Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

yılbaşı nedir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı 507rr adlı üyeden alıntı
    Ben koca bir yili devirmis her mantikli insan gibi, yeni umutlarla girmek istedigim, mutlu ve saglikli yeni bir doneme iyi girmek icin yeni yili kutluyorum. Yeni yili kutlamanin mantigi; sonraki 52 hafta icinde istenen beklentiler ve dunyevi mutluluk icin bir erken-kutlamadir
    hangi mantıkmış o ki sihirli bir değnek verilmişçesine herkesin dileği aynı gecede olacakmış gibi düşünülür, yılın diğer 365 gününden ne farkı vardır.
    ha biri çıkıp dese ki "her 31 aralık akşamı topluca eğlence yapalım" bu mantıklı olur, yapmayacak olsam da.
    öte yandan sade yılbaşı eğlencesi değil, çam ağacı süsleme, noel baba kıyafetinde dolaşmalar peyda oldu memlekette. birilerini şömineye çorap asarken görürsem şaşırmayacam. bizim örfi bir kutlama şeklimiz yokmuydu, yoksa bizim örfümüzde hiç yokmuydu böyle birşey?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2005
    Şehir
    kütahya/merkez
    Motosikleti
    buell 1125R
    Alıntı 507rr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geyigi bolecegim ama konu eksik kalmis duzeltmek isterim.

    Oncelikle su "ulusalci / dinci" "anti-yilbasi" muhabbetlerini hic cekemiyorum, belirteyim. Zira "arastirdim" diyen kisi bile daha Noel ile yilbasi farkini bilemiyor.

    TANIM!
    Noel: Latince Natalis (dogmak) kelimesinden turemis Fransizca kelime. Ingilizce karsiligi Christmas. Turkcesi: Isa'nin dogusu.
    KUTLANDIGI TARIH: 24-25 ARALIK!!!

    inanmayan icin kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/Noel

    yilbasinin tarihini vermeme gerek yok sanirim.

    Evet miladi takvim Hz. Isa'nin dogdugu yili baslangic kabul ediyor. Ama yilin ilk gunu onun dogumgunu degil. Bu yuzden ikisi FARKLI seyler.

    Ben noeli/christmas'i kutlamiyorum. Ben koca bir yili devirmis her mantikli insan gibi, yeni umutlarla girmek istedigim, mutlu ve saglikli yeni bir doneme iyi girmek icin yeni yili kutluyorum. Yeni yili kutlamanin mantigi; sonraki 52 hafta icinde istenen beklentiler ve dunyevi mutluluk icin bir erken-kutlamadir. Insan kendi dogumgunun nasil kutluyorsa, takvimin yeni yilini da benzer mantikla kutlar. En azindan benim etrafimdaki cogu kiside bu boyle. Beklentisi olmayan, olaya boyle bir misyon yuklemeyen insan bile sirf "bu gece de insanlarla egleneyim" diye disari cikiyor, bir seyler yapiyor.

    Ben bu kutlamayi yaparken Hz. Isa'yi da dusunmuyorum, ucgen bicimli objeler de kullanmiyorum. Amacim ailemle veya arkadaslarimla eglenmek, o kadar.

    Umarim her yilbasi muhabbetinde "aaa Hristiyan adeti o!" diyenler azalir. Yeni yili ateist Japonlar da, budist rahipler de, (onyargisi mantigina yenik dusmemis) Muslumanlar da kutluyor.

    Ha herkes buna zorunlu mu? veya tum medya tarafindan sovenist bicimde insanlara sartlandirilmasi lazim mi? elbette hayir. istemeyen insan icin yilin yuzlerce gununden hicbir farki yok. kimseyi de ayiplamam yilbasi gecesi 11'de yatti uyudu diye...

    Birkac araba laf da Noel baba olayi icin ederdim ama simdilik yeter.
    evet mantıklı dediğin insanlar sabaha kadar içip full sarhoş biçimde sağa sola kusup arabasına binip masum insanların canına kastedenlerdir.

    Alıntı 507rr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geyigi bolecegim ama konu eksik kalmis duzeltmek isterim.

    Oncelikle su "ulusalci / dinci" "anti-yilbasi" muhabbetlerini hic cekemiyorum,
    sen kimsin ki böyle bi cümle kurabiliyorsun.bu milleti ayakta tutan temeller çekemediğim dediğin şeyler uslubuna dikkat ett!!!!

  3. #43
    ümmet perkitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Türkiyenin ılık yerleri neresi olursa
    Motosikleti
    bajaj boxer 150
    aralığın son günü olan 31 den sonraki gündür.yani 1 ocak başkada bir anlamı yoktur.
    -geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
    www.perkitan.com
    BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT

  4. #44
    Sato8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2007
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Cf Moto 250 SR
    yılın başı
    müşteri - Bir sinek ilacı alabilir miyim?
    satıcı - Sineğinizin nesi var acaba?

  5. #45
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    malesef ki, yılbaşı artık böyle bir şey.

    ______________________________________________

    Taksim'de alkollü maganda rezaleti
    Yılbaşı kutlamalarında alınan alkol istenmeyen olayların yaşanmasına neden oldu. Taksim'de yılbaşı kutlamalarına gelen yabancı turistler, alkollü gençlerin tacizinden eczaneye sığınarak kurtuldu.

    İlgili Haberler

    Üniversiteli genç kızın yılbaşı eğlencesi ölümle bitti

    Alkollü sürücüler, yılbaşını kana buladı

    Kutlamaları denetlemek için İstiklal Caddesi'ni bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, "Bu eczane niye açık" demesi üzerine eczaneye gelen polisler, bayan turistlerin ifadesini aldı.

    Taksim'de yılbaşı kutlamaları bu sene de istenmeyen görüntülere sahne oldu. Saatler ilerledikçe alkolün etkisi ile kendinden geçen gençler kutlamalar için Taksim Meydanı'na gelen bayan turistleri taciz etti.

    Onlarca gencin tacizlerinden kurtulamayan bayan turistler İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bir eczaneye girmek zorunda kaldı. Bu sırada İstiklal Caddesi'nde denetimlerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, açık gördüğü eczaneyi polislere kontrol ettirdi. Eczaneye gelen polisler, içeriye sığınan bayan turistlerin ifadesini aldı. Polis memurlarının eczanenin önündeki kalabalığı dağıtması üzerine bayan turistler uzaklaştı.

    Alkollü maganda rezaleti objektiflere böyle yansıdı

    ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GENÇ KIZIN YILBAŞI EĞLENCESİ ÖLÜMLE BİTTİ

    Üsküdar'da, üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Tuğçe Sakarya (19), yılbaşı eğlencesi sonrası arkadaşıyla birlikte ticari taksi ile evine dönerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Kazada, ticari takside bulunan Sakarya'nın arkadaşı İpek Tümay da (18) ağır yaralandı. Ticari taksiye arkadan çarparak bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanmasına neden olan araç sürücüsü ise kaçarak kayıplara karıştı.

    Edinilen bilgilere göre kaza, saat 05:30 sularında Üsküdar D-100 karayolu Ankara istikameti TEM sapağında meydana geldi. Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğrenci olan Tuğçe Sakarya, arkadaşı İpek Tümay ile birlikte Nişantaşı'nda ticari taksiye binerek Anadolu yakasındaki evlerine gitmek istedi. İbrahim Bektaş'ın kullandığı ticari taksiye, Üsküdar D-100 karayolu Ankara istikameti TEM sapağında, 16 DT 267 plakalı Hyundai Starex marka minibüs arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle takside bulunan Tuğçe Sakarya ile arkadaşı İpek Tümay, ağır yaralandı. Kazaya sebep olan minibüs sürücüsü ise yaralılara yardım etmek yerine kaçarak kayıplara karıştı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen Tuğçe Sakarya, olay yerinde hayatını kaybetti. İpek Tümay ise ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tümay'ın durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Ticari taksi sürücüsü İbrahim Bektaş ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

    Polisin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Sakarya'nın yakınları, cesedi teşhis etti. Yakınları, Sakarya'nın, Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu belirtti. Kaza nedeniyle yol trafiğe tamamen kapandı. Kazaya karışan araçların çekilmesinin ardından araç trafiği tekrar normale döndü. Polis, bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olduktan sonra kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

    Öte yandan Tuğçe Sakarya'nın çantasını inceleyen polis ekipleri, Discorium adlı eğlence merkezindeki Kenan Doğulu konserine ait iki bilet buldu. Sakarya ve Tümay'ın konser sonrası evlerine dönmek istedikleri tahmin ediliyor.

    ALKOLLÜ SÜRÜCÜLER, YILBAŞI EĞLENCESİNİ KANA BULADI

    Yeni yıl eğlencesinde alkol sınırını aşarak trafiğe çıkan sürücüler, trafik kazalarına neden oldu. Polis ekipleri, denetimlerini sabaha kadar sürdürerek alkol sınırını aşan sürücüler hakkında cezai işlem yaptı.

