Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Seninki kaç santim?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Bakanligin el atmasi ile duzelir bu '' duzensizlik '' elbette bizlerde uzerimize duseni yapmaliyiz....ucuz diye ufak baliklari almamaliyiz ki avlanmasinlar. Aslinda mevsim ve avlanacak balik turune uygun ağ kanunlari var ancak teknelerin cogunda ufak gozlu ağ oldugundan kucuk buyuk demeden her sey takiliyor....
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Bu vidyoda uygunsuz bir av sözkonusu mu?

    http://www.youtube.com/watch?v=abFcvMzFyj0

  3. #43
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010

    Benimki kaç santim öğrendim, seninki kaç santim?

    Benimki kaç santim öğrendim: http://www.kacsantim.org/?ref=alifeyizoglu1295250008, seninki kaç santim?
    greenpeace in çok güzel bi etkinliğini paylaşmak istedim. siteye üye olup bu sosyal bilincin daha çok kişi tarafından öğrenilmesini sağlıyosunuz ve sizin linkinize tıklandığı zaman 0.1cm balığınız uzuyo 9cm balığınız olduğundaysa seninki kaç cm yazılı greenpeace tshirt ü kazanmış oluyosunuz.evinize kadar ups kargoyla ücretsiz geliyo tshirtler site içinde herkes kendi linkini paylaşırsa birbirimize tıklayarak bu kampanyaya destek olalım hemde tshirt kazanalım
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

  4. #44
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Dünyanın en büyük balık avlama flosuna ve balık rezervine sahip ülkesi Norveç.. Ama avcıların bütün avlanmaları devlet kontroründe ve çok dürüstçe yapılıyor. Devlet, bir sahil kasabasından herhangi birine kota koyuyor "Bu kotada av yapacaksın bu kadar para alacaksın vs." oranın adamıda devletinin dediğine harfiyen uyuyor. Ama bunların hepsinin olmadığı ve oradaki avcılığın Türkiyedeki gibi olduğunu düşünsek dahi yine Balık rezervi ve avlanması bakımında Norveç açık ara önde olacaktır. Bunun en büyük nedeni adamların soğuk bir bölgede veya okyanusa komşu olmaları veya balıkçı teknelerinin son teknoloji ile donatılmış olmalaırı DEĞİLDİR. Norveçlilerin uyguladığı en güzel yöntem deniz rezervleri bölgesi oluşturmaktırki; bu da Devlet tarafından ve biliminsanları tarafında belirlenen belli bölgelerde av yapmanın tamamen yasak olmasıdır. Bu durum avın yasak olduğu bu bölgelerdeki popilasyonu arttırmakta ve zaman içerisinde çoğan popilasyonun artık o koruma altındaki meralara sığmayarak avın serbest olduğu bölgelere taşması sonucu Av popilasyonunun oluşmasıdır. Bu kısır bir döngü değildir. aksine denizlerdeki ballık türleri korumayı ve avın sürekliliğini devam ettirmeyi amaçlayan ve de başarılı olan bir yöntemdir.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

  5. #45

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    http://www.dailymotion.com/video/xgl...lms#from=embed


    Bu sabaha karşı iki Greenpeace botu, yasa dışı trol avcılığı yapan teknelerden birini Sarayburnu açıklarında suçüstü yakaladı. Üzerinde “Yasa dışı ava son” yazan bir pankart açan eylemciler, yasa dışı avı belgeledikten sonra, Deniz Polisi’ni ve Sahil Güvenliği arayarak trol teknesini ihbar etti.

    Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Deniz Polisi, yasa dışı trol avcılığı yapan teknelere üst üste baskınlar yapmış ve pek çok teknenin malzemelerine el koymuştu. Buna karşın Boğaz'da bile trol avına devam eden tekneleri Greenpeace takibe aldı. Sabah 05.00 sularından itibaren trol avı yapana tekneleri arayan Greenpeace botları, Sarayburnu açıklarında balık yakalayan teknelerden birisini suçüstü yakaladı.


    Kendilerine yanaşarak siren çalan ve ışıklarını açan Greenpeace botunu gören balıkçılar hemen malzeme ve takımlarını suya bıraktı. Fotoğraf çekip video görüntüsü alan Greenpeace eylemcileri, Kumkapı'ya kaçan tekneyi takip etti. Takip sırasında ihbar üzerine gelen Deniz Polisi, tekne hakkında tutanak tuttu. Greenpeace, teknenin suya bıraktığı malzemelerin koordinatlarını polise verdi.


    Yasa dışı trol, Boğaz ekosistemini yok ediyor!
    Bu eylemle Marmara Denizi'nde yasak olmasına karşın yıllardır umursamaz bir şekilde süregelen trol avcılığını afişe ettik. Trol tekneleri, Marmara'da yasa dışı ve aşırı avlanıyor ve deniz ekosisteminde telafisi olmayan bir tahribata neden oluyor.

    Son zamanlarda yapılan denetleme ve baskınların devam edeceğini umarak biz de bunun takipçisi olacağız. Ancak burada asıl görev, yasadışı ve aşırı avlanma ile ilgili acil önlemler alması ve denetimleri sağlaması gereken Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na düşüyor. Hassas olan Boğaz ekosistemi ve kıyı balıkçısı, trolden çok olumsuz şekilde etkileniyor.



    Greenpeace Akdeniz, 2007'den beri yavru balık avına ve tahrip edici balıkçılık yöntemlerine karşı kampanya yürütüyor. Greenpeace, sürdürülebilir balıkçılık yöntemlerinin bakanlık politikası olmasını, Boğaz gibi önemli göç ve yumurtlama alanlarının derhal korumaya alınmasını talep ediyor.

    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bir an önce sürdürülebilir ve sorumlu balıkçılık ilkelerini uygulamaya başlamazsa bütün balık stoklarımız tükenecek. Yavru balık avlanmasına en fazla neden olan yasa dışı trol teknelerinin önlenmesi bu anlamdaki ilk ve en etkin adımlardan biri olacaktır.

  6. #46

    Üyelik
    16 Ocak 2011
    :D baslıga bak

  7. #47

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Yine çinekop yine satılıyor balık pazarlarında,hamsiden az büyük,5TL.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)