Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

(star tv) deşifrede yetiştirme yurdu skandalı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    KARAKIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    şimdilik yok
    sizinle aynı fikirdeyim ama şunu belirtmek de lazım çocuklarını oraya bırakan ana-babalar daha çok dayaklık madem bakamayacaklar ne diye dünyaya getirip oralara bırakıyolar o küçücük çocukların suçu ne ki
    PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    Bu konuda baslik acmak icin girdim siteye ama acilmis tesekkur ediyorum. Bu cok onemli konuyu buraya tasidiginiz icin. Ama olay sirayla kufur etmekle, asacaksin, tukureceksinle kisaca siddetle kiniyorum tarzinda gecistirilmeyecek kadar ince, hassas ve onemli. Hatta tum toplumunun gelecegini etkileyecek cok onemli bir konu.

    Bu tur olaylari yillar gectikce tekrar tekrar goruyor ve yasiyoruz. Her defasinda da fatura bir kisiye cikariliyor ve cezalandirdik diyerek gecistiriliyor.

    Peki sorun sadece sucu isleyende mi? Dusunelim isterseniz. Eger o kamera oraya sokulmasa o cocuklar hala ayni iskenceyi cekmeye devam etmeyecekler miydi? Peki O kadinin tavirlarini simdiye kadar farkedemeyen veya farkettigi halde sesi kesilmis olabilecek yada gorupte ses cikarmayan insanlar yok mu?

    Neden toplumsal olaylarda sadece insan ve kisi hakkinda ceza uzerinde onemle durulurda. Bu sekilde islenen suclarin engellenmesini saglayacak mekanizmalar incelenmez, duzenlenmez veya olusturulmaz? yada sistem olusturulur da neden uygulanmaz?

    Ben diyorum ki. Bu tur kurum ve kuruluslarda oyle bir sistem olmali ki sistemin her ferdi oncelikle birbirinden haberdar olmali ve aksak ve eksik taraflari sicagi sicagina yukariya kontrol merkezine iletebilmeli. Gorevin yanlis uygulanisi gibi bir durumda uyari bile gerek kalmadan yonetim en ust kademesine kadar durumu algilayabilmeli.

    Toplumda bu tur islerde gorevli olan gorevini yanlis uygulayan kisilere yanlis yapmamasi konusunda onleyici ve unsurun henuz olusma aninda mudahale edilebilmeli. Bu iskence ve aciyi ceken cocuklar bir tesaduf eseri veya bir medya kurulusunun farkedip yayinlamasina kadar bu iskenceyi cekmeye devam etmemeli.

    Boyle bir sistem olusturulmali ki aci ornekte oldugu gibi insanliktan nasibini alamamis kisilerde bu tur hayvani siddet duygularini, daha ne yaptiginin farkinda olmayan hayati yasamaya daha hazirlanma evresinde olan ve hayata atildiklarinda toplumun cogunlugundan daha fazla zorluklara hazir olmasi gereken ve sevgiye hepimizden cok ihtiyaci olan kimsesiz cocuklara uygulayamasinlar.

    Devletimizin Guclu Eli olmamasi gereken yerlere yerlestirilmis olupta bulunduklari kadrolardan cikartilamayan insanlari tek tek ayiklayabilmeli. Bunu engelleyen kanun ve kurallarda duzeltilmeli.

    Hukumetlerin her degisiminde biraz daha sisirilmis kadrolarla biryerlere getirilmis. Bazi eksik ve yanlis uygulamalar sayesinde;
    * Bulunduklari konum ve gorevde bilgi ve beceri sahibi olmayan.
    * Islerini sevdikleri icin degilde bos kadro olarak orayi bulduklari icin secmis olan. * Hatta Televizyonda daha once bircok kez gordugumuz. Devlete bagli kurmlardan maas alan fakat is yerinin ve gorevinin neresi oldugunu bile bilmeyen asalaklardan arinmis bir toplum

    biz vergilerini veren ve insan gibi yasamak isteyen; bir canliya bir yanlis hareket yapildiginda kendine yapilmis gibi hisseden Turk halkinin en dogal hakkidir.

    Bu cocuklara uygulanan siddet hepimize uygulanmis bir siddettir. Kimsesiz ve sorunlu gecirilen bir cocukluk doneminde, bir de bu sekilde siddeti goren ve bilfiil yasayan cocuklarin. Yetiskinlik anlarinda bu siddeti guncel hayatinda uygulamasi, suc islemesi, yasamlarini gordukleri gibi siddet temellerine dayali yapilandirmalari kacinilmazdir.

    Siddetle kinamaktan daha fazlasi icin konuyu bu sekilde internetten ve topluma ulasilabilinecek heryerden gerekli yerlere iletmek belki yapabilecegimiz cok basit fakat etkili bir hareket olacaktir.
    Sadobey

  3. #23
    mustafa1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Şubat 2005
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    mzik
    Allah o bakıcıların belasını versin.Acaba evinde de kendi çocuklarını da o şekilde de dövüyorlarmı bu kadar rezalet olmaz insanlık dışı bence.Bu bakıcıları birde mahkemeye çıkartıp başka bir yetimhaneye tayin etmeyi düşünüyorlarmış.Devletimiz lütfen,böyle bizden sevgi isteyen çocuklara sahip çıkalım.

  4. #24
    cihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2005
    Şehir
    çanakkale
    bu karıların çocuklarını alcaksın ellerinden görcekler evlat acısı nedir bidahada göstermicen ama çocuklarının günahı ne
    hoş bunlar çocuklarına nası davranıyodur bilinmez sadist kaltaklar
    beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir

  5. #25
    Forumdan Uzaklaştırıldı mertmertmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa Yakası
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    çocukların maruz kaldığı işkenceleri 4-5 kişi birlikte ; aynen kendilerine yapacaksın , hatta biraz fazlasını yapacaksın .... çünkü diğerleri çocuk, bunlar bildiğin öküz.....!!! öküz oldukları için o kaba bünyeleri kaldırır nası olsa o işkenceleri, bu yüzden biraz fazlası bu yaratıklara yeter.... anlarlar o zaman işkence yapmanın dayanılmaz hafifliğini.... insan müsfetteleri!!!!!

  6. #26
    rider89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2005
    Şehir
    Evimm
    Motosikleti
    Hussar125
    Ya arkadaşlar bu unutucak 2 gün sonra..ondan sonra ne olacak?? Denetim yok ki??

  7. #27
    BLue_oLCay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2006
    Şehir
    thwr
    Motosikleti
    thwr
    bu konunun matosikletne ne alakası varki.bunun için başka sitelerin başka forumları tercih edilebılır.....diyecem herkes bana kan kusacak gorunde bakın.beklıyorum calıstırın cenenızı.bıdı bıdı topa tutun


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler