anlayan varsa banada anlatabilirmi???

tabi canım onun için ustaya para verecek değilya:p o kadarını da yapsın artık:cherry:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Matematik bilmiyonuz, gelip burda cahil cahil topic açiyorsunuz.
Bu isin formûlü var kardesim.
:bounce:

eg=ms-ks
formulunden bunu kolayca bulabiliriz.
ms= 357
ks=24
eg=357-24
eg=333

gordugunuz gibi bu arkadas motoru 333 km ittirmis.:cherry::p:mrgreen:

:pr::pr: tüh ya tongaya bastık iyimi..:p
demekki neymişşşş??? ittirilen motorun günlük sayacı ne kadar beleş gidildiğini yazarken toplam km sayacı bunu farketmeyebiliyormuş.(boşta kontak kapatıncada olur bu kanımca:mrgreen:)
peki coq bu durumda ben alfa.x*beta/km yapıp şase nosuna bölersem trigonometrik olarak bu işin cosinusu hiç bi mok çıkmıyor..ne yapmalıyım üstad acele yardım lütfen:queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
:pr::pr: tüh ya tongaya bastık iyimi..:p
demekki neymişşşş??? ittirilen motorun günlük sayacı ne kadar beleş gidildiğini yazarken toplam km sayacı bunu farketmeyebiliyormuş.(boşta kontak kapatıncada olur bu kanımca:mrgreen:)
peki coq bu durumda ben alfa.x*beta/km yapıp şase nosuna bölersem trigonometrik olarak bu işin cosinusu hiç bi mok çıkmıyor..ne yapmalıyım üstad acele yardım lütfen:queen:

kosinus dedigin de emir kulu kardes.
Fazla bisey bekleme.
Sinus ne derse onu yapar bu kosinus dedigin.
Ondan bi pok çikmiyor.:)

Oralarda, hipotenus diye bir arkadas olacak, ona sor soyler.
Olmazsa tanjant'i bul.
O sana yardimci olur.:cherry:

peki o hipotenus (eski romalı galiba) adresini bizim google de (sizinkinde olmaz biliyorum) aratsam bulabilirmiyim?
işin açıkçası ben de günlük km sayacım artarken toplam km sayacımın düşmesini istiyorum..anlıyormusun???aaıığğggğhhhhhhhhhh(beyazın piskopatı geldi aklıma:queen:)

ooooyy oy sahur vakti gelmiş..coq müsadenle ben kaçarım.yardımın için sağol üstad!!:)

Son düzenleme:
( sallıyorum bi mantıklı cvp bulamadım )

km teli ön tekerle ye - mesafe km teli arka tekerleğe bağlıdır :)

YANİ ARKADAŞ 354 - 24

= 333 KM boyunca TEK TEKER GİTMİŞ

:) :) :)

24 yazan sayaç km sayacıdır.Kilometre sayacı, motorsikletin toplamda ne kadar yol katettiğini gösterir. 357. olarak görülen sayaç ise mesafe sayacıdır.Mesafe sayacı,son olarak sıfırlanmasından itibaren katedilen mesafeyi gösterir..

Toplamda 24 ise sıfırlandıktan sonra 24 km içinde 357 km nasıl gidilmiş :silent::silent: anlıyamıyorum aptalmıyım :queen:

ben sahibine mesaj attım

bana anlamadığımı..:mrgreen: kullanma klavuzunda bu şekilde olduğunu yazmış

hala iddia ediyor bu doğru ...sen işi bilmiyorsun diye.

sanırım bu arkadaşa biri fena gazlamış:pale:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:21 ----------

motoru satan arkadaş kullanıcı yada motorcu değil bana attığı mesajı aynen yayınlıyorum ki arkadaş üzerinde şüphe kalmasın.

