Roland'ın entruman sesleri yamaha göre daha gerçekçi, ama bunun yanında yamahanın ritmleri çok iyi.
Bizler sadece marka model tavsiyesi yapabiliriz.Kendim yamaha kullanıcısıyım. kullandığım modeli alırken yapığım araştırma çerçevesinde , o an için A-1000 Tr modelinin bana en hitap eden model olduğuna kanaat getirip bu modeli almıştım.
İnsanların org veya başka müzik aleti alırken yapıkları en büyük hata bir başkasının beğenisi kazanan marka ve modeli gözü kapalı almak.Ancak kararınızı verirken orgun başına oturup , org ile konuşmak lazım.
Bu ne demek ? Dünyanın en iyi orgunu almak demek, en iyi org kullanıcısı olmak demek değildir.Orgun kendi hoparlöründe sizi tamin eden ses , tesisata takılıyken etmeyebilir.Her org markasının fonksiyon tuşları konumladırma mantığı farklıdır.kimi modellerde ( yamaha gibi ) exradan takılan chip ile fazladan enturman ve rim ile edilebilirken , kimi disketle ,kimi flashdisk veya harddiskle ileve edilebilir.
Ben sizin yerinizde olsam orgun başına oturur kullanmaya çalışırım.eğer gözünüz kesiyorsa , size ben bu orgu yer yutar arslanlar gibi çalarım dedirtecek bir marka ve modele denk gelirseniz.maddi olarakta sizi zorlamıyorsa ,sağı solu dinlemeyin alın.neticede bu orgu siz kullanacaksınız.
Alpay 95.İstanbulun nereside oturduğunuzu bilmiyorum.Beyoğlu tünel den karaky'e inen sokakta ve tünelden beyoğluna dönen caddede aslan handa , çok miktarda yeni veya 2. el satan dükkan bulabilirsiniz.internet üzerinden alacaksanız illaki bizzat görebileceğiniz olanı, deneyerek almaya gayret edin.