Bu yıl yapılacak Formula1 yarışı sonrası anlaşmasının yenilenmesi için masaya oturulacak İstanbul F1 Pistine bu yılın ilk önemli desteği Doğuş’tan geldi. Doğuş Otomotiv, tüm markaları için 68 günlük kiralama işlemine imza attı


Maliyeti 290 milyon doları bulan ve Türkiye açısından kârlı olup olmadığı tartışılan F1 pistine, otomotiv şirketlerinin ilgisi artıyor. Pistin yararının tartışıldığı ve bu yıl sözleşmesi yenilenecek Formula 1 anlaşmasının devamı için Doğuş Grubu, bu yıl büyük bir kiralama operasyonuna imza attı. Volkswagen Grubu’nun VW”den Audi’ye, Seat’tan Porsche, Lamborghini ve Bugatti’ye kadar tüm markalarını Türkiye’de temsil eden Doğuş Otomotiv, İstanbul’daki Formula 1 Pistini 68 günlüğüne kiraladı. Bu sürenin 18 gününü “exclusive” yani sadece çok özel katılımcılar için değerlendirmeyi planlayan Doğuş, günlük 28 bin euro liste fiyatına sahip kiralamayı 25-26 Mart tarihlerinde başlatıyor. Kalan 50 günlük kiralama süresi ise ayrı bir paket olarak alındı. Bu sürenin kira ücreti daha uygun fiyata sahip.

1000 ÖZEL MÜŞTERİ

Kiralama yapılan sürenin 40 günü VW marka araçlar için ayrıldı. Doğuş Otomotiv VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, bu süreyi Scriocco ve Golf R modellerini satın alan ve alacak yaklaşık bin özel müşterisine yönlendireceklerine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Nisan başında satışa çıkacak 255 beygir gücündeki Golf R modelimizle bugüne kadar 700 adet sattığımız Scirocco modelimizi satın alan müşterilerimiz, bu araçları normal trafikte deneme şansına sahip olamıyorlar. Onlar için araçlarının gerçek performansını görebilecekleri bir ortam yaratmak gerekiyordu. Biz de F1 pistini, bu yıl 40’ı VW modelleri için olmak üzere 68 güne çıkardık. Daha önce Scriocco almış müşterilerimizle sanal ortam üzerinden bağlantıdayız. Kısa süre içinde onlarla e-mali ile temasa geçerek, pist planımızı hazırlayacağız. Plan dahilinde ilgili müşterilerimizi F1 pistinde ağırlayacağız.”

SÜPER SPORLAR DA PİSTE ÇIKIYOR

Doğuş’un kiralama yaptığı 68 günü, grubun diğer markaları da kullanacak. Porsche, Lamborghini gibi spor otomobillerin yanı sıra Audi’nin R serisi üst sınıf spor modellerini alanlar için de F1 testini kullanım mümkün olacak. Süper spor modellerin yanı sıra Türkiye’de bir adet bulunan Bugatti ve bir elin parmaklarını geçmeyen alıcısı olan Bentley modelleri de hem sahipleri hem de potansiyel alıcılarıyla F1 pistinde buluşacak. Doğuş, henüz alıcısı çıkmasa da almak zorunda olduğu 1.5 milyon liralık Musanne’yi de F1 pistine çıkarmayı planlıyor.

AKSAM GAZETESİ
DEVAMI
http://www.aksam.com.tr/2010/03/15/haber/ekonomi/5745/290_milyon_$_lik_pistini_dogus_kurtaracak.html