Bir gencin tövbesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip
" (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefât etti. Git onun işini gör. Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini görür) buyurdu.
Hazret-i Musa, emir olunduğu mahalleye gitti.
Oradakilere:
-Bu gece, burada, Allahü teâlânın dostlarından biri vefât etti mi? diye sorunca:
-Ey Allahın peygamberi! Allahü teâlânın dostlarından hiç kimse vefât etmedi. Ama, filân evde zamanını kötülüklerle geçiren fâsık bir genç öldü. Fıskının çokluğundan, hiç kimse onu defnetmeye yanaşmıyor, dediler.
Musa aleyhisselâm:
-Ben onu arıyorum, buyurdu. Gösterdiler.
Hazret-i Musa, o eve girdi. Rahmet meleklerini gördü.Ayakta durup, ellerinde rahmet tabakları olup, Allahü teâlânın rahmet ve lütfunu saçıyorlardı.Hazret-i Musa, yalvararak münacaat etti:
-Ey Rabbim! sen buyurdun ki, o''Benim dostumdur.'' İnsanlar ise fâsık olduğuna şahitlik ediyorlar. Hikmeti nedir?
Allahü teâlâ:
(Ey Musa! İnsanların onun için fâsık demeleri doğrudur. Ama, günahından haberleri var, tövbesinden haberleri yok. Benim bu kulum, seher vakti, toprağa yuvarlandı ve tövbe etti. Bizim huzurumuza sığındı. Ben ki, Allah'ım! Onun sözünü ve tövbesini kabul ettim. Ona rahmet ettim ki, bu dergâhın ümitsizlik kapısı olmadığı anlaşılsın!) buyurdu.

Dini sohbetler için başka siteye lütfen. Ahlak derslerinin yeri bir motosiklet sitesi değil.

Not: Mesajlarıma reklam alınmasın :p Motorsiklet yazıcam bundan sonra yoksa :p

Sen aldıgın kadarını al almadıgın bana kaldın sevgili kardesim ok :cat:

..........

Bunun yeri burası değil...

Son düzenleme:
..........
Bunun yeri burası değil...

O senin indi görüşün. Burası konu dısı ve motosiklet dısındaki her konuda burada paylasılabilir. Aksi veya farklı din veya goruslere terbiyesizlik yapılmadıgı veya satasılmadıgı sürece. Dedigim gibi sen bak dalgana sen alacagını al kalanı bana kalsın :wiinkk:

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Musa'nın karısını firavunun koynuna vermesi karşılığında aldığı cariyeler, köleler, develer vs.'yi de yazayım o zaman ben de Eski Ahit'ten? Bunun yeri burası değil...

eski ahit acaip sıkıcı keşke değiştirmeseler miş :p
ve rab firavunun yüreğini kararttı israil oğulları mısırdan cıkamadılar , sonra çekirgeler geldi ve ve rab firavunun yüreğini kararttı israil oğulları mısırdan cıkamadılar, sonra hortum geldi ve rab firavunun yüreğini kararttı israil oğulları mısırdan cıkamadılar :p falan diye gidiyo bab bilmemkaç

bunun yeri burası değil ama Allahu tealanın hikmeti alemleri ışığında hidayete erebileceğimizi düşünüyorum :cherry: go cerrahi go :p

viper konunun özeti şu tevbe ediniz tevbe ettiriniz

O senin indi görüşün. Burası konu dısı ve motosiklet dısındaki her konuda burada paylasılabilir. Aksi veya farklı din veya goruslere terbiyesizlik yapılmadıgı veya satasılmadıgı sürece. Dedigim gibi sen bak dalgana sen alacagını al kalanı bana kalsın :wiinkk:

konu dışı da olsa forumda din ve siyasi içerikli mesaja yer yok diye bir kural var sanırım :wiinkk:

Son düzenleme:
Öyle bir kurala denk gelmedim okudum ama. Varsada mod lardan ricamız olur silerler. Bunlar ilk mesajlarımda degil ayrıca din konusunda. Hiçbiri silinmedi bugune dek.

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Öyle bir kurala denk gelmedim okudum ama. Varsada mod lardan ricamız olur silerler. Bunlar ilk mesajlarımda degil ayrıca din konusunda. Hiçbiri silinmedi bugune dek.

tasavvuf nedir diye bi başlıkta da yazın vardı görmüştüm
düşüncene görüşüne saygı duyuyorum ama bu tür yazıları beğenen olur beğenmeyen olur, herkesin inancı kendini bağlar
, her ne kadar konudışı başlığıda olsa, burası da motosiklet forumu olduğu için olabildiği kadar öyle kalmalı, o bakımdan khutuck e katılıyorum

honda nası gidiyo :cherry:

sevgili R3N kardesim,
Dusuncene saygı duyuyorum kesinlikle. Ancak bir ust konuda travestilerin ve olan olayların motorla alakası ne onu çözebilmiş degilim ?
Elbette herkesin inancı kendini baglar ve kesinlikle saygı duyarım. Farkında isen baska turlu inanlara veya baska dinlere ait herhangi birşey geçmiyor geçmezde benim konularımda. İlgilenmeyen zaten okumaz ha okudumu onu ilgilendirmiyor ise yorum yapmaz olur biter.
Honda iyi gidiyor nasıl olsun alete ısınmaya calısıyoruz işte :)
Zor bir motor ama yavas yavas alısmaya cabalıyoruz

22. Mesajlarda küfür (sansürlenerek de olsa), maksadi asan argo, satasma, asagilama vb. içerikler bulunamaz. Tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karsi, müstehcen, kaba, nefret dolu yada çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, irk ayrimina yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanicilarini küçümser davranislar sergilemek, tiksindirici veya herkes tarafından hoş karşılanmıyacak resimler göndermek yasaktir. Forum sayfalarına gönderilecek resimlerin boyutu max : 640X480 pixelden daha büyük olamaz.

26. Politik ve dini konularin konusulmasi, tartisilmasi yasaktir. Genel ahlaka uygun olmayan ve rahatsiz edici üslup ve tarza sahip mesajlar atilamaz.Bir virüs veya baska bir zararli unsur içeren hiç bir tür bilgi, yazilim ya da baska bir malzeme postalayamaz ya da iletemez.

75. Genel ahlaka aykiri, siddet, müstehcen avatar resim kullanmak; baska bir forum katilimcisini ya da üçüncü bir sahsi küçültücü veya hakaret edici, din, dil, irk ayrimina yönelik resimler kullanmak ; başka üye avatarlarına benzer avatar kullanmak; avatarlarda herhangi bir ürünün, markanın, oluşumun, grup yada derneğin reklamını yapmak yasaktir.

http://www.motosiklet.net/forum/site-duyurulari-oneriler-elestiriler/announcements.html

eski ahit acaip sıkıcı keşke değiştirmeseler miş :p
ve rab firavunun yüreğini kararttı israil oğulları mısırdan cıkamadılar , sonra çekirgeler geldi ve ve rab firavunun yüreğini kararttı israil oğulları mısırdan cıkamadılar, sonra hortum geldi ve rab firavunun yüreğini kararttı israil oğulları mısırdan cıkamadılar :p falan diye gidiyo bab bilmemkaç

bunun yeri burası değil ama Allahu tealanın hikmeti alemleri ışığında hidayete erebileceğimizi düşünüyorum :cherry: go cerrahi go :p

viper konunun özeti şu tevbe ediniz tevbe ettiriniz

konu dışı da olsa forumda din ve siyasi içerikli mesaja yer yok diye bir kural var sanırım :wiinkk:

Yeni Ahit güzel ama, özellikle sonundaki Vahiy kısmı çok heyecanlı, bütün o kıyamet anlatımı çok canlı :)

Son düzenleme:
Herhangi bir mezhebi, herhangi bir dini bilgi içeren bir topic degil. Kimseyi kucuk duşürücü bir içerigi de yok. Genel ahlaka aykırı bir yanını gormuyorum. Herhangi bir din dil ırk ayrımıda yok ?
Sen hangi kurala dayandırarak bunları yazdın güzel kardesim ?

"26. Politik ve dini konularin konusulmasi, tartisilmasi yasaktir."

Bu arada Cerrahi, kişisel algılama, forumda en çok saygı duyduğum insanlar arasındasın :cat:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
25 puanlık bilgi sorusu:
cerrahi mensubu olduğu dine ait bir bilgi vermiş
kütük konuya onun dinini eleştiren mesajlar eklemiş
kim kuralları çiğnemiş?
%50 şansınız var, başarılar.

ya biraz abarttılmış galiba arkadaşlar her ne kadar dini unsurda olsa içinde, bir fıkra gibi okuyunuz inanmıyorsanız gülüp geçersiniz inanıyorsanız ağlayıp tövbe edersiniz büyütmeyelim

Forumdan Uzaklaştırıldı
YÜCE YARADANIM

Biz Aciz Kullarının Hatalarımızı AF Tövbelerimizi Kabul Buyursun AMİNNN

Rahmetini Merhametini Şefaatini Üzerimizden £ksik Eylemesin AMİNNN

CERRAHI Paylaşım İçin ALLAH Razı Olsun :cat:

"26. Politik ve dini konularin konusulmasi, tartisilmasi yasaktir."

Bu arada Cerrahi, kişisel algılama, forumda en çok saygı duyduğum insanlar arasındasın :cat:

Seni açılan bir topic için kırarmıyım hiç güzel kardesim benim. O anlatılmaya calısılan seylerin hepsinin özünde bulunan konulardan biriside kalp kırmamaktır. Gonul almaktır maksat. Bende seni cok sever ve saygı duyarım. Sadece yasaklarla ilgilimi gerçekten onu cıkartamadım. :rendeer:

YÜCE YARADANIM

Biz Aciz Kullarının Hatalarımızı AF Tövbelerimizi Kabul Buyursun AMİNNN

Rahmetini Merhametini Şefaatini Üzerimizden £ksik Eylemesin AMİNNN

CERRAHI Paylaşım İçin ALLAH Razı Olsun :cat:

Amin insallah güzel kardesim Allah sendende cümlemizden razı olur insallah. :rendeer:

Son düzenleme:

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
25 puanlık bilgi sorusu:
cerrahi mensubu olduğu dine ait bir bilgi vermiş
kütük konuya onun dinini eleştiren mesajlar eklemiş
kim kuralları çiğnemiş?
%50 şansınız var, başarılar.

denizlerde bir inciyim aragazda birinciyim gibi olmuş :p
kutucuk dinini eleştirmemiş, dini mesaj atılmasını eleştirmiş
forum kuralında da dini mesaj atılması "tartışılması" yasaktır denmiş

seyfettinin dediği gibi büyütmeye de gerek yok :) saatte geç olmuş , hayatta kısa :) hayde gençler için bakim sütünüzü :p :mrgreen:

dini mesaj olmasın :cherry: ahit ile ilgili yazmayayım ama güzel espriler var tabi yapılabilecek :cherry:

Khutuck kardeş beğenmiyosan topic i terk edersin bu kadar basit, ayrıca burada dini tartışma yok, yaşanmış bir hikaye var ve arkadaşımız bizimle paylaşmış ne var yani.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar