Otoyollardan KGS ile geçmek????

1 hafta önce başıma şöyle bir olay geldi. Otobandan Sapancaya geziye gitmiştim. Geri dönüşte tekrar Sapanca'dan otobana girdim. Otobana girerken KGSyi okuttum bariyer açıldı geçtim. İstanbula gelince KGS yi okuttum ama yetersiz bakiye diye bariyer açılmadı. Bende otobana girerken KGS yi okuttuğumda bariyer açıldığı için doğal olarak bilet almadım. Sonuç olarak nereden otobana girdiğimi belgeleyemedim.

Şimdi asıl soru şu. Diyelim ki içinde 2.5 lira bakiyesi olan KGS kartım ile Sapanca'dan otobana girip Kurtköy, Ş.Pınar, Gebze, Dil İskelesi, Doğu Hereke, Körfez, Kandıra veya Doğu İzmit gişelerinden herhangi birinden çıksaydım, çıkıştada bariyer açılacaktı ve ben normal olarak geçecektim. Çünkü bu gişelerden çıkışların hepsi Sapanca'dan girildiği takdirde 2.5, 2 veya 1.5 lira. Yani karttaki bakiye yeterli. Ancak İstanbul'dan çıkarsam ücret 3.5 lira olacağı için karttaki bakiye yetmiyor ve Sapanca'dan girişte de bariyer açıldığı için bende bilet felan almamış oluyorum. Bundan dolayı en uzun yol ücreti olan 10.5 lirayı nakit olarak ödemek zorunda kaldım. Evet belki kartta nekadar bakiye kaldığını her geçişte kontrol etmem lazım ama ben hangi mesafelerin nekadar ücret olduğunu ezbere bilmek zorunda değilim. Sonuç olarak böyle bir durumda ne yapılması gerektiğini bilen varsa ve bu konuya bir açıklık getirilirse çok memnun olacağım.

Eğer otoyola girişteki KGS okutmalırında kart içindeki bakiyenin en uzun mesafeye yetmemesi gibi bir durum oluşabilecekse o bariyerin daha girişte açılmaması gerektiğini düşünüyorum. Başıma gelen olay kurulmuş bir tuzak gibiydi. Buradan çıkarılacak sonuçta siz siz olun ya kartınızda fazla miktarda para yükletin ya da önce bilet alın sonra KGSnizi okutun. Benim gibi madur olmayın. :) Gişe memurunun "ben girişte kartı okuttum bariyer açıldı şimdi ne yapayım ben?" dediğimde, "beni ilgilendirmez bakacaksın içinde nekadar para olup olmadığına 10.5 lirayı ver geç." tavrına hiç değinmiyorum o ayrı bir konu zaten.

Biraz uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar