mideme kramp girdi :(
mideme kramp girdi :(
bu kawasaki bir başka dostummm
BİŞEY DİCEM ÇİNLİLER BOZULACAK
YESEM MİDEM BOZULACAK
NİMETE LAF SÖYLESEM GÜNAHA GİRECEM
SEN HANGİ ORGANİZEDENSİN BAKAYIM :p
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Bu ne laaa? Bunu yiyince nereme gidiyooo. Sona benim garnımın bunla doyması için yemekten önce yarım ekmek arası çeyrek ekmek yemem lazım..
Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.
böööö
yahu şu ortası patlıcan kabuğuna benzer pirinç lapası gibi olan yiyeceğin tam ismi ne acaba neyden imal ediliyor nasıl yeniyor o sos ne? böle animelerde filan görüyoruz hep adamlar öle bi iştahla yiyorlar ki bizimde canımız çekiyor cezo senden açıklama bekliyoruz
ANGARAJ
Palamutları dilimleyip 2 sene önce tuzla kavanoza bastığım balıkları çıkartıyorum.
4-5 saat ılık suda suyunu birkaç kez değiştirerek tuzunu salması için bekletiyorum.
Daha sonra çıkarıp kağıt havluda kurutup üzerine halis zeytinyağı gezdirip bolca yatak limon sıkıyorum,
varsa bir iki defne yaprağınıda yağ ve limondan önce koyup buzdolabında 24 saat beklettikten sonra kara efenin yanına çıkartıyorum.
Daha çatalın arkasıyla bastırırken dağılıyor balıklar.
Tuzdan kehribar gibi sararmış balıkları daha çok ağlatmadan başlıyoruz muhabbete.
Kara efede bende bayılıyoruz bu yiyeceğe.
Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!
Yerim ,severim ,iyi de hazırlarım
İHTİYAR'ada şapka çıkartırım
All over the world
-Mat: Suşiyi sarmak için bambu bir mat kullanılıyor.
-Yosun: Bol mineralli+Cvitaminli, sonbahar yaprakları gibi kuru, aroması sarma yaprağı kadar yoğun olmayan yaprak. (Bildiğim kadarıyla İstanbul’da sadece 1 marketler zincirinde mat ve yosun satılıyor)
-Wasabi: Tüpteki yeşil karışım. Yoğun bir hardal tadı düşünün, ona benziyor. Sadece aroma katmak için, “çok az” kullanılıyor.
-Zencefil turşusu: Kavanozda olan. Çeşitli suşileri tadarken damaktaki tadı sıfırlamak için kullanılıyor.
-Soya sosu: Resimde yok, her markette var, hazırladığınız suşilerin tadını tamamlıyor. Suşi, soya sosuna batırıp yeniliyor.
-Japonya’da genelde yemekle birlikte “sake” (Japon şarabı-pirinçten yapılıyor) içiliyor. Biz yurdum-ege-üzümlerinden yapılmış bir şarap içmiştik yanına (Boş bardağı ‘anma’ adına dikiverdim oraya :D )
İç malzemelere gelince:
Çoook çeşitli malzemeler kullanılabilir. Biz Erzurum şartlarının müsade ettiği malzemelerle yaptık.
-Pirinç (Japonların özel pirinç sirkesi var. Normal olarak yıkayıp haşlanan pirince miktarına uygun olarak sirke, şeker ve tuz ekleniyor. Pirincin hoş bir aroması oluyor ve daha yapışkan bir hal alıyor.)
-Salatalık (Çekirdekleri çıkarılıyor ve fotoğraftaki gibi ince ince doğranıyor)
-Marul (Fotoğrafta yok – dün gece bitti )
-Karides (Tavada çevirdik )
-Somon fileto (Susam yağında kızartıp üzerine de beyaz susam serpiştirince harika oluyormuş)
-Ton balığı (Bilgiğiniz konserve ton balığına biraz mayonez ve wasabi ile aroma verdik)
İşte yosun (nori) mata bu şekilde konuluyor.
Peki bu yaprak sonbahar yaprağı gibi kırılgan ise nasıl sarılıyor?
Şöyle: Üzerine haşlanmış pirinci ince bir tabaka halinde yayıyoruz ve pirinç haşlanırken suyla dolduğundan, bir miktar suyu yaprak ile paylaşıyor. Yaprak da suyu görünce bir şımarıyor bir şımarıyor görmelisiniz :D Hemen yumuşuyor kerata!
GaCCaLL, senin o patlıcan kabuğuna benzettiğin şey yosun. O pirinç toplarının içine arzu edilen iç malzeme hazırlanıp bir avuç pirincin ortasına yerleştiriliyor, sonra ona yumurta şekli veriliyor. Etrafına da -besin değerini yükseltmek için- yosun sarılıyor. Onlar da soya sosuna batırılarak yeniyor. Youtube'da çok vidyo var
Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!
yorumsuz.....
cezerye bi kurufasulye yapsaydında ekmek banaydık ya
bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın
İkisi de. Bir albüm yaptım zaten. Niye yaptımsa?! Sıkılıyorum, ondandır :D
Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!
Mis gibi kuzu eti aldim, simdi marinad yapip sise dizecem.
Yanina da sarap.
sushiyi unutturur bana.
Yoksa habire genzime çig balik tadi gelip duruyor.
Senin suçun yok Cezerye benim kötü bir hatiram var sushi ile.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Oooh! Afiyet olsun
Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
valla bravo ayakta alkışlıyorum ben okurken yoruldum ki sen bunları yapıyorsun birde o ojeli elerle belkide suşinin kuralı budur ojesiz yapılmaz gibisinden şöle durdum bi soluklandım ve gözünü seveyim sahanda yumurtanın
ANGARAJ
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)