Alıntı:
muratgergerli´isimli üyeden Alıntı
Paşam...Malesef her meslek grubunda tabiki art niyetli ve görevini tam anlamıyla içine sindirmeyenlerin yanında görevini kötüye kullananlarda vardır..İnan biz iiçimizde bu gruba giren kişileri ergeç bertaraf ediyoruz.Tabi böle yapanları duyuncada üzülüyor ve hayıflanıyorum..Birazda vatandaş olarak bizlere düşen böyle bir olaya (polis ilgisizliğine) maruz kalınıldığında olayın detayı ve polisin sicilini alarak gerekli resmi başvuruyu (dilekçeyi) savcılığa vermek..Böyle olursa inan içimizdeki çürüklerin temizlenmesi daha da hız alacaktır..
Babanın arkadaşının başına gelen olayda da (üzüldüm tabi) yine yanlışlık zinciri var...
1)..Olay yerini ne olursa olsun terk etmeyecek..(Haberdar edilirse Polisin olayyerine intikal etmesi vazifesidir.Gelmeme gibi bir lüksü olamaz.)
2)..Şikayetini mutlaka bildirecek.Yazılı dilekçelere resmi kurumların mutlaka 15 iş gününü geçmemek kaydıyla cevap vermesi kanunla belirtilmiş..
Buna bizim meslekte dahil..Sözlü olan şikayetler silsile yoluyla yapılır.Buda o polisi amirine, amir dinlemedi müdürlerine bildireceksin..Tabiki resmi bir şekilde..
.
Kısacası vatandaşlık haklarımızın (kanuni hak ve yasakların)bilincinde olmalıyız.
Sorarım size kimin yanında veya en yakınında Anayasa kitabı var..Kim OKUDU.. 
|
Benimde başıma geçen aylarda böyle bi durum geldi.. Ambulans istedim ambulans adama trafiği çaardınızmı dedi.. Baktım bayan çaarmadım dedi

Sizin için söylemiyoruz hanfendi için söylüyoruz arayın hemen trafik gelsin dedi.. Ben ambulansa binince adam basmış gitmiş..
Hastaneden sonra ambulansın yönlendirmesiyle karakola gittim..
Karakolda vallaa hem yardımcı oldular hem yaralamalı kazada nasıl gider diye araç sürücüsüne öfkelendiler..
Plakayıda ambulanstan arayıp öğrendiler..
Şimdi aracı bulmuşlar, uzlaşma yoluna gidicez yada şikayetçi ve davacı olmuş olucam..