Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motordan Soğuyorum :S Sizce Ne Yapmalıyım ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2010
    Arkadaslar 3 yıldır falan motosiklet kullanıyorum son 6 ayda artık gına geldi bıktım motora binmekten diyebilirim.Sorucaksınız kuryelik vb. bir istemi calısıyorsun diye.Hayır sıradan bi vatandasım sıcak havalarda zevk için kullanıyorum.2 kez kaza yaptım.Büyük kazalar değil 2 side yan yatma.Kaza yaptıgımda bi daha o motora binesim gelmiyo bi anlık birsey o motordan sogutuyor beni.Son 6 ayda degistirdigim 3. motor.Suanda mondial ZAT kullanıyorum sükür bu motosikletle hiç vukaatım olmadı ama gene soğuyorum diyebilirim.ilk baslarda cok istekli oluyorum.heryere giderken binmek istiyorum ama sonradan motoru göresim bile gelmiyo.yaklasık 1.5 haftadır cıkarmadım motorumu depoda duruyo.eskisi gibi zevk almıyorum motosiklet kullanmaktan.eğlenceli olsn diye birkac arkadas toplanıp 40 km uzaklıktaki eğirdir gölüne falan gidiyoruz.ama yol ızdırap geliyor bana 40 km yol bitmek bilmiyor.Hele Murat (aYe) arkadasımızın ölümü beni cok etkiledi.yaptgım kazalar aklima geliyor motorun üstüne oturunca.kafamda bircok sey canlanıyor.misal 3 metre ara ile önümdeki aracı takip ediyorken falan o arabaya arkadan hızla carptıgım ve yere düstügümü görüyorum 2 saniyeligine bi afallıyorum gözümü acıp kapatıyorum normal devam ediyorum yoluma.yada ıslak yol gördügümde yaptgm kaza aklıma geliyor.motorla kayıp düsüyorum motor ayagımın üzerine düsüyor acı cektigimi hissediyorum gene 2 saniyeligine afallıyorum gözümü kapatıp acıyorum normal devam ediyorum.bu sekilde düsünceler yiyip bitiriyor beni.Öncelerden virajlara motosikleti yatırarak girmek ve süratla dönmek beni mutlu ediyordu simdi hep ya kayarsam sürüklenirsem düsüncesi sarıyor motoru yatırmaya niyetlendigimde.Mecburen firene basıp 70 ile dönülebilinecek bir virajı 40 ile dönüyorum.zaten pek hızlı gitmeyi sevmiyorum 80 km hıza cıktıgım sayılıdır.normal sartlarda ağır ağır etrafı , insanları , hayatın akısını seyrede seyrede kullanıyorum motoru.Bilmiyorum neden sıkıntı yasıyorum motorda.Otomobilde kullanıyorum.Birkac kaza gecirdim motosikletle yaptıklarımdan kat kat fazla hasar aldm otomobille yaptıgım kazalarda.Ama araba kullanırken olmuyor öle seyler.Neden motosiklette oluyor anlamıyorum.

    Sizce ne yapsam bu düsünceleri aşabilirim ? Sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.2 tekerden vazgecemem o bir tutku benim icin ama bu sekilde ızdırap oluyor.bunu asmam lazım.Piskolojik tedavi almayı düsündüm.bir piskolokla konustum herseyi kafanda bitirmelisin vb. tavsiyelerde bulundu bana.Ben herseyi kafasına takan bir insan değilim herseyi unutuyorum yada unuttuğumu sanıyorum.Bir süre aklıma gelmiyor.Sonra internette veya tv de bir kaza haberi görüyorum aynı ızdıraplar gene baslıyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Temmuz 2010
    Şehir
    Karşıyaka..
    Motosikleti
    gt250RR Araba:Alfa Romeo 156 Luce Di Amalfi Grisi
    Arabanla uğraş birkaç ay motoru unutana kadar binme sonra sıfırdan başla

  3. #3
    rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2010
    Kafamdan silebiliyorum anında düsüncelerimi.unutuyorum tamamen bi kaza haberi okudummu tekrar canlanıyo hersey.arabayla ugrassamda aynı oluo 1 yılda kullanmasam motoru kaza haberi okuyunca biri kaza yaptı diye duyunca ilk aklıma motosiklet geliyor.

  4. #4
    GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2010
    Şehir
    Alanya - Ankara
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    Motosiklet tamiri, modifiyesi ile uğraşsanız size bir nebze yardımcı olur mu acaba?
    kendi elinizden geçen motosiklete binmek daha zevklidir.
    Ben en ufak yaptığım bi değişiklik, bi tamir bile beni mutlu ediyor.
    motosikletimi okşuyorum, yeri geldiğinde de garajda öpüyorum.
    Diğer motosikletlerle karşılaştırış, iyi olduğu konuları ön planda tutarak motive arttırıyorum.
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

  5. #5
    rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2010
    motosikletimin herseyini kendim yapıyorum zaten.bigünde gidip burasından ses geliyor demedim.mekanik ve elektronik bilgim var.baskasının yaptıgı motora güvenemiyorum zaten illa kendim kurcalıcam emin olcam herseyinden.o bile rahatlatmıyor beni.is bulamadıkca bi tarafını söküyorum bsyler yapıyorum kafama göre.teknik servis bölümünde konularım var zaten.ne yapmam gerektigini artık bilmiyorum

  6. #6
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    motosiklet benim için keyiften öte ihtiyaç.
    yaşanmış hayatları ezberden tekrar yaşamamaya dair "oyunbozan" bir sembol.
    kaskın içinde sırıta sırıta yardırdım, dünya küçüldü ben büyüdüm,
    soğuktan, yağmurdan yorgun düşüp doyduğum dönemlerde oldu,

    neyi nasıl ne kadar hayatına sokacağına sen karar vermelisin,
    ne istiyorsan
    biz ne desek nafile
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  7. #7
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    ben kaza yaptımsağ bıleğimi kırdım gaz kolunu ıyı cevırebılmem için alçının elimin avuç kısmını iyiceactım ve motosıkletımı kullanmaya devam ettim alçıyı cıkarmaya motosıkletımle gıttım her sey eskısı gıbı olacak sandımama kolum ıyıcegücünü kaybetmişti ve doktora tekrar alcıyı koluma destek olması için sarmasını söyledım cünki kolumun gücünü alcı toparlıyordu ve eve geldım 2 gun kullanmadım sonra hayatıma devam ettım . yolda gıderken kazayı düşünmek tehlıkelerın her angeleceğını düşünmek tedbırlı olmanızı sağlar motosıkletınızle bırlıkte sosyal yaşamaya calışın yada kararlıysanız bırakın yaşamayın bunun kararını sız vereceksınız

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    09 Ekim 2008
    Motoru degis , baska çok begendigin modeli al yeni bir heves olur binme zevkide degisik oldugundan istekli olursun birde anladigim kadariyla seni korku almis , bence sen motordan degil ölümden korkmaya baslamissin. Saniyorum bu korku yakin birini yada iyi tanidigin kisiyi yakin zamanda kaybetmissin ,belkide bir kaza gördün yada haberler seni telaslandirdi, arabanin korku vermemesi kendini güvende his vermesidir örnegin nerden bakarsak bakalim motor kullanan teker altinda kalma gibi kazalar yasayabilir ama arabada olan teker altinda kalma ve baska benzeri tipik motor kazalarini hiç düsünmez.

    Belkide daha güvence verecek kask ve ekipman alip ve gelismis sürüs tekniklerini hatta motora hakim olma egitimi gibi bir ders alsan isede yarayabilir.

    Birde soracaktim hiç motorlu arkadasin varmi genelde motor arkadasi olmayanda çabuk pes ediyor , diyorum böyle 3 , 4 kisiden olusan grup motorcular gibi arada bir seyhat yapsaniz , onlarin hevesi ve zevki belkide seni tetiklendirebilir.. kim bilir..

    Son olarak çok zor bir durum yasiyorsun ne kadar fikir versek verelim yine çaresini sen bulacaksin çünkü biz sadece yazdiklarina bakarak seni anlamaya çalisiyoruz fazlasini göremeyiz .

    Saygilar

  9. #9
    rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2010
    arkadaslar ilgi gösterip cevap verdiginiz icin hepinize tesekkür ederim. gelelim önerilerinizi.koruyucu ekipmanlarım tam.kask mont pantolon dizlik eldiven maske suan var.eksik ekipmanım varsa söleyin ona göre onuda tamamlıyayım.ölmekten korkmuyorum aslında hiçbirseyden korkmuyorum bu hayatta.suan ecelim gelse 1 sn bile fazla yasamak icin kılımı bile kıpırdatmam.motor konusundada yanlız degilim aslımda cevremde motoru olan arkadasım cok.beraber gezintiler yapıyoruz veya toplu olrk bi aktivitede bulunuyoruz.sorun bu deil.beni etkileyen cevrem ve haberler.1 arkadasm kaza yaptı yüzünde 4 tane platin var.diger arkadasımda ayakta 1 platin var. birinin sırtı yandı arabanın altına girince sırtına egzoz yapısmıs.bu sekilde cok örnek var önümde.bunlar etkiliyo.dedigim gibi unutuyorum herseyi siliyorum.bi kaza haberi geri tetikliyo herseyi.mesela konuyu acmadan önce murat (aye)nin konusunu okumustum.simdi unuttum gibi gezmeye cıkalm dese biri cıkmaya niyetlenirim üstelerse cıkadablrm ama koltuga oturdgmda onlar gelio aklıma.nedn oluyo çözemiyorum.ama sonucta zevk meselesi motoruda seviyorum.yarın sabah benim düldülü bi calıstıraim ne olcak ne bitcek bakalım.belki baska bi modele gecis yapmayı düsünebilrm tavsiyeniz üzerine.simdilik motora binme cesareti geldi cevaplar sayesinde.

  10. #10
    m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2008
    Şehir
    Sao Paulo BREZİLYA
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Bol bol motosiklet filimleri tavsiye ederim,yanlız şu hızlı olanlardan değil hani macaralı konulu dram ve özgürlük yüklü olanlardan seyret,faydasını görüceksin

    Bak;motosiklet öyle birşeyki,hiç tanımadığın bilmediğin bir yere gittiğinde,ömründe hiç görmediğin birisinin seni kucaklaması,sanki 40 yıllık ahbapmışcasına koyu muhabete dalınması,bunlara varya parayla pulla çalışmayla azimle olucak şeyler değiller.

    Benim gittiğim gezilerde yeri gelir 150-240-350-430 vs.vs. süper dostluklar edindim,yaa bir gezginsin o anda müthiş birşey,sokakta yürüyüşün bile değişiyor,artık sen pozitif bir insan oluyorsun resmen,nebilim resimlerini tanıdıklarınla paylaşıyorsun çevrende gıptayla izlenen biiri olduğunu ve perdenin arkasından seni seyredip ve imrenen kişiler olduğunu sakın unutma

    Yani,hani şutip adamlar olurya;hafta içi çok resmi ve bir okadarda otoriter görünümlü olduğunu bildiğin birisini,gezi için gittiin bir sahil kenarında veya bir gölün yamacında,don paça oturmuş balık tutarken veya güvercinlerini beslerken nebilim resim çizerken veyahut ahşap oymacılığıyla uğraşırken gördüğünde vaybeeeee deniyorya hanii,işte bizlerde öyleyiz...

    Hafta için işinin başında disiplinli bir çalışan,hafta sonu ise demir atıyla kimsenin yetişemiyeceği hayallerdeyiz
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

  11. #11
    viyana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2009
    Şehir
    viyana & istanbul
    Motosikleti
    transalp 650 & ybr125
    sadece özledigin zaman motosikletine bin. bunalmaya basladigin an geri dön ve tekrar özleyene kadar binme.
    motorsiklet değil MOTOSİKLET.

  12. #12
    y.infernal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2008
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    VW Polo
    Scooterlar sıkar tabi , otomatik vitesli araba gibi . Vitesli motor kullanmanı tavsiye ederim yolda giderken canın sıkılmaz.

  13. #13
    fatihsevim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    karaman
    Motosikleti
    cbf150
    binme olsun bitsin kendını neden zorunlu hissedıyorsun kı
    HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR

  14. #14

    Üyelik
    29 Aralık 2009
    Şehir
    Blacksea
    Alıntı rapsy_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar 3 yıldır falan motosiklet kullanıyorum son 6 ayda artık gına geldi bıktım motora binmekten diyebilirim.Sorucaksınız kuryelik vb. bir istemi calısıyorsun diye.Hayır sıradan bi vatandasım sıcak havalarda zevk için kullanıyorum.2 kez kaza yaptım.Büyük kazalar değil 2 side yan yatma.Kaza yaptıgımda bi daha o motora binesim gelmiyo bi anlık birsey o motordan sogutuyor beni.Son 6 ayda degistirdigim 3. motor.Suanda mondial ZAT kullanıyorum sükür bu motosikletle hiç vukaatım olmadı ama gene soğuyorum diyebilirim.ilk baslarda cok istekli oluyorum.heryere giderken binmek istiyorum ama sonradan motoru göresim bile gelmiyo.yaklasık 1.5 haftadır cıkarmadım motorumu depoda duruyo.eskisi gibi zevk almıyorum motosiklet kullanmaktan.eğlenceli olsn diye birkac arkadas toplanıp 40 km uzaklıktaki eğirdir gölüne falan gidiyoruz.ama yol ızdırap geliyor bana 40 km yol bitmek bilmiyor.Hele Murat (aYe) arkadasımızın ölümü beni cok etkiledi.yaptgım kazalar aklima geliyor motorun üstüne oturunca.kafamda bircok sey canlanıyor.misal 3 metre ara ile önümdeki aracı takip ediyorken falan o arabaya arkadan hızla carptıgım ve yere düstügümü görüyorum 2 saniyeligine bi afallıyorum gözümü acıp kapatıyorum normal devam ediyorum yoluma.yada ıslak yol gördügümde yaptgm kaza aklıma geliyor.motorla kayıp düsüyorum motor ayagımın üzerine düsüyor acı cektigimi hissediyorum gene 2 saniyeligine afallıyorum gözümü kapatıp acıyorum normal devam ediyorum.bu sekilde düsünceler yiyip bitiriyor beni.Öncelerden virajlara motosikleti yatırarak girmek ve süratla dönmek beni mutlu ediyordu simdi hep ya kayarsam sürüklenirsem düsüncesi sarıyor motoru yatırmaya niyetlendigimde.Mecburen firene basıp 70 ile dönülebilinecek bir virajı 40 ile dönüyorum.zaten pek hızlı gitmeyi sevmiyorum 80 km hıza cıktıgım sayılıdır.normal sartlarda ağır ağır etrafı , insanları , hayatın akısını seyrede seyrede kullanıyorum motoru.Bilmiyorum neden sıkıntı yasıyorum motorda.Otomobilde kullanıyorum.Birkac kaza gecirdim motosikletle yaptıklarımdan kat kat fazla hasar aldm otomobille yaptıgım kazalarda.Ama araba kullanırken olmuyor öle seyler.Neden motosiklette oluyor anlamıyorum.

    Sizce ne yapsam bu düsünceleri aşabilirim ? Sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.2 tekerden vazgecemem o bir tutku benim icin ama bu sekilde ızdırap oluyor.bunu asmam lazım.Piskolojik tedavi almayı düsündüm.bir piskolokla konustum herseyi kafanda bitirmelisin vb. tavsiyelerde bulundu bana.Ben herseyi kafasına takan bir insan değilim herseyi unutuyorum yada unuttuğumu sanıyorum.Bir süre aklıma gelmiyor.Sonra internette veya tv de bir kaza haberi görüyorum aynı ızdıraplar gene baslıyor.

    Geçmiş olsun.. Bir müddet motorla arandaki gönül ilişkisine ara vermen

    belki faydalı olabilir..
    [B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]

  15. #15
    rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2010
    tesekkür ederim arkadaslar.bi süredir ara verdim kullanmıyorum motosikletimi.bugn nasipse cıkarıp işe gidicem.Dediginiz üzere vitesliye gecmeyi düsünüyorum.motosiklet apayrı bsy binmesem de olur diyemiyorum.İllaki binicem.

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Bence temel sorunun deneyim eksikliği
    Motosikleti güvenli sürüş üzerine yazılan tüm yazıları okumalı ve önerileri uygulamalısın
    Özellikle Donald Duck- Reşat ARBAŞ abinin yazdıklarını hatim edercesine oku.
    O yazılarda inanılmaz tecrübeler paylaşılmıştır
    Ne kadar güvenli sürersen motosiklet kullanmaktan o kadar zevk alırsın.
    Kazaların insanı frenlemesi doğaldır,frenlemiyorsa ciddi bir psikolojik rahatsızlığımızın varlığı söz konusudur
    4 tekerlek üzerinde 1,5 milyon km yi aştığım halde her gördüğüm kaza sonrasında hızım ortalamanın en az % 20 altına düşüyor."Hayattaki kötü durumlara şahit olmamız bize bak bunlar da var,ayağını denk al" işareti gibidir.

  17. #17
    y.infernal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2008
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    VW Polo
    Alıntı rapsy_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tesekkür ederim arkadaslar.bi süredir ara verdim kullanmıyorum motosikletimi.bugn nasipse cıkarıp işe gidicem.Dediginiz üzere vitesliye gecmeyi düsünüyorum.motosiklet apayrı bsy binmesem de olur diyemiyorum.İllaki binicem.
    Ölümler sadece motosiklet kazaları ile olmuyor, araba kazalarındaki ölüm daha yüksek. Birinde direksiyon kutusuna çarpıp ölüyorsun, diğerinde kayarak bir yere çarpıyorsun. Hangisi daha şiddetli sen tahmin et artık.

    Teneke kutunun içinde sıkışmak yerine yolda sürtünmek daha güzel


    Trafik kurallarına uyalım gerisi Allah'a kalmış.

  18. #18

    Üyelik
    17 Şubat 2007
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Ölümden korkan yaşamaktan da korkar.

    Ölüm riski var diye, motora binmeyip öleceğin günü beklemek mi? Yoksa ölmeden motora binebilmek için önlemler almak mı? Bence ikincisi.

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Temmuz 2010
    Şehir
    Karşıyaka..
    Motosikleti
    gt250RR Araba:Alfa Romeo 156 Luce Di Amalfi Grisi
    Ölüm hayatın bir parçası fakat erken yaşta ölmek kendini geçtin ya arkandakiler..?

  20. #20
    emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    binme kardeş motora sen .
    bu düşünceler boş .
    Burası türkiye .
    Öküzlerin maganadaların ülkesi .
    Bunları göze alıyorsan bineceksin yoksa hiç binme sat motorunu 4 tekerden şaşma.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)