Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İş Yeteneğe mi İsteğe göre mi seçilmeli?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    patatessogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Bazılarının bir konuya yeteneği yoktur fakat o mesleği çok istediğinden dolayı seçer bazılarıysa yetenekli olduğu alanı seçer zevk almasa da.Sizce hangisi mesleğinde daha başarılı olur isteği çok olan mı yoksa yeteneği çok olan mı?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Tabii ki yeteneği olan alanda daha başarılı olur insan. İstemekle olmaz...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  3. #3
    poseidon_20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2005
    Şehir
    denizli
    Motosikleti
    mondial mt 125
    Başarılı olmak için yeteneği doğrultusunda meslek seçerse daha iyi ama sevdiği işi yapıp başarılı olan yokmu? VAAAAAAARRRR ÖRNEK1.1 PASCAL NOUMA adamın yeteneği show ama futbolculuk yapıyo
    0 rh(+) Rüzgarın hissetmek ve iki teker üzerinde olmak kadar keyifli ne var şu hayatta

  4. #4
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    en büyük iş büyüklere düşüyor bu konuda. daha küçükken yetenekli olduğunuz işlere yönlendirilirseniz o işleri seversiniz de. ama bence sevmek daha önemli. iki neden var. birincisi severseniz işinize daha çok asılırsınız, zevk alırsınız. sevmezseniz yeteneğiniz olsa bile o iş sizi sıkar ve verimli çalışamazsınız. ikinci olarak, diyelim ki o kadar yeteneklisiniz ki hiç çaba sarfetmeden bile o işte çok başarılı oluyorsunuz. ama mutlu değilsiniz. değer mi sizce?

  5. #5

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    %50 - %50

    Yarı yarıya düşünmek lazım.
    Kendimize güvenebiliriz ama bedenimiz izin verir mi?

    Ben cambazlık yapmak istiyorum , bütün kabiliyetim var ama vücudum yeterli değilse..
    Ya da bir cambazda olan bütün vücut kabiliyeti var.Ama bende cesaret yoksa...

  6. #6
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    %60-%40 olsun. ben de formula 1 pilotu olmak istiyorum ama ne eğitim var, ne yetenek (gerçi test etme imkanım olmadı ama ). sonuçta insan yapabileceği işler içinden hangisini seviyorsa onu yapmalı.

  7. #7

    Üyelik
    04 Ekim 2005
    istemek ve yetenek: bu ikisi birbirine rakip degil birbirini destekleyen seyler bence. genel olarak yetenegimiz olan alanlara yonelmeye egilimimiz vardir, bu alanlarda calistikca yetenegimizin de yardimiyla basarili olur ve severiz... (ulkemizde boyle olabiliyor mu??? yorumsuz)

    Watercolours “test etme imkanim olmadi” derken guzel bir noktaya deginmis. Istedigimiz ama dogru yastan baslayarak ve yeterli miktarda egitimini almadigimiz bir seye yetenegimiz olup olmadigini aslinda bilemeyiz.
    one life. live it.

  8. #8
    kizilderili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mondial 125mt
    günümüzde artık malesef meslekler sizi seçiyor nereyi kazanırsanız veya nerede tanıdığınız varsa o işi yapmak zorundasınız.

  9. #9
    marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    Ankara-Mamak
    Motosikleti
    Mondial MCT 250
    Yetenek ve yaptıgın işi sevmek doğru orantılıdır.Çünkü insan uzun vadede yapabildigi işten zevk alır.Watercolours arkadaş sen formula 1 pilotu olmak istiyorsun ama yetenek ve yeterli egitimin olmadıgı için bu işten kısa sürede sıkılırsın.Tabi Türkiyede iş yaşamı insana sevdigi işi yapmasına müsait bir altyapısı yok malesef oayrı.

  10. #10
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    türkiye şartlarının soruyla alakası yok. zira türkiye şartlarına bakarsak herkes toplum ne isterse onu yapıyor. a işini sevseniz o işte ne var, herkes yapar diyor, sen şöyle fiyakalı b işini yap diyor. yok böyle birşey arkadaşlar. hangi iş sizi mutlu ediyorsa onu yapmak lazım. marangozlar var, mühendisten daha çok para alıyor. niye? adam işine bayılıyor, zevkle ve kaliteli yapıyor. beğeniliyor. mühendis var, mesleğini sevmiyor, kamuya girip saat 9-akşam 5 oturup evine gidiyor. torpili varsa yükseliyor. yapabileceğimiz işler içinden neyi seviyorsak onu seçmeliyiz. tiyatro oyunculuğu en çok karşı çıkılan mesleklerden biri mesela, ama kolay kolay kimse vazgeçmiyor. kime sorsanız -çalıştığı ortamdan falan tonla şikayetleri vardır ama- yaptıkları işten mutlular.

  11. #11
    HULK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2005
    Şehir
    Antalya - Konyaaltı
    Motosikleti
    Tiger 250 Kanuni
    Arkadaşlar iş para kazanmak ve hayatını sürdürmek içindir. Eğer zevk alıyorsan bir problem var demektir. Motora binmek, dalmak, gezmek vs. vs. hobidir. Para kazanacağın noktalarda bunlar hobilikten çıkar. Yetenek eğitimle kazanılır ve iş hayatınızda başarı getirir. Ben 1983 yılında Basın Yayın'ı bitirdiğimde ilk gazete işimde mal gibi baktım ortama... Eğitim sistemi ve iş ortamı çok farklıydı. Ama kısa sürede kendimi geliştirip çok iyi yerlere geldim, şimdi de emekli oldum. Artık asla aynı işi yapmam, hatta çalışmam bile... Yetenekli olmak kendi iç huzurunu besleyen bir erdemdir. İlla o konuda bir iş yapman gerekmez. Motorla kuryecilik yaparsın yine para kazanırsın. Ama bunun için yetenekli olmak gerekmez. Kaç tane arkadaş var aranızda; çalıştıkları işyerlerinde çok yetenekli insanlar bulunduğuna inanan. Sizlere "Çalışmamanın Keyfi" isimli kitabı okumanızı öneririm.

    TÜRK; ÖĞÜN, ÇALIŞ, GÜVEN...
    Ara sıra da tatil yap! (bu da benden...)
    Hayat hoştur, gerisi boştur
    Al motorunu her yerde koştur

  12. #12
    patatessogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Beyler çok saolun aklımda yeni ampuller yaktınız bunu dikkate alacağım


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler