- Konu Yazar
Arkadaşlar bilenler hatırlayacaktır geçen ay kymco agility city aldım.Şimdi faturasına şöyle bi göz gezdirdim...3600 ytl lik motorun 550 lirası ötv,549 lirası kdv:farao:Bu nedir ya motorun çıplak fiyatı 2500 lira...Hadi bunları ödedik hani nerde geri dönüşümü? adam akıllı yolumuz yok bırak yolu belki ülkenin yarısının yollarında çizgi yok.Adamakıllı viraj, uçurum bariyeri yok.Yılda satılan motosiklet otomobil adeti belli alınan vergi belli...nerede bu paralar???Heryıl alınan yıllık mtv de cabası...en pahalı benzin bizde...En ağır vergiler bizde...Daha plaka ruhsat sigorta diye alınan paraları saymıyorum bile...Motorlu taşıt kullanıcıları mı bakıyor bu ülkeye.Aklıma geleni sayayım...aracı aldık yarısı vergi,kullanırken en pahalı benzini kullanıyoruz yarısından fazlası vergi,bakım yaptırırız bakım faturası kabarık sebebi servisin ağır vergi yükü...lastik alırız vergi,her yıl mtv öderiz(burda haklarını yemeyelim zorlanmayalım diye ikiye bölmüşler
r
nebu yaaa???sigortadan kaskodan alınan vergiler...yaw say say bitmez.Bizmiyiz bu devletin anası babası...Büyük hacimli kullananları saymıyorum Allah onlara sabır versin...bi hayabusa zzr1400 bunların vergisi aynı hacimdeki otomobilden yüksek böyle bi saçmalık varmı??? 4000 cc üzeri yıllık 12000 liranın üstünde vergisi var aylık 1000 ytl dile kolay...ülkemde bmw 316 binende logan 1,6 binende aynı vergiyi ödüyor...tipo 2.0 binende bmw 520d binende aynı vergiyi ödüyor bu nasıl adalet...
Bi terör belası var başımızda tüm paralar orduya silaha aktarılıyor...3-5 çapulcunun hakkından gelemiyolar gerekli yerlerde yumruklarını masaya vuramıyorlar eee bütcede açık var yap köprüye zam yap benzine zam:farao:
Orda benim verdiğim vergilerle keyif çatan ama ülkesi için kolunu kıpratmayan malum şahıslara maaşlarından payıma düşeni helal etmiyorum.Allahım izin verir kısmet olursa öteki tarafta teker teker sorucam hesabını::angry2::Bu saçmalıklara çok sinirleniyorum arkadaşlar sizle paylaşmak istedim.Tabiki vergi olacak ama adil olacak seviyeli olacak.Ben motorlu taşıtımı alırken onun vergisini ödüyorum bu her yıl alınan ne peki.Madem her yıl alacaksın bu ilk alırkende niye istiyosun benim ortağımmısın???Keyfimden sana ne sanamı hesap vericem diye sormak lazım aslında...
Bi terör belası var başımızda tüm paralar orduya silaha aktarılıyor...3-5 çapulcunun hakkından gelemiyolar gerekli yerlerde yumruklarını masaya vuramıyorlar eee bütcede açık var yap köprüye zam yap benzine zam:farao:
Orda benim verdiğim vergilerle keyif çatan ama ülkesi için kolunu kıpratmayan malum şahıslara maaşlarından payıma düşeni helal etmiyorum.Allahım izin verir kısmet olursa öteki tarafta teker teker sorucam hesabını::angry2::Bu saçmalıklara çok sinirleniyorum arkadaşlar sizle paylaşmak istedim.Tabiki vergi olacak ama adil olacak seviyeli olacak.Ben motorlu taşıtımı alırken onun vergisini ödüyorum bu her yıl alınan ne peki.Madem her yıl alacaksın bu ilk alırkende niye istiyosun benim ortağımmısın???Keyfimden sana ne sanamı hesap vericem diye sormak lazım aslında...