anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Motosiklet Türkiye Forum > Konu Dışı

Motosikletleri gerçekten sıkıştırıyorlar mı?

Bu konuya 24 cevap yazıldı 326 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
ShowDown

ShowDown - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yok
Kan Grubu: A Rh+
Motosikletleri gerçekten sıkıştırıyorlar mı? - 15-12-2007, 09:21 AM

Merhaba arkadaşlar
şimdi mayıs ayında motor almayı düşünüyodum
ama annem geldi bi konuştu benle dedi ki
ben söz verdim sana ama motosikletleri çok sıkıştırıyolar trafikte
bi de rüyasında görmüş benim kaza yaptığımı (ki daha motor yok)i
ama seçim sana kalmış dedi
neyse lafı uzatmıyım siz hep trafiktesiniz gerçekten böyle sadist adamlar geziyo mu?

şu motora düz uzanan magandalar vardı hatırlarsınız...
onların artçı aldığını düşünsenize

Eski
  (#2)
okayyorukcuoglu

okayyorukcuoglu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: as t1
Kan Grubu: O Rh+
15-12-2007, 09:53 AM

bir arkadaşının arkasına bin ve trafiğe çık kendin göreceksin sıkıştırması falan seni pek takmıyorlar direksiyon başına geçince birden herkes yolları karayollarından satın almış gibi gidiyor senin yapacağın önlemini alacaksın full korumasız çıkmayacaksın yola
Eski
  (#3)
aYe

aYe - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: CBR1000RR08
15-12-2007, 10:00 AM

Karşıdan yada arkadan değil, yandan gelip tokat gibi çarpıyorlar hemde göre göre.

Düştüysen sırıta sırıta kaçar gider, onların gözünde sen sadece pis bir sineksin.

Düşmediysen o sakat işte...

Baktın iri yarı bol bol adam iniyor araçtan hemen ecelinle düş yere, zaten kısa bir süre sonra kaderinle düşücen beklediğine deymez...

Masum değiliz hiçbirimiz, özelliklede ben
Eski
  (#4)
savaskayan

Aktif (Online)
Motosikleti: 102 Tuşlu F Klavye
Kan Grubu: AB Rh+
Türkiye'de Motor Kullanmak - 15-12-2007, 10:27 AM

Valla sıkıştırırlar mı bilmem

ama abazanlar kahvesinde bale yapmak gibi bişey Türkiye'de motor kullanmak

"BEN BİR HAZİRAN MOTORCUSUYUM,SOĞUĞU,YAĞMURU,TOZU,ÇAMURU,BOZUK YOLU Bİ DE"BU MAKİNA ÇİN MALI MI?YARAMAZ O ZAMAN" DİYENLERİ SEVMEM" .
Eski
  (#5)
Tequ

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Yamaha xT66o-R
15-12-2007, 10:30 AM

qünde 50 km yol yapan biri olarak daha şimdiye kadar 1 araba sıkıştırmasına maaruz kalmadım..
Eski
  (#6)
jesse

jesse - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HONDA CB 1100 X-eleven ve (O|||||O) only in a jeep
15-12-2007, 10:45 AM

istanbul trafik konusunda gerçekten yetersiz ... sürücülerin takip mesafesi bilmedigi, ışıklara aldırış etmedigi ( eds var hala kırmızıda geçiyorlar yaww !!! yuh) iki cm lik yer bile olsa arabaları dib dibe getirdigi motorsiklet görünce "ne yol vericem şurda beklesin bende beklemiyormuyum" diye düşündügü yeni yetmelerin araba alıp hadi gazlayalım sevdasına yollarda bir oraya bir buraya makaslar gereksiz hareketler ( feci sinirleniyorum onlara) yapanlar ,, motorsikleti bir ufo görmüşcesine algılayamayıp boş boş bakanlar ((: aynada gördügü selektör yapıldgı ve korna dahi çalındıgı halde ( halbuki hiç gerek yok geldigini 200 metrden duyuyor insan grül gürül makinanın) ama yol vermek yerine pis pis sırırtan.. kasis ve tümsek çukur gibi yol bozukluklarında yavaşlaman gerektiginde plakana kadar girip korna çalan dayak yiceni anlayınca arabaya pusan (((: (bu favorimdi ) özellikle toplu taşıma araçlarının hiçbir şeye aldırış etmedikleri ( zaten kendilerine hayırları yok) bir trafikte yol almak durumundayız .. eminim ki bu saydıklarım gibi bir ton şey sıgdırabiliriz buraya hepimiz .. ve çogumuzun başına gelmniştir boyle olaylar kimi şanslı kimide şanssız bitirir bu durumları ... ( çok kötümser konuşmak istememiştim ) ama herşeyerağmen motorsiklet kulanmayı seviyorum. ve her geçen gün birşeyler daha ögreniyorum .. trafikte çok dikkatli olman dilegi ile

bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
Eski
  (#7)
ShowDown

ShowDown - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
15-12-2007, 11:23 AM

of orda inip bi kafa atmak var kaskla ama
hiç bi önlem alamaz mıyız?
mesela bi helmet cam ile suç duyurusunda bulunulmaz mı
adamın sana çarptığını gösteren falan valla cidden tehlikeli iş bu şerefsizlerin arasında

Eski
  (#8)
jesse

jesse - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
15-12-2007, 11:36 AM

trafikte herzaman motorsikletler için tehlike var .. bunu gözlemleye bilirsin araçlarda yolculuk yapan adamları gözle .. yaya biile olsan araba da kullansan t.taşıma aracında da olsan gözle yap.. mesela şuran yolaçık .. hepimiz ihtiyacımız dogrultusunda taksiye yada minibüse bineriz . taksiye bindigim zaman klasik konuşmalar vardır ((((: abi işler güçler nasıl trafikte fena tıkalı V.s V.s şunu dene abi bu motorlulara da uyuz oluyorum baksana trafikte oyle gidiorlar biz duruyoruz gibi bikaç cümlede sonra dinle vahşeti (((: ( tabi tüm şoförler için degil ) incegin yerde bende o motorsikletlerden birini kullanıyorum de !!! inansa anlayacaktır degilse zaten boş (((:

bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
Eski
  (#9)
banavurma

banavurma - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: aprilia leo 150
15-12-2007, 11:47 AM

muhakkak ki sıkıştırıyorlar. ancak yinede motosiklet sürücüsününde kendisini koruması, dikkat etmesi lazım.

aklıma gelenler mümkün olduğunca bulunduğu şeridi veya sollama yaparken kullandığın şeridi ortalayrak kullan..diğer araçlara yakın geçme.. araç geçerken mümkün olduğunca o araca uzak geç ki (bir çok araç sürücü motosikletliyi fark etmiyor bile) olası bir tehlikede kaçacak fırsatın olsun...

Ana yolu kullanıyor bile olsan tali yoldan çıkış yapan araçları göz ucuylada olsa takip et... dikkatsiz, daha kötüsü seni gördüğü halde önüne çıkan sürücü çok oluyor....

motosiklet ehliyeti 149,99 ytl
Eski
  (#10)
ShowDown

ShowDown - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
15-12-2007, 12:05 PM

Alıntı:
jesse´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
trafikte herzaman motorsikletler için tehlike var .. bunu gözlemleye bilirsin araçlarda yolculuk yapan adamları gözle .. yaya biile olsan araba da kullansan t.taşıma aracında da olsan gözle yap.. mesela şuran yolaçık .. hepimiz ihtiyacımız dogrultusunda taksiye yada minibüse bineriz . taksiye bindigim zaman klasik konuşmalar vardır ((((: abi işler güçler nasıl trafikte fena tıkalı V.s V.s şunu dene abi bu motorlulara da uyuz oluyorum baksana trafikte oyle gidiorlar biz duruyoruz gibi bikaç cümlede sonra dinle vahşeti (((: ( tabi tüm şoförler için degil ) incegin yerde bende o motorsikletlerden birini kullanıyorum de !!! inansa anlayacaktır degilse zaten boş (((:
valla güzel yöntem de onu dediğinde adam öfkelenip dalmasın sana
çünkü o kadar konuşmadan sonra motorlara acayip bi gözle bakar adam

Eski
  (#11)
jesse

jesse - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
15-12-2007, 12:16 PM

Alıntı:
ShowDown´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
valla güzel yöntem de onu dediğinde adam öfkelenip dalmasın sana
çünkü o kadar konuşmadan sonra motorlara acayip bi gözle bakar adam
öke ike kalkan zararla oturur amacım onu kızdırmak degil yaptıgı gafın farkına varması (((: yanii anlayana sivrisinek saz anlamayana REMUS la YOSHİMURA az

Drift Religion
Eski
  (#12)
muratgergerli

muratgergerli - ait Avatar

Aktif (Online)
15-12-2007, 12:16 PM

Alıntı:
adamın sana çarptığını gösteren falan valla cidden tehlikeli iş bu şerefsizlerin arasında
Paşam konuyu baştan aşağıya okudum..Benim söyleyebileceğim şu...
Eğer sizi sıkıştırp düşürdüyse, sen kendi şeridindeysen,korumaların tam ise,belgelerinde bir eksiğin yoksa; olay yerinden ayrılma ve ücretsiz (cep tlf'nda kontür olmazsa bile) olan 155 Polisİmdat veya 154 Alotrafik numarasını arayıp yer vereceksin..Tabi adam kaçıp gidiyorsa plakasını almayı unutma..En resmi olanı ve seni maddi olarak kurtaracak bu bence....

Konu muratgergerli tarafından (15-12-2007 Saat 12:44 PM ) de değiştirilmiştir..

İmza mı; yok anam taklit ediliyor...Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
Eski
  (#13)
ShowDown

ShowDown - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
15-12-2007, 12:37 PM

Alıntı:
muratgergerli´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Paşam konuyu batan aşağıya okudum..Benim söyleyebileceğim şu...
Eğer sizi sıkıştırp düşürdüyse, sen kendi şeridindeysen,korumaların tam ise,belgelerinde bir eksiğin yoksa; olay yerinden ayrılma ve ücretsiz (cep tlf'nda kontür olmazsa bile) olan 155 Polisİmdat veya 154 Alotrafik numarasını arayıp yer vereceksin..Tabi adam kaçıp gidiyorsa plakasını almayı unutma..En resmi olanı ve seni maddi olarak kurtaracak bu bence....
evet abim haklısın da babamın bi arkadaşı motorla işe giderken araba çarpmış,
land rovermış modeli adam kaçmış, babamın arkadaşı da plakasını almış neyse gitmiş polise olis başına bela mı arıyosun demiş ben anlamıyom bu polisleri

Eski
  (#14)
aYe

aYe - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: CBR1000RR08
15-12-2007, 12:52 PM

Alıntı:
Tequ´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
qünde 50 km yol yapan biri olarak daha şimdiye kadar 1 araba sıkıştırmasına maaruz kalmadım..
Dostum sen nerde kullanıyosun bilmiyorum ama istanbul olmadığına eminim.

Masum değiliz hiçbirimiz, özelliklede ben
Eski
  (#15)
vlad1462

vlad1462 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: şimdilik cbf, ilerde tdm 850
15-12-2007, 13:23 PM

muhakkak sıkıştırıyolardır ama terside olabiliyo.bizim water kamyonları sıkıştırıyodu mesalaçok kamyoncu telef oldu onun yüzünden

ben kalender meşrebim, güzel çirkin aramam. nefes alsın yeter !!!
Eski
  (#16)
muratgergerli

muratgergerli - ait Avatar

Aktif (Online)
15-12-2007, 13:49 PM

Alıntı:
evet abim haklısın da babamın bi arkadaşı motorla işe giderken araba çarpmış,
land rovermış modeli adam kaçmış, babamın arkadaşı da plakasını almış neyse gitmiş polise olis başına bela mı arıyosun demiş ben anlamıyom bu polisleri
Paşam...Malesef her meslek grubunda tabiki art niyetli ve görevini tam anlamıyla içine sindirmeyenlerin yanında görevini kötüye kullananlarda vardır..İnan biz iiçimizde bu gruba giren kişileri ergeç bertaraf ediyoruz.Tabi böle yapanları duyuncada üzülüyor ve hayıflanıyorum..Birazda vatandaş olarak bizlere düşen böyle bir olaya (polis ilgisizliğine) maruz kalınıldığında olayın detayı ve polisin sicilini alarak gerekli resmi başvuruyu (dilekçeyi) savcılığa vermek..Böyle olursa inan içimizdeki çürüklerin temizlenmesi daha da hız alacaktır..
Babanın arkadaşının başına gelen olayda da (üzüldüm tabi) yine yanlışlık zinciri var...
1)..Olay yerini ne olursa olsun terk etmeyecek..(Haberdar edilirse Polisin olayyerine intikal etmesi vazifesidir.Gelmeme gibi bir lüksü olamaz.)
2)..Şikayetini mutlaka bildirecek.Yazılı dilekçelere resmi kurumların mutlaka 15 iş gününü geçmemek kaydıyla cevap vermesi kanunla belirtilmiş..
Buna bizim meslekte dahil..Sözlü olan şikayetler silsile yoluyla yapılır.Buda o polisi amirine, amir dinlemedi müdürlerine bildireceksin..Tabiki resmi bir şekilde..
.
Kısacası vatandaşlık haklarımızın (kanuni hak ve yasakların)bilincinde olmalıyız.
Sorarım size kimin yanında veya en yakınında Anayasa kitabı var..Kim OKUDU..

İmza mı; yok anam taklit ediliyor...Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
Eski
  (#17)
recruit
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
15-12-2007, 15:03 PM

trafikte herkes birbirini sıkıştırıyor. istanbulda trafiğin kendi dili bu ....
motorun kıvraklığını ve ivmelenmesini kullanarak bunlardan kaçınılabiliyor. ve de korkunun ecele faydası yok. ya bunları bilip kullanacaksın ya da kullanmayacaksın. bir sürü insan ya kendi hatalarından ya da başkalarının hatalarından motorun üstünde can veriyor, verecek. sen eşeği sağlam ağaca bağla....
murat allah aşkına kim okur anayasayı, hukukçu değilim okusam ne anlarım. anayasa bileceğine bir iki kilit noktada tanıdıkların olsun yeter. gayrettepe trafikte 2 tane emniyetin teftiş bölümünde 1 tane müdür tanıdığımız var. haklı olupta mağdur durumda bırakılacağımı anladığımda arıyorum... inan açılmayan kapı yok. bir kamyon şöförü polisin önünde saldırdı bana polis sanki hiçbirşey olmamış gibi davrandı . aradım tanıdıkları 2 gün nezarette kaldı. cibli bi hafif meşrep bağyan az kalsın imamın kayığına bindiriyordu beni. polisin dediği tek şey - beyfendi kadının milletvekili tanıdıkları var merkezden arıyorlar bırak yoluna git... eeee ne olacak şimdi. nerdere benim güzel darbe çocuğu anayasam ... burası türkiye öyle hak hukuk mukuk yemez .... en güzel anayasayı "orman anayasası" çünkü bu millet trafik canavarı değil "trafik hayvanı" ....
Eski
  (#18)
efendy_iso

efendy_iso - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: GSXR1000RR1 Araba:Peugeot 206 Uçak:Boing 727
15-12-2007, 15:27 PM

Alıntı:
aYe´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

Baktın iri yarı bol bol adam iniyor araçtan hemen ecelinle düş yere, zaten kısa bir süre sonra kaderinle düşücen beklediğine deymez...
Alıntı:
savaskayan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ama abazanlar kahvesinde bale yapmak gibi bişey Türkiye'de motor kullanmak

Alıntı:
Tequ´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
olm kimsenin sıkıştırmasına izinmi veriyonnn, teröristt, sen trafiğe çıktınmı adanada trafik duruyooo

DoSTuM DoSTuM GüZeL DoSTuM,Bu Ne YaBaN ÇiZGiDiR Bu,Bu Ne ÇıLDıRTaN DeNGe,YaPRaK DöKeR BiR YaNıMıZ,BiR YaNıMıZ BaHaR BaHÇe...
Eski
  (#19)
SeRHaTeKiNci

SeRHaTeKiNci - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Smoke !!
Kan Grubu: O Rh-
15-12-2007, 16:03 PM

Alıntı:
Şimdi trafikte sıkıştırılma konusu, bulunduğun şehire, motosiklet kullanıdıgın şehire göre degişir. Ben 2-3 defa sıkıştırıldım. 1 kez de bilerek çarpma durumunda kaldım. Bu işin önlemi çok fazla. Ama uygulaması çok zor. En azından bizim ülkemizde zorlaştırılıyor. Sen demişsin ki HELMET CAM.. İyi de güzel arkadaşım sen yaralandıktan veya öldükten sonra, o adamın malının hepsini alsalar ne işe yarayacak?

En iyisi biz bir