Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Çocuk tecavüzcülerine çok ağır cezalar geliyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    AK Parti'li kadın milletvekilleri Alev Dedegil ve Aşkın Asan, uzmanlarla birlikte, çocuklara yönelik cinsel suçlarla mücadele için eylem planı üzerinde çalışmaya devam ediyor .

    TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Dedegil, ''cinsel saldırı suçunu işleyen kişinin kimyasal kastrasyona tabi tutulması, mal varlığına el konulması, varsa diplomasının iptal edilmesi ve mağdurla aynı şehirde yaşamaması'' gibi önerilerde bulundu.

    Dedegil ile Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Aşkın Asan, çocuklara yönelik ''cinsel saldırı'' suçlarının cezalarının artırılması ve bu suçu işleyen kişilere birtakım yaptırımların uygulanması için üzerinde çalıştıkları ''Eylem Planı'' hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

    TCK'nın, ''Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar'' başlıklı 6. bölümünde yer alan 102. 103. 104. 105. maddelerde değişiklik yapmayı planladıklarını belirten Dedegil, çocuklara yönelik suçların soruşturma ve kovuşturma aşamasında sürekli sorunlar yaşandığını ifade etti.

    Dedegil, burada çok ciddi mağduriyetlerin ortaya çıktığını belirterek, ''Buna biz 'kurumsal istismar' diyoruz. Yani bireyin çocuğa istismarının üstüne, o travmayı aldıktan sonra bir de kurumsal istismar zinciri başlıyor. Çocuğun ifadesi defalarca alınıyor, faille aynı araçta getiriliyor ya da yüzleştiriliyor'' dedi.

    Dedegil, TCK'nın bu maddeleri üzerinde değişiklik yaparak, daha caydırıcı bir mevzuat ve kamu vicdanını daha rahatlatacak bir cezalandırma sistemini ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

    -''CEZALAR VE CEZA ÇEŞİDİ AZ''-

    Yaptıkları bu çalışmanın, ''eğitim, hukuk ve sağlık ayağı'' olduğunu dile getiren Dedegil, şöyle konuştu:

    ''Cezaların ve ceza çeşidinin az olduğunu düşünüyoruz. Bir insana böyle bir olayda hapis cezası veriliyor, ama o cezada az. Çocuğa cinsel istismar bir kaç kez ya da birden fazla kişi tarafından yapılmışsa, bunların ayrı değerlendirilmesini istedik. Burada ceza amaçlı değil, tedavi amaçlı düzenlemeler de yapılmasını istedik. Yani kişinin bu suçu ikinci kez işlemesi halinde, tedavi amaçlı olarak kimyasal kastrasyona (vücuda kimyasal madde enjekte edilerek, kişinin kendi başına cinsel ilişki başlatma imkanının ortadan kaldırılması) tabi tutulması gerekiyor. Hiperaktiflik ya da uyuşturucu bağımlılığının tedavisinde olduğu gibi...

    Bu suçu işleyen kişinin, mal varlığına el konulabilir, varsa diploması iptal edilebilir. Bu, bir rütbe sökümü gibi olmalı. Bunlar da bir cezadır. Çünkü suçu işleyen insan cezaevinde yatıyor, çıkıyor, sonra kaldığı yerden hayata devam ediyor. Ama saldırıya uğrayan taraftaki travma hayat boyu sürebiliyor.

    Cinsel saldırıyı yapana, saldırı yaptığı kişiyle aynı şehirde yaşama yasağı getirilebilir. Hiç kimse, kendisine ya da çocuğuna tecavüz eden birisiyle alışveriş merkezinde karşılaşmak istemez. O yüzden bu suçu işleyen, bunun sorumluluklarını taşımak zorundadır. Eğer bu cezalar, farkındalık kampanyasıyla iyi duyurulursa, çocuğa, kadına el sürmeye çalışanı caydırabilir.''

    ''Sanki Türkiye'de sistem, çocuk ya da kadın tecavüze uğrasın da ondan sonrasına bir bakarız şeklinde'' diyen Dedegil, amaçlarının kişinin, ''saldırıyı yapmamasını sağlamak'' olduğunu belirtti.

    -''(CİNSEL İSTİSMAR) KELİMESİ, OLAYIN VAHİMLİĞİNİ KARŞILAMIYOR''-

    Dedegil, TCK'nın 103. maddesinin başlığının, ''çocukların cinsel istismarı'' olmasını eleştirerek, ''Siz böyle bir suçta, bunun adına 'istismar' diyorsunuz. Neyin istismarı? İstismar kadar hafif bir kelime bunu tanımlayabilir mi? Cinsel istismar, yapılan fiilin vahim boyutunu anlatan bir kelime değil. Bu, cinsel saldırıdır, tecavüzdür, istismar değildir. Bu yüzden madde başlıklarında da değişiklik yapacağız'' diye konuştu.

    Çocuğa yönelik cinsel suçlarla mücadele konusunda dünyadan örnekler veren Dedegil, ''Avustralya'da, ihbar alınır alınmaz merkezden, içinde uzman ekibin bulunduğu bir helikopter hemen kalkarak olay yerine gidiyor ve hiç kimsenin dokunmasına izin vermeden üzerindeki kanıtlarla cinsel saldırıya maruz kalan çocuğu teslim alıyor'' dedi.

    Alev Dedegil, Türkiye'nin de bu aşamaya geleceğine inandığını belirterek, ''Bu konuda çok umutluyum'' ifadesini kullandı.

    Dedegil, bu çalışmalarının yasalaşması ve uygulamaya geçmesi halinde, bu suça meyilli bir çok kişinin kendisinin kimyasal kastrasyona tabi tutulmasını isteyeceğini söyledi.

    Alev Dedegil, yaklaşık 4 aydır sürdürdükleri bu eylem planını kanun teklifi olarak TBMM Başkanlığına sunacaklarını ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününden önce, 19 Kasımda kamuoyuna duyurmayı planladıklarını söyledi.

    -''ÖYKÜNÜN DEĞİL CEZANIN VURGULANMASI ÖNEMLİ''-

    AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan da konunun eğitim boyutu ile ilgili bilgiler verdi.

    Cinsel istismar suçu konusunda, çocuklara yönelik ciddi bir eğitim olmadığını belirten Asan, eğitim fakültesinden ilgili öğretim üyeleri ile görüşerek, çocukların algılama kapasitesine göre onlara bu eğitimin nasıl verilmesi gerektiğini araştırdıklarını söyledi.

    Aşkın Asan, ABD, Kanada ve İngiltere'de çocuklara, ana sınıfından başlayarak bu eğitimin verildiğini vurgulayarak, ''Çocuklara ilköğretimde 1. sınıfta vücudunun bölgeleri ve hangi bölgelere dokunulamayacağı; kötü dokunma, iyi dokunma, gizli dokunma konularında eğitim verilmesi gerekiyor. Onlara 'hayır' deme becerisinin de öğretilmesi gerekiyor. İlerleyen sınıflarda da 'cinsel istismarcılar ne gibi teknikler kullanırlar ve bunlarla nasıl başa çıkılabilir' gibi konular öğretilmeli'' diye konuştu.

    Çocukların yanı sıra öğretmen, polis, sağlık çalışanı, hakim ve savcıların da eğitilmesi gerektiğine işaret eden Asan, medyanın üzerine düşen sorumluluklara da değindi. Medyanın bu tür olaylarda bazen öyküye çok fazla vurgu yaptığını ifade eden Asan, ''Caydırıcı olacaksa ve halka bir mesaj vereceksek, öykünün değil cezanın vurgulanması çok çok önemli'' dedi.

    -ÇOCUK KORUMA MERKEZİ KURULACAK-

    Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Genel Sekreteri Figen Paslı da Eylem Planı çerçevesinde kurulması planlanan Çocuk Koruma Merkezi hakkında bilgi verdi.

    Çocuğun, cinsel suça maruz kaldıktan sonra ruhsal ve bedensel tedavisinin yapılacağı süreçteki işlemleri takip edecek ve çocuğu geçici olarak koruma altına alacak bir merkez kurulacağını belirten Paslı, suça maruz kalan çocukların ifadelerinin önce karakolda, sonra hastanede, daha sonra da mahkemede alındığını ve bunun da çocukların örselenmesine neden olduğunu bildirdi. Paslı, bunun önlenmesi için çocuğun ifadesinin, sosyal hizmet uzmanının, çocuk polisinin ve diğer görevlilerin bulunduğu bu merkezde, tek bir kez sesli-görüntülü olarak kayıt altına alınacağını ve bundan sonra da o kaydın esas alınacağını bildirdi.

    AK Parti'li iki kadın milletvekilinin yürüttüğü bu eylem planı çalışmalarına; Ankara, Gazi, Bilgi ve Hacettepe üniversiteleri, Ankara, Batman ve Diyarbakır baroları, Ankara Kadın Girişimcileri Derneği, Uçan Süpürge, Türkiye Gençlik Federasyonu, Uluslararası Çocuk Merkezi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfının da aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütleri katılıyor ya da destek veriyor.


    (AA) 06/09/2009


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    25 Ocak 2009
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    BuKart
    hadım edin kökten çözüm
    [B]DERDİM KADAR OLSA KUVVETİM BENİMLE BAŞ EDEMEZDİ KASVETİM.EL YUMRUĞUNU YEMEYEN YUMRUĞUNU BALYOZ SANAR ARLANMAZ...
    [/B]

  3. #3

    Üyelik
    06 Temmuz 2009
    Şehir
    *AdAnA*
    bence direk idam edin gitsin..

  4. #4
    ugur volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2009
    Şehir
    İSTANBUL/FATİH
    Motosikleti
    600+150=750 CBF
    Bana görede öle serefsizleri halka teslim ediceksinn,halk onun cezasını kendi eliyle verecek.

  5. #5
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı motoking16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hadım edin kökten çözüm
    kimyasal kastrasyon zaten o anlama geliyor.

    Biyolojik kastrasyon gibi olmasa da kesin çozum demek mumkun.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  6. #6
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    çözüm değil
    böyle bir pisliği yapan, yetisi elinden alındığında farklı pisliğe yönelir.
    çözüm idam.

  7. #7
    Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ocak 2009
    hazırlayın ip leri hemen asalım...
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

  8. #8
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Eyvah şeriat geliyor, bunlar hep şeriatın hazırlıkları. Sonrada hırsızın elini keser bunlar, alkolüde yasaklarlar. Zaten sigarayıda bunun için yasakladırlar, yol yapıyorlar.

    ¿zınısım adnıkraf nininori
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  9. #9
    Doru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2009
    Şehir
    Ankara
    Konuya enterasan bir yaklaşım
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvah şeriat geliyor, bunlar hep şeriatın hazırlıkları. Sonrada hırsızın elini keser bunlar, alkolüde yasaklarlar. Zaten sigarayıda bunun için yasakladırlar, yol yapıyorlar.

    ¿zınısım adnıkraf nininori


    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:45 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:43 PM ----------

    Alıntı ugur volkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana görede öle serefsizleri halka teslim ediceksinn,halk onun cezasını kendi eliyle verecek.
    Aynen katılıyorum.
    Atın yiğidine doru , adamın yiğidine deli derler.

  10. #10
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvah şeriat geliyor, bunlar hep şeriatın hazırlıkları. Sonrada hırsızın elini keser bunlar, alkolüde yasaklarlar. Zaten sigarayıda bunun için yasakladırlar, yol yapıyorlar.

    ¿zınısım adnıkraf nininori
    Hirsizin elini kesecekler tamam da,
    tecavuzcunun neresini kesecekler?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  11. #11
    alper_satriani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2007
    Şehir
    Heaven
    Motosikleti
    Nokia 6300 Gri
    recm cezası versinler diycem , o sadece kadınlara veriliyor coq
    BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA

  12. #12

    Üyelik
    25 Ocak 2009
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    BuKart
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kimyasal kastrasyon zaten o anlama geliyor.

    Biyolojik kastrasyon gibi olmasa da kesin çozum demek mumkun.
    hocam ben direk kesin demiştim ama o da olabilir
    [B]DERDİM KADAR OLSA KUVVETİM BENİMLE BAŞ EDEMEZDİ KASVETİM.EL YUMRUĞUNU YEMEYEN YUMRUĞUNU BALYOZ SANAR ARLANMAZ...
    [/B]

  13. #13
    tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2007
    Şehir
    Adapazar
    Motosikleti
    LX 150
    Önce eğitim sistemini düzene sokabilirsek bu tür sorunlar ortadan kalkar..Tabi istisnalar olabilir..
    ..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..

    Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

  14. #14

    Üyelik
    13 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul
    En ağır cezayı versen yetmez onlara
    [COLOR="Red"][B]Başının değeri ne ise kaskının ki de odur.!![/B][/COLOR]

  15. #15
    canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2008
    Şehir
    -AVCILAR-
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    AK Parti'li kadın milletvekilleri Alev Dedegil ve Aşkın Asan, uzmanlarla birlikte, çocuklara yönelik cinsel suçlarla mücadele için eylem planı üzerinde çalışmaya devam ediyor .

    TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Dedegil, ''cinsel saldırı suçunu işleyen kişinin kimyasal kastrasyona tabi tutulması, mal varlığına el konulması, varsa diplomasının iptal edilmesi ve mağdurla aynı şehirde yaşamaması'' gibi önerilerde bulundu.

    Dedegil ile Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Aşkın Asan, çocuklara yönelik ''cinsel saldırı'' suçlarının cezalarının artırılması ve bu suçu işleyen kişilere birtakım yaptırımların uygulanması için üzerinde çalıştıkları ''Eylem Planı'' hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

    TCK'nın, ''Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar'' başlıklı 6. bölümünde yer alan 102. 103. 104. 105. maddelerde değişiklik yapmayı planladıklarını belirten Dedegil, çocuklara yönelik suçların soruşturma ve kovuşturma aşamasında sürekli sorunlar yaşandığını ifade etti.

    Dedegil, burada çok ciddi mağduriyetlerin ortaya çıktığını belirterek, ''Buna biz 'kurumsal istismar' diyoruz. Yani bireyin çocuğa istismarının üstüne, o travmayı aldıktan sonra bir de kurumsal istismar zinciri başlıyor. Çocuğun ifadesi defalarca alınıyor, faille aynı araçta getiriliyor ya da yüzleştiriliyor'' dedi.

    Dedegil, TCK'nın bu maddeleri üzerinde değişiklik yaparak, daha caydırıcı bir mevzuat ve kamu vicdanını daha rahatlatacak bir cezalandırma sistemini ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

    -''CEZALAR VE CEZA ÇEŞİDİ AZ''-

    Yaptıkları bu çalışmanın, ''eğitim, hukuk ve sağlık ayağı'' olduğunu dile getiren Dedegil, şöyle konuştu:

    ''Cezaların ve ceza çeşidinin az olduğunu düşünüyoruz. Bir insana böyle bir olayda hapis cezası veriliyor, ama o cezada az. Çocuğa cinsel istismar bir kaç kez ya da birden fazla kişi tarafından yapılmışsa, bunların ayrı değerlendirilmesini istedik. Burada ceza amaçlı değil, tedavi amaçlı düzenlemeler de yapılmasını istedik. Yani kişinin bu suçu ikinci kez işlemesi halinde, tedavi amaçlı olarak kimyasal kastrasyona (vücuda kimyasal madde enjekte edilerek, kişinin kendi başına cinsel ilişki başlatma imkanının ortadan kaldırılması) tabi tutulması gerekiyor. Hiperaktiflik ya da uyuşturucu bağımlılığının tedavisinde olduğu gibi...

    Bu suçu işleyen kişinin, mal varlığına el konulabilir, varsa diploması iptal edilebilir. Bu, bir rütbe sökümü gibi olmalı. Bunlar da bir cezadır. Çünkü suçu işleyen insan cezaevinde yatıyor, çıkıyor, sonra kaldığı yerden hayata devam ediyor. Ama saldırıya uğrayan taraftaki travma hayat boyu sürebiliyor.

    Cinsel saldırıyı yapana, saldırı yaptığı kişiyle aynı şehirde yaşama yasağı getirilebilir. Hiç kimse, kendisine ya da çocuğuna tecavüz eden birisiyle alışveriş merkezinde karşılaşmak istemez. O yüzden bu suçu işleyen, bunun sorumluluklarını taşımak zorundadır. Eğer bu cezalar, farkındalık kampanyasıyla iyi duyurulursa, çocuğa, kadına el sürmeye çalışanı caydırabilir.''

    ''Sanki Türkiye'de sistem, çocuk ya da kadın tecavüze uğrasın da ondan sonrasına bir bakarız şeklinde'' diyen Dedegil, amaçlarının kişinin, ''saldırıyı yapmamasını sağlamak'' olduğunu belirtti.

    -''(CİNSEL İSTİSMAR) KELİMESİ, OLAYIN VAHİMLİĞİNİ KARŞILAMIYOR''-

    Dedegil, TCK'nın 103. maddesinin başlığının, ''çocukların cinsel istismarı'' olmasını eleştirerek, ''Siz böyle bir suçta, bunun adına 'istismar' diyorsunuz. Neyin istismarı? İstismar kadar hafif bir kelime bunu tanımlayabilir mi? Cinsel istismar, yapılan fiilin vahim boyutunu anlatan bir kelime değil. Bu, cinsel saldırıdır, tecavüzdür, istismar değildir. Bu yüzden madde başlıklarında da değişiklik yapacağız'' diye konuştu.

    Çocuğa yönelik cinsel suçlarla mücadele konusunda dünyadan örnekler veren Dedegil, ''Avustralya'da, ihbar alınır alınmaz merkezden, içinde uzman ekibin bulunduğu bir helikopter hemen kalkarak olay yerine gidiyor ve hiç kimsenin dokunmasına izin vermeden üzerindeki kanıtlarla cinsel saldırıya maruz kalan çocuğu teslim alıyor'' dedi.

    Alev Dedegil, Türkiye'nin de bu aşamaya geleceğine inandığını belirterek, ''Bu konuda çok umutluyum'' ifadesini kullandı.

    Dedegil, bu çalışmalarının yasalaşması ve uygulamaya geçmesi halinde, bu suça meyilli bir çok kişinin kendisinin kimyasal kastrasyona tabi tutulmasını isteyeceğini söyledi.

    Alev Dedegil, yaklaşık 4 aydır sürdürdükleri bu eylem planını kanun teklifi olarak TBMM Başkanlığına sunacaklarını ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününden önce, 19 Kasımda kamuoyuna duyurmayı planladıklarını söyledi.

    -''ÖYKÜNÜN DEĞİL CEZANIN VURGULANMASI ÖNEMLİ''-

    AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan da konunun eğitim boyutu ile ilgili bilgiler verdi.

    Cinsel istismar suçu konusunda, çocuklara yönelik ciddi bir eğitim olmadığını belirten Asan, eğitim fakültesinden ilgili öğretim üyeleri ile görüşerek, çocukların algılama kapasitesine göre onlara bu eğitimin nasıl verilmesi gerektiğini araştırdıklarını söyledi.

    Aşkın Asan, ABD, Kanada ve İngiltere'de çocuklara, ana sınıfından başlayarak bu eğitimin verildiğini vurgulayarak, ''Çocuklara ilköğretimde 1. sınıfta vücudunun bölgeleri ve hangi bölgelere dokunulamayacağı; kötü dokunma, iyi dokunma, gizli dokunma konularında eğitim verilmesi gerekiyor. Onlara 'hayır' deme becerisinin de öğretilmesi gerekiyor. İlerleyen sınıflarda da 'cinsel istismarcılar ne gibi teknikler kullanırlar ve bunlarla nasıl başa çıkılabilir' gibi konular öğretilmeli'' diye konuştu.

    Çocukların yanı sıra öğretmen, polis, sağlık çalışanı, hakim ve savcıların da eğitilmesi gerektiğine işaret eden Asan, medyanın üzerine düşen sorumluluklara da değindi. Medyanın bu tür olaylarda bazen öyküye çok fazla vurgu yaptığını ifade eden Asan, ''Caydırıcı olacaksa ve halka bir mesaj vereceksek, öykünün değil cezanın vurgulanması çok çok önemli'' dedi.

    -ÇOCUK KORUMA MERKEZİ KURULACAK-

    Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Genel Sekreteri Figen Paslı da Eylem Planı çerçevesinde kurulması planlanan Çocuk Koruma Merkezi hakkında bilgi verdi.

    Çocuğun, cinsel suça maruz kaldıktan sonra ruhsal ve bedensel tedavisinin yapılacağı süreçteki işlemleri takip edecek ve çocuğu geçici olarak koruma altına alacak bir merkez kurulacağını belirten Paslı, suça maruz kalan çocukların ifadelerinin önce karakolda, sonra hastanede, daha sonra da mahkemede alındığını ve bunun da çocukların örselenmesine neden olduğunu bildirdi. Paslı, bunun önlenmesi için çocuğun ifadesinin, sosyal hizmet uzmanının, çocuk polisinin ve diğer görevlilerin bulunduğu bu merkezde, tek bir kez sesli-görüntülü olarak kayıt altına alınacağını ve bundan sonra da o kaydın esas alınacağını bildirdi.

    AK Parti'li iki kadın milletvekilinin yürüttüğü bu eylem planı çalışmalarına; Ankara, Gazi, Bilgi ve Hacettepe üniversiteleri, Ankara, Batman ve Diyarbakır baroları, Ankara Kadın Girişimcileri Derneği, Uçan Süpürge, Türkiye Gençlik Federasyonu, Uluslararası Çocuk Merkezi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfının da aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütleri katılıyor ya da destek veriyor.


    (AA) 06/09/2009
    geçnile kalındı kısas a kısas anasını s.atayım
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

  16. #16
    OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Şubat 2008
    Şehir
    3. gün fatih 5 gün dolapdere
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    Alıntı JeopardY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En ağır cezayı versen yetmez onlara
    karışma bırak versinler
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

  17. #17

    Üyelik
    13 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karışma bırak versinler
    ceza vermek yerine halkın eline verseler ya benim elime verseler neler yapacagımı cok iyi biliyorum ben
    [COLOR="Red"][B]Başının değeri ne ise kaskının ki de odur.!![/B][/COLOR]

  18. #18
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    40 katır mı 40 zencimi diye sorsunlar..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler