Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Cinayet zanlılarının CD görüntüsü nasıl netleştirilebilir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Üzücü olayı az önce biraderden öğrendim ve siz motosikletçi dostlarımla paylaşmak ve konu hakkında teknik bilgiye sahip arkadaşlardan bilgi almak istedim.

    Olay bundan üç hafta önce Didim’de meydana gelmiş. Abimin bir arkadaşının kardeşi geceleyin yolda yürürken biri veya birileri tarafından başına sert bir cisimle vurulmak suretiyle Hakkın rahmetine kavuşmuş. Cani(ler) merhumun cep telefonu ile kredi kartını alarak sırra kadem basmışlar.

    Çalınan kredi kartı yakınlardaki bir benzincide kullanılmış ve araç ile sürücüsü benzincinin güvenlik kamerasına takılmış. Kayıtlar CD ortamına aktarılmış ancak görüntüler net olmadığından aracın plakası ve şahsın eşgali belirlenemiyormuş.

    Olay Jandarmanın yetki alanında olduğundan, kayıtların jandarma kriminal laboratuarında inceletilip mahkemede delil olarak kullanılabilmesi için görüntülerin netleştirilmesi gerektiğinden, bu işlemin nasıl yapılabileceği konusunda bilgi sahibi arkadaşlar var ise lütfen bu başlık altında önerilerini yazsınlar.

    Not: Bu bilgiler merhumun yakınları tarafından da izleneceği için, gösterilecek hassasiyet konusunda onlar adına buradan teşekkürlerimi sunarım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Nisan 2005
    Kriminal olaya el atmış ise sorunu çözeceklerdir.Bundan şüphen olmasın.. Fotoğraf olsaydı yardımcı olurdum ama film işinde pek bir bilgim yok.. Ama görüntüleri fotoğraflayıp işleme şansına da sahipsin.. Büyültme küçültme ve aydınlatma yapabilirsin..
    Geçmiş olsun.. Araçta büyük ihtimal çalıntı çıkacaktır..

  3. #3
    deskator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2005
    okulyolu haklı. Bu Olayı jandarma çözemese bile İstanbul kriminal e yollar ve onlarda allem eder kallem eder o plakayı o adamı tespit eder . Bu konuda İstanbul Burosu dünya çapında bir yer oldu hatta yakın zamanda bu konuyla ilgili bi haber bile çıkmıştı.

  4. #4
    muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Konu ile ilgili eklemek istediğim, CD kaydının bir kopyası merhumun yakınlarının elinde ve teknik olarak görüntü kalitesinin yükseltilmesi için acilen kendileri bir şeyler yapmak istiyorlar.

    Bu konuda önerileriniz var mı acaba?

  5. #5

    Üyelik
    11 Nisan 2005
    o cd yi bilgisayara takıp izlesinler ve zanlı göründüğünde fotoğraflar çeksinler.. Sonra o fotoğraflaro photoshop veya fotocanvas gibi acdsee gibi fotoğraf temel özellikli programlarla görüntüler üzerinde bir takım aydınlatma veya büyültme gibi özellikleri amatörce kullanabilirler.. Fakat bu kişiler tamamen slüetten ibaret ise birçok kişiye göstermekte yarar var.. Slüete bakarak şahısları tanıma imkanı da vardır..

  6. #6

    Üyelik
    26 Mayıs 2005
    başınız sağolsun
    çok üzüldüm suçlular en kısa zamanda cezalandırılır inşallah

  7. #7
    Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    34
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Oncelikle basiniz sagolsun... Astronomi ile ilgili bazi programlar var. Teleskopa monte edilen bir fotograf makinasindan alinan goruntuleri netlestirmek amaciyla kullanilan. Filmden kareler alinip, bu tur bir program kullanilabilir. Photoshop gibi programlarla netleştirme işi çok zor.

  8. #8
    muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Taziye ve öneriler için teşekkürler arkadaşlar. Şu astronomi programı ile ilgili işlemin nerede yapıldığını bilen ve genel olarak konu ile ilgili başka önerisi olan arkadaşlar varsa lütfen belirtsinler.

  9. #9
    Kobayashi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Göztepe
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    görüntü kalitesi düşük bir filmi iyi kalite yapmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum.aksi halde hepimiz resimleri düşük kalitede çeker eve gelir netleştirirdik.ancak resim editörleri ile ışık ayarı keskinlik gibi faktörleri değiştirerek fayda sağlayabilirsin.bazen görüntüyü negatif yapmak bile okunamayan yazılar için şaşırtıcı derecede faydalı olabilir.

    filmi kare kare fotoğraf halin getirmek için blaze madia pro yu önerebilirim.bu fotağraflarla oynamak için ise en basit editör programını bile kullanabilirsin.keskinlik ışık negatif gamma ayarları en basit editor programlarında bile vardır.

    başınız sağolsun.ailesinin acisinin biran önce azalması dileğimle.

  10. #10
    Charme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2005
    bu konuda kriminal oldukça başarılı emin olun ancak kopya cd yerine orjinal kayıtlar verilmeli kriminale...

  11. #11

    Üyelik
    13 Ağustos 2005
    Şehir
    Beylerbeyi, İstanbul
    Nasa'nın şu an kullanmayı düşündüğü programın adı VISAR, yalnız o programı NASA haricinde hiçbir yerde bulamasın, ayrıyetten hala geliştirilme bölümünden bir türlü çıkamamış son okduğum makaleye göre. Dr. David Hathaway ve Paul Meyer bu programı geliştirmişler.

    Oak Ridge National Laboratory'de geliştirilmiş olan VITALE adında bir program onu belki bulabilirsin (belki). Ama bencede bu işi Polislere bırakmak daha iyi gibi geliyor onlar da muhtemelen VITALE programını kullanarak bu işi yapacaklar.

    Ama eğer bu işi kendim yapacağım diye kafana taktıysan, bu işi yapabilecek programlar genelede Devlet Teşkilatları tarafından kullanıldığı için eMule, Kazaa yok ne bileyim GNUtella ağında bulunamaz. Eğer çok ilgileniyorsan konuyla John Jay College of Justice'deki kaynaklara bakabilirsin (hatta terrör'le mücadele alanında bir türk polis orada öğretim görevini sürdürüyor)

    Allah rahmet eylesin, sana da kolay gelsin.
    Yaptıkları işin doğruluğuna inanan insanlar, çalışmalarının denetlenmesinden, karşı fikirler ortaya atılmasından ve tercihleri üzerinde münakaşa yapmaktan zevk alırlar.
    [I]- Mustafa Kemal ATATÜRK[/I]

  12. #12
    Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    34
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Sorunuz üzerine astronomi gurubuna bir mail atmiştim. Gelen yanit aşağıdadır. Registax programi kullanilabilir sanirim
    ----------------------------
    Merhaba,

    Sorunuzu(netleştirme/birleştirme?) tam anlayamadım ama hareketli yada
    tekil görüntü işlemek için pek çok yazılım var. Genelde ücretli ama
    ücretsiz olanlar da hiç fena değil. Örneğin "Registax". Üstelik
    Turgut Kalfaoğlu tarafından dilimize çevrilmiş bir uyarlaması var:

    http://registax.astronomy.net/html/download.html


    "K3CCDTools"un da ücretsiz bir sürümü mevcut:

    http://www.pk3.org/Astro/index.htm?k...s_download.htm


    Ayrıca bilinen diğer iyi ama ücretli yazılımlar:

    ImagesPlus, Photoshop, MaximDL, NeatImage vb.

    Saygılar.
    ---------------------------------------------------------------

  13. #13
    muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Böyle bir konuyu bu siteye yazarken bir an bile tereddüt etmedim ve ne kadar haklı olduğumu gördüm. Tüm önerilerinizi merhumun yakınlarına düzenli olarak iletiyorum. Umarım işe yarar da şerefsizler bir an önce layıklarını bulurlar.

    Yardımlar için çok teşekkürler..

  14. #14

    Üyelik
    11 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER
    Resimleri küçültürken aradan pikselleri çıkarıyorsun oluyor fakat resimi netleştirmek veya büyültmek için orijinal resimde olmayan piksellere ihtiyaç var. Bunun için komşu piksellerden olmayan pikseller tahmin edilmeye çalışılıyor. Örneğin yan yana iki pikselin arasına 3. bir piksel koyarak resimi 3 pikselli yapmak istiyoruz. İki pikselin ortalamasını alıp bu ikinin arasına koyarak 3 piksel elde ediliyor. Tahmin işlemi daha karmaşık matematik işlemleri yapılarak daha iyi sonuçlar elde edilmeye çalışılsa da sonuçta gerçekte var olmayan bilgiye ulaşılmak istenildiğinden sonuç tatmin edici olmayabilir.
    Life is for my own to live my own way - Metallica
    (Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler