Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Baba erenler ve hamam böceği...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Temmuz 2005
    Baba erenler bir gün hamama gitmis. Güzelce yikanmis, temizlenmis, göbek tasina uzanip keyif çatmaya baslamis. Derken, gözü hamamin içinde dolasan, milletin ayaklari altinda ezilen hamam böceklerine takilmis. Bektasi ister istemez düsünmüs ve içinden Allah'a seslenmis:
    Yüce Allah'im, hikmetinden sual olunmaz, lakin ne diye su hamam böceklerini yarattin Zavalli hayvanlar, hepsi de kara kuru, çirkin, hiçbir ise yaramaz. Bir de böyle hamam köselerinde ordan oraya kostururlar, çile çekerler, ayak altinda ezilirler. Bektasi biraz daha fikredip hamam sefasini tamamlamis ve evine dönmüs.

    Aradan haftalar geçmis. Bir gün baba erenlerin kaba etinde bir kasinma baslamis. Ama ne kasinma ! Önce tatli tatli kasinirken , bektasi artik dayanamaz olmus. Kasindikça kasinmis, kaba etleri yara bere içinde kalmis. İs zevk vermekten çikip adeta bir iskenceye dönüsmüs . Erenler artik sirtüstü yatamaz, oturamaz olmus. Tanidigi ne kadar doktor varsa hepsine kaba etlerini göstermis, bir çare bulamamislar. Bektasi cani aciya aciya kaba etlerini ovaliyor, resmen sakir sakir kan akiyormus. Sonunda, al canimi ya Allah diye dualar etmis.

    Nihayet baba erenlere sifali otlar kullanarak her hastaligi iyilestiren bir kocakariyi tavsiye etmisler. Erenler, çaresiz, kadini çagirmis, cilk yara olan kaba etini ona da göstermis. Kadin, Bektasiye, derhal usagini hamama gönder. Bulabildigi kadar hamam böcegi toplasin, demis.
    Söyledigini yapmislar. Sifaci kadin getirilen böcekleri bir tokaçla güzelce ezmis. Içine çesitli otlar katmis, macun kivaminda bir merhem hazirlamis, bektasinin kaba etlerine sürmüs. Bu merhemi iki hafta boyunca düzenli kullanirsaniz hiçbir seyiniz kalmaz demis ve gitmis.

    Hakikaten birkaç hafta sonra bektasi tamamen iyilesmis. Iyilestikten sonra bektasi bir is geregi deniz Yolculuguna çikmis. Gemi güzel güzel ilerlerken birden firtina kopmus. Dev gibi dalgalar gemiyi sanki bir findik kabugu gibi ordan oraya savurmaya baslamis.Kaptan duruma bakmis, yolculari çagirmis ve onlara seslenmis:
    -Bu firtinaya dayanamayiz. Isimiz Allah'a kaldi ! Herkes dua etsin, belki yüce Allah halimize acir, firtinayi uzaklastirir. i:
    Bunun üzerine yolcular bildikleri bütün dualari okumuslar. Kimisi adaklar adiyor, kimisi eger kurtulursa yüzlerce fakiri doyuracagini falan söylüyormus. Içlerinde sadece baba erenler, diger yolculara aldirmadan piposunu yakmis firtinayi seyrediyormus. Bunu gören kaptan, bektasiyi azarlamis:
    - Bre zindik, herkes dualar ediyor, sen niye bize katilmiyorsun ?
    O zaman erenler cevabi yapistirmis:
    - Bak, kaptan efendi, ben cenab-i Allah'in isine bir defa karistim, aylarca götümün üstüne oturamadim ! Bundan sonra asla isine karismam. Gemi onun, ister batirir, ister çikarir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Son zamanlarda duyduğum en güzel fıkralardan biri.

    Fıkralardaki tüm baba erenler hep aynı kişi galiba. Mesaj hep aynı da..

  3. #3
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  4. #4
    poseidon_20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2005
    Şehir
    denizli
    Motosikleti
    mondial mt 125
    0 rh(+) Rüzgarın hissetmek ve iki teker üzerinde olmak kadar keyifli ne var şu hayatta

  5. #5

    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul

    motorcu motorcunun arkadaşı,dostu ve kardeşidir

  6. #6
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Güzel fıkra teşekkürler ChatnoiR, Ama ben sondan önceki cümleyi okuyunca erenlerin cevabının ''ben zamanında bi hastalıktan kurtulmak için dayanamayıp allahtan canımı almasını istedim...Eeee şimdi de canımı bağışlamasını istemek yüzsüzlük olmaz mı?? '' diyecek diye düşündüm...Ne hayal gücü ama

  7. #7
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2004
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    ERASER WİLL COME BACK


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler