Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sevgililer Günü için Hediye Önerileri.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Lamborghini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2008
    Şehir
    istanbul-Avcılar
    arkadaşlar sevgililer günü yaklaşıyor ve ne alacağıma karar vermiş değilim.
    fazlada bi bütçem yok yani öyle tek taş felan beni aşar şöyle 70-80 tl ye alınacak bi hediye tavsiyesi lazım.
    aslında aklımda zippo çakmak var ama onunda 2 çeşiti var kalın ve ince olanı. acaba bayana kalın zippolar gidermi. birde üzerine lazerle resim basanlar var.
    en alt resimdeki ince slim zippo.
    önerileri paylaşalım.







    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    resim basılanı çok tuttum..birde slim zippoya olursa şukela olur..dur bende araştırayım şunu

  3. #3

    Üyelik
    13 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul
    http://www.sahibinden.com/14_subat_s...XQQdisplayitem



    ürünün acıklamasını satıcı asagıdaki gibi yazmıs

    24 AYAR ALTIN FOLYO YAPRAKLARDAN İMAL EDİLMİŞTİR

    ÖZEL KUTUSUNDA

    SEVDİKLERİNİZE ÖLÜMSÜZ VE KALICI BİR HEDİYE

    KUTU RENGİ PEMBE İPEKLİ

    25 CM UZUNLUĞUNDA

    YAPRAKLARI VE GÜL TAMAMEN 24 AYAR ALTIN FOLYODUR (KAPLAMA DEĞİLDİR)

    VE SADECE SAP KISMI ALTIN KAPLAMADIR

    ÖZEL BİR KESİM TEKNİĞİ İLE HAZIRLANMIŞ BU MÜKEMMEL ÜRÜN SEVDİKLERİNİZİN ÖZEL GÜNLERİ İÇİN EŞSİZ BİR ÜRÜNDÜR.
    [COLOR="Red"][B]Başının değeri ne ise kaskının ki de odur.!![/B][/COLOR]

  4. #4

    Üyelik
    29 Ocak 2010
    Şehir
    Istanbul
    benim işime yaramıyo bari kardeşimze yarasın ;)
    3 alternatif verim.

    1- http://dukkanlar.gittigidiyor.com/IL...DUVAR_STICKER/ arkadaşımm bak mesela kalpli malpli bi sticker olabilir. uyandığında onu görmek isteyebilir ;)

    2- http://www.istiridyeincikolye.com/ ( fiyatlar bence tam sana göre )

    3-En kötü alternatif te http://www.bonnyfood.com/default.asp

  5. #5

    Üyelik
    13 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul
    http://urun.gittigidiyor.com/28cm-OS...75669#aciklama
    fotograftakinden cok daha güzel duruyor. gerci ben baska bir satıcıdan almıstım gitti gidiyorda o satıcıdan aldıgım güzeldi yılın en iyi annesi diye anneme almıstım
    [COLOR="Red"][B]Başının değeri ne ise kaskının ki de odur.!![/B][/COLOR]

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    27 Mart 2009
    Şehir
    Edremit / Balıkesir
    Motosikleti
    Ybr 250, işallah 2012'de Kawasaki Versys
    sevgilin sigara içiyorsa çakmak olabilir, benim manita sigara içiyor bende ondan alayım bari

  7. #7

    Üyelik
    01 Nisan 2007
    Şehir
    amerika
    Ben dertlendim şimdi.Bir cigara da ben yakayım.Zipposu olan bir verebilir mi? Arkadaşlar gerçekten üzüldüm yaa.Benim sevgilim hediye istemiyor.Sevgili olduğumuzu kimse bilmiyor.Ne biçim olay anlamadım zaten. . .

  8. #8
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    pffffff

    sevgililer günü nedir neden kutlanır ?

    Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gün. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.[1]

    Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

    Konu başlıkları
    1 Tarihçe
    1.1 Şubat ayı bereket festivalleri
    1.2 Valentine
    1.3 Orta Çağ
    2 Günümüzde Sevgililer Günü
    2.1 Sevgililer günü adetleri
    3 Dünyada sevgililer günü
    4 Kaynakça
    4.1 Dipnotlar

    Tarihçe
    Şubat ayı bereket festivalleri

    1712 yılına ait İsveç almanağında 14 Şubat Valentine olarak belirtilmişŞubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmıştı.

    Antik Roma'da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus'un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus'u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı.

    Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat'ta genç erkeklerin genç kızların isimleri yazlı kura çekerek bayram boyunca 'çift' olma alışkanlığı vardı. 469'da Papa bu gayri-Hıristiyan bayramını yasaklayarak sadece kura çekilişine izin verdi. Ancak artık kuralarda kızların değil azizlerin isimlerini yazlıydı.

    Valentine

    Sevgililer Günü kartı
    Sevgililer Günü kartı1908 tarihli Katolik Ansiklopedisi'ndeki eski şehitler listesinde, 14 Şubat gününe kayıtlı, inancı yüzünden öldürülmüş üç tane Aziz Valentine geçmektedir:

    Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı tarihi dökümanlarda hiç geçmemektedir ve kimi tarihçilere göre sadece bir efsanedir. Valentine'nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir.

    1969 yılında kilise takviminden Aziz Valentine gününü çıkarmıştır.

    Orta Çağ
    Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı ilk olarak 14. yüzyıla ait kaynaklarda görülmektedir. 1381 tarihli Parlement of Foules adlı kitaba göre, Fransa'da ve İngiltere'da 14 Şubat geleneksel olarak kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi. Günün bu özelliğinden dolayı sevgililer birbirlerine güzel sözler yazan notlar vermekteydi ve bu notlarda birbirlerine Valentine diye hitap etmekteydiler.

    Hristiyan olduğu için öldürülmüş din adamı Valentine ile romantik aşk arasındaki ilişkiyi anlatan efsanelerin 14. yüzyılda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu efsanelerde geçen başlıcaları şöyledir:

    Valentine, öldüreleceği günden bir gün önce gardiyanın kız kardeşine "Valentine'ninden" imzalı bir aşk notu vermişti.
    Romalı askerlerin evlenmesinin yasak olduğu dönemlerde; gizlice evlenmelerine yardım etmişti.
    Günümüzde Sevgililer Günü [değiştir]
    14 Şubat, 1800 yıllarda Amerika'lı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış, sevgililer günü tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir.

    Sevgililer günü adetleri

    Sevgililer Günü çikolataları
    Sevgililer Günü için kalp simgeleriyle süslenen bir ağaçSevgililer günündeki en yaygın uygulama eşe ya da sevgiliye verilen karttır. Bu kartlara sevgi mesajları, aşk şiirleri vs. yazılır.

    Özellikle batı medeniyetlerinde, sevgilisi olmayanlar hoşlandıkları kişilere kart gönderir. Alıcı kişi, içinde genellikle "Sevgilim olur musun?"[2] yazan bu imzasız kartın kimden geldiğini bulmaya çalışır.

    Sevgililer gününde hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verir. Bu hediyelerin başında çiçekler ve çikolata gelir.

    Sevgililer Gününü çiftler genellikle başbaşa geçirirler. Başbaşa gidilen romantik bir yemek, ya da evde hazırlanan romantik bir sofra en yaygın kutlamalardandır.

    Çiftler, Sevgililer Günü'nün gecesinin de özel olması için çaba gösterirler. Kimi çiftler, bu güne has, cinselliği ön plana çıkarıcı kıyafetler ve iç çamaşırları alırlar. En çok tercih edilen renk, tutkuyu sembolize eden kırmızıdır.

    Bunların yanısıra, Sevgililer Günü çok sayıda evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.

    Dünyada sevgililer günü
    Hristiyan kökenli bayramlardan biri olduğu için bir çok müslüman ülkesinde hoş karşılanmamaktadır. Suudi Arabistan'da resmi olarak da kutlama etkinlikleri ve İslami olmayan bu Hristiyan Bayramının kutlanmasında kullanılan ürünlerin satışı ülkede yasaklanmıştır.[kaynak belirtilmeli]

    Kaynakça: http://tr.wikipedia.org/wiki/Sevgililer_G%C3%BCn%C3%BC

    anlaşılacağı üzere sevgililer günü denilen gün asıl itibari ile dini bir inanıştır (bu inanışın Hristiyanlık içinde tezahür etmesi beni ilgilendirmez).

    Daha sonraları popüler kültürün tüketim araçlarından birisi haline gelmiştir. benim tek gördüğüm de budur. sadece tüketim yapılması için küresel anlamda altı doldurulmaya çalışılan sıradan bir gün.

    sevginin günü olmaz, bir insana olan sevginizi ona alacağınız bir hediye ile ifade edemezsiniz, bu sizin maddi gücünüzle doğru orantılı gereksiz bir gösteriş olacaktır. tabi günümüz dünyasında insanlara empoze edilmeye çalışılan "herşey maddi temel ile ölçülür" görüşünü kabul ediyorsanız sorun yok, gidin alabileceğiniz en pahalı hediyeyi alın ve sevgilinizin gözüne girin, peki gönlüne nasıl girmeyi bekliyorsunuz ?

    eğer bu yolu tercih etmiyorsanız beraber olduğunuz sevdiğiniz kişiye onu sevdiğinizi hissettirin. onu tanımaya çalışın, alakadar olun, onunla gülüni ağlarken güldürmeye çalışın, özel olduğunu hissettirin, davranışlarınızda asamimi olun, yalan söylemeyin, sevdiğinizi söylediğinizde sözcükler anlam ile buluşsun ve anlamını ihtiva etsin .....

    benim düşüncelerim bunlar, doğru olduklarını idda etmiyorum.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  9. #9
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    yine akıntıya karşı kürek çekiyorsun adam!
    fikirlerinle genelde çatır çutur tartışma arzusuna kapılıyorum.
    sevgililer günü bizi bozar ayrı konu.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  10. #10

    Üyelik
    13 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul
    tarihcesi beni alakadar etmez o an kutlamak isterim özel birgün olarak kutlarım.. dini inanışmış falan umrumda olmaz. Elhandülillah Müslümanım.. Ama sevgililer gününü kutlamak istiyorum diyede Hristiyan sayılmam. Belki ilk başlangıcı Hristiyanlara yönelik olmus olabilir ama daha sonradan tüm dünyaya mal olmus birgün. 23 Nisan'ı düsünelim tüm dünya kutluyor aman bu Atatürk'ün Türk'lerin günü demiyor kimse. Sevginin tabiki belirli birgünü olmaz insan hergün sever sevdigini ama birgünü özelletirmiş diye sevmiyor anlamınada gelmez. Anneler günüde olmasın Babalar günüde 23 Nisan da Yeniyıl da özel hiçbirgün olmasın o zaman. Alt tarafı senede birgün özel kutlanıyorsa sevgili günü bunu hemen dine ona buna dökmenin anlamı yok bence..

    artı sen kutlamazsın baskası kutlar sananee. milet safmı salakmı internet teknoloji cagında kendisi arastıramıyormu ne neymiş diye.google da yazar hersey cıkar. aynen senin yaptıgın kopyala yapıstır gibi. topiğin amacı sevgililer gününün gecmişi ney değil. öyle bir topic acılmıs olsa bunları yazarsın ama topiğin amacı nasıl bir hediye alırım. Eger sen kutlama taraftarı değilsen bırak kutlama kimseye birseyde alma. ama sevdigine süpris yapmak isteyenlerin önünede geçme. topiği amacından cıkartıp tartısma yaratmaksa amacın acık acık bunu belirt.
    [COLOR="Red"][B]Başının değeri ne ise kaskının ki de odur.!![/B][/COLOR]

  11. #11
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı JeopardY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tarihcesi beni alakadar etmez
    dini inanışmış falan umrumda olmaz.
    23 Nisan'ı düsünelim tüm dünya kutluyor
    milet safmı salakmı internet teknoloji cagında kendisi arastıramıyormu ne neymiş diye.google da yazar hersey cıkar.
    topiğin amacı sevgililer gününün gecmişi ney değil.
    sevdigine süpris yapmak isteyenlerin önünede geçme.
    aha akıntı "jeopardy'den inciler"
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  12. #12
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    tüketim çarklarının dönmesi için insanlara dikte edilmiştir ki "banane kardeşim ben alet olmaya devam ederim" denirse eğer, sözün bittiği yere gelinmiştir
    tercih hürriyetine saygılı olduğumuz gibi, forumlarda fikir beyanı insanlara engel teşkil etmemektedir

    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aha akıntı "jeopardy'den inciler"
    hediye mevzuu bir bayanla tartışılmaz bilader


  13. #13
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    bizdede kalp var biraderim, taş taşımıyoruz böğrümüzde

    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  14. #14
    n61l - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2008
    Şehir
    Fiyordlar
    Motosikleti
    jawa 638
    Bütün insanlar güzel süprizleri sever

    Hoşa giden bir hediye almak güzel bir süprizdir

    Şimdi kişi diyebilirki "ben sevgilime süpriz yapmak için böyle günlere ihtiyaç duymam, istediğim zaman kafama göre yaparım"

    Fakat bu da karşıdaki kişi de sürekli bir beklenti oluşturabilir,

    Çünkü hediye alınan gün herhangi bir gündür ve onlardan bolca vardır. Ve her hergangi bir gün hediye alınabilecek bir gündür.

    Almadınız mı da "acebe beni sevmiyo mu" sendromuna yol açabilir.

    Mevzu böyle sürece girdimi de bütçeyi kasacaktır.

    O denenle senede bir kere iyidir


    Öte yandan da bu itiraz edenler var ya hep sevgilisi olmayan kısgançlar yok efendim dinen caiz değilmiş yok efendim on dörtdüncü lui de "aslında sevgiler günü gereksizdir" demişmiş, fln filan... birraz tarafsız olalım beyler...

  15. #15
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    oooo! birilerinin yazası gelmiş yazmış
    yaza yaza esefle kınanacak şeyler yazmışsınız efendim.
    yok kısgançmışız yok hapçıymışız!
    hediyelik eşya tükkanı işlettiğinizi düşünüyorum!
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  16. #16
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı n61l adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öte yandan da bu itiraz edenler var ya hep sevgilisi olmayan kısgançlar yok efendim dinen caiz değilmiş yok efendim on dörtdüncü lui de "aslında sevgiler günü gereksizdir" demişmiş, fln filan... birraz tarafsız olalım beyler...
    hakkaten benim de sevgilim yok.
    sorsan, kuvvet ila muhtemeldir ki kuvvatmira biladerin de yoktur
    ama kalbimiz boş değil:


  17. #17
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hakkaten benim de sevgilim yok.
    sorsan, kuvvet ila muhtemeldir ki kuvvatmira biladerin de yoktur
    ama kalbimiz boş değil:

    seni bile biri sevecektir...


    lan Amerikan filmlerindeki gibi gece bir yemekte seni mirayla tanıştırdım ve beni kaynaşarak aldatmayamı başladınız...bulşittt...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  18. #18
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    seni bile biri sevecektir...
    ula ağzındaki diş kadar evlenme teklifi aldım tek dişi kalmış ayu

    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lan Amerikan filmlerindeki gibi gece bir yemekte seni mirayla tanıştırdım ve beni kaynaşarak aldatmayamı başladınız...bulşittt...
    birini siler seni yazarım ama sıkıştırınca başım ağrıyor demek yok

  19. #19
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    oy oy oy
    ne yaptınız siz yahu. altı üstü ansiklopedik bilgi ile kendi yorumumu verdim.
    ayrıca okurken algı seçici davranır.
    bunları yazmamın sebebi tartışma çıkarmak değil farklı bir bakış açısı sunmak.
    yazımın sonunda yazdığım şudur : "benim düşüncelerim bunlar, doğru olduklarını iddia etmiyorum."

    genelde pahalı hediye erkek tarafından geldiği için bayanların buna şiddetli itirazını anlayabilirim.

    @kuvvetmira akıntıya kürek çekmek olarak tanımlamıyorum, herkes aynı şeyleri düşünmeye başladığı zaman bir terslik var demektir.

    @n61l üstad eğer sevgiyi maddi temel ile ölçüyorsanız sorun var. din kısmına çok takılmayın, o kısmı nereden geldiğini ve bugün hangi amaca hizmet ettiğini anlatabilmek için buraya yapıştırdım. sevgili kısmına girmeyeyim. married with children diyeyim anlayın.

    @tiger senin masrafın çok üstad. sen bu konuda vicdani ret yolunu seç.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  20. #20

    Üyelik
    13 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aha akıntı "jeopardy'den inciler"
    akıntı derken

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:54 ----------

    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oy oy oy
    ne yaptınız siz yahu. altı üstü ansiklopedik bilgi ile kendi yorumumu verdim.
    ayrıca okurken algı seçici davranır.
    bunları yazmamın sebebi tartışma çıkarmak değil farklı bir bakış açısı sunmak.
    yazımın sonunda yazdığım şudur : "benim düşüncelerim bunlar, doğru olduklarını iddia etmiyorum." jg
    ügğğ7*

    genelde pahalı hediye erkek tarafından geldiği için bayanların buna şiddetli itirazını anlayabilirim.
    o an kimin bütcesi iyiyse pahalı hediye alır. itiraz bu yönde değldir. sevgilimin aldıgı bir parfüme karsılık bi tane iyi bir marka deri ayakkabı deri kemer birde son model laptop aldıgımı biliyorum geçmişimde. ama dönüpte bu parfümümü bana layık gördün demedim. o an durumunun kötü oldugunu biliyordum o parfümü bile almasına kızdım acıkcası. halini düzeltip ondan sonra bir süpriz yapardın dedim.

    ayrıca topiğin amacı arkadas hediye konusunda yardım istemiş o. dedigim gibi size sevgililer gününün gecmişini yazın dememiş. merak etse bakardı. hediye yardımı istemiş etmiceksen yorumda yazma. yada git baska baslık ac sevgililer gününün gecmişi die.
    [COLOR="Red"][B]Başının değeri ne ise kaskının ki de odur.!![/B][/COLOR]


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler