Nokia 6710 Navigatör

S.A.Saygıdeğer arkadaşlar.1,5-2 aydır 6710 navigatör serisine takıldım.Bir çok forum gezdim.Olumlu ve olumsuz görüşleri okudum ama beni tatmin etmedi.
Yürürken(Kır,yayla gezilerine bayılıyorum,izci liderliği de yapıyorum,biraz da av merakı var),mt ile gezerken ve aynı zamanda şehir içinde de kullanabileceğim bir navigasyon cihazı almak istiyorum.Cep telefonuna da ihtiyacım var.Ben iki işi de rahatça yapabileceğim bir cihaz almak istiyorum.
Aramızda bu cihazı kullananarkadaşlar varsa deneyimlerine,teknolojik bilgisi olan araştırmacı arkadaşların da yorumlarına ihtiyacım var.Bir kaç gün içinde bu cihazı almak istiyorum.Ama sizlerin de yorumlarınızı ve fikirlerini almadan değil.
Şimdiden teşekkür eder,kazasız belasız bol sürüşler temenni ederim.Saygılar.

Arkadaşlar,konu günceldir.Sanıyorum bu modeli kullanan ve bilgisi olan yok?
Selam ve saygı ile.

Ben de aynı amaçlar için 6710'u uzunca bir süre araştırmıştım. Niye gidip doğrudan navigasyon cihazı almadım bilmiyorum belki de birçok özelliği birarada istediğim içindi herhalde.
Neyse 6710'un fiyatı fazla gelince ben de n79 aldım. Dahili GPS n79'da da var, ancak Nokia oviMaps 3 aylık lisansli, 6710'da tam lisans var. Ancak ben n79'u aldıktan bir süre sonra eşime kampanyadan nokia5800 expressmusic aldık, n79 aldığıma pişman oldum.
Harita kullanırken dokunmatik ekran kullanmak çok avantajlı oluyor. Bu üç modelde de dahili GPS var, 5800 ve 6710'da tam lisans OviMaps var ve sadece 5800 dokunmatik ekran ve üçünden de ucuz. 6710'dan ziyade 5800'a da bakmanızı öneririm.
Nokia OviMaps hakkında da birkaç şey yazayım. Ben GoogleEarth(GE)'teki gibi haritalar daha doğrusu uydu görüntüleri göreceğimi zannediyordum. Türkiye'de heryer GE'te olduğu gibi çok ayrıntılı değil hatta GE'den de daha kötü görünüm var. Ancak büyükşehirler (ben istanbul ve ankarayı denedim oldukça ayrıntılı izmir ayrıntılı değil) ve bazı tatil yöreleri (ayvalık, efes vb) ayrıntılı olarak görülebiliyor. Diğer alanlar net değil ancak yine de dağda bayırda gezenler için çok da kötü değil.
Haritaları açtığınızda internete bağlanarak ilgilendiğiniz yerin uydu görüntülerine girerek telefonunuza yüklenmesini sağlayabiliyorsunuz. Daha sonra internete bağlı olmasanız bile telefonunuzda kayıtlı uydu görüntülerini kullanabiliyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar