3. Köprünün Adı Ne Olsun?

Kadir Topbaş köprünün adını halk belirlesin demiş. Hadi bakalım:)

SraD Köprüsü olsun,

deprem esnasında beledıye bınaları dahi yıkılabılıyorken,

bu devirde nasıl bir mimari ile yapıldığı veya yapılacağı mechul olduğundan,

Srad Köprüsü İyi Gibi Sanki...

boşver adını ne önemi var asıl rengi ne olsun :)
istanbul boğazına yakışan rengarenk bir köprü olsa ne güzel olur bence:p

1, köprü boğaziçi köprüsü
2. köprü fatih sultan mehmet köprüsü
3. köprü atatürk köprüsü olsun

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ilk ikisi çok tutunca demek uçuncuyu piyasaya surmeye karar verdiler.:p

Yapilabilecegine inanmadigim için adi "hayal" olsun.
Gerçi adi "rant" olsa duruma daha uygun ama bizim devlet ayrani yok içmeye tahterevanla gider miçmaya kafasinda oldugu için olacak tarafi yok gibi gorunuyor.

Ben projeyi gördüm.
Devlet o projeyi yap-islet-devret sistemi ile yaptirmayi hayal ediyor.
ama açacagi ihaleye girecek keriz bulabilir mi orasi meçhul.
Ya ihale sartnamesi peskes çekme usulu olacak, ya da oraya talip bulamayacaklar.
Ya da projede tadilat yapilacak.
Her üç durumda milletin paralarinin bos yere birilerinin cebine girmesi demek anlamina geliyor.
O projede 4-5 km boyunda bir tunel var ve o tuneli yapacak bir babayigit, yapsa da onu sigortalayacak bir salak sigorta sirketi varmidir bilmem.:)
Yap-islet-devret yontemiyle bir babayigit bu ihaleyi alsa bile o tunelin havalandirma masrafi, koprunun parasini fersah fersah geçer.
Tabi isleten muhtemelen iktidar yakini bir Turk olacagindan tasarruf! için havalandirmalari arasira kapatacaktir.
Bakalim kaç telefat verecegiz o tunellerde?

Ben isin rant kismina doga kismina girmeden bir gerçegin tespiti yapmak isterim.
Kopru projesi yakinda yapilacak bir baska koprunun habercisidir ancak.
Bogazin ustu kopru ile dolunca ne halt edecekler acaba?:)

Ben az once google da aratip istatistiklere baktim.
Son on yilda kopruden geçen araç sayisi bir hayli artmis.
Yani mevcut iki kopru geçen araç trafigini tasiyamaz hale gelmis.
Araç sayisi artmis dogru da, geçen insan sayisi artmis mi, orasi meçhul!!!

Isin dogrusu, Istanbul nufusu yuzde bes oraninda artmis ama araç nufusu yuzde onalti artmis.
Yani millet deli gibi 4 teker satin aliyor.
Bugunku trafik kesmekesinin asil sebebi bu.
Bunu çozmenin yolu yeni kopruler yapmak degildir.
FSM koprusu yapilali daha kaç yil oldu?
Demekki en geç 20 yil sonra bir 4. koprunun tartismalari baslayacak.
Bu kafayla bogazin ustunu kopruyle kapatiriz.:)

ps:Sayin basbakan "ben degistim" dediginde inanmamistim.
Kendisinden özür dilerim. Halbuki çok degismis. Az once internette arastirirken;
"3. köprü cinayettir"
seklinde 1995 yilinda verdigi bir demecini okudum.
Meger adam hakikaten degismis.
3. kopru cinayetse, bu cinayeti isleyene ne dendigi malumdur.
Kendine bu sifati yakistiranlara diyecek sey bulamiyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kadir Topbaş köprünün adını halk belirlesin demiş. Hadi bakalım:)

İyi de köprüyü Büyükşehir Belediyesi yapmıyor,Karayollarının sorumluluğunda
Kadir Topbaş'ın başka işi mi kalmamış?
Mesela gitsin Ayamama deresine çare bulsun.

Köprüyü bilmem de üzerinden geçtiği ormanların adı Rantiye olsun.Gecekondu inşaatları başlayınca yani..

3. köprünü olması trafiği çok büyük ölçüde rahatlatacaktır. Ama güzergahı o kadar kötü seçilmiş ki.. Zaten İstanbulda az olan ormanlık arazilerimizin ortasından geçiyor.. :farao::farao::farao::farao::farao:

urgan olsun ....
istanbulun gerdanına geçirilmiş ...

istanbulun insanca yaşamaktan çıkmış bir şehir olduğunu düşünen bir istanbullu olarak bu köprünün de kapak olacağı kanaatindeyim.

adam gibi toplu taşıma, yük taşıma alternatifleri ve çözümleri üretilmediği sürece 300 tane köprü olsa ne yazar. 100 lerce kmlik otoyol yaparken yanına bir tren rayı döşemekle memleket mi batacak ?

bunca senedir bu kadar kendi nevi şahsına münhasır çıkarları için memleketi olmadık dertlere gark eden siyasetçi adı verilen kımıl zararlıları çökertememiş bu memleketi iki parça demir ray mı çökertecek ?

MFM

3. köprünü olması trafiği çok büyük ölçüde rahatlatacaktır. Ama güzergahı o kadar kötü seçilmiş ki.. Zaten İstanbulda az olan ormanlık arazilerimizin ortasından geçiyor.. :farao::farao::farao::farao::farao:

o köprüyü karadeniz sahil yoluna bağlıycaklar dolayısıyla FSM deki bir çok otobüs kamyon vs o yola kayıcak genel olarak trafik akışınıda rahatlatıcak. yani güzergah kötü seçilmemiş bu şehir 10 yıldır 3. köprüye ihtiyaç duyuyo yapılsın yapılsın diyodu herkez şimdi yapalım diyolar onada muhalefet :queen: nediyim sonumuz hayır olsun

o köprüyü karadeniz sahil yoluna bağlıycaklar dolayısıyla FSM deki bir çok otobüs kamyon vs o yola kayıcak genel olarak trafik akışınıda rahatlatıcak. yani güzergah kötü seçilmemiş bu şehir 10 yıldır 3. köprüye ihtiyaç duyuyo yapılsın yapılsın diyodu herkez şimdi yapalım diyolar onada muhalefet :queen: nediyim sonumuz hayır olsun

Bu yorumunu okudum ya daha ne diyeyim.. :farao: Ormanlık alanlarımız gidiyor diyorum sen hemen muhalefet diyorsun. Ben de biliyorum İstanbul'a 3. köprü şart ama yeri sakat..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Nice ülkelere dostluk köprüsü kuran, 7 den 77 ye herkese kardeşliği aşılayan insanın ismi olsun....

Barış Manço....

MFM

Bu yorumunu okudum ya daha ne diyeyim.. :farao: Ormanlık alanlarımız gidiyor diyorum sen hemen muhalefet diyorsun. Ben de biliyorum İstanbul'a 3. köprü şart ama yeri sakat..

muhalefet lafım sana değildi :) ama şöyle diyim bende tabiki üzülüyorum o ormanlık alanların gitmesine fakat istanbulun büyümesine ve gelişmesine bakarsan o ormanlık alanların zaten gidiceğini anlarsın 3. köprüyü gidip boğaz köprüsüyle FSM köprüsü arasına yapmaları mantıksız olur 3. bi çevre yolu lazım trafiğin azalması için altarnatif yol lazım. gerçekçi olmak lazım o ormanların bir kızmı zaten zaman içinde gidicek malesef...

istanbula 3. köprü şart felan değil,
o ormanlık alanlar zaten gitmeyecek,
güzergahı iyi değil,

nakliyatınızı kamyon ve tır ordusu ile yaparsanız size 3 değil 30 köprü yetmez,
o ormanlık alanlar kamunun değil halkın ve bu dünyanın malıdır, kimse kendi ya da başkalarının çıkarları için bu ormanları yok edemez, ama çoktan kabullenmişsiniz bile,

o kadar asfalt yerine biraz demiryolu ya da deniz yolu desteklense ne bu köprülere ne de o ormanların yok edilmesine gerek olmaz. öyle helikopterle havadan bakmakla köprü yeri bulacak kadar parlak bir yöneticisi olan millete bir ağaç bile fazla.

bunun adı muhalefet değil yanlış yapılana yanlış krala da çıplak demektir. istanbul bu kadar insanı taşıyamıyor gelenleri hiç taşıyamayacak.

öyle helikopterle havadan bakmakla köprü yeri bulacak kadar parlak bir yöneticisi

hakkaten ve, kadir topbaşla tayyip erdoğan helikoptere binip yer bakmıştı dimi:)
mühendisler, şehir bölge planlamacılar yada bu işin uzmanları ne anlar. adamlar yukarıdan bakıp en doğru kararı veriyolar işte.
aaa pardon, halkın oyuyla seçilmişlerdi, istediklerini yaparlar tabi. özür dilerim.

(birde bu köprü yerini belirleme olayları küçükken oynadığımız mahalle maçlarını hatırlattı bana, takımın en büyüğü istediği yerde çalım atar, penaltı kullanır, pas verir ama karşı taraf penaltı kazandığı zamanda kaleye geçerdi. öyle bişey işte)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar