Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

SSANGYONG Actyon Sports hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Merhaba arkadaşlar,

    Kızlarımız ailemize dahil olup kişi sayımız artmış olduğundan Peugeot 207 boyut olarak yetmemeye başladı ve bir süredir daha geniş ve rahat bir araç alıp almama konusunda düşüncelerim oluştu. Gerçi şu anki kriz ortamında bu tür bir hareket ne kadar doğru olur bilmiyorum ama en azından ilgilendiğim araç konusunda çok sıkı bir araştırmaya giriştim. Özellikle bu araca sahip olup bir süredir kullananların yorumları çok önemli.

    İlgilendiğim araç Kore malı olan Ssangyong Actyon Sports modeli. Bu araç ticari amaçla üretilmiş olup aslında hiçbir ticari araçta olmayan özelliklerle donatılmış bir araç. Aynı segmentteki diğer araçlar güvenlik testlerinden 2,5 puan almışken, bu araç ön darbeden 4 yan darbeden 5 puan almış bir araç. Aracı uzun süredir internetten inceledikten sonra geçen haftasonu bir bayiye gidip aracı çok detaylı bir şekilde inceleme ve sürüş testi yapma fırsatım oldu. Aracın fiyatı özelliklerine göre inanılmaz derecede ucuz. Benim ilgilendiğim modelin özellikleri kısaca : Mercedes 2.0 turbo dizel motor (141 hp, 310 Nm tork), 4x2, 6 ileri triptonic otomatik vites, ABS, ön-arka disc fren, elektronik otomatik klima, ön-arka otomatik camlar, CD-DVD-MP3 player/radyo, immobilizer, v.s.. Hiçbir ticari araçta bulunmayan hem sürücü hem de yolcu kısmında çift hava yastığı var. Yine aynı şekilde genelde ticari araçlarda aks bulunur, bunda normal otomobillerdeki gibi süspansiyon mevcut. Araç yerden oldukça yüksek ve görüş alanı çok geniş. 16 inç 225 genişlik ebadında lastikler var. Aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz yaklaşık 4000 TL değerindeki hardtop parçayı da hediye olarak veriyorlar. Bu özellikteki aracın fiyatı 38000 TL, düz vites olan modeli 34000 TL civarında.

    Açıkçası aracı gidip görmeden kafamda çok farklı beklentiler vardı. Özellikle de bu fiyattaki bir aracın iç donanımının ne kadar kaliteli olabileceği konusunda. Aracı incelemeye gittiğimde ilk yaptığım şey kapılarını açıp kapatmaktı. Kapanma esnasında çıkan ses çok şey anlatır. Gerçekten çok şaşırdım, tok ve kaliteyi gösteren bir ses çıktı. 2 saat kadar aracı inceledim. Ön kaputu açtıklarında bir kez daha şaşırdım, gerçekten inanılmaz güzel bir motora sahip. Aracı yaklaşık 4-5 km kadar kullandım. Direksiyonun rahatlığı, gaza bastığınızdaki tepkisi oldukça etkileyici. İrice bir araç olmasına rağmen kullanımı oldukça rahat. Süspansiyonun ve iri lastiklerin çukura girdiğinizde avantajını hemen farkediyorsunuz. Kısacası bu araç benden fiyat performans oranına göre tam not aldı. Ancak alıp bir süre kullananlar çok daha iyi yorum yaparlar.

    Actyon Sports modeli 2007 senesinde Avrupa'da ödül almış, 2008 yılındaki Türkiye satış rakamı da 4500 adet civarında. Distribütörü Şahsuvaroğlu. Bugün KIA gibi Kore malı markalar bu pazarda oldukça fazla yer almaya başladı. Ancak aşağıdaki 9 Ocak 2009 tarihli habere de kulak asmak lazım..

    Güney Kore'nin 5. büyük otomobil üreticisi Ssangyong, yeniden yapılandırmaya zaman kazanmak için iflas koruma başvurusunda bulundu.

    Ssangyong'dan yapılan açıklamada, acil likidite kriziyle baş edebilmek ve şirketi sürdürülebilir bir büyüme içine sokmak için kaçınılmaz bir seçenek olarak iflas koruma başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

    Seul Merkez Bölge Mahkemesi Hakimi Hong Joon-ho, şirketin başvurusunun bir ay içinde ya onaylanacağını ya da reddedileceğini belirtti.

    Şirket, Aralık ayında maaşları ödeyemeyecek duruma gelmişti.

    Şirket sözcüsü Choi Nam-hyun, şirket başkanı Choi Hyung-tak'ın istifa ettiğini de açıkladı.

    Güney Kore'nin 2. büyük otomobil üreticisi Kia da daha önce iflas koruma başvurusunda bulunmuş, 1998'de ülkenin en büyük otomobil şirketi Hyundai Motor Co. ile birleşince iflastan kurtulmuştu.


    Evet arkadaşlar, bu araç hakkında detaylı bilgiye sahip olan, bu aracı kullanan arkadaşların yorumlarını almak isterim. Bu sadece bir araştırma, ben aracımdan memnunum, çok çok uygun şartlar oluşmadığı sürece de satıp bunu almayı düşünmüyorum ancak bu araç da çok cazip duruyor.

    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Bu otomobiller Ukraynada da çok yaygın. İflas edecek mi kurtulacak mı beklemek lazım. Ayrıca kasası motosiklet taşımaya uygun olmasa da , birçok eşya taşınabilir...
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  3. #3

    Üyelik
    19 Mayıs 2008
    Benimde çok hoşuma giden bi model babam araba alacağı zaman yakından inceleme fırsatım oldu hoşuma gitmişti ama kronik sorunları varmıdır yokmudur bilmiyorum.Dediğiniz gibi diğer markalarla karşılaştırınca özellikleri öne çıkıyor.Geçen gün bitane gördüm amcam baya bi büyük inç jant takmış çok hoştu,sanki hummer gibiydi.

  4. #4
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    bu model hakkında bişi diyemicem ama toyotanın hiluxlerinede baktın mı abi
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

  5. #5

    Üyelik
    21 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Beverly 500
    Aslında özelliklerine ve fiyatına bakıldığı zaman alınabilecek bir araç ama fabrikanın iflas mı edecek yoksa tekrar üretimemi başlayacak olması vereceğeniz kararı çok etkileyecektir. Çok acil bir karar vermeniz gerekmiyorsa mahkemenin vereceği karara göre hareket etmeniz daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Yazın aynı aracı Antalya/Adrasan'da kasa kapağını açık tutarak BMW GS 500 modeliyle tatile çıkmış birisini görmüştüm.
    Ayağa kalkmadan boyunu ölçemezsin.

  6. #6
    NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2006
    Şehir
    Istanbul, Tekirdağ
    Alıntı GozgurS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazın aynı aracı Antalya/Adrasan'da kasa kapağını açık tutarak BMW GS 500 modeliyle tatile çıkmış birisini görmüştüm.

    BMW F650 GS yada Suzuki GS 500 olabilirmi bahsettiğiniz makineler? Aralarında ebat olarak bayağ fark var. BMW'nin GS500 diye bir modeli yok bildiğim kadarıyla.
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

  7. #7
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    İstemezük

    Bu araç Kore malı

    Japon değilse beş para etmez
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  8. #8
    alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2005
    Şehir
    kütahya/merkez
    Motosikleti
    buell 1125R
    ruhsatta ticari olarak geçiyosa, her sene fenni muayene olması gerekiyo ve fenni muayeneler tüvtürk e geçtiği için de fenni muayeneler her sene, her sene sıkıcı olabilir.

  9. #9
    emomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2006
    Şehir
    KOCAeli/Gebze
    Motosikleti
    cbr 1100 xx
    Aslında bu aracı ilk olarak komşunun evi önünde gördüm, arkasını kapatmıştı ve çok iri görünüyordu.
    Ciddi bir aksesuar ve modifiye edilmişti.
    Herneyse birgün konuşma fırsatım oldu 'abi bu araba nedir ?neyin nesi? ' diye arkadaş 'ilk gördügünde begendim ve eski arabamı satıp Türkiye pazarına girer girmez aldım' dedi.
    Performans ve kalitesinden memnun servis durumu ne bilmiyorum.
    1 ay önce araçını degiştirip Nissan Navara almış neden degiştirdigini sormadım.
    Ben zaten bu kılasmanda en çok Navara'yı begeniyorum, Navara görüntü, kalite ve performans açısından cok daha iyi.
    Yalnız onada bakmanızı tavsiye ediyorum.
    İki araç arasında fiyat farkı var ama herzaman kaliteli ve şüphe edilmeyecek bir makinaya sahip olmak en mantıklısı diyorum, şuan 2009 model navara 42-43 bin tl.
    Saygılar.

    Bu arada bebişler nasıl abi İnşallah sağlıkları yerinde
    Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.

  10. #10
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @ledo
    İstemezük
    Bu araç Kore malı
    Japon değilse beş para etmez
    Levent abi, ben Honda 600RR'ı satıp Asya motor aldım, Peugeot'u da satıp dandik bişi almayı düşünüyorum. Evi de satarsam çadırda yaşayacam


    @emomen
    Ben zaten bu kılasmanda en çok Navara'yı begeniyorum, Navara görüntü, kalite ve performans açısından cok daha iyi. Yalnız onada bakmanızı tavsiye ediyorum. İki araç arasında fiyat farkı var ama herzaman kaliteli ve şüphe edilmeyecek bir makinaya sahip olmak en mantıklısı diyorum, şuan 2009 model navara 42-43 bin tl.
    Ben de Navara'yı çok beğeniyordum ama bu araçla kıyasladığında Navara çok kaba kalıyor. Ayrıca özellik açısından bu araç Navara'dan daha üstün. Navara'nın arka frenler kampana, bunun disc. Navaranın arkada Yarı Eliptik Yaprak Makaslı Sabit Aks var, bunda arkada da süspansiyon var. Navara 2.5 litre motora sahip. Aynı özellikleri koyduğunda Navara çok pahalıya geliyor. Bu alette 6 ileri triptonik şanzıman var, Navara'da 5 ileri otomatik şanzıman var ve fiyatı da (NAVARA D/C 4X2 SE 5A/T) 53166 TL, yani arada 15000 TL var. Gerçekten kalite olarak bu araç fiyatına göre beklentimin üzerinde çıktı. Navara alıp memnun kalmayanlar da var.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  11. #11
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vaRRdı
    Mehmet geçen gün bir arkadaşımla mitsubishi servisine gittik. Orada 2009 L200 modelini inceleme fırsatım oldu ve araca hayran kaldım. Bahsettiğin bütün özelikler bu araçta'da var. Çift airbag abs digital klima mp3 çalar otomatik tiptronic vites, immobilizer... vs... içi inanılmaz geniş ve rahat... Bir jip kadar yüksek ve güven veriyor. Hatta koltuk ve başlık ayarlamaları bile bir buton ile yapılıyor.

    Bence bu modelide araştır... Ben hayran kaldım. Arka tarafı kapalı halde full (carryboy) 38-40 civarına satılıyor...









    http://www.sahibinden.com/acill_sati...XQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/fiyatiii_d...XQQdisplayitem

    Bunları bir fikir vermesi açısından koydum satanlarla hiçbir alakam yok
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

  12. #12

    Üyelik
    17 Şubat 2007
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Ben de bu tarz bir araç bakıyorum, sizinle aynı şartlara sahibim. Arkası çocuklar için uygun olmalı, aracı eşim de kullanacağı için otomatik vites olmalı.

    Uzun süre bu konudaki favorim ssanyong olmasına rağmen, Kore'lilere olan güvenimin azalması (bkz: Motosikleti) ve yavan etin yahnisi hakkındaki atasözü sebebi ile yeni favorimi yukarıda resmini gördüğün L200 modeline yönelttim.

    Evet L200 biraz daha pahalı ama 1 yaşında temiz bir ikinci eli aynı fiyata bulabilirsin.

    Neden L200
    1- Japon, Mitsubishi arazi araçlarında çok çok iyidir. Sayısız Dakar birincilikleri var. (Hatta L200 Dakar diye bir paketi var)
    2- Arka koltuk açısı: Navara dahil tüm pickuplarda arka koltuk diktir, ve uzun yolculuklarda çok yorar. L200'de arka koltuk sırası binek otomobil konforundadır.
    3- Rallytronic paketi sayesinde aracın gücü garanti kapsamında 170 beygire kadar çıkar, daha ne olsun.
    4- Ssangyong'dan çok çok daha yakışıklı.

  13. #13

    Üyelik
    08 Ocak 2009
    arkadasım eger pick-up istiyorsan ve alabiliyorsan hiç düşünme navara al derim yoksaa koree ye benim pek güvenim yok bu arada kamyonetlerin 1. kpruyu kullanamadıgını biliyorsundur. ssyanyuong neyse adi ben pek begenmiyorum bende 5,2 v8 grand cherokee var vee süper 2009 model aracta olan hemn hemen her donanım var ve saglam

  14. #14
    By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    GT250R
    Teknik özelliklerini bilmiyorum ama, bu araç iri cüssesi ve fiyatıyla dikkat çekici...
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

  15. #15
    praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    yok
    bu birinci kopru muhabbetinden dolayi bi tanidigim ford ranger almaktan vazgecti iyice arastirmak gerek.
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

  16. #16
    yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Manavgat
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Bu araçların hemen hepsinde arka süspansiyon makas sistemine sahip. Aile kullanımı için uygun değil bu nedenle. Yola çıktığınız zaman arkada oturanların içi dışına çıkar. Bu tip pick up yerine aile kullanımı için SUV sınıfı araçlara bakmak lazım.

  17. #17
    bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2006
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    var 636
    boy eğer bu tarz bi araba vari araç istiyorsan toyota hilux dan başkasını almıycaksın geri kalanın alayı traş.. yeni kasası çok güzel bi bak derim
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

  18. #18

    Üyelik
    17 Şubat 2007
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Alıntı bathu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    boy eğer bu tarz bi araba vari araç istiyorsan toyota hilux dan başkasını almıycaksın geri kalanın alayı traş.. yeni kasası çok güzel bi bak derim


    Bu vidoedan sonra fikrin değişebilir

    http://www.tuning53.com/otomobil-tes...-testinde.html

  19. #19
    no_name - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2008
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    cbf 150
    video bende açılmadı benim pcdemi sorun var
    Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...

  20. #20

    Üyelik
    21 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Beverly 500
    Alıntı NoVaRiX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BMW F650 GS yada Suzuki GS 500 olabilirmi bahsettiğiniz makineler? Aralarında ebat olarak bayağ fark var. BMW'nin GS500 diye bir modeli yok bildiğim kadarıyla.
    Haklısınız BMW F650 GS olacaktı
    Ayağa kalkmadan boyunu ölçemezsin.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler