Silinemeyen bi dosyayı nasıl silebilirim

szr

Arkadaşlar öncelikle belirteyim ki pc bilgim zayıftır.Bilgisayara bilmem kaç tarihinde engelleyen diye bi dosya yüklenmiş silmeye ya da açmaya çalışıyorum; Dosya Silme Hatası veriyor ve ''engelleyen silinemiyor:Diskin dolu veya yazmaya karşı korumalı olmadığından ve dosyanın şu anda kullanımda olmadığından emin olun'' diye bi kutucuk çıkıyor ; sinirimi bozuyor nedir bu ; kaç akşamdır uğraşıyorum silemedim , ne yapmalıyım:pr:

Abicim masaüstünde mi..
Uzantısı ne olarak görünüyo..
Bide dosyanın adını yazabilirsen yardımcı olmaya çalışırım..

Bilgisayarı açarken F8 tuşuna bas sürekli, bir menüye girecek. Oradan "Güvenli Mod" (güvenli kip) seç. Windows saçma sapan renk ayarlarıyla açılacak. Dosyayı sil, bilgisayarı yeniden başlat.

szr

Abi dosya adı engelleyen; uzantısı rar. sanırım; evet masaüstünde görünüyor ; simge side dünya ve onu saran mavi bi halka ama ne açılıyor ne siliniyor ; farklı çalıştır diyorum kullanıcı adı ve parola istiyor:silent:

Bilgisayarı açarken F8 tuşuna bas sürekli, bir menüye girecek. Oradan "Güvenli Mod" (güvenli kip) seç. Windows saçma sapan renk ayarlarıyla açılacak. Dosyayı sil, bilgisayarı yeniden başlat.

Alnlaşılan szr kardeş. uzantıyı değiştirme izni yok..
Pro nun dediğini yap silebilirsin...Yanlız fare(mause) çalışmaya bilir işlemlerde.

szr

Yau sen silmek istemiyor muydun? Dediğimi yapsana bi :p

Valla Modum sildim:p Çok makbule geçti ; başardım , Ankara ya gelirsem sana söz bi çay ısmarlıycam:cherry:Teşekkür ederim:)

Bişey daha sorayım böyle bi topic açmışken; disk birleştiricisinden parçalanmış dosyaları birleştiriyorum pc biraz daha hızlansın diye ama orada kırmızı ile gözüken parçalanmış dosyalar disk birleştirilmesi yapıldık tan sonrada halen kalıyor yani tam birleştirilme yapamıyor pc ; 2 tane kırmzı dosya sabit duruyor , bunun nedeni nedir acaba:p Birde bu engelleyen dosyası neyin nesidir, neden silinemedi bunu merak ettim , biraz pc kültürüm artsın obakımdan soruyorum :p

Son düzenleme:
O kırmızı olanlar yeri(konumu) değiştirilemeyen Windows dosyalarıdır..
birleşme olmaz..
Silmekte zorlandığın dosyada pc açılırken çalışan bi uzantıdır.
Kendini açılışta kitliyodu..
Birleştirme işi verimlidir fakat uzun sürer.

szr

O kırmızı olanlar yeri(konumu) değiştirilemeyen Windows dosyalarıdır..
birleşme olmaz..
Silmekte zorlandığın dosyada pc açılırken çalışan bi uzantıdır.
Kendini açılışta kitliyodu..
Birleştirme işi verimlidir fakat uzun sürer.

Yo abi ; kırmızı parçalanan , yeşil taşınamaz ,maviler bitişik dosyalar:) Yardımlarınız için tşk ederim , pc konusunda biraz kendimi geliştirmem gerek:pale::cat:

Çoktandır yapmadığım için renkleri karıştırmışımdır..Doğru..
O zaman o dösyalrın uzantıları windows tarafından işlem sırasında çalıştığı için birleştiği görünmüyodur..
Bir kaçkez yaparsa bence kaybolur ...

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Harddiskini başka bir pc'ye slave bağlayarak birleştir, taşınamayan felan kalmaz, adam akıllı birleşir:)

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çok açıklayıcı oldu tşk ederim:p:silent::p

Boşver öyleyse, dediğimi şıp diye anlamadıysan kasayı açman da pek sağlıklı birşey değil.

Olduğu kadar birleştir, 6 ayda bir de yedek alır windows'unu baştan kurarsın, en güzel birleştirme yolu bu.:)

szr

Boşver öyleyse, dediğimi şıp diye anlamadıysan kasayı açman da pek sağlıklı birşey değil.

Olduğu kadar birleştir, 6 ayda bir de yedek alır windows'unu baştan kurarsın, en güzel birleştirme yolu bu.:)

Saolun ; teşekkür ederim:)

szr

Szr paşam avatardaki cüneyt abim karizma..:cat:
Ama başka resmi varsa daha şık olur bence..:bounce:
Sigara felan..İmaj zedeliyici kanımca...:wiinkk:

Yok be abi ; Cüneyt abimiz ve bendeniz in karizmaya bişey olmaz:)

Kötü örnek oluyorsak kaldırırım :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar