Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ben yaptım:) Huhua!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    bY_aLp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2010
    Şehir
    Tekirdağ/Çorlu
    Motosikleti
    Kawasaki KLX250
    mideme kramp girdi :(
    bu kawasaki bir başka dostummm


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    BİŞEY DİCEM ÇİNLİLER BOZULACAK
    YESEM MİDEM BOZULACAK
    NİMETE LAF SÖYLESEM GÜNAHA GİRECEM
    SEN HANGİ ORGANİZEDENSİN BAKAYIM :p
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  3. #23
    GÜNTEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2010
    Şehir
    ISPARTA
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 & BMW F 650 GS
    Bu ne laaa? Bunu yiyince nereme gidiyooo. Sona benim garnımın bunla doyması için yemekten önce yarım ekmek arası çeyrek ekmek yemem lazım..
    Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.

  4. #24

    Üyelik
    27 Mayıs 2010
    Motosikleti
    HusaberG Sf650
    böööö

  5. #25
    grognard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2009
    Şehir
    İzmir
    Alıntı cezerye adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Salmon,tuna,shrimp,cucumber rolls:



    Onigiri (Tuna-Mayonnaise onigiri)

    tadını bilemiyorum ama görünüm 10 numara...profesyonel duruyor...

    sahsen aksam bu sofra ile karşılasam gunun tum yorgunluğu gider...sonuc :durum yemek de olsa goruntu güzel...


  6. #26
    GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    yahu şu ortası patlıcan kabuğuna benzer pirinç lapası gibi olan yiyeceğin tam ismi ne acaba neyden imal ediliyor nasıl yeniyor o sos ne? böle animelerde filan görüyoruz hep adamlar öle bi iştahla yiyorlar ki bizimde canımız çekiyor cezo senden açıklama bekliyoruz
    ANGARAJ

  7. #27
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Palamutları dilimleyip 2 sene önce tuzla kavanoza bastığım balıkları çıkartıyorum.
    4-5 saat ılık suda suyunu birkaç kez değiştirerek tuzunu salması için bekletiyorum.
    Daha sonra çıkarıp kağıt havluda kurutup üzerine halis zeytinyağı gezdirip bolca yatak limon sıkıyorum,
    varsa bir iki defne yaprağınıda yağ ve limondan önce koyup buzdolabında 24 saat beklettikten sonra kara efenin yanına çıkartıyorum.
    Daha çatalın arkasıyla bastırırken dağılıyor balıklar.
    Tuzdan kehribar gibi sararmış balıkları daha çok ağlatmadan başlıyoruz muhabbete.
    Kara efede bende bayılıyoruz bu yiyeceğe.

  8. #28
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Melbourne, AU
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Palamutları dilimleyip 2 sene önce tuzla kavanoza bastığım balıkları çıkartıyorum.
    4-5 saat ılık suda suyunu birkaç kez değiştirerek tuzunu salması için bekletiyorum.
    Daha sonra çıkarıp kağıt havluda kurutup üzerine halis zeytinyağı gezdirip bolca yatak limon sıkıyorum,
    varsa bir iki defne yaprağınıda yağ ve limondan önce koyup buzdolabında 24 saat beklettikten sonra kara efenin yanına çıkartıyorum.
    Daha çatalın arkasıyla bastırırken dağılıyor balıklar.
    Tuzdan kehribar gibi sararmış balıkları daha çok ağlatmadan başlıyoruz muhabbete.
    Kara efede bende bayılıyoruz bu yiyeceğe.
    Vaayy... İHTİYAR, afiyet-bal-şeker olsun, yarasın

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:45 ----------

    Alıntı GaCCaLL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu şu ortası patlıcan kabuğuna benzer pirinç lapası gibi olan yiyeceğin tam ismi ne acaba neyden imal ediliyor nasıl yeniyor o sos ne? böle animelerde filan görüyoruz hep adamlar öle bi iştahla yiyorlar ki bizimde canımız çekiyor cezo senden açıklama bekliyoruz
    GaCCaLL, eve gidince bütün malzemelerin tek tek fotoğraflarını çekip anlatırım
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

  9. #29
    muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul-Taksim,Fındıklı
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Yerim ,severim ,iyi de hazırlarım

    İHTİYAR'ada şapka çıkartırım
    All over the world

  10. #30
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Melbourne, AU
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    Alıntı muratdiksöz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yerim ,severim ,iyi de hazırlarım

    Heyoo

    Bir de... "Sushi" illa çiğ balıkla yapılmaz ki!
    Eti marine edip pirince sardıklarını düşünün... Etrafında da (1 adet taze portakaldan daha fazla C vitamini içeren) yosun... Sunum farklı sadece. Hepsi o

    Anlatalım Murat abi
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

  11. #31
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Melbourne, AU
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)


    -Mat: Suşiyi sarmak için bambu bir mat kullanılıyor.
    -Yosun: Bol mineralli+Cvitaminli, sonbahar yaprakları gibi kuru, aroması sarma yaprağı kadar yoğun olmayan yaprak. (Bildiğim kadarıyla İstanbul’da sadece 1 marketler zincirinde mat ve yosun satılıyor)
    -Wasabi: Tüpteki yeşil karışım. Yoğun bir hardal tadı düşünün, ona benziyor. Sadece aroma katmak için, “çok az” kullanılıyor.
    -Zencefil turşusu: Kavanozda olan. Çeşitli suşileri tadarken damaktaki tadı sıfırlamak için kullanılıyor.
    -Soya sosu: Resimde yok, her markette var, hazırladığınız suşilerin tadını tamamlıyor. Suşi, soya sosuna batırıp yeniliyor.
    -Japonya’da genelde yemekle birlikte “sake” (Japon şarabı-pirinçten yapılıyor) içiliyor. Biz yurdum-ege-üzümlerinden yapılmış bir şarap içmiştik yanına (Boş bardağı ‘anma’ adına dikiverdim oraya :D )

    İç malzemelere gelince:
    Çoook çeşitli malzemeler kullanılabilir. Biz Erzurum şartlarının müsade ettiği malzemelerle yaptık.

    -Pirinç (Japonların özel pirinç sirkesi var. Normal olarak yıkayıp haşlanan pirince miktarına uygun olarak sirke, şeker ve tuz ekleniyor. Pirincin hoş bir aroması oluyor ve daha yapışkan bir hal alıyor.)
    -Salatalık (Çekirdekleri çıkarılıyor ve fotoğraftaki gibi ince ince doğranıyor)
    -Marul (Fotoğrafta yok – dün gece bitti )
    -Karides (Tavada çevirdik )
    -Somon fileto (Susam yağında kızartıp üzerine de beyaz susam serpiştirince harika oluyormuş)
    -Ton balığı (Bilgiğiniz konserve ton balığına biraz mayonez ve wasabi ile aroma verdik)






    İşte yosun (nori) mata bu şekilde konuluyor.



    Peki bu yaprak sonbahar yaprağı gibi kırılgan ise nasıl sarılıyor?
    Şöyle: Üzerine haşlanmış pirinci ince bir tabaka halinde yayıyoruz ve pirinç haşlanırken suyla dolduğundan, bir miktar suyu yaprak ile paylaşıyor. Yaprak da suyu görünce bir şımarıyor bir şımarıyor görmelisiniz :D Hemen yumuşuyor kerata!

    GaCCaLL, senin o patlıcan kabuğuna benzettiğin şey yosun. O pirinç toplarının içine arzu edilen iç malzeme hazırlanıp bir avuç pirincin ortasına yerleştiriliyor, sonra ona yumurta şekli veriliyor. Etrafına da -besin değerini yükseltmek için- yosun sarılıyor. Onlar da soya sosuna batırılarak yeniyor. Youtube'da çok vidyo var
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

  12. #32
    extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2010
    Şehir
    ☺ ßƲRĐƲR ☻
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    yorumsuz.....

  13. #33
    srknbdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2009
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    kawasaki kle 500
    cezerye bi kurufasulye yapsaydında ekmek banaydık ya
    bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın

  14. #34
    fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    bu yemelikmi yoksa resim çekmelık mi : ))))

  15. #35
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Melbourne, AU
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    İkisi de. Bir albüm yaptım zaten. Niye yaptımsa?! Sıkılıyorum, ondandır :D
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

  16. #36
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Mis gibi kuzu eti aldim, simdi marinad yapip sise dizecem.
    Yanina da sarap.
    sushiyi unutturur bana.
    Yoksa habire genzime çig balik tadi gelip duruyor.
    Senin suçun yok Cezerye benim kötü bir hatiram var sushi ile.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  17. #37
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Melbourne, AU
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    Oooh! Afiyet olsun
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

  18. #38
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Palamutları dilimleyip 2 sene önce tuzla kavanoza bastığım balıkları çıkartıyorum.
    4-5 saat ılık suda suyunu birkaç kez değiştirerek tuzunu salması için bekletiyorum.
    Daha sonra çıkarıp kağıt havluda kurutup üzerine halis zeytinyağı gezdirip bolca yatak limon sıkıyorum,
    varsa bir iki defne yaprağınıda yağ ve limondan önce koyup buzdolabında 24 saat beklettikten sonra kara efenin yanına çıkartıyorum.
    Daha çatalın arkasıyla bastırırken dağılıyor balıklar.
    Tuzdan kehribar gibi sararmış balıkları daha çok ağlatmadan başlıyoruz muhabbete.
    Kara efede bende bayılıyoruz bu yiyeceğe.
    Ağzımın suları aktı desem yeridir! Eskiden tenekeye basar üstünede arnavut kaldırım taşı koyardı babam.. Tuzlanmış Tirsi de favorimdir..



    Böyle daha lezzetli duruyor!
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  19. #39
    grognard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2009
    Şehir
    İzmir
    yorum yapamadım...

  20. #40
    GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    valla bravo ayakta alkışlıyorum ben okurken yoruldum ki sen bunları yapıyorsun birde o ojeli elerle belkide suşinin kuralı budur ojesiz yapılmaz gibisinden şöle durdum bi soluklandım ve gözünü seveyim sahanda yumurtanın
    ANGARAJ


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)