Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İşte siz bir soru neden deliktir boru?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Ocak 2009
    Motosikleti
    Mondial ZAT 150
    Gittim geçende Bağcılardan İkiler motordan bir tane Mondial 150ZAT aldım. Aldığım gün Bağcılardan Büyükçekmeceye ilk acemilik yolu gözü yemedi. Yollayın Büyükçekmecey dedim. Akşama bineyim şuna dedim aküsü bitik, yok ayak marşıydı falan derken sinir oldum alet çalışmadı. Windows XP değil ki yeniden başlatsam. Ne yaptıysam olmuyor. Antremansızlık tabi bir yandan ayakta hal kalmadı, sinir birikti. Açtım telefonu iade işlemlerine başlayın lütfen daha bir kez binemedim dedim.

    Yok efendim olur muymuş öyle şey hemen bana kapıma kadar birini yolladılar. Gelen adam normal olarak frene bastı sonra marşa motor tıkır tıkır çalıştı. Ben oldum mosmor.

    Adam gülecek gülemiyor. Yok dedim gülün lütfen gülün. Ben geldiğinden beri uğraşıyorum o işi yapamadım. Adam olur böyle şeyler diyor ama denecek durum yok. Ben de defalarca hatta çıldırana kadar yaptım aynı şeyi ama ben yaptığımda çalışmadı işte..

    Derken ondan sonra ben motosikleti normal olarak kullanmaya başladım ta ki bir gün düşene kadar. Ben düştüm motor yan demirinin üzerinde döne döne gitti 10 metre ilerde durdu. Önüme çıkan kamyon şöförü olayı görüp gelen PTT görevlileri falan noldu falan derken.

    PTT'ciler abi kendini neden attın motosikletin üzerinden deyince onları s.ktirettim resmen kovdum. Kamyon şöförü ise maliyeti üstlenmeye hazır yanımda bekliyor ve içinden 50 çeşit dua okuyor. Ben sorun yok çalışır herhalde dedim. Marşa bastım çalışmadı. Falan derken su getirdiler içtim, kamyon şöförü başka dualara geçti ben de o sırda soldaki frene değilde sağdaki frene basıp tekrar marşı verince adamın duaları tuttu. Yanlız ayaklık kısmı kötü hırpalanmıştı. Olsa olsa 50 YTL olur denince tamam dedim ben hallederim fazla temkinli davrandım ön frenlere asıldım suç bendeydi dedim. Sürdüm gittim. Meğer sol fren ile marş bağlantısı kopmuş. Olayı çözünce Avcılardaki servisine gittim. 10 ytl falan buşon mu ne ona verdim 25 YTL'ye de ayaklık yenilendi. 3-5 gün sonra da ilk iki servisini birden yaptılar.

    Ondan sonra geldi Aralık ve soğuk havalar. Bir sabah evden çıktım benim motor git dersin gitmez. Aküsü bitik, ayak marşı hak getire ilk aldığım gün olan olay başıma geldi. Ne yapsam ne yapsam birini çağırmadan olayı çözsem bir yandan işe gideceğim sinirler gerildi..

    Sonuç Avcılardan servis çağırdım. Buji değişecek dedim. Bujiyi getirdiler. Ayak marşı ile çalıştırdılar. Motor canavar gibi çalıştı. Bu arada eleman bir de kıyak yaptı karbüratör ayarıylamı ne oynadı. Ne kıyaksa artık motor gidiyor ama durmuyor. Durdurmak için yani motoru rolantiye almak için park ettiğim yerde ayağı üzerinde kaldırıp gaz verip gaz kesiyorum olmadı ani frenlerle rolantiye geçişi sağlıyorum öyle duruyor arka teker.

    Eğer direkt kontağı kaparsam ve o gün hava biraz üşüdüyse akü bittiyse ayak marşı ile çalışmaz korkum var..

    Sonuçta ilk aldığım günkü akü fobim hala kendini koruyor..

    Derken bir gün iş yerindeyim. Ne yaptıysam motor çalışmıyor. Yakın bir yerde Mondial servisi var ona gidiyorum, bu motoru bana çalıştır diyorum. Adam bir kaç şey deniyor. Başka bir akü bağlıyor çalışmıyor. Yağı bitmiş diyor. Bırak yarın hallederim diyor.. Ben de buraya sırf yağ için bırakacağıma Avcıları ararım diyorum. Avcılardaki geliyor, çocuk motorun arkasına doğru bir yere elini sokuyor motor ateşleme yapıyor, çalışıyor. Ama arıza akü değişeke olarak ihbar edildiğinden motorumu alıp götürüyorlar.Bu esnadan burdaki servisin neden "yağı yok yarın hallederim" dediğini soruyorum. Burdaki servis mi sence diye bir soruyla cevap alıyorum..

    Ertesi gün avcılara gidiyorum. Önceki gün ruhsatımı alan adamlar bana senin motor çalışıyor fekat aküyü değiştirmek için garanti belgen gerekli diyor. Madem öyle şu rolantiye geçme ayarını da düzeltin alayım şimdi, sonra ben size garantiyi fakslarım diyorum. Ama çocuk rolantiyi öyle bir düzeltiyor ki motor çalışır çalışmaz duruyor. Sonra bir daha açıyor. Madem bu kadar oluyor öyle olsun diyorum.

    Geliyorum. Benim motor 3-4 soğuk gece geçiriyor buna rağmen ne akü ne de ayak marşı problemi vermiyor. Hiç bir şeyde fakslamıyorum.

    İŞTE SİZE BİR SORU?
    Fakat bugün yine ne ayak marşı ne akü motoru çalıştıramadı... Acaba o gün gelen çocuk elini nereye sokmuştu da çalıştırmıştı bu motoru?

    Boruya gelince; delik olmasaydı boru sorulmazdı o soru...

    Acaba diyorum. Avcılar servisi ve beni ona yönlendiren İkiler Motor bu işte bir tezgah sahibi mi? Harbiden bu bir boru ve kazancı öyle olduğu içinde borunun doğallığı ile delik mi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    alisemerci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2006
    Şehir
    43
    Motosikleti
    Yine yeniden YBR :)
    güzel kardeşim öncelikle geçmiş olsun. bu büyük sıkıntıların çoğunu ben de bir şeklide yaşadım. ramzey vardı cup model bende.
    çocukların okula kaç kez geç gitmesine ve çarşının ortasında rezil olmama sebeptir kendisi.
    kesinlikle sat o motoru ve bir japon al. bunu söylediğim için belki kızacaksınız ama emin olun YBR ya da Titan benzeri bir şey almanız benim haklı olduğumu size zaten söyleyecek.
    bu kızgınlığın üstüne bir de bana kızmayın sakın
    çünkü öfkeden deliye dönüp üç gün bacak kaslarımın ağrıdığı günleri bilirim.
    4

  3. #3
    mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Akü o kadar çabuk bitmez benim bildiğim nedeni benim motorun aküsü 3 sene ye yakın idare etti.Motorun yağı bittiğinde çalısır ama ilerde motoru kilitler.Eli soktukları yer hava filtresinin girişidir büyük ihtimal.Birşey daha keşvettim biz motoru park ediyoruz sıcak motor,karburatördeki benzin buharlaşıyor sabah çalıstırıriken biraz zorluk çekiyoruz
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

  4. #4
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    @SezginYes, boryu deliği, yazdıklarınızdan sonra anladım, arıza yapan motor; kullanıcısını tamirci yaparmış, MZ le mobiletle bizde ne rezillikler yaşadık, şimdi gülüyorum ama o hurdalara o zaman verdiğim bugün orta halli güzel bir japon alıcak verdiğim paraya yanarım... Dediğim o ki boru bizde 10 sene önce açıldı

  5. #5
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Yakında motosiklet tamircisi olacağın kesin.. Aslında yaşadıkların ufak tefek problemler.. Motorunu degistiremiyorsan servisini degistirmelisin bence.. İyi bir usta iyi bir bakım yaparsa aynı sorunları uzunca zaman yaşamayacaksındır..
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  6. #6
    anılyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Şehir
    izmit/kandıra/cebeci
    Motosikleti
    Bianchi Falcon 125 (2006) Hyosung MS3 250 (2010)
    o boru nun ne olduğunu daha ben anlıyamadım biri bana açıklıyabilirmi bu arada çok geçmiş olsun Allah kaza bela vermesin kimseye
    Bianchi Falcon 125 41 N 3103
    Hyosung MS3 250 35 AP 4831
    Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)