Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yurt dışında çalışmak ve yaşamak hakkında (lütfen bildiklerinizi paylaşın)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Arkadaslar merhaba,

    Çok uzun zamandır üzerinde düşündüğün bir konu var, başlıkta yazdığım üzere yurt dışında çalışmak ve yaşamak.

    Ben alüminyum dış cephe giydirme sistemleri üzerine çalışan ve bu sektörde 8.ci yılını yaşayan bir kişiyim.
    Yaptığım meslek 2000 ve daha sonraki birkaç yılda çok az şirketin, insanın bildiği, ve çok az şirketin ve insanın yaptığı bir iş dalı idi.
    Ancak tıpkı bilgisayar sektöründe olduğu gibi insanlar para kazandıran bölgeye yöneldikleri için bu işi bilen ve yapan sayısı gittikçe artıyor ve bu sebeple işe başlama safhasında maaşı konuşurken bu işi yapan eleman sayısı çok olduğu için kişinin pazarlık payı da gittikçe azalıyor.

    Bugün bir teknik eleman eğer 1000ytl maaş alıyorsa bu iyi bir maaş olarak değerlendiriyor. Ancak 20li yaşlardaki ev,bark, eş ve ekstradan bir gelir kapısı olmayan birisinin bu iyi sayılan 1000ytl ile kendine iyi bir gelecek kurması, ev, bark sahibi olması, evlenmesi hayalden pek de öte birşey değil bence.

    Yaklaşık 1,5 yıldır rusya da çalışmaktaydım ancak bu şantiyeye son vermemiz nedeni ile yakında Türkiye'ye geri dönüyoruz. Ve bu noktada bana başka bir yabancı ülkede çalışmak veya çalışmamak için seçim yapma zorunluluğu doğuyor.

    Ailemle beraber küçük yaşta Bulgaristandan Türkiye'ye göç ettiğimiz için ve aynı zamanda oranın vatandaşı olduğum için AB ülkelerinde vizesiz seyahat etmeyi sağlayan kırmızı pasaporta sahibim. Bu nedenle AB ülkelerine gidiş gelişim birçok insandan daha rahat ve vizesiz oluyor.

    Yurt dışında çalışılacak ülkeler olarak kimileri Kanada, kimileri Fransa, kimileri İngiltere vs.. seçimler yapıyorlar. Ben İlgiltere de tanıdığım insanlar olduğu için ingiltere üzerinde biraz daha fazla duruyorum. Ancak yabancı dilim olmadığı için önce ingilterede ingilizceyi öğrenmek gerekiyor. Bu aşamada da dil sorunu yüzünden malesef nitelikli işlerde çalışmak mümkün olmuyormuş ve dil öğrenme safhası içinde insanlar genellikle cafe, pub gibi yerlerde çalışıyorlarmış.

    Benim bu anlamda merak ettiğim şudur. Böyle cafe gibi bir yerde çalışarak ayda ne kadar para kazanılabilir. Ve sonrasında dili öğrenince bir yabancının nitelikli bir iş bulma şansı nedir.

    Bu konuda görüşlerinizi ve tecrübelerini merakla bekliyorum. İştirak ederseniz çok sevinirim.

    Saygılar.
    banno1957 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    valla durumun çok vahim..
    geçenlerde birgünlerde bir müşterim geldi.. laptop' unu internete bağladık.(inteernet cafe işletiyorum)
    12 yıl önce pizza ve fatfood üzerine ingilterede hiçbirşey bilmediği halde bir dükkan açıyor. ingilizce bilen turk vatandası çalıştırıyor dukkanda.. ve 12 sonra şimdi full anadili gibi ingilizcesi var, o dukkanı açtığında turk yabancı dil bilen arkadaslar dukkana bakarken oda 2 yıl ingilizce kursuna gitmiş..

    Şuan izmirde 3 ticari taksi sahibiymiş ve birçok arsa ev vb. gayrimenkul sahibi azım açık kaldı şans lazım sanırım biraz...


    Sende inşallah dilediğin gibi bi hayat kurarsın işini bulursun..
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

  3. #3

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Arkadaşım zor bir karar.. ama sana verebileceğim bir kaç tavsiyem var dinlemek istersen.

    Anne tarafım bizim deyimimizle almancı. Dedem neredeyse oraya ilk giden türklerden, zamanla ailesini de almış. Ailem o zamanın şartlarına göre kültürlü olduğundan sıkıntı çekmemişler, hatta ilk taşındıklarında komşuları türk olduklarına inanmamışlar siz ispanyolsuuz şaka yapıyorsunuz falan muhabbeti olmuş. Ama çocuklar büyümeye başlayınca, geri dönmüşler. Ama onları takip eden bir çok akrabamız orada hala. ve inan hiç iç açıcı şeylerden bahsetmiyorlar. bir kere türk düşmanlığı hala bitmemiş bir çok avrupa ülkesinde. iş bulmak hele şu günlerde oldukça zor. yıllardır çalışan akrabalarımızdan işsiz kalanlar var.. yani yurtdışında da iş bulmak kolay değil artık.

    Birde artık başka bir ülkeye gittinmi geri dönmemen orayı vatan edinmen lazım. orda evlenmen orda çocuk büyütmen gerekecek. sen olmasan bile çocukların o ülkenin vatandaşı olacak.. bu yaştan sonra o insanların örfüne adetine nasıl alışırsın o kısmı hiç açmıyorum bile..

    Hayat şartları daha iyi bazen ben de düşünüyorum ama başka şeyler var ağır basan.. bi ev bir araba ve daha rahat bir yaşamın olabilir evet.. ama bu ülkede de yeterince (orada çalışacağın gibi) çalışırsan biraz geçte olsa bunlara sahip olabilirsin yine..

    Ama şu an sana önerim bir müddet daha yurtdışı şantiyelerinde çalışman. Ama kendin de biliyorsun bir çok yer aylık 3000 usd maaştan bahsediyor gönderirken ama çok daha azını ödüyor. bu yüzden summa gibi, gama gibi, güriş gibi firmalara başvuruda bulunmanı tavsiye ederim. hem bu aralar işçi arıyorlar. hemde düzgün firmalar.

    eğer istersen sana daha detaylı bir araştırma yapabilirim. çünki birçok firma ile çalışmışlığım var yada şu an birlikte çalışıyoruz. en azından hangi ülkede hangisinin ne şantiyesi var o konuda bilgi veririm. iletişim adreslerini veririm. sen başvurursun. gerisi allah kerim..

    kolay gelsin..
    banno1957 bunu beğendi.

  4. #4
    MotoNoob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Spada Anton 200
    Avrupadaki Meslek sahibi İnsanlarımız'da Türkiyede nasıl yeniden Ayak atarız diye soruşturuyorlar. Atarım diyenler zaten geldiler, Atabilirim diyenler gelmeye çalışıyorlar. Ataman diyenler gelemezler zaten.

    Zamanında doğru yerde doğru İşi yapan Vatandaşlar, şu an pek iyi gitmiyor diye düşünce içindeler. Durumları iyi diye kendilerine Zaman bırakabiliyorlar.

    Eğer senin Mesleğini destekleryip, sana uzun süre İş yolunu açabilen bir Şirket varsa, riske gir ve dene. Ama gidip orada onu bunu yaparım diyorsan, burada olduğu gibi uğraşırsın. Doğu Avrupa İnsanları, yabancılara karşı açıktır. Fakat Batı Avrupalılar, buraya geldiklerinde nekadar güleryüz gösterselerde, içten hep Doğu- ve Ortadoğu İnsanlarını sevmezler. Bununlada mucadele edersin. Takmazsan bile, belirli bi süre sonra piskolojine yansır.

    Ben burada doğup, zamanında 15 sene Almanyada kaldım. Düzen var Sistem var. Hayat yok. Ve artık orada çalışan İnsanlarda geçinebilmek için mücadeledeler. Arkadaşlarım, yukarıda yazdığım gibi, ayak atabilseler gelecekler.

    En son bir Şirketin Personel ve Muhasebe Offisinde yer aldım. Çalışma şartları çok iyi idi. Birçok Şirkette artık 8 saat çalışmak, Almanyada bile bir Hayal oldu.

    Orada yapmak istediğini, burada yap derim.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Kimsenin hevesini kırmak istemem ama hiçbir ülke yabancıya kucak açmıyor çiçekler ile karşılanmıyorsun

    uzaktan akrabam Almanya'da akciğer kanseri oldu nedeni kanser yapıcı bir tozu sürekli solumasıydı yasal yoldan haklarını alamadılar şimdi 78 yaşında bir daha dönemez Türkiye'ye orada mahkum

    Avrupa ülkeleri (özellikle AB üyeliği konusunda Türkiye'ye sorun çıkarıp modernlik kisvesi altına sığınanlar) Türk göçmenleri ağır işlerde çalıştırıyor ve hiçbir zaman gerçek anlamda vatandaşlığa kabul etmiyorlar biz Almanya'da 45 yıl ve 2 milyonluk nüfusdan sonra bile hala "misafiriz"

    İngiltere'de bir süre bulundum diyebilirim ki

    1.Avrupa sandığımız -veya söylendiği- kadar modern ve gelişmiş değil yapılan reklamlar yalan düzgün görünümlü olsanız bile farklı bakılıyor size
    -at hırsızı gibi giyinirseniz polisin yanınızda bitmesi çok kolay-

    2.iyi mesleklere gelmek için çok uğraşmalı bir anlamda "küreselleşmeli" Türk kimliğinizi reddetmelisiniz

    3.din konusuna girmek istemiyorum şartları az çok tahmin edersiniz

    4.yaşam şartları oralarda "süper" değil İngiltere mesela en çok uyuşturucu tüketen 2.ülke -bir sorun var ki kaçmaya çalışmışlar-

  6. #6
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    Fransa hollanda belcikada cok daha dahat edebilirsin. Cunku dil kurslari bedava. Bg vatandasi oldugun icin oturma izni muhabbetin yok. Gidiyorsun bir sirkette lichna karta ile ise basliyorsun.
    Onunde iki secenek var.
    Ya pizza doner gibi fast food restoranlarinda takilacan. Ya da insaat.
    Ha dili ogrenir ileride bi ihtimal baska is bulursun.
    Yasadin ulke ve sehre gore maaslar degisir. İnsaat agir oldugu icin nispeten daha ii maaslar.
    Donerde 1200-1300 euro ile baslarsin. Tecrubene gore 1600-1800 e kadar cikarsin maksimum.
    İnsaata 3000 euro ya kadar cikabilirsin. Ama 10 yilini vermen lazim.
    Abim 2002 den beri fransa da. Hayatindan memnun. Donmeyi dusunmuyor.
    Babam da yillarca gidip geldi. Su son 2 senedir o da orda. Kismetse ben de evlenip baska sehire gidecem, annem de fransaya gidiyor. Yani oraya gerlesecekler.
    Avrupada aglayan insalar o zaman cikip gelsin 2 kurusa kalip 4 kurusa yasasinlar bu ulkede de goreyim...
    Vatan millet sakarya bi yere kadar. Ac ayi oynamaz...
    Yasin genc ise, seni tr de baglayan es cocuk yoksa bence git dene sansini...
    Avrupa 3-4 saatlik uzaklikta. Ucak biletleri de donem donem cok ucuz oluyor... Gozunde buyutme...
    Ama kesinlikle birikimin ve tanidigin olmasi lazim destek icin...
    hfz61 bunu beğendi.

  7. #7
    hfz61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2014
    Şehir
    İstanbul/Sancaktepe
    Motosikleti
    -
    Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fransa hollanda belcikada cok daha dahat edebilirsin. Cunku dil kurslari bedava. Bg vatandasi oldugun icin oturma izni muhabbetin yok. Gidiyorsun bir sirkette lichna karta ile ise basliyorsun.
    Onunde iki secenek var.
    Ya pizza doner gibi fast food restoranlarinda takilacan. Ya da insaat.
    Ha dili ogrenir ileride bi ihtimal baska is bulursun.
    Yasadin ulke ve sehre gore maaslar degisir. İnsaat agir oldugu icin nispeten daha ii maaslar.
    Donerde 1200-1300 euro ile baslarsin. Tecrubene gore 1600-1800 e kadar cikarsin maksimum.
    İnsaata 3000 euro ya kadar cikabilirsin. Ama 10 yilini vermen lazim.
    Abim 2002 den beri fransa da. Hayatindan memnun. Donmeyi dusunmuyor.
    Babam da yillarca gidip geldi. Su son 2 senedir o da orda. Kismetse ben de evlenip baska sehire gidecem, annem de fransaya gidiyor. Yani oraya gerlesecekler.
    Avrupada aglayan insalar o zaman cikip gelsin 2 kurusa kalip 4 kurusa yasasinlar bu ulkede de goreyim...
    Vatan millet sakarya bi yere kadar. Ac ayi oynamaz...
    Yasin genc ise, seni tr de baglayan es cocuk yoksa bence git dene sansini...
    Avrupa 3-4 saatlik uzaklikta. Ucak biletleri de donem donem cok ucuz oluyor... Gozunde buyutme...
    Ama kesinlikle birikimin ve tanidigin olmasi lazim destek icin...

    evet kesinlikle katılıyorum. Fransa'dan gelip Türkiye ne kadar ucuz diyen tanıdıklarım var. 1 sene kalıp anlamaları lazım öyle olmadığını Nasipse ben de Fransa'ya yerleşeceğim evlenince, şimdiden dil kursu araştırmaya başladım.

  8. #8
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    bende bi fırsat bulup kapağı atsam ya sevmiyorum Türkiyede yaşamayı

  9. #9
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    7 sene once actigim konu hortlamis Yine de merak eden varsa tecrubemi paylasmak isterim. Turkiyeden bir firma tarafindan gonderilmedikce yurt disindaki yasam ve is buyuk ihtimalle sefalet icinde gecer. Zaten o ulkede iyi is olsa once kendi vatandasini istihdam eder. Turk firmasi ile gonderilerek gittiginiz ulkede iyi para kazandiginizi goren oranin vatandaslari size nefretle bakiyor ayni imkanlari kendileri bulamadiklari icin. Empati yapip onlarin yerine kendimi koyunca haksiz da degiller. Ama bir zaman sonra insan kendi ailesini ve sehrini ozluyor. Iyi para kazanilsa da gecici bir is oldugu icin kurulu bir duzen olamiyor. Allah herkese oncelikle kendi vataninda ailesine yakin bir yerde is rastligi versin insallah.
    ctuna81 bunu beğendi.

  10. #10
    banno1957 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Motoran Xv 250(Satıldı) - Yamaha R25
    Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    7 sene once actigim konu hortlamis Yine de merak eden varsa tecrubemi paylasmak isterim. Turkiyeden bir firma tarafindan gonderilmedikce yurt disindaki yasam ve is buyuk ihtimalle sefalet icinde gecer. Zaten o ulkede iyi is olsa once kendi vatandasini istihdam eder. Turk firmasi ile gonderilerek gittiginiz ulkede iyi para kazandiginizi goren oranin vatandaslari size nefretle bakiyor ayni imkanlari kendileri bulamadiklari icin. Empati yapip onlarin yerine kendimi koyunca haksiz da degiller. Ama bir zaman sonra insan kendi ailesini ve sehrini ozluyor. Iyi para kazanilsa da gecici bir is oldugu icin kurulu bir duzen olamiyor. Allah herkese oncelikle kendi vataninda ailesine yakin bir yerde is rastligi versin insallah.
    peki neler yaptınız gittiniz mi , çalıştınız mı

  11. #11
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    ingiltere güzel para kazanılabilecek bir yer olabilir ama tabi eksileri var

    mesela yılın ortalama 11 ayı yağışlı olabiliyor zamanında bir video vardı adam motoru çalıştırıp giyiniyo ediyor hava güneşli garajın kapısını tam açıyor yağmur başlıyor aynen gerisin geri soyunuyor tabi tt yarışları için feribotla adaya geçebilmek güzel bir şey olsa gerek

    diğer yandan kraliyet ailesi mantığı var kendileri dışında herkesi aslında küçük görüyorlar esas yerlileri ama genel olarak hayat kolay daha doğrusu yaşam tarzı biraz daha umursamaz denilebilir bazı şeyler biraz daha ucuz olabildiği gibi pahalı olan yanları yok değil

    benzin tl olarak hesaplarsanız kafa kafaya denebilir ama kazanılan para biraz daha fazla oluyor ona göre yani burada günlük 50 tl kazanıp benzinin litresine 5 tl veriyorsan orada 50sterlin kazanıp 2 sterlin veriyorsun benzine
    marketten bile üst baş alışverişi yapabilirsin 10 sterlinlik bir ayakkabı buradaki en az 100tl denebilir ama daha dayanıklı oluyor genel olarak


    falanlar filanlar ama insanları anlamak ilk etapta zor olabiliyor gerçek anlamda aksanı oturtmak için ise 5 yıldan fazlasına ihtiyacınız var
    10 seneyi bulabilir hatta

    soğuk bir ülke türkiyeye göre sevmeyenler için güzel olmayabilir

  12. #12

    Üyelik
    30 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul / Kadıköy
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Arkadaşlar 10 sene Rusya'da yaşadım sorusu olan yazsın anlatırım üşenmeden.

  13. #13
    mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Dostum kısaca çalışma izni almak için bütün iş ne kadar kalifiye olduğuna bakar. Almanya ve Avustralya direk buna önem veriyor. Temel ihtiyaçlar için harcaman gereken para ise neredeyse buradakiyle aynı. Bişey pahalı bişey ucuz.Ama gelirin buradakinin minimum 3 katı. En azından benim meslek grubum için böyle. Diğer ülkeleri detaylı bilmiyorum. Ama doğuya da bakmanı öneririm. Özellikle çin ve rusyaya.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)