Borç karşılığında motoru aldık.Motorun sahibinin bize borcu vardı ve borcun karşılığında, nakti olmadığı için motoru verdi.Motordan anlamadığımız ve kullanmayacağımız için de satmaya karar verdik.Şuanda olanlardan dolayı bende şaşkınım.En kısa süre içinde motordan anlayan birine danışacağım.Sayaçın oynandığını herhalde onlar anlar.Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, hatalı ilan için de kusurabakmayın.İyi günler.

evet arkadaşlar durum bundan ibaret

banada aynı şeyi söylemiş.sende motordan anlamıyorsun demiş..fazla değil 20 sene kadarcık dedim.bi daha cevap gelmedi...
bu arada arkadaşlar ben 35 yaşındayım ama nasipse bu bayram benim 95. ramazan bayramım olacak...(bu örneği onada verdim)

yok be engin.adam motosiklet konusunda karacahal belliki...mesaj attım sende anlamıyorsun belli filan dedi:p en azından günlük olanı çevir 0000 yap kimse bişey anlamasın DEMEDİM:cherry:

Buraya bu kadar yazıp çizdiniz de ilanı şikayet ettiniz mi bakayım?

ilan kaldırıldı zaten

alacağına karşılık almış arkadaş motorla ilgi ve alakası yok.

sanırım borçlu kişi verirken bir güzel yağlayıp yoğurtlamış ve sıfır bu satarsın deyip vermiş.

durumu izah ettim ve ilanı kaldırdılar.gerekli incelemeyi yaptırıp tekrar karar vereceğini söyledi.

Arkadaşlar ne kadar fesat ve art niyetlisiniz:farao::farao:

İlanı veren ne demiş: motor 24 Km de! Yanlış mı? Değil! Ne yazıyor Km de=24. Buraya kadar ben tutarsız bişiy bulamadım.

Şimdi gelelim alttaki km göstergesine: Ne diyor ilan sahibi, bu sayaç gidilen km yi gösteriyor! Yalan mı? değil.

Hemmen öküz altında buzağı arıyonuz:farao:

sonuç ve bilimsel olarak bu motor sadece 24 Km yapmış ama sadece 357 Km gezmiştir. Bu kadar basit.:cat:

COQ

Motosiklet Eğitmeni

İlanı veren ne demiş: motor 24 Km de! Yanlış mı? Değil! Ne yazıyor Km de=24. Buraya kadar ben tutarsız bişiy bulamadım.

Şimdi gelelim alttaki km göstergesine: Ne diyor ilan sahibi, bu sayaç gidilen km yi gösteriyor! Yalan mı? değil.

sonuç ve bilimsel olarak bu motor sadece 24 Km yapmış ama sadece 357 Km gezmiştir. Bu kadar basit.:cat:

Oldukça aydinlatici olmuş.
Ben şahsen ışıl ışıl oldum.:p

şimdi şöle oluyor günlık kilometre sayacı sıfırlanırken yanındaki rakamı alım toplaya toplaya gidiyor ya 999 dan sonra 000 yapıyor vitrinde yada sokakta cocuklar sagını solunu kurcalarken. 333 yapmışlar adamda ustune bir kaç km yapmış bu vaziyette kayıtlara geçmiş.
belkide gerçekten bir bukluk vardı allah elini ayagına dolaştırdı :)

Oldukça aydinlatici olmuş.
Ben şahsen ışıl ışıl oldum.:p

Coq arkadaş:cat:

Ben bilimsel veriler ve elde olan nesnel kanıtlardan yola çıktım ve bu sonuca kolayca vardım. Ama insan evladı hemmen hinlik düşünüyor, diyor ki karşımdaki yalançı ve hırhız.:farao: İşte buna dayanamıyorum ben. Halbuse motorun daha sele üztü fabrikasyon laylonu bile sökülmemiş. Almış borçlu arkadaşın tükkandan, eve kadar gelmiş o kadar. Hee bu arada, ilanı veren de motordan hiç annamadığı için şaşırmış kalmış birileri muhalefeten konuşunca:mrgreen: O da ne etmiş? Bu sebeple ilanıda kaldırmış, hani yannış anlaşılmayayım diye:cat: Dürüst Adammış, ne diyeyim:mrgreen: Çok basit

naassssiiiiiiiiiiii???!!!??????:queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar