Org Çalanlar yardım.

arkadaşlar org çalmayı öğrenmek istiyorum.kendime 200 tl bütçe ayırdım ve casıo marka org lar buldum.casıo org iyi midir bir de org da render olmazsa bir sorun olur mu ?

200 liraya alacağınız org oyuncak gibi olur. Tuşe ufak olacağı gibi Casio da türk ve oryantal ritmler olmayacağı için kısa sürede sıkılacaksınız.

Türk müziği yapacağınızı varsayarak ve türk ritmleri ve sazları kullanabileceğiniz Yamaha a-300 ile başlamanızı tavsiye ederim.Bu markanın bu modeli ile alakalı araştırma yapmanız faydanıza olacaktır.standart halinde alıp sonradan özel bir chip takılarak exra ses ritm ve ensruman eklenebiliyor.Standar haline a-300 , chipli olanına a-300 TR deniliyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzikal-enstruman-tuslu-org-yamaha-a-300-tr-acill/detay

.

Render ın ne olduğunu anlayamadım.ne olduğunu açıklarmısınız ?? Picht bender mı ? ( koma ses çıkartabilmek için yukarı aşağı veya sola sağa oynalın joystick benzeri çubuk)

inanki ben organ çalanlara yardım diye inandım, öyle bir yazmışsınki veya benim algılayış şeklim bozuk :) ilk başta şaşırdım

evt deli çerkes picht bender.yanlışlıkla render yazmısım. bunun bir önemi var mıdır

bende seneye almayı düşünüyorum org dersi bildiğim tek şey orgun kaliteli olması gerçeği :D

Picht bender bence çokta gerekli değil.Kaldıki bir parçayı hakkıyla üsülüyle çalmanız yeterlidir.Zaten çalgıcıyla müzisyeni ayrıyan ince farkta buradan gelir.akordan haberi olmayan çalgıcı, çorba karıştırır gibi pich bender ile şarkıyı iyice rezil eder.Zaten koma farkını ,fark edebilecek kadar hassas kulak sahibi sayısı azdır.

Türk müziği ile uğraşacaksanız ve sadece kendinizi eğlendirmek için arıyorsanız A-300 TR iyidir.veya bira daha para biriktirip amatör-yarı profesyonel veya profesyonel olarak düğün dernekte çalıp ek gelir elde etmek istiyorsanız A-1000 TR almak. Hoş para problem değil ise benb bu yola baş koydum derseniz, alın bir tyros , 20 yıl başınız ağrımadan kullanın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende 20 yıllık Casio Mt 540 var yerli müziği ritmleri yok ve büyük eksiklik ama Casio kalitesi üst düzeydir,Made in Japan. Tuştakımı büyük olanını tercih etmelisin.

jr.

roland e 40 oriental var bende. gerçekten bu orgu alana kadar bu işten keyif alamamışım. oryantal ritmler olan bir orgla alaturka veya modern türk müzikleri çok daha keyifli oluyor.

bender olması tabi ki oryantal bir cihazda artı özellik.

eskiden roland ve korg'u tanırdık. ama artık yamaha ve casio da söz sahibi oldular. büyük tuşlu herhangi bir kaliteli org başlangıç için işinizi görür.

yamahaların sıfırları 450 civarında ama 2. el temiz almak daha mantıklı.

Ben de org calıyorum; bazı gecelerde ve düğünlerde calarım :)

Kendimi bildim bileli Roland kullandım.Sanki Türkiye için üretilmiş bir org olarak görüyorum Rolandı...

E-14TR ; E-40 ; E-70 ; Ve G-600 orglar gecti elimden su ana kadar...

Hatta org kullananlar diye bir baslığım da mevcut konu dısı bölümünde :)

Casio'nun modellerini kesinlikle beğenmiyorum. Fakat Yamahanın uygun modelleri olduğunu; yeni baslarken zorlanılmayacak org modelleri olduğunu biliyyorum ve sıfır fiyatları cok daha abartı değil..

Yalnız yine de ikinci el temiz ; yarı profesyonel Roland tavsiye ederim :) Fiyatları da 300 civarı zaten

Roland'ın entruman sesleri yamaha göre daha gerçekçi, ama bunun yanında yamahanın ritmleri çok iyi.

Bizler sadece marka model tavsiyesi yapabiliriz.Kendim yamaha kullanıcısıyım. kullandığım modeli alırken yapığım araştırma çerçevesinde , o an için A-1000 Tr modelinin bana en hitap eden model olduğuna kanaat getirip bu modeli almıştım.

İnsanların org veya başka müzik aleti alırken yapıkları en büyük hata bir başkasının beğenisi kazanan marka ve modeli gözü kapalı almak.Ancak kararınızı verirken orgun başına oturup , org ile konuşmak lazım.

Bu ne demek ? Dünyanın en iyi orgunu almak demek, en iyi org kullanıcısı olmak demek değildir.Orgun kendi hoparlöründe sizi tamin eden ses , tesisata takılıyken etmeyebilir.Her org markasının fonksiyon tuşları konumladırma mantığı farklıdır.kimi modellerde ( yamaha gibi ) exradan takılan chip ile fazladan enturman ve rim ile edilebilirken , kimi disketle ,kimi flashdisk veya harddiskle ileve edilebilir.

Ben sizin yerinizde olsam orgun başına oturur kullanmaya çalışırım.eğer gözünüz kesiyorsa , size ben bu orgu yer yutar arslanlar gibi çalarım dedirtecek bir marka ve modele denk gelirseniz.maddi olarakta sizi zorlamıyorsa ,sağı solu dinlemeyin alın.neticede bu orgu siz kullanacaksınız.

Alpay 95.İstanbulun nereside oturduğunuzu bilmiyorum.Beyoğlu tünel den karaky'e inen sokakta ve tünelden beyoğluna dönen caddede aslan handa , çok miktarda yeni veya 2. el satan dükkan bulabilirsiniz.internet üzerinden alacaksanız illaki bizzat görebileceğiniz olanı, deneyerek almaya gayret edin.

Son düzenleme:
şimdi de beni tuttu bu org sevdası roland lar çok pahalı yeni ler için gereksin ben de daha bilmiyorum başka forumlardan hangi org un dandik hangisinin babası olduğunu öğrenmeye başladım :) bir eğitim cd ve kitaba ihtiyacım var.........

ben en güzel yolunu söyliyim size...gidipte external ses kartı denilen,bilgisayarın dışında duran harici ses kartları vardır mikrofon ve enstrüman girişli...onlardan alıyorsunuz...iyi speakerlarınız varsa ki 2+1 tarz olanlar da gayet iş görür gidip orgdan çok daha cüzzi rakamlara midi klavye alıyorsunuz...daha sonra bilgisayara yükleyeceğiniz cubase ve yamalarıyla elinizin altında bütün enstrüman çeşitleri ayrıca albüm yapabileck bir ev stüdyonuz oluyor...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:01 ----------

Ayrıca bu programlarla kullanacağınız sesleri herhangi orgla karıştırmayın...Eğitimli olmayan bir kulak farkı gerçeğinden ayırt edemez...Hatta daha ileri gidip audio ses yükleyip gerçek seste kullanabilirsiniz...Tavsiye edeceğim marka m-audio ürünleri yeni başlayan için uygun olabilir...Sirkeci de bol bol bulunabilir...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Cubase'in fiyatini yazmayi unutmussun hocam.:)
Kaç tane org alir o alet.

Simdi benim de buna benzer bir sorunum var ama yazmaya useniyorum.
Isi bilen varsa, gerçekten yardimci olabilecekse yazayim.

Alet demisim program yerine duzeltirim.

Son düzenleme:
Cubase i ben yanlış hatırlamıyorsam 15-20 tl ye almıştım...2-3 sene önce...Güzide ülkem bu bakımdan cennet

Evt normal de sanırım 1500 dolar filan gibi bir rakamdır...Ama inanın eğer kullanmayı bilirseniz çok iyi albüm kalitesinde sonuçlar alabilirsiniz...Şu an kullandığım bilgisayada kayıtlarım yok ama kısa zamanda forumda paylaşırım...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yahu benim album yapmak gibi bir derdim yok.
Saz çaliyorum.
Arkaya akor ve zaman zaman sazla uyumlu enstrumanlari kullanmak istiyorum.
Yani bana bisey oner.
Akor yazayim.
Bazi enstrumanlarla saza eslik edebileyim.
Yani ben sazi çalarken o arkada çalsin.
Dugunlere falan gitmeyecegim.
Kendi zevkim için.
Kendi dugunume zor gittim zaten.:p

Valla benim önerim cubase.reason flnda var ancak ben kullanmadım.Ama inan ki bir kaç kayıt denemesinden sonra insan bayaa bir kaptırıyor kendini..Bir de dediğim gibi yamaları var.Onları temin edersen oldukça fazla Türk müziği enstrümanıda kullanabilirsin...Mesela ben şöyle bir yol izliyordum; (sen burada gitar yerine saz düşün)..Önce gitarla akor olarak genel bir çalıyordum..Sonra arkasına bas gitar ve davul ekliyordum..Sonra kullanacağım başka enstrüman varsa onları klavyeden ekliyordum...Mesela üflemeliler yaylılar...En son da solo gitar ve küçük lickler ekliyerek bir şeyler yapıyordum..Eğer biraz armoni bilginiz varsa tadından yenmez..İyi bir kulakta iş görür..Çok sesli hale getirince bambaşka bir boyuta gidiyor olay...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar