2009
    Şehir
    Gaziantep/Merkez
    Motosikleti
    ---
    kaçak çay içiyorum karşı kmşu türk çayı yapıyor kahvaltıyı orda yapıyoruz bazen aynı kokulu esans içmiş gibi oluyorum kaçak çaya alışın bırakamazsınız..
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

  5. #25
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben BİM 'den alıyorum

    bERK Çayı ; 1 kg = 6.5 TL
    Bir Rizeliye yakışmaz bu aga...


    hepicinize yine yetişemedim cevap yazamadım kusura bakmayın...


    peki size bir soru...çok çay içmek sağlığa zararlımıdır...ya da çay içmenin ne faydası var bünyeye...sonucta bir bağımlılık dersek ...ben aşırı içiyorum...yani su bağlamında sıvı yerine geçer mi sizce...az su su içen biriyim...diyetisyen vücudunuzda su eksikliği var diye uyarmıştı...


    bu kaçak çay nasıl birşey acaba merak etmedim değil... karma bişey diye duydum...


    birde İstanbul için çayıyla manzarasıyla fiyatıyla uygun bir çay bahçeside tavsiye edinde oralara akalım...ben 2.köprü manzarasıyla Baltalimanı Polis Tesisleri diyeceğim ama kimse giremeyecek oralara...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  6. #26
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Çayı nasıl demlerseniz demleyin. İnce belli cam bardakta için.



    Cam bir çay bardağa vuran çay kaşığının sesi ayrı bir keyif katar o eşsiz ana. Bu nedenle şekerli içmelidir çayı. Tek de olsa, yarım da olsa sırf çay kaşığının cam bardağa vurduğunda çıkardığı o melodik şıngırtıyı duymak için şeker atmalı.

    İnce belli bardak, hakiki demlenmiş çayın ezeli ve ebedi keyif ortağı da olsa; cam olduktan sonra fincanda da çayın keyfi bir başka. Bir de porselen demlikte demleniyor ise çay, ne ala.

    En taze suyu koymalı çaydanlığın alt tarafına. Isıya en yakın noktadaki su tanesinin buhara dönme çabası ve ısındıkça daha soğuk tanelerini delerek yüzeye yaklaşmaya çalışması…

    Ve bu yolculukta bize dinlettiği “tıs”lama çay keyfinin en baş noktası.

    Susmalı “tıs” her tanenin aynı sıcaklığa ulaştığı anda. Belki on, belki onbeş dakika.

    Porselen demliğe bırakılmış çay tanelerine ulaşınca tek sıcaklıktaki su; o koku, suyun çay tanesinden aldığı koku anlık da olsa ortama yayılacaktır. Çay tanesi ile sıcak suyun tanışma süreci yirmi dakika.

    Siyah çay taneleri ile renkten mahrum suyun, mucizevi bir şekilde kırmızı renge dönüşeceği sürenin adıdır yirmi dakika.

    Ocağın kenarında, bir tepsi içerisinde bekleyen cam bardaklar için artık çay hazırdır. Çay hazırdır da porselen demlikten bardağa boşalan çay, tanelerini süzgeçte bırakacaktır. Çay taneleri ruhunu ve nihayetinde ismini sıcak suya verecek ve süzgecin üst kısmında bardağa geçmemesi gereken taneler olarak kalacaktır.

    Çay artık bardaktadır.

    Keyif belki oturma odasına belki de salona doğru yol almaktadır.

    Alıntıdır.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  7. #27
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2011
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    Kymco Grand Vista 250/CBF 150
    teknigi falan bilmem cay caydir yurtdisindan aliyorum özellikle Alice markasini tek geciyorum.

  8. #28
    fusuy364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2010
    Şehir
    Sakarya
    1- en az 2000 rakıma çıkılır
    2- odun ile ateş yakılır
    3-aliminyum demlikte şelaleden aldığınız su kaynatılır.
    4-üst demliğe ilk önce kaynar su doldurulur(kesinlikle ilk önce çay konulmaz, sonra çay niye acı oldu dersiniz)
    5-sonra halis muhlis Rize çayına az bergamot ve az kaçak çay atılarak sıcak suyun üstüne bu karışım eklenir.
    6-demliğin altına tekrar su konur ve kaynadıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika kadar alt çaydanlığın buharının ısısıyla üst demlikteki çayın demlenmesi sağlanır(burası çok önemliydi)
    7-çay en geç 45 dakika içinde tüketilir. yoksa çay acımaya başlar
    8- denemek isteyenler Rize'ye yazın yanıma gelsin
    mezit bunu beğendi.
    Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
    Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali

  9. #29

    Üyelik
    03 Mart 2012
    Şehir
    Einstein'in memleketi
    Motosikleti
    FZS 1000
    Degerli Arkadaslar,
    Demleme konusunda birkac püf noktasi vereyim. Öncelikle suyunuz cok hasli olmamali suyun fokurdamasi kesildikten sonra
    birkac dakika bekleyin ki suyun derecesi düssün. Cayi demlige önceden koymayin sayet suyu kaynar vaziyette unutursaniz
    demlige önceden koydugunuz cay buharlanip haslanma kokusu olacaktir.

    Caykur'un ürünlerini tercih etmenizi öneririm.
    Kesinlikle musluk suyu kullanmayin.
    Demlerken suyu tek noktadan ve kursun kalem kalinliginda dökün siz suyu ilave ettikce kuru cay
    yukari yükselecektir birakin yükselsin sakin karistirmayin veya sallamayin.
    En az 20 dakika demlenmeye birakin.

    Bu arada demlenmeye biraktiginizda caydanliktaki suyu sakin cok harli ateste sürekli kaynatmayin
    bu hareketiniz cayin haslanmasina ve buruk bir tat vermesine sebeb olacaktir.Mümkünse fokurdatmayacak sekilde cok
    hafif ateste sayet bunu yapamiyorsaniz tamamen kapatin ara ara altini acarsiniz.

    Afiyet olsun.

  10. #30
    huska - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Aralık 2009
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    '08 DL 650- '88 px200
    Ceylon çay ve turist çayından harman edilmiş karışımı kullanırım.Özellikle kömürde uzun bir süre kaynamış sudan yapılan çay damakta enfes bir tat bırakır ancak zor ve zahmetli olduğundan sadece piknik veyahut uzun yolculuklarda bu tatdan olabildiğince haz almaya çalışırım.Birde demlik közden kararmış ve isli olmalı kesinlikle sıfır çaydanlıkla yapılmış çay bu tadı vermez afiyet olsun metehan....

  11. #31
    [Turan] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2009
    Şehir
    İzmir
    Çay Türk milleti için bir felsefe bir yaşam tarzıdırda bu kaçak çay mevzusunu anlamadım biraz farkı nedir bildiğimiz çaylarla nerden gelir nerenin ürünüdür falan filan ?

  12. #32
    arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul - Lüleburgaz
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Ben direk olarak kararınca (göz ölçü birimi) çayı demliğe koyarım, alt kısma suyu koyarım açarım ateşi. Sonra yandaki ketıla su koyup onunda düğmesine basarım, ketıldaki su kaynayınca önce demliğe kararınca doldururum kalanı da alttaki suya eklerim daha çabuk kaynasın diye. Hem hızlı demlenmiş olur, hem de güzel oluyor ya..
    x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
    Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
    -arcadiril.blogspot.com-

  13. #33
    safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    çay olarak doğadan yada doğuş çay kullanıyoruz ama tabii birde bunun katkıları var misal çaykurun tomurcuk çayı yada özel olarak köyden getirdiğimiz kurutulmuş karanfil var vs vs.. çaya en çok bunları yakıştırıyorum

    damacana suyu ile su kaynatılır normal çaydan 3 kaşık tomurcuk çaydan 1 kaşık (tatlı kaşığı) koyulur sonra kaynayan su üzerine eklenip 10/15 dakika beklenir sonra mis en kralından demleme çay olur (tomurcuk çay genelde kahveler de yada çay bahçelerinde de çok kullanılır uyduruk çay koydukları zaman tomurcuk oranını arttırarak daha katlanılabilir bir çay tadı olmasını sağlarlar)

    Karanfilli çay nasıl yapılır?
    Su kaynatılır 3,5/4 kaşık çay porselen demliğe atılır sonra 1 yada 2 adet (çok yoğun seviyorsanız 2 normal olsun dozunda olsun diyorsanız1) sonra demliğin yarısını az geçesiye kadar sıcak su eklenir ve 10 dakikaya hazır olur

    Afiyet olsun

  14. #34
    mitmuallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2005
    Şehir
    İzmit /Kocaeli
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    Çaykur filiz/turist karışımı, şekersiz, porselen demlik =ideal çay tadı
    vesselam..
    "Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi

  15. #35
    Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Alıntı fusuy364 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1- en az 2000 rakıma çıkılır
    2- odun ile ateş yakılır
    3-aliminyum demlikte şelaleden aldığınız su kaynatılır.
    4-üst demliğe ilk önce kaynar su doldurulur(kesinlikle ilk önce çay konulmaz, sonra çay niye acı oldu dersiniz)
    5-sonra halis muhlis Rize çayına az bergamot ve az kaçak çay atılarak sıcak suyun üstüne bu karışım eklenir.
    6-demliğin altına tekrar su konur ve kaynadıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika kadar alt çaydanlığın buharının ısısıyla üst demlikteki çayın demlenmesi sağlanır(burası çok önemliydi)
    7-çay en geç 45 dakika içinde tüketilir. yoksa çay acımaya başlar
    8- denemek isteyenler Rize'ye yazın yanıma gelsin
    Abi sen ne yaptın yaa,biz bunu nasıl yapıca şimdi:D:D:D

  16. #36
    uthec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2009
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700 Youtube: /yolavcisi
    tirebolu 42 çay

    ortadadogulu bunu beğendi.
    Youtube: YOL AVCISI

  17. #37
    Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Bende Tirebolu olayını yeni keşfettim,eniste sağolsun,hakkaten iyi...

  18. #38
    -eren- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Değişik bir sl 150
    Hayret paylaşılmamış


  19. #39
    fusuy364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2010
    Şehir
    Sakarya
    Alıntı sicilyali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Degerli Arkadaslar,
    Demleme konusunda birkac püf noktasi vereyim. Öncelikle suyunuz cok hasli olmamali suyun fokurdamasi kesildikten sonra
    birkac dakika bekleyin ki suyun derecesi düssün. Cayi demlige önceden koymayin sayet suyu kaynar vaziyette unutursaniz
    demlige önceden koydugunuz cay buharlanip haslanma kokusu olacaktir.

    Caykur'un ürünlerini tercih etmenizi öneririm.
    Kesinlikle musluk suyu kullanmayin.
    Demlerken suyu tek noktadan ve kursun kalem kalinliginda dökün siz suyu ilave ettikce kuru cay
    yukari yükselecektir birakin yükselsin sakin karistirmayin veya sallamayin.
    En az 20 dakika demlenmeye birakin.

    Bu arada demlenmeye biraktiginizda caydanliktaki suyu sakin cok harli ateste sürekli kaynatmayin
    bu hareketiniz cayin haslanmasina ve buruk bir tat vermesine sebeb olacaktir.Mümkünse fokurdatmayacak sekilde cok
    hafif ateste sayet bunu yapamiyorsaniz tamamen kapatin ara ara altini acarsiniz.

    Afiyet olsun.
    hay ağzınıza sağlık. bunlar kesinlikle çok önemli noktalar. ben de harfiyyen uygularım. herkes hayran kalıyor bu şekilde yapılan çaya.
    Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
    Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali

  20. #40
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Ulem kaç senelik bekçisin sen daha iyi çay nasıl demlenir bekçi çayı nasıl olur çözemedimmi arkideş yahh peehh
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)