    İlk kaza saat 01.00 sularında Okmeydanı-TEM bağlantı yolu D-100 katılımında meydana geldi. Alkollü olduğu ileri sürülen Günaydın Gök'ün kullandığı 34 D 6194 plakalı otomobil aşırı hız nedeniyle virajı alamadı. Kaldırıma çarptıktan sonra takla atan otomobil, yolun kenarındaki yeşillik alanda ancak durabildi. Araçta büyük çaplı maddi hasar meydana gelirken otomobilde bulunan Günaydın Gök ile arkadaşı Yiğit Cerit, kazayı yaralı olarak atlattı. Kanlar içinde kalan yaralılar, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yeni yıla hastanede giren kazazedelerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

    ikinci kaza ise saat 02:30 sularında Beşiktaş Etiler Aytar Caddesi üzerinde meydana geldi. Sürücüsünün alkollü olduğu iddia edilen 34 THN 40 plakalı ticari taksi, yılbaşı eğlencesi dönüşü caddede karşıdan karşıya geçmeye çalışan Yıldız Özdoğan'a çarptı. Aşırı süratli olduğu ileri sürülen otomobilin çarptığı Özdoğan, fırlayarak başka bir otomobille kaldırım arasına sıkıştı. Çevredeki vatandaşlar alköllü olduğu ileri sürülen taksi sürücüsünü linç etmeye çalıştı. Polis ekipleri taksi sürücüsünü gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Yaralı Özdoğan ise ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle olay yerinde büyük panik yaşandı. Kazaya karışan ticari takside meydana gelen hasar çarpmanın büyüklüğünü gözler önüne serdi.
    CİHAN
    01 Ocak 2008, Salı

    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=631602
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  6. #46
    carzywindy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2007
    Şehir
    istanbul uskudar / tatillerde konya
    Motosikleti
    kanuni windy 125
    Alıntı muratgergerli adlı üyeden alıntı
    Yılbaşıyı bilmem ama aybaşıyı bilirim..
    Len bu aybaşı lafını geyiği getirmeyin ha..
    Hassas bi konudur..
    abi niye aybaşı diyorlar yaw 15 inden 15 ine deilmi bu maaş sistemi
    ..::Bu Vatanın Gücü Ne Parasıdır Ne Tankları , Bu Vatanın Asıl Gücü İnanmış Evlatlarıdır::..

  7. #47

    Üyelik
    13 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 125
    Alıntı carzywindy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi niye aybaşı diyorlar yaw 15 inden 15 ine deilmi bu maaş sistemi
    Eskiden 1'inden 1'ineymiş. O zamanlardan kalma bir deyim. Hem fark etmiyor, bizim için ayın başı maaşı aldığımız gündür
    Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapın...çok zevkli oluyor :P

  8. #48
    patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2006
    Şehir
    Gurbet
    Motosikleti
    Var
    Ülkemizin yıllardır, gelişmekte olan ülkeler sınıfını bir türlü geçememesinin en büyük nedenlerinden biri de farklı düşüncelere saygısızlık, kendi düşünce ve fikirlerini empoze etmek isteği.

    Halbuki bu ülkeyi güzel kılan şeylerden bir tanesi de farklılıklar.

    Yapılan güzel şeyleri gölgeleyen olaylar olabilir.
    Ama bu güzelliği örtmez.

    Noel Hz.İsa'nın doğum günüdür. Hz. İsa bir peygamberdir ve tüm peygamberler gibi saygıyı hak eder.

    Yılbaşı gecesi içip, zıvanadan çıkarak bir sürü insan kaza yapmış, rezalet çıkartmış olabilir.
    Ama milyonlarca insan, insan gibi eğlenip güzel bir gece geçirdi.
    Bir kaç kendini bilmezin yaptığı rezalet için bu kötüdür demek yanlış olur.

    Nasıl ki bazı kendini bilmez sürücülerin yapmış oldukları saçmalıkların bütün bir motosiklet camiasına mal edilmesine karşıysak,
    bu gece de yapılan saçmalıkları adam gibi eğlenenlere de mal edemeyiz.


    Hayatımız öyle hızlandı ki, artık 24 saat bizlere yetmemeye başladı.
    Durum böyle olunca da, ailemize ve arkadaşlarımıza daha az vakit ayırır olduk.
    Yılbaşı ya da bayramlar, bizlere birlikte olma fırsatı sunuyor.
    O gece yapılacak şeyler ise insanın kendisini bağlar.
    İster içer zıvanadan çıkar.
    İster oturur Kuran okur.
    İster kiliseye gider.
    İsterse ailesi ile güzel bir akşam yemeği yer.Çocuklarına hediyeler alır sevindirir.
    Ben, bana bir zarar vermedikten sonra, insanların ne yaptığına karışmam.
    Başkalarının özeline girmedikten ve özgürlüğüne saygısızlık etmedikten sonra,
    insan dilediği gibi yaşamakta özgürdür.

  9. #49
    GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul-Hasanpaşa
    Motosikleti
    R1
    güzel bişeydir yılbaşı
    ben nası girdiysem dün gece, anca çıkabildim
    GKN MOTORS

  10. #50
    rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Denizli
    Alıntı 507rr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geyigi bolecegim ama konu eksik kalmis duzeltmek isterim.

    Oncelikle su "ulusalci / dinci" "anti-yilbasi" muhabbetlerini hic cekemiyorum, belirteyim. Zira "arastirdim" diyen kisi bile daha Noel ile yilbasi farkini bilemiyor.

    TANIM!
    Noel: Latince Natalis (dogmak) kelimesinden turemis Fransizca kelime. Ingilizce karsiligi Christmas. Turkcesi: Isa'nin dogusu.
    KUTLANDIGI TARIH: 24-25 ARALIK!!!

    inanmayan icin kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/Noel

    yilbasinin tarihini vermeme gerek yok sanirim.

    Evet miladi takvim Hz. Isa'nin dogdugu yili baslangic kabul ediyor. Ama yilin ilk gunu onun dogumgunu degil. Bu yuzden ikisi FARKLI seyler.

    Ben noeli/christmas'i kutlamiyorum. Ben koca bir yili devirmis her mantikli insan gibi, yeni umutlarla girmek istedigim, mutlu ve saglikli yeni bir doneme iyi girmek icin yeni yili kutluyorum. Yeni yili kutlamanin mantigi; sonraki 52 hafta icinde istenen beklentiler ve dunyevi mutluluk icin bir erken-kutlamadir. Insan kendi dogumgunun nasil kutluyorsa, takvimin yeni yilini da benzer mantikla kutlar. En azindan benim etrafimdaki cogu kiside bu boyle. Beklentisi olmayan, olaya boyle bir misyon yuklemeyen insan bile sirf "bu gece de insanlarla egleneyim" diye disari cikiyor, bir seyler yapiyor.

    Ben bu kutlamayi yaparken Hz. Isa'yi da dusunmuyorum, ucgen bicimli objeler de kullanmiyorum. Amacim ailemle veya arkadaslarimla eglenmek, o kadar.

    Umarim her yilbasi muhabbetinde "aaa Hristiyan adeti o!" diyenler azalir. Yeni yili ateist Japonlar da, budist rahipler de, (onyargisi mantigina yenik dusmemis) Muslumanlar da kutluyor.

    Ha herkes buna zorunlu mu? veya tum medya tarafindan sovenist bicimde insanlara sartlandirilmasi lazim mi? elbette hayir. istemeyen insan icin yilin yuzlerce gununden hicbir farki yok. kimseyi de ayiplamam yilbasi gecesi 11'de yatti uyudu diye...

    Birkac araba laf da Noel baba olayi icin ederdim ama simdilik yeter.
    Hocam elinize sağlık içimdekilerle bağdaşmış yaklaşımınız, cuk olmuş. Ben buna bir de insanların mutlu olması bir araya gelmesi için bir bahane diyerek yaklaşıyorum açıkçası. Ben uzun zamandır böyle bir ambiyanstan uzaktım mesela, iyi oldu bünyem için.
    Noel Baba Olayı icinde yorum yapsanız sevinirim hocam, dokunaklı bir seyler dökülür kanaatindeyim, özellikle basının Noel babayı bir yılbası ikonu haline getirmesi durumu söz konusu, büyük caplı alısveris merkezleri ve iş yerleri de buna uyuyorlar. Ve ortaya Noel kutlamayan ülkenin sokaklarında cocuklara nanik yapan kırmızı elbiseli amcalar, çam ağacları, vb. tezat olabilecek bir durum cıkıyor. Tamam Noel kutlayanı da vardır ancak dısardakinin milli bayramını kutsal gününün ikonlarını alıp malzeme olarak kullanmak gercekten aşalayıcı bence. Kişisel fikrim tabi. Aslında bunu kapitalizmin toplumlar üzerinde oluşturduğu arsız ve utanmaz paracı tutumunun bir yansıması olarak görmek mümkün. Tabi yıllardır böyle böyle karıştı gitti 31 aralık gününe kırmızı elbise ve beyaz sakal.

    -Ho Ho Ho

    +AAA Nail dede buuuuu

    -Ho ho ho gelin bakalım cocuklar
    -Yeni yıl da neler istiyorsunuz
    +Ben araba istiyorum
    +Bende rocket launcher
    +Ben baba istiyorum
    +Ben et yemek istiyorum !

    -Ho ho ho ne güzel dilekler bunlar
    -Şöminenin yanına çoraplarınız için yer hazırladınız mı bu gece için ?
    +şömine ne nail dede, kömür sobasının üstündeki çamaşırlığa asıcaz biz orası olmaz mı
    -ho ho ho olur tabiii neden olmasın küçüğüm
    -taysarus'a gitmek istiyorum diyin ailenize orda cok güzel hediyeler hazırladım sizeee (sponsor olayına giriyor)
    +aaa neler var orda, gidelim anneee, gidelim banne ya bannee!

    Nadil dede olur ilerde adı. söyledi dersiniz hocam. Bi şekilde esniycek o karışmak için çünkü.
    Comfirmation Bias


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)