Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Forumlardan Kopuş

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Merhabalar

    Lise öğrencisiyken girmeye başlamıştım otomobil forumlarına.(2002 sonrası)

    Normal hayatta kendimce birşeyler biliyordum.Çocukluktan gelen bir araba merakı olduğu için sağda solda duyduğumuz şeyler hemen zihnimizde yer ederdi. Otomobil forumlarına girdiğimde gördüm sanal alemde onlarca bilginin olduğunu. Umman gibi gelmişti o kadar çok şeyin bir arada olması.

    Yeni şeyler görmek, bilgili insanların rütbe,mevki farketmeksizin size yardımcı olması,neyi nerede bulacağınızı söylemesi, birilerinin selamı ile biryerlere gitmeniz ve işinizin kolayca halledilmesi vb. şeyler hoş şeylerdi. Şimdiler nerede o ciddi,yardım sever insanların bulunduğu ciddi forumlar? (sözüm meclisten dışarı)




    Tabi zamanla bulunduğunuz yerlerde arkadaşlıklar da ediniyordunuz. (Ama gerçek ama sahte!)

    Hakeza burada da öyle. Hala birilerine yardımcı olma çabasında olan arkadaşlar var sağolsunlar. Ama sayılarında muhakkak bir azalma var. Bir kısmı öyle zannediyorum ki foruma gözatmaktan başka birşey yapmaya üşeniyor ve birşeyler paylaşma çabasının değer görmeyeceğini düşünüyor.

    Anladığım odur ki artık forumlarda emeğin,bilginin değer görmediğidir. Tırı vırı işler için,kendi işini halletmek için birçok elemanın değerli yerlere girip seviyeyi düşürdüğüdür.

    Girdiğim o kadar otomobil forumundan bana kalan elde sıfırdır.

    Çok samimi dostluklar edindiğimi,edineceğimi sandığım zamanlar hakkaten beyhudeymiş.

    Buradalarda başlayıp gerçek hayatta gerçek dostluklar edinmedikten sonra gayrısı boştur vesselam.


    Bunu neden diyorum?;

    Dost bildiğim, uğurlarında epey yol katedip buluşmalarına katıldığım,hakkaten saygı gösterdiğim,birileri için sanayide parça aradığım,oraya buraya parça vb. şey sorduğum,yeri geldiğinde kendimden birşeyler kattığım,uğruna benzin tükettiğim bazı insaların hepsinin tırı vırı adamlar olduğunu görmemdir canımı sıkan. Demek ki birkaç ay bir foruma girmeyince -yönetici olan- biri bile unutuluyormuş ve habersizce yöneticilikten alınabiliyormuş, şifresi değiştirilebiliyormuş. İnsanların kuyusu arkasından kolayca kazılabiliyormuş!



    Yolda bir motorcu arkadaş ile konuşmak(motoru ne olursa olsun herkes birbiri ile yakın),hasihal etmek, ona yardımcı olmak, girdiğim otomobil forumlarındaki bir sürü -afedersiniz- dangalak adama yardımcı olmaktan,onlarla samimi olmaktan daha değerli. (herkes arasında değil ama motosiklete binenler arasında farklı bir anlaşma var nedense)

    Forumlardan tiksindiğim için(sözüm meclisten dışarı) bir bakıma seviniyorum. Heba ettiğim zamanlar için ise üzülüyorum.


    Bunu neden paylaştım bilmiyorum. Canım sıkıldı bir nebze. Belki rahatlayacağımı düşündüm.



    Sağlıcakla kalın.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2007
    Şehir
    Adapazar
    Motosikleti
    LX 150
    Zamanla herşey tecrübe ediliyor,boşver sıkma canını...
    ..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..

    Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

  3. #3
    aparat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2008
    Şehir
    ist/ümraniye
    Motosikleti
    honda cbf 150
    hak vermemek mümkün degil yazdıklarına malesef gerçekler hani derlerya her yola cıkışın bir tecrübe diye bu tecrübe ediniliyo sanırım.
    birazda boşverci olmak gerekiyo boş verecen neticede senin çabalamların farkedilmiyo yada kıymet bilinmiyorsa sen değil başkaları düşünsün yaptıkları vefasızlıgın sonucunu inan kaybeden onlar olacaktır...
    herşey gönlünce olsun......
    ...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
    Drift Religion

  4. #4
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    kızdırmış seni bikaç tosbaa, takma kafana içerikte, yazı dilinde güzel hemşehrim. ankarada "bahara selam" gibi bi etkinlik war kafamızda, senide aramızda görmek isteriz
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  5. #5
    TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    asm kardeşim canın sıkılmış belli bazen benimde öyle oluyor.
    Hatta hatırlarsan ilk zamanlar benim sıkıntılı olduğum bir dönemde Allah razı olsun senden bir mesajınla beni kendime getirmiştin.
    Yaşın benden çok çok küçük ama anladığım kadarıyla belirli bir olgunluğa erişmişsin. Bu çok güzel bir durum bence.
    Bende şuradaki ortamdan bile çok etkileniyorum. Sevinçliysem huzurluysam ev hayatına hareketlerim olumlu yansıyor. Ama kızgınsam canım birşeylere sıkılıyorsa evde terör estiriyorum çocuklar kaçacak delik arıyor.
    İyisimi mümkün olduğunca kafaya takmamak gönlü hoş tutmak yoksa asabiyet insanın ömrünü azaltır bitirir.

  6. #6
    Murat2100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2008
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    HONDA 600 RR
    abi çok güzel konuşmussun cok dogru sözlere deyinmişsin Toraman Abimizi Bir dönem rahatlatmışsında gel gör bu kardeşinde aşk derdine düştü :( bizide 1 kaç kelimenle rahatlatsan
    Seni Sevdimde Ne Oldu Efes Ve Turkcell Zengin Oldu

  7. #7
    TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Birde canım sıkıldığı zaman eğer havada müsaitse atlıyorum scooterime çıkıyorum gezmeye.
    Öyle moral buluyorum gittiğim yerler hep temiz havalı bol manzaralı yerler olduğu için ilaç gibi geliyor.
    Tabii senin anlatmaya çalıştıkların çok farklı ama kafan dağılsın diye yardımcı olmaya çalışıyorum.

  8. #8

    Üyelik
    02 Haziran 2008
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    2011CBR125R almalı :)
    hocam bende konuşup senin canını sıkmıyayım en iyisi kafaya takmamak "hayat bir oyun ve oyun içinde her zaman oyunbozanlar vardır" iyi geceler
    [B]Düş peşindeysen, [U]DÜŞ PEŞİME[/U][/B] :bounce:

  9. #9

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Araba forumu da mı varmış ya bir de ona bulamaşmayayım motorsiklet yetti canıma,Kuvvetmira tosbalara taş atma, ben tospa(Vw 1303) terbiyecisiyim ayıp oluyo ama

  10. #10
    Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Dünya
    Genel anlamda bakıldığında forumların amacı bilgi ,belge, tecrübe ,birazda görsel medya ( resim , video ) paylaşımı olmalıdır.

    Ancak hiçbirimizin tecrübesi , eğitimi , beklentileri , olaylara bakış açısı , aynı olaya yorum yapma biçimi aynı değil. dolayısıyla , bir başkasının yaptığı açıklama veya yorum bir başkası tarafından yanlış anlaşılmaya gayet müsait .

    hepimiz trafikte arabalar tarafından taciz edilmekte fikir birliği yaparken ne yazık kı race kullananlarla cruiser kullanıcıları kendi aralardında uzlaşamayıp ,plastikçi , tenekeci gibi birbirlerine sataşmalar yapmakta.yapılan bir modifiyeyi veya yorumu birisi beğenirken , diğeri yerden yere vurmaktadır.bence bu gayet normaldir. ve soğukkanlı karşılamak gerekmektedir.

    Neticede şahışlar takma isimlerle ve yazılarıyla tanınıyor. bizler bir şahsı göremden yazılarında o şahış hakkında bir fikir edinmeye çalışıyoruz. eğer tecrübesinden emin isek o şahıs ne yazarsa yazsın doğru olduğunu varsayıyoruz.bence yapılan hata bu. Sanal bir ortamda , sanal bir kişi reel ortamda beklinildiği gibi çıkmıyor. yazarken ince eleyip sık dokuyan , çok düzgün ve doğruyu yazan, gerçek hayatta ( hele hele buluşulan ortamda alkol kullanıyorsa ) zırvalayabiliyor. dolayısıyla bu tip sanal oratmlarda insanlarla yakınlaşmak yerine , toplantılara katılıp o insanları bizzat görmek lazım.

    Şöyle bir teorim var. mesela Kenan sofuoğlu kendi ismiyle bu foruma üye olsa,ne türlü fikir belirtirse belirtsin. kimse itiraz edebilir mi ? kimse sofuoğluna sen kimsin ? bu işi bilmiyorsun diyebilir mi ? .ancak gerçekte kim olduğu bilinmese ,bir nick name kullanıp aynı fikri noktası virgülüne dokunmadan aynen belirtse tam tersini düşünenler.adamı iki dakikada parçalarlar.yani bizzat görmek , tanımaktan kastım aşağı yukarı böyle bir durum..

    Forumlarda görebildiğim yapılan en büyük yanlış şudur arkadaşlar. üye sayısı fazlalaştıkça forumları kontrol etmek zorlaştığı için bir takım kişilere yetki verirken, bilgisine , tecrübesine veya forumun ana konusu olan olaylara ne kadar hakim olduğuna bakılmaksızın sadece attığı mesaj sayısına bakılıp verilmesi.

    forumumuzdan örnek vereyim , ona similey buna hoş gelin ,ve geyik dolu binlerce mesajı olan birisini düşünelim.bu forumun amacı motorsiklet kültürünü paylaşabilmek.arada geyik olmazmı ? elbette olur.ancak sırf binlerce mesajı var diye , motorsiklet ruhunun ne olduğunu bile bilmeyen birisi yetkiyi aldığı an. o kişi kendi görüşüne göre yanlış olan yazıları silmeye , başlıkları kilitlemeye başlar.beğenmediği veya geçmişte atıştığı kişileri kendince haklı sebepler göstererek banlamaya başlar.dolayısıyla yetkiyi vereceğiniz kişi çok önemli. çünkü forumların üye kaybetmelerinin sepeplerinden bence en başlıcası da bu. ( forumumuzda böyle oluyor demiyorum , yanlış anlaşılmasın )

    Bence sadece forum ortamlarına yazdıkları yazılardan dolayı , bizzat tanımdığınız kişiler için çokta özeverili davranmamak lazım.çünkü gerçeklerle yüzleşmek hakikaten çok moral bozucu oluyor.

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    31 Mart 2007
    Şehir
    İstanbul - Fındıkzade
    Motosikleti
    Leike gitti kaldık kawaya
    Netteki çoğu forumda gelişme şöyledir.
    Forum açılır.
    Gelişir
    Zirvesini yaşar
    kalite bitince çöker.
    fikirleri uyuşmayan forum halkı toparlanıp yeni forum açar ve aynı süreç tekrar başlar.

    Tabi unutmamak gereken önemli bir konu var her zaman herkesi mutlu edemezsiniz.

  12. #12
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı tasarslan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zamanla herşey tecrübe ediliyor,boşver sıkma canını...

    Alıntı aparat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hak vermemek mümkün degil yazdıklarına malesef gerçekler hani derlerya her yola cıkışın bir tecrübe diye bu tecrübe ediniliyo sanırım.
    birazda boşverci olmak gerekiyo boş verecen neticede senin çabalamların farkedilmiyo yada kıymet bilinmiyorsa sen değil başkaları düşünsün yaptıkları vefasızlıgın sonucunu inan kaybeden onlar olacaktır...
    herşey gönlünce olsun......
    Tecrübe yenilen kazıkların toplamıdır diye bir söz var ya. Keşke kazık yemeden tecrübe etsek herşeyi. Bu da tecrübeli kişilerle oturup kalkmak ile oluyor tabi.

    Ufak meselelerde can sıkıp,büyüp şeyleri görmezden gelebilme huyuma kızıyorum bazen.



    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kızdırmış seni bikaç tosbaa, takma kafana içerikte, yazı dilinde güzel hemşehrim. ankarada "bahara selam" gibi bi etkinlik war kafamızda, senide aramızda görmek isteriz
    O kadar çok şeye kızıyoruz ki birşeye kızarken başka birşeyin sinir birikimimi ona aksediyor diye düşünüyorum. (yanlış yaptığımı düşünerek)

    Nasip olursa toplantıya da katılırız inş. hocam.



    Alıntı TORAMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    asm kardeşim canın sıkılmış belli bazen benimde öyle oluyor.
    Hatta hatırlarsan ilk zamanlar benim sıkıntılı olduğum bir dönemde Allah razı olsun senden bir mesajınla beni kendime getirmiştin.
    Yaşın benden çok çok küçük ama anladığım kadarıyla belirli bir olgunluğa erişmişsin. Bu çok güzel bir durum bence.
    Bende şuradaki ortamdan bile çok etkileniyorum. Sevinçliysem huzurluysam ev hayatına hareketlerim olumlu yansıyor. Ama kızgınsam canım birşeylere sıkılıyorsa evde terör estiriyorum çocuklar kaçacak delik arıyor.
    İyisimi mümkün olduğunca kafaya takmamak gönlü hoş tutmak yoksa asabiyet insanın ömrünü azaltır bitirir.
    Belki biraz da mevsimsel can sıkıntısı. Ama bu zamanda öyle şeyler arka arkaya geldi ki can sıkmamakta hakkaten zor.

    Allah'tan 3-5 derdimizi dökeceğimiz ve bu dertlerimize bön bön bakmayan dostlarımız var da içe atmıyoruz herşeyi.

    Mümkün olduğunca insan sinirli olmamalı ruh,beden sağlığı açısından ama deli gönül sinirleniyor ona buna.

    Alıntı Murat2100 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi çok güzel konuşmussun cok dogru sözlere deyinmişsin Toraman Abimizi Bir dönem rahatlatmışsında gel gör bu kardeşinde aşk derdine düştü :( bizide 1 kaç kelimenle rahatlatsan
    O derdi önceleri yaşayıp ,şimdilerde takayı kızağa alıp, serin sularda takayı denize sürmeyi düşünen biri olarak şimdilik birşey diyemeyeceğim.


    Alıntı TORAMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birde canım sıkıldığı zaman eğer havada müsaitse atlıyorum scooterime çıkıyorum gezmeye.
    Öyle moral buluyorum gittiğim yerler hep temiz havalı bol manzaralı yerler olduğu için ilaç gibi geliyor.
    Tabii senin anlatmaya çalıştıkların çok farklı ama kafan dağılsın diye yardımcı olmaya çalışıyorum.
    Gezilerini görüyoruz abi.

    Hava iyi olduğu zaman "iyi ki motor var" dediğim anlar oluyor.

    Bende kaçarım sağa sola bu gibi durumlarda.

    Alıntı ercaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam bende konuşup senin canını sıkmıyayım en iyisi kafaya takmamak "hayat bir oyun ve oyun içinde her zaman oyunbozanlar vardır" iyi geceler
    Katılmamak elde mi?

    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araba forumu da mı varmış ya bir de ona bulamaşmayayım motorsiklet yetti canıma,Kuvvetmira tosbalara taş atma, ben tospa(Vw 1303) terbiyecisiyim ayıp oluyo ama
    He he

    Alıntı Deli Çerkes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genel anlamda bakıldığında forumların amacı bilgi ,belge, tecrübe ,birazda görsel medya ( resim , video ) paylaşımı olmalıdır.

    Ancak hiçbirimizin tecrübesi , eğitimi , beklentileri , olaylara bakış açısı , aynı olaya yorum yapma biçimi aynı değil. dolayısıyla , bir başkasının yaptığı açıklama veya yorum bir başkası tarafından yanlış anlaşılmaya gayet müsait .

    hepimiz trafikte arabalar tarafından taciz edilmekte fikir birliği yaparken ne yazık kı race kullananlarla cruiser kullanıcıları kendi aralardında uzlaşamayıp ,plastikçi , tenekeci gibi birbirlerine sataşmalar yapmakta.yapılan bir modifiyeyi veya yorumu birisi beğenirken , diğeri yerden yere vurmaktadır.bence bu gayet normaldir. ve soğukkanlı karşılamak gerekmektedir.

    Neticede şahışlar takma isimlerle ve yazılarıyla tanınıyor. bizler bir şahsı göremden yazılarında o şahış hakkında bir fikir edinmeye çalışıyoruz. eğer tecrübesinden emin isek o şahıs ne yazarsa yazsın doğru olduğunu varsayıyoruz.bence yapılan hata bu. Sanal bir ortamda , sanal bir kişi reel ortamda beklinildiği gibi çıkmıyor. yazarken ince eleyip sık dokuyan , çok düzgün ve doğruyu yazan, gerçek hayatta ( hele hele buluşulan ortamda alkol kullanıyorsa ) zırvalayabiliyor. dolayısıyla bu tip sanal oratmlarda insanlarla yakınlaşmak yerine , toplantılara katılıp o insanları bizzat görmek lazım.

    Şöyle bir teorim var. mesela Kenan sofuoğlu kendi ismiyle bu foruma üye olsa,ne türlü fikir belirtirse belirtsin. kimse itiraz edebilir mi ? kimse sofuoğluna sen kimsin ? bu işi bilmiyorsun diyebilir mi ? .ancak gerçekte kim olduğu bilinmese ,bir nick name kullanıp aynı fikri noktası virgülüne dokunmadan aynen belirtse tam tersini düşünenler.adamı iki dakikada parçalarlar.yani bizzat görmek , tanımaktan kastım aşağı yukarı böyle bir durum..

    Forumlarda görebildiğim yapılan en büyük yanlış şudur arkadaşlar. üye sayısı fazlalaştıkça forumları kontrol etmek zorlaştığı için bir takım kişilere yetki verirken, bilgisine , tecrübesine veya forumun ana konusu olan olaylara ne kadar hakim olduğuna bakılmaksızın sadece attığı mesaj sayısına bakılıp verilmesi.

    forumumuzdan örnek vereyim , ona similey buna hoş gelin ,ve geyik dolu binlerce mesajı olan birisini düşünelim.bu forumun amacı motorsiklet kültürünü paylaşabilmek.arada geyik olmazmı ? elbette olur.ancak sırf binlerce mesajı var diye , motorsiklet ruhunun ne olduğunu bile bilmeyen birisi yetkiyi aldığı an. o kişi kendi görüşüne göre yanlış olan yazıları silmeye , başlıkları kilitlemeye başlar.beğenmediği veya geçmişte atıştığı kişileri kendince haklı sebepler göstererek banlamaya başlar.dolayısıyla yetkiyi vereceğiniz kişi çok önemli. çünkü forumların üye kaybetmelerinin sepeplerinden bence en başlıcası da bu. ( forumumuzda böyle oluyor demiyorum , yanlış anlaşılmasın )

    Bence sadece forum ortamlarına yazdıkları yazılardan dolayı , bizzat tanımdığınız kişiler için çokta özeverili davranmamak lazım.çünkü gerçeklerle yüzleşmek hakikaten çok moral bozucu oluyor.
    Eline sağlık hocam.

    Ben sadece forum ortamından tanıyıpta kazık yediklerimden, beni tanımayanlardan rahatsız değilim de tanışıp,görüştüğümüz ve belli bir kanaate vardığımız adamlardan kazık yemek insanın hakkaten zoruna gidiyor.

    Birisine değerinden fazla değer vermemek lazım demek ki.

    Alıntı erdemd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Netteki çoğu forumda gelişme şöyledir.
    Forum açılır.
    Gelişir
    Zirvesini yaşar
    kalite bitince çöker.
    fikirleri uyuşmayan forum halkı toparlanıp yeni forum açar ve aynı süreç tekrar başlar.

    Tabi unutmamak gereken önemli bir konu var her zaman herkesi mutlu edemezsiniz.
    Girdiğim çoğu forumda bu süreçler aynen gelişti.

    Bunun sebepleri de belli üyelerin zırvalaması, foruma siyaset bulaştırması,ona buna sataşması ve belli yöneticilerin bunlara ses çıkarmaması.

    Bazen de oluyor ki paylaşımcı bir üyeyi -gıcık kaptığı için- forumdan soğutan, kendisine hakaret ettirip de forumdan uzaklaştırmaya mecbur kılan yöneticiler oluyor. Meseleye uzaktan baktığında oysaki bu üye haklı.

    Neyse, forum ortamı insanların birbirini görmediği bir ortam olduğu için yanlış anlaşılmalara müsait bir ortam.

    Ben bunu zamanla anlayan biriyim. (gerçekte tanıdığım adamlardan ummadığımız hareketler görmek insanı üzüyor)




    Size bir anımı anlatayım (Deli Çerkez hocamın mesajında geçen bir meseleye binaen)


    Bundan 3 yıl önce idi. Girdiğim bir otomobil forumda bir elemana arabamdan çıkardığım bir aksesuar satmıştım. (şimdinin parası ile 150-200 liralık birşey)

    Bu elemanla malı satmadan önce epey muhabbet kurmuştuk. Msn'de konuşuyorduk. Arkadaş gibi olmuştuk.

    Bu tavırları ile güvenimi kazanmıştı.

    Ben de para meselesini sorun etmeden malı göndermiştim.

    Malı gönderdikten sonra aradan 1 hafta geçti,2 hafta geçti ses seda yok.

    Her akşam msn'e giren adam toz oldu ortalıktan.

    Dedim bunu cepten bir arayayım. Önce mesaj çektim telefonuna. Bana parayı en kısa sürede göndereceğini,bir aksaklık olduğunu söyledi.

    Bu görüşmeden sonra aradan 2 hafta daha geçmişti. Kendisini aramaya karar verdim.

    Ne kadar ısrarla aradıysam telefonunu açmadı. Daha sonraları telefonunu kapattı. Hiç ulaşamadım kendisine.

    Parayı almayı bir yana bırakıp, bu çocukla konuşup ağzıma geleni söyleyecektim.

    Aklıma çok daha fena şeyler gelmişti biraz da toyluğun verdiği delilik ile. Forum forum dolaşıp,mesajları didik didik ediyordum bu çocuğu bulup, o forumda rezil etmek için. Bulamadım tabi kendisini.

    Neyse, aradan 4-5 ay geçti ve çocuğa bir türlü ulaşamadım. Muhtemelen 2 numarası vardı ve diğer numarasını kullanıyordu.

    Ben ara ara bu çocuğun telefonunu arıyordum. 4-5 aylık süre zarfından sonra bir ara telefonunu açık yakaladım. Tabi açmadı telefonu.

    Kendisine aynen şöyle bir mesaj attım : " Para mesele değil fakat sen o malların yanına kar kalacağını mı sanıyorsun? Bu senden bir türlü çıkar; ama kaza yaparsın ,ama arabanın başına birşey gelir vs"

    "Parayı yollayacağım bir ara" gibisinden kısa bir cevap verdi. (telefon edince açmıyor tabi)


    Uzatmayayım, ben aktif olduğum bir forumda bunu dile getirdim. Simaen tandığım ve durumu epey iyi olmasına rağmen mütevazi bir arkadaş bana özel mesaj ile ulaştı. "Kardeş,dediğin arabayı ben biliyorum,çocuğa ben ulaşırım ve paranı alırım" dedi

    Ben de dedim ki "Hocam parayı alırsan orada bir fakir fukaraya ver,o paranın bu saatten sonra hayrı olmaz" . Orası sana kalmış() dedi.


    Neyse, bu arkadaş bu parayı,çocuktan aldı bir türlü.

    Sonra öğrendim ,(ki onu da 4 sene sonra öğreniyorum) benim parayı tahsil eden arkadaş 4 büyük futbol takımının birinde yıllarca top koşturan, alt yapıdan o takıma giren ve hala o takımda aktif olarak futbolculuk yapan birisi

    Kendisine birkaç hafta önce ulaştım. Yıllarca bir forumda bulunup da tabiri caizse karda yürüyüp izini neden belli etmediğini sordum ve bana yaptığı iyiliği unutmadığımı söyledim.

    Allah yolunu açık etsin, hakkaten mütevazi bir arkadaş. "Sonuçta hepimizi insanız" gibi bir cevap verdi.


    İnsanların -manevi- değeri bindiği araba,motosiklet,sahip olduğu ev,mal,mülk ile orantılı olmadığını bilmek lazım vesselam.

    Mevlâna demiş ya:

    "Ne insanlar gördüm üstünde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok."
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

  13. #13

    Üyelik
    10 Nisan 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    bazan her sitede olduğu gibi buralarda da olabilir,canını sıkma moralinide bozma neye ihtiyacın olursa elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce yardımcı oluruz,herkesde olmaya çalışacaktır,unutma ki iki teker dostluğu çoook farklıdır,her zaman heryerde bulamazsın kal sağlıcakla

  14. #14
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı Endurocu01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bazan her sitede olduğu gibi buralarda da olabilir,canını sıkma moralinide bozma neye ihtiyacın olursa elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce yardımcı oluruz,herkesde olmaya çalışacaktır,unutma ki iki teker dostluğu çoook farklıdır,her zaman heryerde bulamazsın kal sağlıcakla
    Teşekkürler. Sağolun,vârolun.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

  15. #15
    TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    asm kardeşim bende forumdan kopmak üzereyim. Nasıl değerlendirirsen değerlendir bir konu açtığın zaman en yakın gördüğün insanlardan mesaj gelmiyorsa umursanmıyorsan bir eksiklik bir yanlışlık var demektir. Diyorsunki "abi gezilerini takip ediyorum".İyi güzelde bakıyorum hiç bir gezi yazımda bir tane mesajın yok asm. Belki bakmışsındır ama ben nereden bileyim bana göre bunun kanıtı ancak mesajdır. Burada herkes kendi aleminde ben bana yakınlık ilgi gösteren insanı takip ederim aynı şekilde ondan da beklerim. Ve bu sitede öyle arkadaşlar az da olsa var. Ayrıca burada sinirlendiğim olaylar birde şunlar; motosikletinin özelliğini anlatırken abartan hiç olmayacak şekilde yanlış bilgiler veren(özellikle hız ve benzin harcamasında)misafir üyeleride bu şekilde yanıltan birde motosiklet kıyaslamaları yaptırıp insanları bilgi vermek için uğraştırırken bir anda hiç alakası olmayan bir motosikleti alıp insanları kandırmak. Ya da senin kullandığın modeli sorup alacakmış gibi yaparken gidip başka modellerle ilgilenmek. Kısacası asm bugün benimde biraz moralim bozulmuş durumda ve gerekirse pasif üye moduna geçebilirim yani hiç bir şeye karışmadan katkıda bulunmadan sadece seyirci haline gelebilirim.

  16. #16

    Üyelik
    01 Şubat 2009
    Şehir
    üçgün ora dörtgün bura
    Motosikleti
    Touring
    slm lar herkeze...sıkma bence canını.kardeş sana bişi anlatacam,bende motosiklet sevdası lise yıllarında başladı.anlayacağın tamirci,kulüp gezginleri,motor kullana çevremdeki insanlar v.b. gibi bi ton insanla muhattap oldum .banada cins cins bakan mı dersin salak salak sorular soran mı dersin...söz gelimi takma kafaya bunalr bir süreçtir.bu yolda kimin ne olduğunu anlıosun.AZ OLSUN ÖZ OLSUN...saygılar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler